מה מה הקשר,יש אין סוף מספרים אז יש אין סוף מספרים ראשונייםמה הקשר?
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
מה מה הקשר,יש אין סוף מספרים אז יש אין סוף מספרים ראשונייםמה הקשר?
למה זה שיש אינסוף מספרים מחייב שיהיו אינסוף מספרים ראשוניים ? תוכיח את מה שאתה אומרמה מה הקשר,יש אין סוף מספרים אז יש אין סוף מספרים ראשוניים
לא רוצהלמה זה שיש אינסוף מספרים מחייב שיהיו אינסוף מספרים ראשוניים ? תוכיח את מה שאתה אומר
תוכיח שאתה לא רוצה.לא רוצה
הגמדים יודעים מראש איזה צבעים יש? כאילו אם יש 10 צבעים אופציונלים ( שלא חייבים להשתמש בכולם) או אינסוף צבעים אופציונלים?נניח שקבוצת המספרים הראשוניים סופית, ושהיא מונה n איברים.
יהי x = p1*p2*...*pn תוצאת מכפלת כל המספרים הראשוניים. אזי למספר x+1 שארית חלוקה 1 בכל מספר ראשוני, ולכן הוא צריך להיות גם ראשוני, בסתירה לכך שהקבוצה היא סופית.
קחו חידה קשה מאוד:
10 גמדים עומדים בחדר. לכל גמד יש כובע באחד מ10 צבעים, שנבחר רנדומלית. כלומר יכול להיות שלכל גמד כובע בצבע אחר ויכול להיות שלכולם אותו צבע.
הם לא יכולים לדבר ביניהם. כל גמד יכול לראות את הכובע של כל האחרים אבל לא יכול לראות את שלו. בהינתן האות, כולם מציגים פתק בו הם רושמים את צבע הכובע שלדעתם יש להם על הראש. מצאו דרך בה הגמדים יכולים להבטיח שלפחות אחד מהם יגלה את הצבע שלו באופן ודאי.
@Balbazor זה נכון?הגמדים יודעים מראש איזה צבעים יש? כאילו אם יש 10 צבעים אופציונלים ( שלא חייבים להשתמש בכולם) או אינסוף צבעים אופציונלים?
אני מניח שיש רק 10 אופציונלים ונראה לי שיש לי פתרון:
הגמדים יעשו את התהליך הבא על כל צבע מהצבעים האופציונלים (הם מראש יתכננו את הסדר, נגיד בהתחלה הם יבצעו אותו על אדום, אחר כך על כתום, וכך הלאה). נדגים את התהליך עם אדום.
כל גמד סופר כמה כובעים אדומים הוא רואה. אם הוא רואה מספר זוגי של כובעים אדומים הוא הולך לצד ימין של החדר, אחרת הוא הולך לצד שמאל של החדר.
עכשיו, יש לנו שתי קבוצות, ימין ושמאל, ברור שאחת מהן היא הקבוצה של הגמדים בעלי הכובעים האדומים ( כל מי שיש לו כובע אדום יספור X-1 כובעים אדומים, ומי שאין לו כובע אדום יספור X כובעים אדומים). כל קבוצה תסתכל על צבע הכובע של אחד מחבריה, אם הצבע אדום- הגמד יודע שיש לו כובע אדום, אחרת, הוא יודע שאין לו כובע אדום.
עכשיו הקבוצה של הגמדים בעלי כובע אדום "יוצאת מהמשחק", ושאר הגמדים ממשיכים "לשחק" עם הצבע הבא ברשימה.
טוב תכלס יש מצב שמספר הצבעים אינסופי אחרת זה לא כזה קשה, או שממש פישלתי איפשהו
יש לך עוד שאלות של "הוכח ש" בסגנון של ההוכחה שקבוצת המספרים הראשונים היא אינסופית? לווא דווקא בתורת המספרים... פשוט דברים שלא צריך מתמטיקה אקדמית בשביל ההוכחה
אין לך מה לנסות לגעת אלא אם לומד מתמטיקה ברמה של תואר שניאחרי שהתקלתי כמה מורים למתמטיקה עם שאלה 5.. מאיפה אמורים להתחיל בכלל?
@Balbazor
ככה חשבתי..אין לך מה לנסות לגעת אלא אם לומד מתמטיקה ברמה של תואר שני
כן, חייבים ללמוד קצת טופולוגיה לפני שניגשים לחידה כזאת.אין לך מה לנסות לגעת אלא אם לומד מתמטיקה ברמה של תואר שני
חידה נחמדה וקשה. הבנתי משמיניסטים שלומדים איפה שלמדתי שהם נתנו את זה למורה של 5 יח' והוא הביא פתרון שגוי ( התלמידים גם לא הצליחו).היה לי היום אולימפיאדת מחשבים(קשה מאוד) וזה היה מבחן של שאלות לוגיות,אני אנסה להזכר כמה שיותר.
שאלה ראשונה הייתה מה מספר המחרוזות באורך 8 מהמספרים 0,1,2 כשבמספר הספרה קטנה ב1,שווה ל-,גדולה ב1 מזו שמאלה(לא הבנתי את הניסוח)
לדוגמה יש 7 מחרוזות באורך 2 שהתנאי המתקיים הוא 01 00 10 11 12 21 22. ויש רמז שהמספר הימני ביותר הוא 3(לא הבנתי איך זה הגיוני)
חידה נחמדה וקשה. הבנתי משמיניסטים שלומדים איפה שלמדתי שהם נתנו את זה למורה של 5 יח' והוא הביא פתרון שגוי ( התלמידים גם לא הצליחו).
קודם כל הניסוח הוא ככה:
מהו מספר המחרוזות באורך 8 אשר מורכבות מן הספרות: 0,1,2 כך שבכל מחרוזת כל ספרה קטנה ב1, שווה ל-, או גדולה ב1 מזו שמשמאלה.
אני אכתוב את התשובה בלבן, אבל אני כבר אומר שיכול להיות שיהיה מאוד קשה להסביר את הפתרון:
זו חידה מאתגרת, נסו אותה.
כל הפואנטה שלא כל ילד נורמטיבי יצליח לפתור.אם מורה ותלמידים ביב לא הצליחו איך ילד בכיתה י יפתור את זה?לפי דעתי האולימפיאדה הייתה מעל הרמה
ברור שלא אני לא ציפיתי שזה יהיה ככה אבל אם מורה למחשבים ויב לא הצליחו אז אין הרבה סיכוי שילדים יצליחו לעבור את שלב א אלא אם כן הם גאוניםכל הפואנטה שלא כל ילד נורמטיבי יצליח לפתור.
זה הבסיס של הבסיס של הסתברות,חומר של כיתה יא' ולא יותר.ברור שלא אני לא ציפיתי שזה יהיה ככה אבל אם מורה למחשבים ויב לא הצליחו אז אין הרבה סיכוי שילדים יצליחו לעבור את שלב א אלא אם כן הם גאונים
אסור להם לעשות כלום לפני. שום העברת מסרים כלשהי ביניהם.הגמדים יודעים מראש איזה צבעים יש? כאילו אם יש 10 צבעים אופציונלים ( שלא חייבים להשתמש בכולם) או אינסוף צבעים אופציונלים?
אני מניח שיש רק 10 אופציונלים ונראה לי שיש לי פתרון:
הגמדים יעשו את התהליך הבא על כל צבע מהצבעים האופציונלים (הם מראש יתכננו את הסדר, נגיד בהתחלה הם יבצעו אותו על אדום, אחר כך על כתום, וכך הלאה). נדגים את התהליך עם אדום.
כל גמד סופר כמה כובעים אדומים הוא רואה. אם הוא רואה מספר זוגי של כובעים אדומים הוא הולך לצד ימין של החדר, אחרת הוא הולך לצד שמאל של החדר.
עכשיו, יש לנו שתי קבוצות, ימין ושמאל, ברור שאחת מהן היא הקבוצה של הגמדים בעלי הכובעים האדומים ( כל מי שיש לו כובע אדום יספור X-1 כובעים אדומים, ומי שאין לו כובע אדום יספור X כובעים אדומים). כל קבוצה תסתכל על צבע הכובע של אחד מחבריה, אם הצבע אדום- הגמד יודע שיש לו כובע אדום, אחרת, הוא יודע שאין לו כובע אדום.
עכשיו הקבוצה של הגמדים בעלי כובע אדום "יוצאת מהמשחק", ושאר הגמדים ממשיכים "לשחק" עם הצבע הבא ברשימה.
טוב תכלס יש מצב שמספר הצבעים אינסופי אחרת זה לא כזה קשה, או שממש פישלתי איפשהו
יש לך עוד שאלות של "הוכח ש" בסגנון של ההוכחה שקבוצת המספרים הראשונים היא אינסופית? לווא דווקא בתורת המספרים... פשוט דברים שלא צריך מתמטיקה אקדמית בשביל ההוכחה
האמת שכדי לפתור את זה בצורה מדויקת צריך ידע במתמטיקה אקדמאית (ספציפית בתהליכים סטוכסטים). אפשר גם לקבל פתרון עם סימולציה, ופתרון בצורה מקורבת גם עם כלים של מתמטיקה אקדמית אבל פחות מתקדמת (משפט הגבול המרכזי)אחרי שהתקלתי כמה מורים למתמטיקה עם שאלה 5.. מאיפה אמורים להתחיל בכלל?
@Balbazor