הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ בדיקת טכניקה של סקוואט + תוכנית לתיקון ושיפור טכניקת דדליפט

Shtreimel

משתמש קבוע
1,115
276
נק' מוניטין:
635
1,115
276
אני המון זמן מנסה לשפר את הטכניקה של הסקוואט והדדליפט, הצבתי לעצמי מטרה, לשפר את הטכניקה של הדדליפט והסקוואט בצורה הכי טובה שאפשר לי בחופשת פסח הזאת ככה שאני אוכל לחזור להתקדם במשקלים בצורה האופטימלית לאחר פסח בלי לדאוג יותר מידי על הטכניקה עם SS.

אני ממש חופר פה על הטכניקה, אני עובד על זה מתחילת השנה, צפיתי בכל כך הרבה סירטונים שוב ושוב, קראתי המון מאמרים ולקחתי כמה אימונים אישיים של עבודה על הטכניקה עם אחד מהמנהלים פה, ועדיין יש לי בעיות שממש מפריעות לי בתרגילים.

1. סקוואט-
אני מחפש מה לא נכון בטכניקה של הסקוואט שלי, ואיך לתקן את זה, אז:
רואים שבחזרות הראשונות אני מנסה להילחם נגד הגוד מורנינג, אבל אני לא ממש מצליח בחזרות יותר מתקדמות של הסטים, אתם יכולים לתת לי עצות מה לשנות על מנת לשפר את הטכניקה (בעיקר את הגוד מורנינג)?

כמה (משקל/סטים/חזרות) לעשות באימון הבא (שמתחשבים בזה שאני אנסה לשנות את הטכניקה בשביל לשפר אותה? (עשיתי באימון האחרון 3x5 של 72.5 ואני בSS)

סט עבודה שני:

סט עבודה שלישי:

2. דדליפט-

אני מנסה לתקן את הטכניקה שלי, החלטתי שאימון הבא אני אנסה לעשות את המשקל הכי גבוה שאני יכול ל5 חזרות כל עוד אני שומר על טכניקה טובה, ומשם אני אתקדם כל אימון ב10 קילו (תוך כדי להעלות כל אימון סירטון של הסט על מנת לבדוק שהטכניקה מספיק טובה).

מה אתם אומרים על התוכנית לשיפור טכניקה? (אני אעלה מחר סירטון חדש מהאימון על פי מה שתגיד לי לעשות)
יש לכם הצעות לדרך אחרת?

מצטער על כל השאלות, וחג שמח לכולם! 😃

1. להתחיל לעבוד עם משקל נמוך, להתחיל עבודת יציבות, דוגמא לכך תהיה לקחת פלטות של 1.25 ולשים אותם בחלק האחורי של הנעל שלך כדי שאתה כאילו תעמוד על גובה, תקופה של שבוע-שבועיים עבודה כזאת משפרת יציבות המון. בנוסף לכך נעל שיותר מיועדת לסקוואט תעזור (ממליץ על CHUCK TAYLORS וADIDAS POWERLIFT אלה המפורסמות כרגע)
1. להתחיל לעבוד עם משקל נמוך, להתחיל עבודת יציבות, דוגמא לכך תהיה לקחת פלטות של 1.25 ולשים אותם בחלק האחורי של הנעל שלך כדי שאתה כאילו תעמוד על גובה, תקופה של שבוע-שבועיים עבודה כזאת משפרת יציבות המון. בנוסף לכך נעל שיותר מיועדת לסקוואט תעזור (ממליץ על CHUCK TAYLORS וADIDAS POWERLIFT אלה המפורסמות כרגע)
אני לא מסכים לגבי הפלטות. עדיף לא להתרגל אליהן וזה לא משפר יציבות. לגבי נעליים אני לא יודע עם איזה נעליים הוא עושה, אבל אם הן שטוחות ובלי בולמי זעזועים (לא נעלי ריצה) אני לא רואה סיבה לקנות אולסטאר. נעלי הרמה אולי כדאי, אבל לא חייב עכשיו, הרבה אנשים עושים בלי.
1.הברכיים גולשות
4.גב עגול (אפילו שזה בכלל לא הרגיש ככה)
5.cue שיעזור לי לעשות hip drive?
לגבי הברכיים, כשאתה יורד תתחיל תנועה מהאגן, כלומר תחשוב על לקחת את התחת אחורה וברכיים חזק לצדדים, ולא על כיפוף הברכיים.
לגבי הגב, תנסה להבליט תחת החוצה (סיבוב אגן) ולהוציא חזה למעלה. שים לב- חזה, לא ראש, הראש שלך מופנה נכון.
לגבי היפ דרייב, בתחתית תחשוב על להוביל תנועה עם התחת (אגן) ולא על לדחוף את הרצפה

אני לא מסכים לגבי הפלטות. עדיף לא להתרגל אליהן וזה לא משפר יציבות. לגבי נעליים אני לא יודע עם איזה נעליים הוא עושה, אבל אם הן שטוחות ובלי בולמי זעזועים (לא נעלי ריצה) אני לא רואה סיבה לקנות אולסטאר. נעלי הרמה אולי כדאי, אבל לא חייב עכשיו, הרבה אנשים עושים בלי.

לגבי הברכיים, כשאתה יורד תתחיל תנועה מהאגן, כלומר תחשוב על לקחת את התחת אחורה וברכיים חזק לצדדים, ולא על כיפוף הברכיים.
לגבי הגב, תנסה להבליט תחת החוצה (סיבוב אגן) ולהוציא חזה למעלה. שים לב- חזה, לא ראש, הראש שלך מופנה נכון.
לגבי היפ דרייב, בתחתית תחשוב על להוביל תנועה עם התחת (אגן) ולא על לדחוף את הרצפה
אתה לא תתרגל לזה תוך שבוע שבועיים וזה דווקא כן ישפר לך את התנועה במיוחד אם גם במשקל גוף אתה מאבד יציבות. לא סתם הרבה אנשים ממליצים לבצע את התנועה בתחילת הלמידה על פלטות, כשאני התחלתי לבצע סקוואטים היו לי 2 אופציות, או שהברכיים גלשו או שנפלתי אחורה (גם עם משקל גוף) את הסקוואטים הראשונים עשיתי על פלטות וזה עזר לי בכמה שבועות הראשונים להגיע למצב שהגעתי לסקוואטים יציבים. לבחור פה יש אותה הבעיה שהייתה אצלי בהתחלה ואני חושב שזה מאוד יועיל לו.
לגבי הנעליים, אני חושב שCHUCK TAYLORS יעזרו בכל מקרה חוץ מזה שהן לא יקרות במיוחד כולה 200 ש"ח ולדעתי יותר טוב מנעליים רגילות עם סוליה שטוחה (בלי הגבהה)

מה אתה חושב המצאתי את זה לבד? 🤣
אבל לי זה כן עזר לקלוט את ההיפ דרייב 😃
עזרה לי התיאוריה שלו על "תחשוב שחיברו לך לאגן סיכה ענקית ושמישהו מושך אותך מלמעלה בקו ישר"
😃

אתה לא תתרגל לזה תוך שבוע שבועיים וזה דווקא כן ישפר לך את התנועה במיוחד אם גם במשקל גוף אתה מאבד יציבות. לא סתם הרבה אנשים ממליצים לבצע את התנועה בתחילת הלמידה על פלטות, כשאני התחלתי לבצע סקוואטים היו לי 2 אופציות, או שהברכיים גלשו או שנפלתי אחורה (גם עם משקל גוף) את הסקוואטים הראשונים עשיתי על פלטות וזה עזר לי בכמה שבועות הראשונים להגיע למצב שהגעתי לסקוואטים יציבים. לבחור פה יש אותה הבעיה שהייתה אצלי בהתחלה ואני חושב שזה מאוד יועיל לו.
לגבי הנעליים, אני חושב שCHUCK TAYLORS יעזרו בכל מקרה חוץ מזה שהן לא יקרות במיוחד כולה 200 ש"ח ולדעתי יותר טוב מנעליים רגילות עם סוליה שטוחה (בלי הגבהה)
זה אולי ישפר את התנועה אבל השיפור יהיה מותנה בזה שיש לו פלטות מתחת לעקבים, לא חושב שזה יעזור לו כשהוא יוריד את הפלטות.
אני אגב לא שמעתי שממליצים על זה בתחילת הדרך.
יכול להיות שזה עוזר איכשהו, פשוט לי זה לא נשמע הגיוני כל כך.
לגבי נעליים, עד לא מזמן עשיתי סקווט עם סתם נעליים (של נייק נראה לי) עם סוליה קשיחה, הם היו כמעט שטוחות, היה ממש טיפה הבדל גובה בין העקב לקדימה, והן היו לי סבבה, עד 180 קילו עשיתי איתן. עם אולסטאר אגב ניסיתי כמה פעמים ולא היה לי נוח סוליה שטוחה לגמרי.

זה אולי ישפר את התנועה אבל השיפור יהיה מותנה בזה שיש לו פלטות מתחת לעקבים, לא חושב שזה יעזור לו כשהוא יוריד את הפלטות.
אני אגב לא שמעתי שממליצים על זה בתחילת הדרך.
יכול להיות שזה עוזר איכשהו, פשוט לי זה לא נשמע הגיוני כל כך.
לגבי נעליים, עד לא מזמן עשיתי סקווט עם סתם נעליים (של נייק נראה לי) עם סוליה קשיחה, הם היו כמעט שטוחות, היה ממש טיפה הבדל גובה בין העקב לקדימה, והן היו לי סבבה, עד 180 קילו עשיתי איתן. עם אולסטאר אגב ניסיתי כמה פעמים ולא היה לי נוח סוליה שטוחה לגמרי.
זה הרגשה אישית אז, אני מרגיש הרבה תועלת בסוליה גבוהה לדוגמא.
לגבי הפלטות, זאת לא שיטה שפגשתי פה בפורום אלה ממאמנת ליפטרית שהייתה לי פעם במכון ולימדה אותי ככה. ואחרי שהורדתי את הפלטות זה עזר מאוד ואחרי כמה זמן כבר לא הייתי תלוי בפלטות בכלל.

• פותח/ת השרשור

שמעתי גם הרבה דעות על הפלטות מתחת לרגליים, חלק המליצו, חלק פחות..
ניסיתי להסקוויט עכשיו משקל גוף, ואני ממש נופל אחורה אם זה משנה..

איך לשנות את התיכנון של הסקוואט והדדליפט? (אני בSS, סקוואט אחרון שעשיתי היה 3x5 72.5 עם טכניקה לקויה כמו שראיתם, וסט עבודה אחרון עם דדליפט היה 1x5 95 עם טכניקה די לקויה - )

אני אכתוב לי notes לאימון של מחר עוד מעט ואעלה את זה לפה למקרה שאני אשכח משהו או יש עוד איזה משהו או cue שאני יהיה צריך להוסיף.

אם אתם יכולים להתייחס לשאלות על דדליפט בתחילת הנושא זה ממש יעזור 😃

1. ברכיים ממש גולשות
2. ירידה מהירה מדי
3. כפות רגליים אמורות להיות ב30 מעלות ואתה פתחת את שלך הרבה יותר מזה
4. גב עגול בצורה מפחידה
5. אין היפ דרייב כמעט בכלל ואיפה שיש זה על חשבון עיגול הגב

תלמד טכניקה מחדש, הדבר היחיד שעוד איכשהו "בסדר" אצלך זה העומק...
כל מה שטנק אמר נכון. תוריד משקל ותתחיל ממהתחלה. אבל תוריד דרסטית.
תתחיל מהבסיס: תמקם רגליים נכון. מהזוית הזאת נראה שהן אפילו לא סימטריות. שים אותן בערך ברוחב הכתפיים, שזה פחות ממה שאתה עושה עכשיו. אולי תצטרך להרחיב בהמשך, תלוי במה שנוח לך, אבל זאת נקודת התחלה טובה. פתח אותן לצדדים בערך ב-30 מעלות, ולכל אורך התנועה שלח ברכיים חזק - אבל חזק - החוצה. קצת מעבר לקו כפות הרגליים.
וכשאתה יורד - תתמקד לאורך הירידה ובבור לשמור על גב מקושת. זקוף. מוחזק. אחר כך נמשיך משם.

• פותח/ת השרשור
כל מה שטנק אמר נכון. תוריד משקל ותתחיל ממהתחלה. אבל תוריד דרסטית.
תתחיל מהבסיס: תמקם רגליים נכון. מהזוית הזאת נראה שהן אפילו לא סימטריות. שים אותן בערך ברוחב הכתפיים, שזה פחות ממה שאתה עושה עכשיו. אולי תצטרך להרחיב בהמשך, תלוי במה שנוח לך, אבל זאת נקודת התחלה טובה. פתח אותן לצדדים בערך ב-30 מעלות, ולכל אורך התנועה שלח ברכיים חזק - אבל חזק - החוצה. קצת מעבר לקו כפות הרגליים.
וכשאתה יורד - תתמקד לאורך הירידה ובבור לשמור על גב מקושת. זקוף. מוחזק. אחר כך נמשיך משם.

*אז לא לחשוב על לדחוף את הברכיים החוצה בכלל? רק לצדדים? (כמובן שלא לחרוג מהכיוון של כפות הרגליים)
סבבה, להוריד נגיד ל50 קילו? או אפילו 40?
אני עושה גם את החימום הארוך של SS -> ארבעה סטים של חימום, שמחר אני אוכל להאריך אותם מכיוון שאני לא יעבוד עם משקלים כבדים בכלל.
כמה סטים וחזרות לעשות מחר? ובאיזה קצב להתקדם?

ויש לך insights בשביל הדדליפט? לאיזה משקל לרדת? עצות איך להצליח להחזיק את הגב ולשמור על גב מוקשת או לפחות ישר?
וגם באיזה קצב להתקדם בדדליפט מאימון לאימון (אני מוריד מ95 לכנראה 60-80, לא בטוח עדיין), וכמה סטיםxחזרות לעשות כל עוד אני עדיין במשקלים נמוכים ועובד על טכניקה?

ותודה רבה על העזרה, אתם ממש עוזרים! הצבתי לעצמי מטרה, להגיע לטכניקה סבירה בדדליפט+סקוואט עד סוף פסח, עכשיו זה נראה פחות בלתי אפשרי 😃

*אז לא לחשוב על לדחוף את הברכיים החוצה בכלל? רק לצדדים? (כמובן שלא לחרוג מהכיוון של כפות הרגליים)
סבבה, להוריד נגיד ל50 קילו? או אפילו 40?
אני עושה גם את החימום הארוך של SS -> ארבעה סטים של חימום, שמחר אני אוכל להאריך אותם מכיוון שאני לא יעבוד עם משקלים כבדים בכלל.
כמה סטים וחזרות לעשות מחר? ובאיזה קצב להתקדם?
החוצה = לצדדים. ותעבור קצת את הקו של כפות הרגליים. קצת.
תוריד אפילו ל-40 קילו, תעשה עם זה כמה סטים, ותצלם. שכח עכשיו מהתקדמות במשקלים.
תקפיד על גב ישר, מקושת, חזק. תעשה לפני הסט כמה חזרות של שכיבה על הבטן והרמת רגליים וגב - כדי להרגיש את הכיווץ בגב התחתון. זה הכיווץ שתשמור לאורך כל התנועה.
ויש לך insights בשביל הדדליפט? לאיזה משקל לרדת? עצות איך להצליח להחזיק את הגב ולשמור על גב מוקשת או לפחות ישר?
וגם באיזה קצב להתקדם בדדליפט מאימון לאימון (אני מוריד מ95 לכנראה 60-80, לא בטוח עדיין), וכמה סטיםxחזרות לעשות כל עוד אני עדיין במשקלים נמוכים ועובד על טכניקה?
אתה לא שומר על גב ישר. דבר ראשון תוריד משקל. תעבוד עם 60 קילו. תעשה כמה סטים ככה. תנסה אולי דדליפט רומני, בלי להגיע למטה - תחזיק את המוט בעמידה, ותרד לאט לאט תוך הקפדה על גב מקושת. תרד עד הנקודה שהגב מתחיל לאבד כיווץ, ותעלה שוב. תנסה את זה בסט הראשון, ותראה אם אתה מצליח לשפר את ההגעה לרצפה (כלומר חזרה שלילית) עם גב מקושת.

• פותח/ת השרשור
החוצה = לצדדים. ותעבור קצת את הקו של כפות הרגליים. קצת.
תוריד אפילו ל-40 קילו, תעשה עם זה כמה סטים, ותצלם. שכח עכשיו מהתקדמות במשקלים.
תקפיד על גב ישר, מקושת, חזק. תעשה לפני הסט כמה חזרות של שכיבה על הבטן והרמת רגליים וגב - כדי להרגיש את הכיווץ בגב התחתון. זה הכיווץ שתשמור לאורך כל התנועה.

אתה לא שומר על גב ישר. דבר ראשון תוריד משקל. תעבוד עם 60 קילו. תעשה כמה סטים ככה. תנסה אולי דדליפט רומני, בלי להגיע למטה - תחזיק את המוט בעמידה, ותרד לאט לאט תוך הקפדה על גב מקושת. תרד עד הנקודה שהגב מתחיל לאבד כיווץ, ותעלה שוב. תנסה את זה בסט הראשון, ותראה אם אתה מצליח לשפר את ההגעה לרצפה (כלומר חזרה שלילית) עם גב מקושת.

סבבה, אני אעלה סירטונים ממחר, קצת מבאס לרדת במשקלים, אבל הכל בשביל הfuture gains. אני אתייג אותך לייעוץ טכניקה של מחר, בסדר?

נראה לך שאני אוכל לחזור להתקדם במשקלים עד סוף פסח?

• פותח/ת השרשור
סבבה, אני אעדכן פה מחר עם סירטונים.

ושוב, תודה רבה על כל העזרה, אתם עושים פה עבודת קודש!
בשביל זה אנחנו כאן.
ביום שישי בלילה, בשעה 00:00.

וסביר להניח שניהיה גם מחר.

@Tank ,לגבי הפלטות מתחת לעקבים, @incin גם אמר לי בזמנו שזה לא רעיון טוב וגם נתן לי הסבר למה.
אני אשאל אותו שבוע הבא נראה מה הוא אומר. אני בכל זאת זוכר שלי זה עזר אבל אולי יש גם סיבות נגד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית