הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בדיקת טכניקה של סקוואט + תוכנית לתיקון ושיפור טכניקת דדליפט

Shtreimel

משתמש קבוע
1,115
276
נק' מוניטין:
635
1,115
276
אני המון זמן מנסה לשפר את הטכניקה של הסקוואט והדדליפט, הצבתי לעצמי מטרה, לשפר את הטכניקה של הדדליפט והסקוואט בצורה הכי טובה שאפשר לי בחופשת פסח הזאת ככה שאני אוכל לחזור להתקדם במשקלים בצורה האופטימלית לאחר פסח בלי לדאוג יותר מידי על הטכניקה עם SS.

אני ממש חופר פה על הטכניקה, אני עובד על זה מתחילת השנה, צפיתי בכל כך הרבה סירטונים שוב ושוב, קראתי המון מאמרים ולקחתי כמה אימונים אישיים של עבודה על הטכניקה עם אחד מהמנהלים פה, ועדיין יש לי בעיות שממש מפריעות לי בתרגילים.

1. סקוואט-
אני מחפש מה לא נכון בטכניקה של הסקוואט שלי, ואיך לתקן את זה, אז:
רואים שבחזרות הראשונות אני מנסה להילחם נגד הגוד מורנינג, אבל אני לא ממש מצליח בחזרות יותר מתקדמות של הסטים, אתם יכולים לתת לי עצות מה לשנות על מנת לשפר את הטכניקה (בעיקר את הגוד מורנינג)?

כמה (משקל/סטים/חזרות) לעשות באימון הבא (שמתחשבים בזה שאני אנסה לשנות את הטכניקה בשביל לשפר אותה? (עשיתי באימון האחרון 3x5 של 72.5 ואני בSS)

סט עבודה שני:

סט עבודה שלישי:

2. דדליפט-

אני מנסה לתקן את הטכניקה שלי, החלטתי שאימון הבא אני אנסה לעשות את המשקל הכי גבוה שאני יכול ל5 חזרות כל עוד אני שומר על טכניקה טובה, ומשם אני אתקדם כל אימון ב10 קילו (תוך כדי להעלות כל אימון סירטון של הסט על מנת לבדוק שהטכניקה מספיק טובה).

מה אתם אומרים על התוכנית לשיפור טכניקה? (אני אעלה מחר סירטון חדש מהאימון על פי מה שתגיד לי לעשות)
יש לכם הצעות לדרך אחרת?

מצטער על כל השאלות, וחג שמח לכולם! 😃

דדליפט - רואים שאתה מודע לנושא של נעילת הגב ולחיצה מהרגליים, ויש שיפור. עוד טיפה וזה בול. רק תשים לב למה שכבר דיברנו - בירידה תוריד בסדר הפוך, קודם מהגב ורק בסוף מהברכיים, כדי שלא תתן מכה עם המוט בברכיים. @Moran W אני לא חושב שהסטאפ שלו גבוה מדי. לדעתי שהוא בסדר גמור.

סקוואט - אתה עדיין לא מכווץ מספיק גב תחתון ולכן יש butt wink (תסתכל דווקא בבבואה שלך במראה, שמול המצלמה, ותראה גב עגול). עדיין צריך לתת איזה 5 ס"מ של ישיבה אחורה, ועדיין צריך לדחוף ברכיים עוד טיפה החוצה. קצת נפלת מהר בחלק מהחזרות. לא עשית מה שביקשתי ממך בפעם האחרונה.

באימון הקרוב אני אנסה לכווץ גב תחתון כמו שצריך, חוץ מזה, מזתאמרת עוד 5 ס"מ של ישיבה אחורה?

בקשר לכיווץ גב תחתון, ניסיתי עכשיו לעשות את זה מול מראה וזה נראה כמו הייפר-אקסטנשן, זה בסדר?

ועוד משהו חשוב שלא אמרתי, מאז שאני עושה עמידה צרה יחסית בסקוואט (כמו 2 הסירטונים של הסקוואט האחרונים שהעלתי) הוא החל באמת להשתפר.

לדעתי האגן שלו גבוה מידיי.
@stitch
באימון הקרוב אני אנסה לכווץ גב תחתון כמו שצריך, חוץ מזה, מזתאמרת עוד 5 ס"מ של ישיבה אחורה?

בקשר לכיווץ גב תחתון, ניסיתי עכשיו לעשות את זה מול מראה וזה נראה כמו הייפר-אקסטנשן, זה בסדר?

ועוד משהו חשוב שלא אמרתי, מאז שאני עושה עמידה צרה יחסית בסקוואט (כמו 2 הסירטונים של הסקוואט האחרונים שהעלתי) הוא החל באמת להשתפר.
אמרתי לך באחת התגובות הראשונות לסגור קצת רגליים ולעמוד יותר צר.
תכווץ גב, אמרתי לך כבר, גם אם נדמה לך שזה בהיפר אקסטנשן. נראה בסרטון איך זה.
תשב קצת יותר אחורה. שהאגן יגיע 5 ס"מ אחורה ממה שהוא עכשיו. לא לשבת למטה - אלא אחורה. ולא לקרוס! תקרא מה שכתבתי לך בפעם שעברה על ישיבה בכסא שנמצא מאחוריך.

אמרתי לך באחת התגובות הראשונות לסגור קצת רגליים ולעמוד יותר צר.
תכווץ גב, אמרתי לך כבר, גם אם נדמה לך שזה בהיפר אקסטנשן. נראה בסרטון איך זה.
תשב קצת יותר אחורה. שהאגן יגיע 5 ס"מ אחורה ממה שהוא עכשיו. לא לשבת למטה - אלא אחורה. ולא לקרוס! תקרא מה שכתבתי לך בפעם שעברה על ישיבה בכסא שנמצא מאחוריך.
ציטטת אבל לא התייחסת אליי.
אין, אתה כבר לא אוהב אותי כמו פעם.
😭

ציטטת אבל לא התייחסת אליי.
אין, אתה כבר לא אוהב אותי כמו פעם.
😭
🤣🤣 רשמתי: נסכים שלא להסכים. אפילו שמתי חיוך! לא יודע איפה זה נעלם. מזימה של משה לסכסך בינינו!!
הכל דבש בינינו, קושקוש 😘

בדיוק להפך, הוא קצת נמוך מדי בגלל שהמוט לא ממוקם במקום הנכון.
אתה צודק. התנועה הקטנה הזאת של האגן שעולה לפני שהמוט זז זה בגלל שהכתפיים לא מספיק קדימה. דיברנו על זה בסרטונים הקודמים, הוא הגיע כבר לכתפיים מעבר למוט, ועכשיו קצת התמקדנו ביישור הברכיים לפני האגן ושכחנו את הקטע הזה, היתה נסיגה קלה.

אתה צודק. התנועה הקטנה הזאת של האגן שעולה לפני שהמוט זז זה בגלל שהכתפיים לא מספיק קדימה. דיברנו על זה בסרטונים הקודמים, הוא הגיע כבר לכתפיים מעבר למוט, ועכשיו קצת התמקדנו ביישור הברכיים לפני האגן ושכחנו את הקטע הזה, היתה נסיגה קלה.

אז באימון הקרוב לשמור על כתפיים אחוריות (אם יש כזה דבר) מעל המוט וגם על הcue של להתחיל את התנועה רק מהרגליים?
יש לך cue בשבילי לדעת כמה צריך להרים את הישבן? או שזה 'בא ביחד' אם הכתפיים יעברו את המוט?

שוב, בקשר לסקוואט, אחרי כמה נסיונות של סקוואט משקל גוף עכשיו עם כיווץ גב אחורה:
כשאני מכווץ את הגב ממש קשה לי לנשום לבטן ולשמור על הכיווץ בה לאורך התנועה, יש לך טיפים?

נערך לאחרונה:
אז באימון הקרוב לשמור על כתפיים אחוריות (אם יש כזה דבר) מעל המוט וגם על הcue של להתחיל את התנועה רק מהרגליים?
יש לך cue בשבילי לדעת כמה צריך להרים את הישבן? או שזה 'בא ביחד' אם הכתפיים יעברו את המוט?
כן, כמו שדיברנו לפני דף או שניים, הכתפיים עוד כמה סנטימטרים קדימה ואז בהכרח אתה נכנס לפוזיציה טיפה יותר גבוהה. בהתחלה ללחוץ בדיוק כמו לג פרס - פשוט תחשוב על לחיצת הרצפה הרחק ממך, לא על העלאת המוט. כשהוא מתנתק, אתה ממשיך עם יישור הברכיים ותוך כדי מתחילה התרוממות הגב.
שוב, בקשר לסקוואט, אחרי כמה נסיונות של סקוואט משקל גוף עכשיו עם כיווץ גב אחורה:
כשאני מכווץ את הגב ממש קשה לי לנשום לבטן ולשמור על הכיווץ בה לאורך התנועה, יש לך טיפים?
תעשה סט שניים של מה שרשמתי לך לפני כמה ימים: שכיבה על הבטן, הרמת טורסו וירכיים באוויר בו זמנית. הכיווץ הזה בזוקפי גב באיזור המותניים - זה מה שצריך לעשות בסקוואט. ואז בסקוואט עצמו תתכונן לחזרה, תקח אוויר, תרד בשליטה (לא קריסה), תדגיש את הישבן לאחור - כאילו אתה יושב על כסא שטיפה מרוחק ממך. תקפיד על דחיפת ברכיים החוצה ועל הבלטת ישבן החוצה (מה שנקרא סיבוב אגן לפנים).
חוץ מזה לא ברור לי מה זה לנשום לבטן - פשוט תעצור את הנשימה חזק, תכווץ את זוקפי הגב ואת הבטן יחד, אל תחשוב על הקיו הזה של נשימה לבטן, אף פעם לא אהבתי אותו.

כן, כמו שדיברנו לפני דף או שניים, הכתפיים עוד כמה סנטימטרים קדימה ואז בהכרח אתה נכנס לפוזיציה טיפה יותר גבוהה. בהתחלה ללחוץ בדיוק כמו לג פרס - פשוט תחשוב על לחיצת הרצפה הרחק ממך, לא על העלאת המוט. כשהוא מתנתק, אתה ממשיך עם יישור הברכיים ותוך כדי מתחילה התרוממות הגב.

תעשה סט שניים של מה שרשמתי לך לפני כמה ימים: שכיבה על הבטן, הרמת טורסו וירכיים באוויר בו זמנית. הכיווץ הזה בזוקפי גב באיזור המותניים - זה מה שצריך לעשות בסקוואט. ואז בסקוואט עצמו תתכונן לחזרה, תקח אוויר, תרד בשליטה (לא קריסה), תדגיש את הישבן לאחור - כאילו אתה יושב על כסא שטיפה מרוחק ממך. תקפיד על דחיפת ברכיים החוצה ועל הבלטת ישבן החוצה (מה שנקרא סיבוב אגן לפנים).
חוץ מזה לא ברור לי מה זה לנשום לבטן - פשוט תעצור את הנשימה חזק, תכווץ את זוקפי הגב ואת הבטן יחד, אל תחשוב על הקיו הזה של נשימה לבטן, אף פעם לא אהבתי אותו.
אוקיי, אתרגל את זה בבית לקראת האימון הבא. 😃

1.ברכיים קורסות מדי
2.קודם ״לשבור״ את האגן
3.זה נראה שאתה לא מחזיק טוב את המוט
4,תעשה היפ דרייב

פרס:
סט שני שלי מהיום, אני שמתי לב שפרק כף היד שבור, בסטים האחרים דווקא אני זוכר שניסיתי בסטים האחרים שכף היד הייתה כמעט מאונכת לריצפה ולא הייתה שבירה.
חוץ מזה, כשהמוט כבר עובר את הראש אני מרגיש לחץ בצד החיצוני של כף היד, כנראה בגלל השבירה.
אני לא מצליח ממש לשמור על כיווץ בישבן לאורך החזרות של הסט, יש לכם טיפים שיעזרו לי לשפר את זה ואת הפרס בכללי?

סקוואט:

ניסיתי לכווץ את הגב התחתון כמה שיכולתי, כשהמוט על הגב היה לי יותר קשה לכווץ אותו, הסקוואט הרגיש לי לא טוב, ולי זה לא נראה שיש שיפור :(
את כל הסטים ניסיתי לעשות עם הכיווץ גב תחתון והיה לי ממש קשה להחזיק את האוויר ככה בפנים ולשמור על כיווץ, הרגיש בכלל לא נוח ולא טבעי.
את הסט האחרון ניסיתי עם כיווץ בטן ונשימה לבטן כי זה הרגיש לי פי 10 יותר טבעי אפילו שהיה באט ווינק.

אני יודע שירדתי מהר מידי בחלק גדול מהחזרות, אני אנסה פעם הבאה להקפיד יותר על לרדת לאט יותר.

סט עם דגש כיווץ גב תחתון:

בחזרות האחרונות לקח לי המון זמן לצאת מהבור, כנראה בגלל שירדתי מהר מידי.

סט עם דגש על נשימה לתוך הבטן:
הרגיש יותר נוח..

דדליפט:
בטעות שמתי פלטות של 10 קילו במקום, אז הפעם זה היה 80 קילו, רואים שאני מתאמץ יותר מפעמים קודמות:

סט אחרון עשיתי עם גרביים כי סתם רציתי לראות איך זה, ניסיתי לעשות את זה מהר כי אני לא חושב שהמדריכים היו מסכימים.
*THUG LIFE*

סט לפני אחרון:

סט אחרון:

@stitch אני מרגיש כבר ממש רע עם עצמי שאני חופר לך פה כל פעם בלי שיפור ועם יותר מידי טענות ויותר מידי בולשיט, כמו כל פעם, תודה רבה לך.

מייאש האימוני טכניקה האלה (90% מהם) ממש מדכאים, בא לי כבר להתחיל מחדש SS 😣

אין לי בעיה שאתה חופר, יש לי בעיה עם זה שאתה לא עושה מה שאני אומר. מה בדיוק אני אמור לעשות? שוב להגיד לשמור על אמות ישרות ועל הכנסת ראש יותר מוקדמת בפרס? שוב להסביר לשמור על גב ישר ועל ירידה מהגב ולא לעקוף את הברכיים בדדליפט? ובסקוואט, אמרת שאתה מגיע להיפר אקסטנשן, איפה אתה ואיפה זה. שוב לבקש ממך לכווץ את הגב ולשמור על חזה יותר זקוף? להוציא יותר ישבן? אין לי מה להעיר, אתה צריך לתקן את ההערות שכבר נתתי כדי שנתקדם.

אין לי בעיה שאתה חופר, יש לי בעיה עם זה שאתה לא עושה מה שאני אומר. מה בדיוק אני אמור לעשות? שוב להגיד לשמור על אמות ישרות ועל הכנסת ראש יותר מוקדמת בפרס? שוב להסביר לשמור על גב ישר ועל ירידה מהגב ולא לעקוף את הברכיים בדדליפט? ובסקוואט, אמרת שאתה מגיע להיפר אקסטנשן, איפה אתה ואיפה זה. שוב לבקש ממך לכווץ את הגב ולשמור על חזה יותר זקוף? להוציא יותר ישבן? אין לי מה להעיר, אתה צריך לתקן את ההערות שכבר נתתי כדי שנתקדם.
הבנתי.
בקשר לכיווץ בגב, שוב, אמרתי לך שזה מרגיש נוראי ולוקח לי המון זמן לצאת מהבור ככה, יש לך עצות בשביל זה או שאני פשוט יתרגל לזה?
בכל מקרה, אני יודע שתירוצים זה לfags אבל אני מנסה הכי חזק לשמור על הכל מכווץ ועל טכניקה כמה שיותר נכונה, אמשיך לנסות..

נערך לאחרונה:
אתה מתכוון לאמות ישרות עם המפרק?
כן. שהעומס ישב על האמה ולא על מפרק כף היד.
הבנתי.
בקשר לכיווץ בגב, שוב, אמרתי לך שזה מרגיש נוראי ולוקח לי המון זמן לצאת מהבור ככה, יש לך עצות בשביל זה או שאני פשוט יתרגל לזה?
בכל מקרה, אני יודע שתירוצים זה לfags אבל אני מנסה הכי חזק לשמור על הכל מכווץ ועל טכניקה כמה שיותר נכונה, אמשיך לנסות..
מה מרגיש נוראי? לכווץ את הגב? אבל בכלל לא ראיתי שניסית. אמרת שזה מרגיש לך כמו היפר אקסטנשן. בכל מקרה, אין פה עצות, צריך לכווץ, להבליט ישבן החוצה!!!!!!!!!!!!!! שזה רשמתי לך כבר עשרים פעם ואתה לא עושה. אתה נראה מקומר לגמרי, גם החזה נמוך מדי, הראש מורכן מדי, ואז הגב ממשיך את הקשת יחד עם הישבן וזה פשוט נראה עיגול אחד גדול.
סתכל איך זה נראה אצלה:
body-weight-squat.jpg

ותשווה לאיך שזה נראה אצלך.

אם קשה לך, תתרגל קשת של הגב והוצאת ישבן החוצה (שוב!!!!!!!!!! פעם 21!!!) בלי משקל, ככה:
assisted-bodyweight-squat.jpg

רק עם יותר קשת ויותר ישבן החוצה (22!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

זה ברור לי.
אבל לפי הטכניקה של ריפטו מהסרטון האחרון, ניתן להעביר את העומס אל האמה ובאותה עת להוציא מרפקים החוצה מה ששולל את עניין האמה הישרה.

מכיר את זה?

זה ברור לי.
אבל לפי הטכניקה של ריפטו מהסרטון האחרון, ניתן להעביר את העומס אל האמה ובאותה עת להוציא מרפקים החוצה מה ששולל את עניין האמה הישרה.

מכיר את זה?
לא. ראיתי את הסרטון, אבל לא אהבתי את הקטע עם הירך והאגן, אז לא התעמקתי במה שאתה מתאר.

בפרס אתה חייב להוציא יותר מרפקים החוצה, כך שיעברו את הקו של המוט, ובו זמנית תשתדל לשמור על המפרק ישר, בהתחלה זה קשה אבל אפשרי

מה מרגיש נוראי? לכווץ את הגב? אבל בכלל לא ראיתי שניסית. אמרת שזה מרגיש לך כמו היפר אקסטנשן. בכל מקרה, אין פה עצות, צריך לכווץ, להבליט ישבן החוצה!!!!!!!!!!!!!! שזה רשמתי לך כבר עשרים פעם ואתה לא עושה. אתה נראה מקומר לגמרי, גם החזה נמוך מדי, הראש מורכן מדי, ואז הגב ממשיך את הקשת יחד עם הישבן וזה פשוט נראה עיגול אחד גדול.
סתכל איך זה נראה אצלה:
body-weight-squat.jpg

ותשווה לאיך שזה נראה אצלך.

אם קשה לך, תתרגל קשת של הגב והוצאת ישבן החוצה (שוב!!!!!!!!!! פעם 21!!!) בלי משקל, ככה:
צפה בקובץ המצורף 25663
רק עם יותר קשת ויותר ישבן החוצה (22!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

לפרוטוקול ניסיתי ממש חזק לכווץ את הישבן וזה מה שיצא
אני אקדיש את סוף השבוע הקרוב לעבודה על זה וללמוד את הכיווץ בגב כמו שצריך עם השיטה שכתבת לפני כמה עמודים של הלשכב על הריצפה, אם ביום שני עדיין אני לא יראה שיפור, נראה לך שכדי לי לנסות שוב אימון אישי?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית