הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חידות מתמטיות

למה שלא יישב ב 45? ולמה ניתן לשבת בסוף רק על 1 או 100?

הראשון שנכנס מחזיק כרטיס שעליו #44 ומחליט לשבת ב 43.
הבחור עם כרטיס #43 רואה שתפוס ומתיישב ב #1.
בעל הכרטיס #1 רואה שתפוס ומתיישב ב #100.

למה שלא יישב ב 45? ולמה ניתן לשבת בסוף רק על 1 או 100?

הראשון שנכנס מחזיק כרטיס שעליו #44 ומחליט לשבת ב 43.
הבחור עם כרטיס #43 רואה שתפוס ומתיישב ב #1.
בעל הכרטיס #1 רואה שתפוס ומתיישב ב #100.
אתה מבלבל, המספור של הכסאות זה סתם
הכיסא ה1- הרכיסא ששייך לאיש ה1
הכיסא ה2- הכיסא ששייך לאיש ה2
וכך הלאה

אתה מבלבל, המספור של הכסאות זה סתם
הכיסא ה1- הרכיסא ששייך לאיש ה1
הכיסא ה2- הכיסא ששייך לאיש ה2
וכך הלאה
מה שהוא אמר עדיין תופס..
האיש שכיסא מס' 44 שייך לו מתיישב בכיסא מס' 43, האיש שכיסא מס' 43 שייך לו מתיישב בכיסא מס' 1 כי הכיסא שלו נתפס, זה שב 1 מתיישב ב 100. מה אני מפספס?

מה שהוא אמר עדיין תופס..
האיש שכיסא מס' 44 שייך לו מתיישב בכיסא מס' 43, האיש שכיסא מס' 43 שייך לו מתיישב בכיסא מס' 1 כי הכיסא שלו נתפס, זה שב 1 מתיישב ב 100. מה אני מפספס?
עזוב כיסא מספר 44. דבר איתי ב"הכיסא ששייך לאיש הN" (האיש הN שנכנס לאולם).
אתה לא מפספס, כי ה100 לווא דווקא שייך לאיש ה100.... (בצורה שאתה הגדרת)

אם אתה רוצה שכיסא מספר 100 יהיה שייך לאיש ה100 בוא נגדיר את זה שהכיסא שמספרו N שייך לאיש הN, תנסה שוב להגיד את מה שאמרת קודם ותראה שזה לא נכון.

יש מספר לא ידוע של חדרים שמסודרים במעגל בבניין מסויים,משרת צריך לכבות את האורות בכל החדרים,מצאו דרך כזאת(עדיף יעילה).

יש מספר לא ידוע של חדרים שמסודרים במעגל בבניין מסויים,משרת צריך לכבות את האורות בכל החדרים,מצאו דרך כזאת(עדיף יעילה).
לפי דעתי חסרים תנאים או מידע על השאלה.

בהנחה שחייבים לעבור בחדר בשביל לכבות את האור זה אומר שבהכרח חייבים לעבור בכל החדרים. כלומר להתחיל מחדר אחד וללכת נגיד אם כיוון השעון.

לפי דעתי חסרים תנאים או מידע על השאלה.

בהנחה שחייבים לעבור בחדר בשביל לכבות את האור זה אומר שבהכרח חייבים לעבור בכל החדרים. כלומר להתחיל מחדר אחד וללכת נגיד אם כיוון השעון.
לא חסרים פרטים, הבעיה היא שאתה לא יודע מתי עברת על כל החדרים כי הם מסודרים במעגל ואתה לא יודע כמה יש.

אוקיי אני אנסח מחדש, אתם צריכים להיות *בטוחים* שכל האורות מכובים

אוקיי אני אנסח מחדש, אתם צריכים להיות *בטוחים* שכל האורות מכובים
לא הבנתי כל כך, אני עובר אחד אחד חדר חדר מדליק. כאשר אני מגיעה לחדר שכבר דלוק זה אומר שסיימתי.

כלומר אני עושה N+1 ביקורים. זה בדיוק כמו לרוץ על רשימה/מערך כאשר הבדיקה האחרונה זה אומר שהגעתה לסוף.
זמן ריצה על N איברים כאשר אתה נדרש לבקר לפחות פעם אחת בכל איבר יהיה N, כלומר אני נותן לך פתרון שהוא כמעט קרוב לאופטימלי.

אתה אומר שיש פתרון ב N מעברים ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.

שרשורים דומים

Back
למעלה תחתית