הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חידות מתמטיות

אבא שלי המציא את החידה, אז או שהתראיינת אצלו או שמרואיין עבר שלו ראיין אותך 😃

תשובה ל4:
אני יורה שתי יריות על הכסא השני משמאל (או מימין זה לא באמת משנה) ואח"כ יריה על הכסא אחד מימינו, אחד על זה שמימינו וככה עד הכסא הקיצוני הימני ואח"כ חוזר בכיוון ההפוך. מכאן שתוך 20 יריות פגעתי בקוף. אם צריך את ההסבר ללמה זה עובד בכל מצב אני גם ארשום פשוט אין לי כח להכניס את זה לפה זה דיי ארוך.

סתם מעניין אותי למה אתה בטוח שאבא שלך המציא אותה ? יש פה המון חידות שהם מאוד מפורסמות בראיונות עבודה.

אבא שלי המציא את החידה, אז או שהתראיינת אצלו או שמרואיין עבר שלו ראיין אותך 😃

תשובה ל4:
אני יורה יריה על הכסא השני משמאל (או מימין זה לא באמת משנה) ואח"כ יריה על הכסא אחד מימינו, אחד על זה שמימינו וככה עד הכסא הקיצוני הימני ואח"כ חוזר בכיוון ההפוך. מכאן שתוך 19 יריות פגעתי בקוף. אם צריך את ההסבר ללמה זה עובד בכל מצב אני גם ארשום פשוט אין לי כח להכניס את זה לפה זה דיי ארוך.
אם הוא התחיל בראשון משמאל, ירית על השני ואז הוא קפץ לשני, המרחק ביניכם 0, ואחרי כל יריה המרחק ביניכם ישאר זוגי. שתירה בכולם מימינו הוא ישאר משמאלך עם מרחק זוגי, ואז שתחזור, אם תירה על 3 אז אחרי הירייה הוא יכול להיות ב1, ואז תירה על 2 והוא יקפוץ ל2 וככה לא תהרוג אותו בחיים בשיטה הזאת

אם הוא התחיל בראשון משמאל, ירית על השני ואז הוא קפץ לשני, המרחק ביניכם 0, ואחרי כל יריה המרחק ביניכם ישאר זוגי. שתירה בכולם מימינו הוא ישאר משמאלך עם מרחק זוגי, ואז שתחזור, אם תירה על 3 אז אחרי הירייה הוא יכול להיות ב1, ואז תירה על 2 והוא יקפוץ ל2 וככה לא תהרוג אותו בחיים בשיטה הזאת
ברגע שירית על השני משמאל הוא יכול להיות בכל מקום פרט למקום הכי קיצוני בשמאל. ביריה אחת ימינה הוא יוכל להיות בכל מקום פרט למקום השני משמאל. ועכשיו זה בעצם הטריק. ביריה במקום הבא אתה מצמצם את המקומות שהוא יכול להיות בהם ב1 כי כעת גם במקום הקיצוני ביותר וגם ב2 אחריו לא יכול להיות הקוף. שנייה אני אכתוב את זה על דף ואצלם לפה כדי שזה יהיה יותר מובן

ברגע שירית על השני משמאל הוא יכול להיות בכל מקום פרט למקום הכי קיצוני בשמאל. ביריה אחת ימינה הוא יוכל להיות בכל מקום פרט למקום השני משמאל. ועכשיו זה בעצם הטריק. ביריה במקום הבא אתה מצמצם את המקומות שהוא יכול להיות בהם ב1 כי כעת גם במקום הקיצוני ביותר וגם ב2 אחריו לא יכול להיות הקוף. שנייה אני אכתוב את זה על דף ואצלם לפה כדי שזה יהיה יותר מובן
אין טעם. כבר פרסמו פה את התשובה וזה לא ב19...

אין טעם. כבר פרסמו פה את התשובה וזה לא ב19...
טעות שלי, בחישוב חוזר יצא לי 17 עם פיתרון יותר יעיל. ואיפה יש פה פיתרון של מישהו אחר? הנה הפיתרון:
5517089dd90b0.jpg

אם המקרא לא מובן - המספרים מעל הם מספר יריה והמיקום הוא הכסא, המספרים ליד זה המצב אחרי יריה מס' X כלומר שורה 1 זה המצב אחרי יריה מספר 1

טעות שלי, בחישוב חוזר יצא לי 17 עם פיתרון יותר יעיל. ואיפה יש פה פיתרון של מישהו אחר? הנה הפיתרון:
5517089dd90b0.jpg

אם המקרא לא מובן - המספרים מעל הם מספר יריה והמיקום הוא הכסא, המספרים ליד זה המצב אחרי יריה מס' X כלומר שורה 1 זה המצב אחרי יריה מספר 1
אפשר ב16, פרסמו פה למעלה

אפשר ב16, פרסמו פה למעלה
וואלה רק עכשיו ראיתי שכבר מישהו רשם את זה. ולגבי הפיתרון שלו הוא לא נכון - יש לו את אותו הפיתרון שלי רק שהוא דילג על יריה מספר 9 שלי, ואם הוא עושה את זה הוא לא יוצר את כל הרווחים הזוגיים ולכן זה לא נכון.

ואם כבר אז יש גם את החידה הזו:
למלך 100 משרתים,
הוא אינו מרוצה מהם
המלך מחליט שהוא רוצה רק משרת 1,
הוא ממספר אותם מ-1 עד 100
מעמיד אותם במעגל - נותן למשרת מספר 1 חרב, ומתחיל סבב, 1 הורג את 2, ומעביר את החרב ל-3 וכך הלאה...
מה מספר המשרת שנשאר אחרון?

ואם כבר אז יש גם את החידה הזו:
למלך 100 משרתים,
הוא אינו מרוצה מהם
המלך מחליט שהוא רוצה רק משרת 1,
הוא ממספר אותם מ-1 עד 100
מעמיד אותם במעגל - נותן למשרת מספר 1 חרב, ומתחיל סבב, 1 הורג את 2, ומעביר את החרב ל-3 וכך הלאה...
מה מספר המשרת שנשאר אחרון?
חידה ידועה:
73.
בסבב הראשון כל הזוגיים עפים, ו 99 מעביר את החרב ל1, שהורג את 3, מעביר ל5 שהורג את 7 וכככה הלאה עד 99 נהרג ע''י 97 ומעביר ל 1 את החרב, 1 מעביר ל 3 שהורג את 5 ומעביר ל 7 שהורג את 9, מעביר ל 11 שהורג את 13, המשרתים הורגים את השמיני אחריהם עד 97 שהורג את 1 ומעביר ל9, עכשיו הרווחים הם 8, 9 הורג את 17 ומעביר ל25, ובסוף הסבב הרווחים הופכים ל 16 - 89 מעביר ל97 והורג את 9, וככה הלאה והרווחים הופכים ל 32,. בסוף הסבב 73 הורג את 89 ומעביר ל 9, ועכשיו הרווחים הם של 64 - 9 הורג את 41 ומעביר ל 73, שהורג את 9, והוא נותר אחרון.

נערך לאחרונה:
חידה ידועה:
73.
בסבב הראשונים כל הזוגיים עפים, ו 99 מעביר את החרב ל1, שהורג את 3, מעביר ל5 שהורג את 7 וכככה הלאה עד 99 נהרג ע''י 97 ומעביר ל 1 את החרב, 1 מעביר ל 3 שהורג את 5 ומעביר ל 7 שהורג את 9, מעביר ל 11 שהורג את 13, המשרתים הורגים את השמיני אחריהם עד 97 שהורג את 1 ומעביר ל9, עכשיו הרווחים הם 8, 9 הורג את 17 ומעביר ל25, ובסוף הסבב הרווחים הופכים ל 16 - 89 מעביר ל97 והורג את 9, וככה הלאה והרווחים הופכים ל 32,. בסוף הסבב 73 הורג את 89 ומעביר ל 9, ועכשיו הרווחים הם של 64 - 9 הורג את 41 ומעביר ל 73, שהורג את 9, והוא נותר אחרון.
מה שנכון נכון ..

1-
מספר האפשרויות כאשר לקנגורו נשאר N מדרגות הוא N-1 + N-2 משום שאם הוא עולה מדרגה אחת הוא מגיע למצב שבו נשאר N-1, ואם הוא עולה 2 מדרגות אז למצב של N-2. ומשום שכאשר יש מדרגה אחת יש רק אפשרות אחת, וכאשר יש 2 יש שני אפשרויות - זה יוצא בדיוק סדרת פיבונאצ

קרדיט לגוגל

מפקיץ
@Balbazor יש דרישה לעוד חידות

אחת יחסיתה קלילה

יש 8 כוסות יין, באחת מהן יש גם רעל. בכל כוס הנוזל בבעל אותו צבע, טעם, ריח ובאותה כמות ( אין פה טריק מפגר).
מי ששותה מהכוס עם הרעל מת אחרי 24 שעות בדיוק.
ברשותך 3 משרתים שאתה יכול "לבזבז". איך תדע תוך 24 שעות באיזה כוס יש רעל ?
מי שחושב על זה קצת ועולה על שיטה פותר תוך 40 שניות.

עוד אחת שמגלה עיקרון יפה ( לא יפתיע מתמטיקאים)

בקופסא יש 3 כדורים שחורים ו7 אדומים.
בוחרים אקראית כדור, מה הסיכוי שהוא שחור ?
בוחרים אקראית 6 כדורים, אתה לא יודע איזה כדורים הוצאת, אתה מוציא עוד כדור, מה הסיכוי שהוא שחור ?

מפקיץ
@Balbazor יש דרישה לעוד חידות

אחת יחסיתה קלילה

יש 8 כוסות יין, באחת מהן יש גם רעל. בכל כוס הנוזל בבעל אותו צבע, טעם, ריח ובאותה כמות ( אין פה טריק מפגר).
מי ששותה מהכוס עם הרעל מת אחרי 24 שעות בדיוק.

ברשותך 3 משרתים שאתה יכול "לבזבז". איך תדע תוך 24 שעות באיזה כוס יש רעל ?

מי שחושב על זה קצת ועולה על שיטה פותר תוך 40 שניות.
8 זה לא מעניין, עושים עם 1000. כוסות. וזה שאתה נותן כמה משרתים יש זה רמז, החידה צריכה להיות שימוש במינימום משרתים בשביל לדעת איפה הרעל.

כלומר נגיד פתרון הכי פשוט 1000 משרתים שותים כל אחד מכוס אחת, אבל אפשר שימוש במפחות משרתים.

8 זה לא מעניין, עושים עם 1000. כוסות. וזה שאתה נותן כמה משרתים יש זה רמז, החידה צריכה להיות שימוש במינימום משרתים בשביל לדעת איפה הרעל.

כלומר נגיד פתרון הכי פשוט 1000 משרתים שותים כל אחד מכוס אחת, אבל אפשר שימוש במפחות משרתים.
קיבלתי את האתגר
תכתבו תשובות בלבן...

מותר עם קוד ? ממה שחשבתי זה פשוט עבודה שחורה של איזה חצי שעה...

מותר הכל, אבל מן הסתם יש פתרון חכם.
בן כמה אתה ? ומה ההשכלה שלך ?
18
מתמטיקה תיכונית

כותב בכתב לבן מפה אז תדגיש:
אוקי אנחנו צריכים למצוא את המספר הכי קטן של משרתים שיתן לנו 999 מצבים שונים, אני אסביר למה אני מתכוון.
לדוגמא, עבור 8 כוסות יין אנחנו צריכים למצוא את המספר הכי קטן של משרתים שיתן לנו 7 מצבים, והוא 3, נגיד משרתים A B ו C נותנים:
A
B
C
AB
AC
BC
ABC

אני מנסה הגעתי לזה ש 5 משרתים נותנים 51 מצבים. 4 משרתים נותנים 15. אני מתקשה פה עם הנוסחה של מספר המצבים כתלות במספר המשרתים ( לא חשבתי על דרך אחרת חוץ מפירוט, כמובן שגם בדרך הזאת יש תלות במספר המצבים הקודם כך שלא מתחילים הכל מ0 אבל עדין החישוב מסתבך מאוד.)

אני יכול לפתור את זה ככה?

f

החידה צריכה להיות שימוש במינימום משרתים בשביל לדעת איפה הרעל
צריך גם להגביל את החידה לאלה שאינם מתכנתים (או לאלה שאינם מתכנתים מהסוג הוותיק, ההוא שידע מה זה חשבון בינארי).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.

שרשורים דומים

Back
למעלה תחתית