הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חידות מתמטיות

לא, אני סיימתי 5 ואני כבר בן 22 וחצי חח...
למה עשית 4?
שונא את זה, בבצפר לא מלמדים באמת מתמטיקה אז הייתי ב4, לא נכנסתי לאף שיעור ולא עשיתי ש.ב ויש לי 100 סופי

ואני גם לא צריך את ה5 יחידות האלה כי אני רוצה ללמוד מתמטיקה באוניברסיטה והפסיכו שלי טוב.

שונא את זה, בבצפר לא מלמדים באמת מתמטיקה אז הייתי ב4, לא נכנסתי לאף שיעור ולא עשיתי ש.ב ויש לי 100 סופי

ואני גם לא צריך את ה5 יחידות האלה כי אני רוצה ללמוד מתמטיקה באוניברסיטה והפסיכו שלי טוב.

יפה אבל חבל... אם זה בא לך בקלות.
כמה הוצאת בפסיכו ובכמותי?

אתה כבר פתרת את זה עם חשבון בינארי! אתה שאלת "כמה משרתים צריך כדי לכסות 999 מצבים" ובניסוח אחר שאלת "כמה ספרות בינאריות צריך כדי לבטא את המספר 999 " והתשובה היא 10, כי 10^2 הם 1024.

למען האמת הטיעון הזה רק מראה שזה המינימום הנדרש ועדיין לא מסביר איך ליישם אותו בפועל, אבל אין לי מושג איך להסביר את זה בלי חשבון בינארי. אני אחשוב איך אפשר לנסח אותו בצורה שווה לכל נפש (אני מתכוון שאפילו @coldfire יבין!ׂ) ואם זה יעלה בידי אכתוב את התשובה.
אני הבאתי הסבר מתמטי...
ולמען האמת יש 1023 מצבים עם 10 משרתים. אבל ניחא. אם אתה רוצה שאסביר אני אסביר
יפה אבל חבל... אם זה בא לך בקלות.
כמה הוצאת בפסיכו ובכמותי?
148

coldfire יבין את ההסבר שלי וידע להסביר אותו
אתה מתכוון לזה שנתת בהודעה הזאת?

אני מנסה הגעתי לזה ש 5 משרתים נותנים 51 מצבים. 4 משרתים נותנים 15. אני מתקשה פה עם הנוסחה של מספר המצבים כתלות במספר המשרתים ( לא חשבתי על דרך אחרת חוץ מפירוט, כמובן שגם בדרך הזאת יש תלות במספר המצבים הקודם כך שלא מתחילים הכל מ0 אבל עדין החישוב מסתבך מאוד.)

יש לך שם שגיאת חישוב (5 משרתים נותנים...) ובכל מקרה אני לא רואה שם הסבר איך, תכלס, אתה מטפל באותן 1000 חביות עם אותם 10 המשרתים שלך. כלומר, אני מחפש הוראות ברורות מה לעשות ("אלגוריתם").

אתה מתכוון לזה שנתת בהודעה הזאת?

אני מנסה הגעתי לזה ש 5 משרתים נותנים 51 מצבים. 4 משרתים נותנים 15. אני מתקשה פה עם הנוסחה של מספר המצבים כתלות במספר המשרתים ( לא חשבתי על דרך אחרת חוץ מפירוט, כמובן שגם בדרך הזאת יש תלות במספר המצבים הקודם כך שלא מתחילים הכל מ0 אבל עדין החישוב מסתבך מאוד.)

יש לך שם שגיאת חישוב (5 משרתים נותנים...) ובכל מקרה אני לא רואה שם הסבר איך, תכלס, אתה מטפל באותן 1000 חביות עם אותם 10 המשרתים שלך. כלומר, אני מחפש הוראות ברורות מה לעשות ("אלגוריתם").
לא. כן יש שגיאת חישוב. ההסבר הוא :

אני צריך את למצוא את X:
סוכמים בצורה הבאה: (X מעל 1) + (X מעל 2)+(X מעל 3)..... עד X מעל X. כל זה שווה 999, מצא את X.
ואז מעגלים את X למעלה אם הוא לא יוצא שלם ( והוא לא יצא שלם) הוא יוצא 9 נקודה משהו
N מעל K=

N עצרת
חלקי
K עצרת * (N-K) עצרת

זה: (X מעל 1) + (X מעל 2)+(X מעל 3)..... עד X מעל X
מייצג את מספר המצבים שאפשר ליצור עם X משרתים.
מקדם בינומי – ויקיפדיה
אוקיי המשוואה לא מדויקת הפתרון אמור להיות ה X הקטן ביותר עבורו המשוואה גדולה או שווה ל 999. ( כי אגף ימין לא יהיה שווה אף פעם ל 999, X חייב להיות מספר שלם כי יש שם עצרת.

@DorT היה לך התחלה טובה בפתרון של המצבים ל 8 כוסות, הפתרון לכל מספר זה פשוט הכללה של מה שעשיתה, @יהושע64 הסביר מאיפה זה נובע.

אני יתן דוגמא איך זה עובד על 8

8 זה 2 בחזקת 3 כלומר נחוצים 3 ספרות ליצוג בינארי של 8 מצבים. (אם אתה לא יודע מה זה בינארי תקרא זה לוקח להבין כמה דקות)

000
001
010
011
100
101
110
111

סה"כ 8.

כלומר לכל כוס יש מספר סידורי יחודי משלה.
אתה לוקח 3 אנשים שלכל אחד אתה נותן מספר 1,2,3 והמספר הזה מייצג את האחריות שלו על מיקום הספרה.

עכשיו אם במיקום הספרה יש 1 אז מי שאחרי על המיקום הזה ישתה מהכוס.

לדוגמא :
011 אומר שמשרתים 1 ו 2 שותים ממנה
101 אומר שמשרתים 1 ו 3 שותים.

ועכשיו אם מתו 1 ו 2 אז 011 זה הכוס -> כוס מספר 4

זה הסבר הכי טוב שאני יכול לחשוב אליו ב 10 בערב

😆 תיגש שוב רק בישביל החלק של האנגלית. הוא באמת חלק קל.. קיבלתי כמעט את כל הנקודות בו..
סתם רצית להגיד שהיית טוב בזה נכון ? כבר כתבתי שאני מתקבל למה שאני רוצה בקלות. זה מבחן מעיק ודיי מפגר
דור 0 זה גם מצב(שבו אף אחד לא שותה מהכוס).
אתה צודק אבל השמטתי אותו ובגלל זה בצד השני של המשוואה יש 999 ולא 1000
@DorT היה לך התחלה טובה בפתרון של המצבים ל 8 כוסות, הפתרון לכל מספר זה פשוט הכללה של מה שעשיתה, @יהושע64 הסביר מאיפה זה נובע.

אני יתן דוגמא איך זה עובד על 8

8 זה 2 בחזקת 3 כלומר נחוצים 3 ספרות ליצוג בינארי של 8 מצבים. (אם אתה לא יודע מה זה בינארי תקרא זה לוקח להבין כמה דקות)

000
001
010
011
100
101
110
111

סה"כ 8.

כלומר לכל כוס יש מספר סידורי יחודי משלה.
אתה לוקח 3 אנשים שלכל אחד אתה נותן מספר 1,2,3 והמספר הזה מייצג את האחריות שלו על מיקום הספרה.

עכשיו אם במיקום הספרה יש 1 אז מי שאחרי על המיקום הזה ישתה מהכוס.

לדוגמא :
011 אומר שמשרתים 1 ו 2 שותים ממנה
101 אומר שמשרתים 1 ו 3 שותים.

ועכשיו אם מתו 1 ו 2 אז 011 זה הכוס -> כוס מספר 4

זה הסבר הכי טוב שאני יכול לחשוב אליו ב 10 בערב
אוקיי הבנתי את ההסבר
אבל מה זה התחלה טובה, אני פתרתי פשוט לא ידעתי על הבינום של ניוטון אז הייתי חייב להעזר בג'אבה...

אתם באמת לא מבינים את ההסבר שלי ? הוא כזה גרוע ?

קיצר קראתי קצת על הנושא, מסבתר שהביטוי שכתבתי פה מקודם ( נוסיף את X מעל 0):
(X מעל 0) + (X מעל 1)+(X מעל 2)+(X מעל 3)+... עד X מעל X

כל זה שווה ל:
(1+1) בחזקת X שזה 2 בחזקת X, ואז זה בדיוק כמו שאמרתם. זה הבינום של ניוטון :
הבינום של ניוטון – ויקיפדיה

נערך לאחרונה:
סתם רצית להגיד שהיית טוב בזה נכון ? כבר כתבתי שאני מתקבל למה שאני רוצה בקלות.
לא,זאת הייתה דוגמא שכל מפגר יכול להוציא באנגלית ציון גבוה. ברור שאתה מתקבל,אבל אתה צריך לעשות קורסים באנגלית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.

שרשורים דומים

Back
למעלה תחתית