עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אבא שלי המציא את החידה, אז או שהתראיינת אצלו או שמרואיין עבר שלו ראיין אותך 😃
תשובה ל4:
אני יורה שתי יריות על הכסא השני משמאל (או מימין זה לא באמת משנה) ואח"כ יריה על הכסא אחד מימינו, אחד על זה שמימינו וככה עד הכסא הקיצוני הימני ואח"כ חוזר בכיוון ההפוך. מכאן שתוך 20 יריות פגעתי בקוף. אם צריך את ההסבר ללמה זה עובד בכל מצב אני גם ארשום פשוט אין לי כח להכניס את זה לפה זה דיי ארוך.
כי הוא אמר לי שהוא המציא אותה? תמים1סתם מעניין אותי למה אתה בטוח שאבא שלך המציא אותה ? יש פה המון חידות שהם מאוד מפורסמות בראיונות עבודה.
אם הוא התחיל בראשון משמאל, ירית על השני ואז הוא קפץ לשני, המרחק ביניכם 0, ואחרי כל יריה המרחק ביניכם ישאר זוגי. שתירה בכולם מימינו הוא ישאר משמאלך עם מרחק זוגי, ואז שתחזור, אם תירה על 3 אז אחרי הירייה הוא יכול להיות ב1, ואז תירה על 2 והוא יקפוץ ל2 וככה לא תהרוג אותו בחיים בשיטה הזאתאבא שלי המציא את החידה, אז או שהתראיינת אצלו או שמרואיין עבר שלו ראיין אותך 😃
תשובה ל4:
אני יורה יריה על הכסא השני משמאל (או מימין זה לא באמת משנה) ואח"כ יריה על הכסא אחד מימינו, אחד על זה שמימינו וככה עד הכסא הקיצוני הימני ואח"כ חוזר בכיוון ההפוך. מכאן שתוך 19 יריות פגעתי בקוף. אם צריך את ההסבר ללמה זה עובד בכל מצב אני גם ארשום פשוט אין לי כח להכניס את זה לפה זה דיי ארוך.
ברגע שירית על השני משמאל הוא יכול להיות בכל מקום פרט למקום הכי קיצוני בשמאל. ביריה אחת ימינה הוא יוכל להיות בכל מקום פרט למקום השני משמאל. ועכשיו זה בעצם הטריק. ביריה במקום הבא אתה מצמצם את המקומות שהוא יכול להיות בהם ב1 כי כעת גם במקום הקיצוני ביותר וגם ב2 אחריו לא יכול להיות הקוף. שנייה אני אכתוב את זה על דף ואצלם לפה כדי שזה יהיה יותר מובןאם הוא התחיל בראשון משמאל, ירית על השני ואז הוא קפץ לשני, המרחק ביניכם 0, ואחרי כל יריה המרחק ביניכם ישאר זוגי. שתירה בכולם מימינו הוא ישאר משמאלך עם מרחק זוגי, ואז שתחזור, אם תירה על 3 אז אחרי הירייה הוא יכול להיות ב1, ואז תירה על 2 והוא יקפוץ ל2 וככה לא תהרוג אותו בחיים בשיטה הזאת
אין טעם. כבר פרסמו פה את התשובה וזה לא ב19...ברגע שירית על השני משמאל הוא יכול להיות בכל מקום פרט למקום הכי קיצוני בשמאל. ביריה אחת ימינה הוא יוכל להיות בכל מקום פרט למקום השני משמאל. ועכשיו זה בעצם הטריק. ביריה במקום הבא אתה מצמצם את המקומות שהוא יכול להיות בהם ב1 כי כעת גם במקום הקיצוני ביותר וגם ב2 אחריו לא יכול להיות הקוף. שנייה אני אכתוב את זה על דף ואצלם לפה כדי שזה יהיה יותר מובן
טעות שלי, בחישוב חוזר יצא לי 17 עם פיתרון יותר יעיל. ואיפה יש פה פיתרון של מישהו אחר? הנה הפיתרון:אין טעם. כבר פרסמו פה את התשובה וזה לא ב19...
אפשר ב16, פרסמו פה למעלהטעות שלי, בחישוב חוזר יצא לי 17 עם פיתרון יותר יעיל. ואיפה יש פה פיתרון של מישהו אחר? הנה הפיתרון:
![]()
אם המקרא לא מובן - המספרים מעל הם מספר יריה והמיקום הוא הכסא, המספרים ליד זה המצב אחרי יריה מס' X כלומר שורה 1 זה המצב אחרי יריה מספר 1
וואלה רק עכשיו ראיתי שכבר מישהו רשם את זה. ולגבי הפיתרון שלו הוא לא נכון - יש לו את אותו הפיתרון שלי רק שהוא דילג על יריה מספר 9 שלי, ואם הוא עושה את זה הוא לא יוצר את כל הרווחים הזוגיים ולכן זה לא נכון.אפשר ב16, פרסמו פה למעלה
חידה ידועה:ואם כבר אז יש גם את החידה הזו:
למלך 100 משרתים,
הוא אינו מרוצה מהם
המלך מחליט שהוא רוצה רק משרת 1,
הוא ממספר אותם מ-1 עד 100
מעמיד אותם במעגל - נותן למשרת מספר 1 חרב, ומתחיל סבב, 1 הורג את 2, ומעביר את החרב ל-3 וכך הלאה...
מה מספר המשרת שנשאר אחרון?
מה שנכון נכון ..חידה ידועה:
73.
בסבב הראשונים כל הזוגיים עפים, ו 99 מעביר את החרב ל1, שהורג את 3, מעביר ל5 שהורג את 7 וכככה הלאה עד 99 נהרג ע''י 97 ומעביר ל 1 את החרב, 1 מעביר ל 3 שהורג את 5 ומעביר ל 7 שהורג את 9, מעביר ל 11 שהורג את 13, המשרתים הורגים את השמיני אחריהם עד 97 שהורג את 1 ומעביר ל9, עכשיו הרווחים הם 8, 9 הורג את 17 ומעביר ל25, ובסוף הסבב הרווחים הופכים ל 16 - 89 מעביר ל97 והורג את 9, וככה הלאה והרווחים הופכים ל 32,. בסוף הסבב 73 הורג את 89 ומעביר ל 9, ועכשיו הרווחים הם של 64 - 9 הורג את 41 ומעביר ל 73, שהורג את 9, והוא נותר אחרון.
חידה נהדרת. תודה!4. יש שורה של 10 כיסאות, ועל אחד מהכסאות נמצא קוף.
8 זה לא מעניין, עושים עם 1000. כוסות. וזה שאתה נותן כמה משרתים יש זה רמז, החידה צריכה להיות שימוש במינימום משרתים בשביל לדעת איפה הרעל.מפקיץ
@Balbazor יש דרישה לעוד חידות
אחת יחסיתה קלילה
יש 8 כוסות יין, באחת מהן יש גם רעל. בכל כוס הנוזל בבעל אותו צבע, טעם, ריח ובאותה כמות ( אין פה טריק מפגר).
מי ששותה מהכוס עם הרעל מת אחרי 24 שעות בדיוק.
ברשותך 3 משרתים שאתה יכול "לבזבז". איך תדע תוך 24 שעות באיזה כוס יש רעל ?
מי שחושב על זה קצת ועולה על שיטה פותר תוך 40 שניות.
קיבלתי את האתגר8 זה לא מעניין, עושים עם 1000. כוסות. וזה שאתה נותן כמה משרתים יש זה רמז, החידה צריכה להיות שימוש במינימום משרתים בשביל לדעת איפה הרעל.
כלומר נגיד פתרון הכי פשוט 1000 משרתים שותים כל אחד מכוס אחת, אבל אפשר שימוש במפחות משרתים.
מותר עם קוד ? ממה שחשבתי זה פשוט עבודה שחורה של איזה חצי שעה...8 זה לא מעניין, עושים עם 1000. כוסות. וזה שאתה נותן כמה משרתים יש זה רמז, החידה צריכה להיות שימוש במינימום משרתים בשביל לדעת איפה הרעל.
כלומר נגיד פתרון הכי פשוט 1000 משרתים שותים כל אחד מכוס אחת, אבל אפשר שימוש במפחות משרתים.
מותר הכל, אבל מן הסתם יש פתרון חכם.קיבלתי את האתגר
תכתבו תשובות בלבן...
מותר עם קוד ? ממה שחשבתי זה פשוט עבודה שחורה של איזה חצי שעה...
18מותר הכל, אבל מן הסתם יש פתרון חכם.
בן כמה אתה ? ומה ההשכלה שלך ?
צריך גם להגביל את החידה לאלה שאינם מתכנתים (או לאלה שאינם מתכנתים מהסוג הוותיק, ההוא שידע מה זה חשבון בינארי).החידה צריכה להיות שימוש במינימום משרתים בשביל לדעת איפה הרעל