הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע מאמר חדש - טעויות של מאמנים בנושא טכניקה ועומס , חוסר תקשורת ומה שבינהם

• פותח/ת השרשור moo
  • פורסם בתאריך

moo

משתמש על
13,041
803
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
59,934
13,041
803
בתקופה האחרונה אני עד לבעיה נפוצה של מאמנים/מתאמנים וחוסר תקשורת בינהם.ואני רוצה לגעת ב 2 סוגים ספציפיים של חוסר תקשורת הזו.

1. טכניקה קודם כל - התקדמות היא חשובה, גם כן ביצוע של תרגילי בסיס כמו סקוואט ודדליפט, אבל קודם כל צריך לדעת לבצע את התרגילים נכון.
  2. עומס עבודה בתוכנית אימון - לעבוד לפי תוכנית עם רשימה של תרגילים סטים וחזרות זה לא מספיק, צריך להתאים את משקלי העבודה לטווחים השונים של הסטים והחזרות ולשבועות השונים בתוכנית עצמה.
קח אחריות על המתאמן שלך ! הרבה ממה שרשמתי כבר ציינתי בעבר במאמר למה SS ו 5X5 הן תוכניות גרועות למתחילים.

את הפוסט הזה החלטתי לכתוב בגלל מקרה. במהלך עבודתי נתקלתי במתאמן שמנסה לבצע סקוואט. אותו מתאמן ביצע אותו סך הכל בסדר. רואים שהוא משקיע. היו לו כמה בעיות כמו נעליים לא מתאימות. גלישה של הברכיים, קריסה של הברכיים. מיקום לא טוב של המוט, עומק גבולי וסקוואט לא אחיד, כל חזרה נראתה אחרת ונעצרה אחרת. אותו מתאמן לא ביצע סקוואט גרוע, אלא פשוט היסודות היו חסרים לו. ניכר שמישהו לימד אותו אבל לא ידע להצביע בדיוק על הבעיות הנכונות ובעיקר מה הגורם לבעיות הללו.

להמשך קריאה
http://rcts.co.il/טעויות-של-מאמנים-טכניקה-לקויה-ועומס-רב/

קח אחריות על המתאמן שלך !
את זה הייתי תולה באותיות קידוש לבנה על כל הקירות בחדרי הכושר.

אגב, היה מעניין לפתוח אשכול על אותו נושא מנקודת הראות של המתאמנים: מה המדריך האידיאלי בעיניך? אני, כמובן, יכול לפתוח כאן באחד מאותם נאומים ארוכים שלי, אבל אחסוך מכם את זה הפעם, ואסתפק רק בקריטריון אחד שבעיני הוא חשוב ביותר: מדריך שלא פוחד להגיד לי "לא יודע, אבדוק ואחזור אליך עם תשובה" ולפעמים אפילו "בדקתי שוב וגיליתי שטעיתי במה שאמרתי לך בפעם הקודמת...".

@יהושע60 מה שלי הכי חסר אצל רוב המאמנים שאני פוגש, זה אפס דוגמא אישית החל ממראה חיצוני, דרך רצון ללמד ויתרה מכך ללמוד.
חלק תופסים את עצמם כמשגיחים / סדרנים והמאמנים האישיים עסוקים בעיקר ל'שמר' את הלקוח.

תודה רבה.. יש אחלה מדריכים באתר שלך!
@יהושע60 מה שלי הכי חסר אצל רוב המאמנים שאני פוגש, זה אפס דוגמא אישית החל ממראה חיצוני, דרך רצון ללמד ויתרה מכך ללמוד.
חלק תופסים את עצמם כמשגיחים / סדרנים והמאמנים האישיים עסוקים בעיקר ל'שמר' את הלקוח.

אישית, אני חולק על הטענה שלפיה מאמן חייב להיות בעל מראה גוף מסוים.
מה שחשוב במאמן זה הידע והיכולת להדריך את המתאמן לבצע את התרגילים נכון.. ולא פחות חשוב מכך היכולת לתת למתאמן מוטיבציה להמשיך ולהתמיד.
כל אלה לא קשורים בכלל לאם המאמן נראה כמו מי שהולך לתחרויות או שיש עליו 700% שומן.

לצורך העניין המאמן האישי יכול להיות גם בלי רגליים ועל כיסא גלגלים. האם זה אומר שאין לו את הידע והיכולת לגרום לאדם אחר להפיק את המקסימום מהאימון?

תודה רבה.. יש אחלה מדריכים באתר שלך!

אישית, אני חולק על הטענה שלפיה מאמן חייב להיות בעל מראה גוף מסוים.
מה שחשוב במאמן זה הידע והיכולת להדריך את המתאמן לבצע את התרגילים נכון.. ולא פחות חשוב מכך היכולת לתת למתאמן מוטיבציה להמשיך ולהתמיד.
כל אלה לא קשורים בכלל לאם המאמן נראה כמו מי שהולך לתחרויות או שיש עליו 700% שומן.

לצורך העניין המאמן האישי יכול להיות גם בלי רגליים ועל כיסא גלגלים. האם זה אומר שאין לו את הידע והיכולת לגרום לאדם אחר להפיק את המקסימום מהאימון?
אם אדם מאמן מישהו בתחום הבילדינג, רצוי שיהיה בעל תוצאות בעצמו.
אם אדם מאמן בתחום הליפטינג, רצוי שיהיה בעל תוצאות.

זאת דעתי בכל אופן.
אתה לא תלך ללמוד PL מאדם שבעצמו לא יכול להרים 50 ק"ג סקוואט, נכון?
על מנת להיות טובים במשהו, צריכים גם ידע תיאורטי וגם ניסיון מעשי.

לא מסכים. פיל ג'קסון היה שחקן בינוני מאד, ואני בספק אם הוא אי פעם הצליח להטביע כדור, אבל קובי בראיינט ומייקל ג'ורדן הקשיבו לכל מילה שלו.

זאת דעתי בכל אופן.
אתה לא תלך ללמוד PL מאדם שבעצמו לא יכול להרים 50 ק"ג סקוואט, נכון?
על מנת להיות טובים במשהו, צריכים גם ידע תיאורטי וגם ניסיון מעשי.

תסכים איתי שהרבה אנשים יכולים להרגים 50 ק"ג סקוואט והם לא נראים כמו באדי בילדרים..

אני לא נכנס לדקויות של איזה סוג אימון, ברמת המאקרו לדעתי מאמן לא חייב להיות באדי בילדר...

האם מאמן כדורגל חייב להיות שחקן כדורגל לפני כן?
ככה אני מסתכל על זה...

בוא נסכים שיש גישות שונות... סה"כ אין פה אמת אחת מוחלטת 😃

תסכים איתי שהרבה אנשים יכולים להרגים 50 ק"ג סקוואט והם לא נראים כמו באדי בילדרים..

אני לא נכנס לדקויות של איזה סוג אימון, ברמת המאקרו לדעתי מאמן לא חייב להיות באדי בילדר...

האם מאמן כדורגל חייב להיות שחקן כדורגל לפני כן?
ככה אני מסתכל על זה...

בוא נסכים שיש גישות שונות... סה"כ אין פה אמת אחת מוחלטת 😃
מסכים.

בנוגע הכדורגל והכדורסל, יש כאן עניין של טכניקה וחשיבה טקטית.
אם שולטים בזה, אפשר ללמד ולאמן כל קבוצה.

אבל סבבה, לא ניכנס לזה.
סטיץ' סתם אוהב להתווכח 😛

מה שלי הכי חסר אצל רוב המאמנים שאני פוגש, זה אפס דוגמא אישית החל ממראה חיצוני
rippetoe-meme.jpg

אני חולק על הטענה שלפיה מאמן חייב להיות בעל מראה גוף מסוים.
אני די מתלבט בשאלה הזאת. טכנית אתה צודק לגמרי, מדובר בהעברת ידע שלא מחיבת את המאמן להיות בעל כישורים מעשיים מתאימים, אבל פסיכולוגית זה בכל זאת מפריע לי. אגב, הרופא שלי שהוא בעל משקל עודף נוהג להגיד "אני נותן עצות, אני לא נותן דוגמא" ואני מקבל את זה כעמדה סבירה, אבל אם הוא היה מעשן הייתי מרגיש אחרת, בלי שאני יודע לשים את אצבע על הסיבה (ולא, זה לא בגלל שאני עצמי סובל מעודף משקל).

אבל סבבה, לא ניכנס לזה.
סטיץ' סתם אוהב להתווכח 😛
😲 אני בהלם... זה נכון, אבל אני עדיין בהלם!
מה לא נכון במה שאמרתי? מאמן יכול להיות טקטיקן מעולה, מכיר תורות אימון ולימוד, מבין פיזיולוגיה ואנטומיה ברמה הכי גבוהה - ולא מסוגל לעבור את ה-60 קילו בסקוואט. מה היית מעדיף, מאמן כזה, או בילדר שבנוי כמו מקרר ואומר לך "תעשה כמוני, עחי, לא יודע למה אבל כך זה עובד"?

😲 אני בהלם... זה נכון, אבל אני עדיין בהלם!
מה לא נכון במה שאמרתי? מאמן יכול להיות טקטיקן מעולה, מכיר תורות אימון ולימוד, מבין פיזיולוגיה ואנטומיה ברמה הכי גבוהה - ולא מסוגל לעבור את ה-60 קילו בסקוואט. מה היית מעדיף, מאמן כזה, או בילדר שבנוי כמו מקרר ואומר לך "תעשה כמוני, עחי, לא יודע למה אבל כך זה עובד"?
שים לב למה שאמרתי-

לא אלך למאמן בילדר אם אין לו רקע בליפטינג, וההיפך לגביי בילדינג.

לא אלך למאמן בילדר אם אין לו רקע בליפטינג, וההיפך לגביי בילדינג.
לא הפכת את המקרים? כלומר, זה לא שאתה מעדיף שבילדר ילמד אותך בילדינג וליפטר ילמד אותך ליפטינג?

לא הפכת את המקרים? כלומר, זה לא שאתה מעדיף שבילדר ילמד אותך בילדינג וליפטר ילמד אותך ליפטינג?
הקצנתי, נתתי דוגמא בה היה והמאמן שהלכתי אליו הוא בילדר.
אם יש לו רקע קודם בליפטינג, זה לא משנה לי.

לדוגמא הבעלים של המכון בו אני נמצא היום, הוא בילדר אבל הידע והיכולות שלו בתרגילי הבסיס טובות ומרשימות כך שהוא בהחלט יכול לשמש גם כמאמן בתחום הליפטינג.

ולצורך העניין הוא עוסק גם בקרוספיט.

תגובה מרוכזת, התגובה שלי התייחסה למאמנים בחדר כושר שזה תחום שונה ממאמני כדורגל ומאמנים של ספורטאי עילית.

@mars
מאמן לא צריך להראות כמו דוגמן פיטנס אבל לפחות לענות להגדרה do you even lift? בשורה התחתונה מישהו עם סקווט/דדליפט ראויים גם עם 20% שומן יראו שזה אדם שמתאמן.

כמובן שיש גם 'סלחנות' בהתאם לגיל, אבל אין סיבה שמדריך כושר בן 25 ייראה כמו 'פח'

• פותח/ת השרשור
לדעתי יש דוגמאות לשתי הקצוות

יש לא מעט מאמנים שפשוט יודעים לאמן טוב והיכולת האישית שלהם לא גבוה
לדעתי חשוב שמאמן יתאמן בעצמו ויהווה דוגמא

מה שיותר חשוב זה לראות את המתאמנים של אותו מתאמן, כמה הם התקדמו לבד וכמה איתו ?
כמה אנשים הוא קידם ? ואיזה ערך מוסף הוא תרם להם כמאמן

וזה הסקר שוק האמיתי

יש לא מעט מאמנים שסה"כ לא נותנים יותר מדי חוץ מתמיכה נפשית, סידור המשקולות למתאמן ולימוד תרגילים ברמה שטחית/בסיסית
הערך המוסף יכול להיות במגוון תחומים כמו
1. תכנון נכון של האימונים והתקדמות לאורך זמן.
2. זיהוי נקודות חולשה ודרכים לחזקן.
3. הדקויות של הטכניקה, למשל יש לא מעט מתאמנים שמגיעים אלי ונראה שהם מבצעים הכל לא רע, אבל הדקויות כמו מנח תקין של המוט בסקוואט, כיווץ שכמות אצל מישהו שעבד איתן רפוי וקשה לזהות לפעמים. מנח תקין בדדליפט, סיבוב אגן שבורח מהעיין, משיכה עם הגב במקום ניצול של הכוח של הרגליים. בלחיצות זה בכלל שמיים וארץ.

בגדול הדיון של מאמן שמתאמן די מעניין, אבל צריך לשים דגש על המתאמנים של אותו מאמן, ולראות את הערך המוסף של המאמן כמאמן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית