הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מידע האם אפשרי באמת להתקדם כל אימון בתוכנית נפח?

LiftInsanity

משתמש מתחיל
74
3
נק' מוניטין:
6
74
3
אני רואה פה הרבה אנשים שאומרים שמתאמן מתחיל אמור להתקדם מאימון לאימון בתנאי תזונה שינה וטכניקה נכונים. בתור מתאמן מתחיל שבמכון כמעט חמש חודשים זה נראה לי ממש לא אפשרי להתקדם כל אימון, אולי זה בגלל שאני בתוכנית נפח ab? בגדול אני עושה כ10-11 סטים לשריר גדול וכ3-5 לשריר קטן כל אימון ומתאמן ארבע פעמים בשבוע. אוכל טוב ישן טוב וטכניקה כמעט כמו שצריך אני רק עובד על כמה דקויות קטנות בבנץ' ובסקוואט.

בגדול השאלה שלי היא לא לגבי ספציפית אלא באופן כללי - האם זה באמת אפשרי לעלות משקל על המוט ב2.5 כל אימון בתוכנית נפח? אני אישית מסוגל אולי כל שלושה אימונים בערך.

האם זה באמת אפשרי לעלות משקל על המוט ב2.5 כל אימון בתוכנית נפח?
זו שאלה שגויה מיסודה, בתכניות כוח המטרה היא לעלות משקלי עבודה - משמע כוח, בתוכניות סבולת שרירית המטרה היא לבצע יותר חזרות - משמע סבולת.
באימוני נפח המטרה היא לעלות נפח, מה זה אומר? נפח זה סך העומס הכללי על השריר, זה אומר שאני יכול להגדיל נפח על ידי עליה במשקלי עבודה, עליה במספר החזרות, עליה המספר הסטים, התרגילים, מהירות ביצוע התרגיל.. אם כך אתה שואל אם אפשר להעלות משקלי עבודה מאימון לאימון בתוכנית נפח, אבל אתה נוגד את עצמך כי זו לא תוכנית כוח זו תוכנית נפח יש לך מלא אופציות להגדיל נפח כללי.
הרי אם המשקל קשה לשריר הוא יגדל ממנו מבחינת היפרטרופיה אז מה זה נותן לי להתחזק ולא לגדול
השריר גודל מתשישות שרירית, אם תבצע משקל גבוה וקצת חזרות או קצת משקל והרבה חזרות תגדל בשתי המקרים, במידה כמובן ואתה בפלוס קלורי.
אתה לא תמצא בילדר מפורסם שלוחץ פחות מ3 פלטות
אתה מדבר על פיתוח גוף בשימוש עם סטרואידים אנאבולים ברור שמשקלי העבודה יהיו גבוהים אצלם, אבל בפיתוח גוף ברמה החובבנית כמו רוב האוכלוסיה אתה תמצא אנשים שלא נגעו במשקולת בכלל, פיתחו גוף מרשים מאוד ממתח, מקבילים, שכיבות סמיכה, ניטורים וספרינטים. ובלי שימוש באביזרים חיצוניים להגדיל התנגדות.

אתה מדבר על פיתוח גוף בשימוש עם סטרואידים אנאבולים ברור שמשקלי העבודה יהיו גבוהים אצלם, אבל בפיתוח גוף ברמה החובבנית כמו רוב האוכלוסיה אתה תמצא אנשים שלא נגעו במשקולת בכלל, פיתחו גוף מרשים מאוד ממתח, מקבילים, שכיבות סמיכה, ניטורים וספרינטים. ובלי שימוש באביזרים חיצוניים להגדיל התנגדות.
לגבי זה אני לא מסכים. אפשר לבנות אולי גוף מרשים מאימוני משקל גוף כמו סטריט וורקאוט למשל (זה כבר תלוי מה כל אחד מחשיב בתור "מרשים"), אבל הבחור דיבר על היפרטרופיה, עליה במסת שריר, ובלי תוספת התנגדות הוא יפסיק לגדול מהר מאוד. בוא נגיד שלא ראיתי אנשים עם מסת שריר באמת מרשימה שלא נגעו במשקולות

לגבי זה אני לא מסכים. אפשר לבנות אולי גוף מרשים מאימוני משקל גוף כמו סטריט וורקאוט למשל (זה כבר תלוי מה כל אחד מחשיב בתור "מרשים"), אבל הבחור דיבר על היפרטרופיה, עליה במסת שריר, ובלי תוספת התנגדות הוא יפסיק לגדול מהר מאוד. בוא נגיד שלא ראיתי אנשים עם מסת שריר באמת מרשימה שלא נגעו במשקולות
Home Workout Routine - Best Bodyweight Exercises‏:

אני אישית ראיתי חוץ מאותו אדם בסרטון, מישהו עם מסה לא פחות מרשימה ממנו שמתאמן אך ורק אימונים כוח מתפרץ כמו ניטורים וספרינטים וסבולת שרירית כמו מתח ומקבילים.

לקרוא לו חצי ענק זה כמו שאני אבוא אליך, אתחיל להרביץ לך עם יד אחת ואז אתה תגיד "קיבלתי חצי מכות". אין דבר כזה חצי ענק!
אבל אתה לא יכול לקרוא למישהו ענק אם רק חצי גוף שלו ענק
כמו שלבחור הזה אי אפשר לקרוא ענק
attachment.php

אני אישית ראיתי חוץ מאותו אדם בסרטון, מישהו עם מסה לא פחות מרשימה ממנו שמתאמן אך ורק אימונים כוח מתפרץ כמו ניטורים וספרינטים וסבולת שרירית כמו מתח ומקבילים.

טוב אולי יש יוצאים מהכלל, למרות שעדיין קשה לי להאמין שאפשר להגיע לרמה יחסית מרשימה רק עם משקל גוף ובלי "עזרים" למיניהם

זה קצת פיקציה, אדם גדול פיזית נניח 100 קילו על 180 יכול בחיטוב עם sw או כל דרך אחרת להגיע ל 80 קילו ולהראות עם מסת שריר מרשימה.

מקרה הפוך של 'פיתוח שריר׳ לא יקרה באמצעות sw לא בתזונה נייטראלית ובטח לא למי שיעלה מ 60 קילו ל 80

אבל אתה לא יכול לקרוא למישהו ענק אם רק חצי גוף שלו ענק
כמו שלבחור הזה אי אפשר לקרוא ענק
attachment.php

טוב אולי יש יוצאים מהכלל, למרות שעדיין קשה לי להאמין שאפשר להגיע לרמה יחסית מרשימה רק עם משקל גוף ובלי "עזרים" למיניהם
זה @Alikk1998 ?
נראה טוב!

הסרטו ששלחת זה מישהו שמתאמן בחדר כושר

הסרטו ששלחת זה מישהו שמתאמן בחדר כושר
אני אישית ראיתי חוץ מאותו אדם בסרטון, מישהו עם מסה לא פחות מרשימה ממנו שמתאמן אך ורק אימונים כוח מתפרץ כמו ניטורים וספרינטים וסבולת שרירית כמו מתח ומקבילים
ואתה מוזמן לחפש באינטרנט על אנשים שפיתחו גוף בעזרת אימונים מהסוג הזה שבסרטון.. אתה תמצא יותר ממה שנדמה לך

ואתה מוזמן לחפש באינטרנט על אנשים שפיתחו גוף בעזרת אימונים מהסוג הזה שבסרטון.. אתה תמצא יותר ממה שנדמה לך
אני יודע שאפשר להגיעה לגוף טוב בסטריט
רק אמרתי שהסרטון שהוא שלח זה מישהו שמתאמן בחדר כושר

קראתי קצת את הדיון הזה שיש פה ויש לי מה להוסיף .
אם המטרה שלך היא קודם כל "פוורליפטינג " משקלי עבודה וכוח . פיצולים זה לא בישבילך .
אבל אם המטרה שלך היא קודם כל מסת שריר ואז כוח . גם אז תיהיה חייב להתקדם במשקלי עבודה !!!
יש את מה שניקרא PROGRESIVE OVERLOAD - התקדמות מסוימת .
בפוורליפטינג ההתקדמות היא במשקלי העבודה בטווח חזרות נמוך . בפיתוח גוף בשביל לפתח מסת שריר גם שם תיהיה חייב להתקדם אבל משקל על מוט זה םשוט לא העיקר ! למשל - אם בן אדם היה לוחץ 60 קילו ל5 חזרות ואחרי חודש הוא לוחץ 60 ל8 חזרות זה גם PROGRESIVE OVERLOAD
או אם בן אדם היה עושה 10 מתח ואחרי חודש עושה 20 מתח זה גם PROGRESIVE OVERLOAD .
המשקלים בבילדינג יותר נמוכים בגלל הטווח החזרות היותר גבוה שבו יותר קשה להתקדם במשקלי העבודה והעבודה השונה מאשר רק להרים משקל .
מי שעושה סקוואט 60 קילו ל8 ואחרי חודש לא העלה משקל או כמות חזרות כנראה לא גדל ברגליים !!
הכל תלוי בפיצול ובנפח האימון מתאמנים חדשים שעושים 3 פעמים חזה בשבוע כל אימון 15 סטים בשביל הפאמפ ברור שהם לא התקדמו .
הכל תלוי בהתאוששות שלך ואיך התוכנית אימון שלך מחולקת .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית