הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חידות מתמטיות

שים לב שמספר הוא לא חוקי רק אם יש בו את הרצף 02 או 20,תחשוב לבד למה מה שכתבת לא נכון.
למה מה שכתבתי לא נכון?
אני יודע בוודאות שהדרך שלי נכונה וגם התשובה הסופית, אז או שיש בעיה בהסבר שלי או בהבנה שלך, אבל אני יודע מה אני אומר.
אסור להם לעשות כלום לפני. שום העברת מסרים כלשהי ביניהם.

אפשר את הפתרון?

למה מה שכתבתי לא נכון?
אני יודע בוודאות שהדרך שלי נכונה וגם התשובה הסופית, אז או שיש בעיה בהסבר שלי או בהבנה שלך, אבל אני יודע מה אני אומר.

אפשר את הפתרון?
תחשוב על המקרה בו יש 2 גמדים ו2 צבעים, ותנסה להכליל ל3 ואז ל10. (ובאופן כללי ל- n כלשהו)

למה מה שכתבתי לא נכון?

אפשר את הפתרון?
אוקיי תפתור למחרוזת עם 30 מספרים

זה סתם יקח לי איזה רבע שעה לחשב אז אני לא אעשה את זה. אני יכול לפתור בקלות למחרוזת עם 9 או 10 מספרים. בא לך אולי להגיד מה לא בסדר בהסבר שלי?
כי הפתרון שלך זה עבודה ערבית,גם אני יכול לצייר טבלה עם כל המספרים בעלי 8 ספרות(זה ייקח לי שנתיים) ובסוף להגיד לך כמה יש,זאת לא דרך פתרון.
אני אתן לך רמז,סך הקומבינציות האפשריות ליצור מחרוזת של 8 תוים עם 3 ספרות היא 8^3 ,תחשב כמה מהם עם 02 או 20 במחרוזת ותחסר.
בהצלחה.

כי הפתרון שלך זה עבודה ערבית,גם אני יכול לצייר טבלה עם כל המספרים בעלי 8 ספרות(זה ייקח לי שנתיים) ובסוף להגיד לך כמה יש,זאת לא דרך פתרון.
אני אתן לך רמז,סך הקומבינציות האפשריות ליצור מחרוזת של 8 תוים עם 3 ספרות היא 8^3 ,תחשב כמה מהם עם 02 או 20 במחרוזת ותחסר.
בהצלחה.

אתה בכלל קראת את מה שכתבתי?
היתה שאלה והיה צריך למצוא פתרון. פתרתי.
זה לא פתרון שלוקח הרבה זמן בכלל ולא פירטתי את כל האפשרויות.

תחשב אתה כמה מהם עם 02 או 20 כי לא לעשות את השאלה הזאת בדרך של רקורסיה זה עוול. אגב אם יש לך דרך לחשב את זה אני יותר מאשמח לשמוע. רציני.

נערך לאחרונה:
אתה בכלל קראת את מה שכתבתי?
היתה שאלה והיה צריך למצוא פתרון. פתרתי.
זה לא פתרון שלוקח הרבה זמן בכלל ולא פירטתי את כל האפשרויות.

תחשב אתה כמה מהם עם 02 או 20 כי לא לעשות את השאלה הזאת בדרך של רקורסיה זה עוול. אגב אם יש לך דרך לחשב את זה אני יותר מאשמח לשמוע. רציני.

גם אני לא הבנתי איך מחשבים כמה מהם עם 02/20

ולמי שביקש פתרון על הכלב - מצרף פתרון שכתבתי בעבר.
פתרתי עם הרבה קירובים וקיבלתי תוצאה לא רעה בכלל - רחוקה רק כאחוז אחד מהפתרון שמתקבל brute force ע"י הרצת תוכנה שמדמה את הליכת הכלב.
את כל הקירובים סימנתי במרקר צהוב.
פתרון מדויק הוא הרבה יותר מסובך ודורש הרבה יותר חישובים. בן אדם לא יכול לעשות את זה, מחשב כן. כדי לפתור בצורה מדויקת צריך לחשב כל מיני אינטגרלים של הסתברויות שרק הולכים ומסתבכים (כל צעד של הכלב זה עוד אינטגרל) - לא מטלה סימפטית.

http://s4.postimg.org/vg296eh5p/New_Doc_17_1.jpg
http://s4.postimg.org/budsa7eql/New_Doc_17_2.jpg
http://s4.postimg.org/oobu3js65/New_Doc_17_3.jpg
http://s4.postimg.org/hju0uikwt/New_Doc_17_4.jpg

הוכיחו:
עבור כל N טבעי ניתן למצוא סדרה חשבונית של N מספרים לא ראשוניים שההפרש בינהם הוא 1.

נניח שקבוצת המספרים הראשוניים סופית, ושהיא מונה n איברים.
יהי x = p1*p2*...*pn תוצאת מכפלת כל המספרים הראשוניים. אזי למספר x+1 שארית חלוקה 1 בכל מספר ראשוני, ולכן הוא צריך להיות גם ראשוני, בסתירה לכך שהקבוצה היא סופית.

קחו חידה קשה מאוד:
10 גמדים עומדים בחדר. לכל גמד יש כובע באחד מ10 צבעים, שנבחר רנדומלית. כלומר יכול להיות שלכל גמד כובע בצבע אחר ויכול להיות שלכולם אותו צבע.
הם לא יכולים לדבר ביניהם. כל גמד יכול לראות את הכובע של כל האחרים אבל לא יכול לראות את שלו. בהינתן האות, כולם מציגים פתק בו הם רושמים את צבע הכובע שלדעתם יש להם על הראש. מצאו דרך בה הגמדים יכולים להבטיח שלפחות אחד מהם יגלה את הצבע שלו באופן ודאי.

משהו לא ברור לי בחידה,
האם 10 הצבעים ידועים מראש?כלומר האם אני יודע שיכולים להיות רק הצבעים ירוק/סגול/כתום וככה הלאה?
מותר להם להחליף פתקים?

נניח ויש לי שני גמדים שהם יודעים שהצבעים האפשריים הם שחור ולבן, כלומר יכול להיות לשניהם שחור, לשניהם לבן, או אחד ככה וככה ככה.
נניח יש את דני וסמי.
הם יסתדרו בתור ואגיד להם אם אתם רואים שחור אז תעקפו את זה שיש לו שחור, אם הם יעקפו זה את זה פעמיים אז לשניהם יש שחור.
נניח לאחד יש לבן ולשני שחור, הלבן יראה שיש שחור ולכן יעקוף אותו, הלבן יראה שלא עוקף אותו השחור ולכן הוא מבין שאין להם אותו צבע ולכן לו יש לבן...

זה הכיוון?

נערך לאחרונה:
חידה קשה יחסית:
בכפר אינדיאני קטן, גרים 30 זוגות נשואים, ב30 בקתות עץ עם ג'קוזי ואח.
בכפר גם מתגורר ראש הכפר, הצ'יף, שהוא רווק מושבע.
יום אחד אסף הצ'יף את כל הגברים ואמר להם כך:
יש נשים בוגדות בכפרנו. מטעמים אתיים ואסתטיים איני יכול להגיד לכם מי הן הנשים הבוגדות.
אתן לכל אחד ואחד מכם רשימה ובה שמות כל הנשים הבוגדות, פרט לאישתו שלו.
את שמה של האישה שלכם לא אכניס לרשימה בין שהיא בוגדת ובין שלא.
אסור לכם בתכלית האיסור להסתכל ברשימותיהם של חבריכם.
מרגע סיום האסיפה אתם מסתגרים בביתכם ולא יוצאים משם עד שתגלו מי הן הנשים הבוגדניות.
מי שמצליח לגלות שאשתו בוגדת בו, יירה מאקדחו בדיוק בחצות.
הגברים המדוכדכים לקחו את הרשימות והלכו אל הבקתות.
עבר היום הראשון. אף יריה לא נשמעה בחצות הלילה.
גם הלילה השני היה שקט.
אך בחצות הלילה השלישי, נשמעו יריות מכמה בקתות!

כמה נשים בוגדות היו בכפר ואיך גילו זאת הגברים הנבגדים?

יפה.. תשובה נכונה
יש לך הסבר?

כן, אבל אין לי כוח לחפור, בגדול: אם היתה 1 מישהו היה מקבל דף ריק ומבין שזו אשתו אז היתה יריה ביום הראשון, אם היו 2 מישהו היה מקבל דף עם 1 ומצפה ליריה ביום הראשון כי הוא חושב שיש אחת וכו' וכו'

כן, אבל אין לי כוח לחפור, בגדול: אם היתה 1 מישהו היה מקבל דף ריק ומבין שזו אשתו אז היתה יריה ביום הראשון, אם היו 2 מישהו היה מקבל דף עם 1 ומצפה ליריה ביום הראשון כי הוא חושב שיש אחת וכו' וכו'
כל הכבוד!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.

שרשורים דומים

Back
למעלה תחתית