הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הסקוואט: למה כל המדריכים מדברים רק עליו?

• פותח/ת השרשור oz25
  • פורסם בתאריך
קראתי את זה לפני כמה שעות חח

תאמת עדיין לא מבין את הבעיה בפוסי פד ><

קראתי את זה לפני כמה שעות חח

תאמת עדיין לא מבין את הבעיה בפוסי פד ><
1. הכאבים שבגללם אנשים שמים את הפוסי פד הם כאבים שמתחילים בתחילת למידת הסקוואט ועוברים יחסית מהר (2-3 שבועות אחרי) אז אין טעם להרגיל את עצמך לעבוד עם מגבת/פוסי פד
2. גבר אמיתי אמור להיות חזק ולנשוך שפתיים ולא לשים ספוג על השכמות שחס וחלילה לא יכאב לו טיפה. גבר שעושה סקוואט עם פוסי פד מצידי ילך הביתה אחרי האימון עם נעלי עקב ושלא ישכח חס וחלילה לשים לק על הציפורניים. אני נמצא באותה הדעה גם לגבי כפפות אימון.

1. הכאבים שבגללם אנשים שמים את הפוסי פד הם כאבים שמתחילים בתחילת למידת הסקוואט ועוברים יחסית מהר (2-3 שבועות אחרי) אז אין טעם להרגיל את עצמך לעבוד עם מגבת/פוסי פד
2. גבר אמיתי אמור להיות חזק ולנשוך שפתיים ולא לשים ספוג על השכמות שחס וחלילה לא יכאב לו טיפה. גבר שעושה סקוואט עם פוסי פד מצידי ילך הביתה אחרי האימון עם נעלי עקב ושלא ישכח חס וחלילה לשים לק על הציפורניים. אני נמצא באותה הדעה גם לגבי כפפות אימון.
בזמנו שהייתי מתאמן באופן רצוף השתמשתי בכפפות מה הבעיה? אני מזיע בידיים ככה שזה היה נחוץ 😵‍💫🥊

ולא לכולם יש כוח להתעסק עם המגנזיום הזה חח

בזמנו שהייתי מתאמן באופן רצוף השתמשתי בכפפות מה הבעיה? אני מזיע בידיים ככה שזה היה נחוץ 😵‍💫🥊

ולא לכולם יש כוח להתעסק עם המגנזיום הזה חח
כפפות זה לכוסיות. אם אתה לא מסוגל לחיות עם יבלות בידיים תפרוש מאימונים. אם אתה מזיע בשביל זה המציאו מגבת

אני רוצה לראות פה את הגיבור שעושה LB עם פוסי פד.
LB לא צריך פוסי פד כי לא מרגישים את זה...
כפפות זה לכוסיות. אם אתה לא מסוגל לחיות עם יבלות בידיים תפרוש מאימונים. אם אתה מזיע בשביל זה המציאו מגבת
מה הקשר יבלות זה בשביל שיהיה לך נוח יותר באחיזה שזה לא יחליק. מגבת ממש לא עוזרת כי היא מסוגלת לספוג רק נוזלים שמצטברים בכמות גדולה וגם אז לא סופגת הכל... מגבת לא עוזרת בכלל לעור לח או בכלל לספיגת לחות... אפילו שאתה מתנגב אחרי מתקלחת אתה לא יבש לגמרי ומה שמייבש אותך לחלוטין זה האוויר....

גם משימוש עם כפפות מקבלים יבלות ולפעמים אפילו יותר מאשר בלי כפפות...

LB לא צריך פוסי פד כי לא מרגישים את זה...

מה הקשר יבלות זה בשביל שיהיה לך נוח יותר באחיזה שזה לא יחליק. מגבת ממש לא עוזרת כי היא מסוגלת לספוג רק נוזלים שמצטברים בכמות גדולה וגם אז לא סופגת הכל... מגבת לא עוזרת בכלל לעור לח או בכלל לספיגת לחות... אפילו שאתה מתנגב אחרי מתקלחת אתה לא יבש לגמרי ומה שמייבש אותך לחלוטין זה האוויר....

גם משימוש עם כפפות מקבלים יבלות ולפעמים אפילו יותר מאשר בלי כפפות...
לא הולך להתווכח אם יש לך בעיה ספציפית שלרוב האוכלוסיה אין.

"שרירי התאומים, הארבע ראשי והתאומים יהיו שרירים דומיננטיים, הירך האחורי תהיה אסיסטנטית"
K

עזוב גבר לא גבר, הפוסי פאד יוצר עוד שכבה בין המוט לצוואר ואם יתפקשש לו משהו באמצע המוט יכול ליפול

"שרירי התאומים, הארבע ראשי והתאומים יהיו שרירים דומיננטיים, הירך האחורי תהיה אסיסטנטית"
K
"תנועת הירידה מטה יכולה להתבצע בשלוש דרכים: ירידה עד 120 מעלות בברכיים (למתחילים), תנועה עד 90 מעלות בברכיים (התנועה הנפוצה), ותנועה עד 60 מעלות בברכיים (זהירות, פציעה!).
לא יודע רוב האנשים שאני מכיר שמשתמשים בכפפות לא אמרו שזה בגלל כאב או משהו בסגנון ☝️
רוב האנשים שאני ראיתי עם כפפות פוחדים מיבלות. את התירוץ של הזעה לא יצא לי לשמוע הרבה עד היום.

"תנועת הירידה מטה יכולה להתבצע בשלוש דרכים: ירידה עד 120 מעלות בברכיים (למתחילים), תנועה עד 90 מעלות בברכיים (התנועה הנפוצה), ותנועה עד 60 מעלות בברכיים (זהירות, פציעה!).

רוב האנשים שאני ראיתי עם כפפות פוחדים מיבלות. את התירוץ של הזעה לא יצא לי לשמוע הרבה עד היום.
זה גורם לפציעה?

והזעת יתר בידיים היא דבר די נפוץ ולכן ממש לא ניתן לקרוא לכך תירוץ. לאחד מכל 30 בערך יש הזעת יתר בידיים "תופעה של הזעת יתר בכפות הידיים נפוצה בקרב האוכלוסייה (3%)" סתם חיפשתי בגוגל כדי למצוא את הנתון היותר מדוייק...

זה גורם לפציעה?

והזעת יתר בידיים היא דבר די נפוץ ולכן ממש לא ניתן לקרוא לכך תירוץ. לאחד מכל 30 בערך יש הזעת יתר בידיים "תופעה של הזעת יתר בכפות הידיים נפוצה בקרב האוכלוסייה (3%)" סתם חיפשתי בגוגל כדי למצוא את הנתון היותר מדוייק...
ציטטתי את זה כי זה מצחיק

ציטוטים נבחרים/כל המאמר:
כמעט כל מתאמן בחדר הכושר, או סתם חובבי הספורט, שמעו רבות על תרגיל הסקוואט - אולי התרגיל המפורסם בעולם יחד עם המתח, שכיבות הסמיכה וכפיפות הבטן.
כן, צודקים. כולם נרשמים למכון לעשות כפיפות בטן, שכיבות סמיכה ומתח. ממש לא בנץ'.
מדובר בתרגיל אשר בו אנחנו עוברים ממצב של עמידה לישיבה לכאורה, כאשר התנועה מתבצעת בעזרת שרירי הרגליים בלבד ולא עם שריר הגב התחתון.
רגע, אז למה הכוונה פה:
ושרירי הגב והבטן יעבדו קשה מאוד כדי לייצב את הגוף.
שרירי התאומים, הארבע ראשי והתאומים יהיו שרירים דומיננטיים,
כפילות לוגית מיותרת, בזבזו מספר בייטים.
לכאורה נראה לנו כי הסקוואט מערב תנועה בסיסית ביותר של ישיבה, אך נזכיר כי אין באמת כיסא, וכי מדובר במספר חזרות ולא בפעולה חד פעמית.
1-

2-

חחחחח איזה מפגרים, וואן אמרו שיושבים באוויר ולא עושים פעם אחת.
תנועת הירידה מטה יכולה להתבצע בשלוש דרכים: ירידה עד 120 מעלות בברכיים (למתחילים), תנועה עד 90 מעלות בברכיים (התנועה הנפוצה), ותנועה עד 60 מעלות בברכיים (זהירות, פציעה!).
זהירות תמונות קשות:
בנוסף, ניתן כמובן לעלות משקל בתרגיל או עם משקוליות בידיים, או בעזרת במיט משין (הרגליים צריכות להיות קצת באלכסון קדימה) או בעזרת מוט חופשי על הכתפיים (הנפוץ ביותר).
ברור, סמית' ומשקוליות יד זה אחלה אם אתה בן 85+ או מעל 40% שומן.
בנוסף, מחקרים הראו שתרגילים של שרירי הרגליים עוזרים בהפרשת טסטוסטרון (הורמון בניית השרירים), כך שנראה שמאוד משתלם לבצע את התרגיל.
יאפ, טסטוסטרון זהו הורמון בניית השרירים. זו הפעולה העיקרית והיחידה שלו, זהו התואר הרשמי שלו. יאפ.

אין אפילו פסקה אחת בלי זיוני שכל ומדובר באתר הספורט השני הכי גדול בארץ.

לגבי הזעת ידיים- כולם מזיעים בידיים תוך כדי אימון, אבל אני לא מבין איך זה קשור? ממתי מחזיקים עם כף היד את המוט בסקוואט? ממתי הוא לא יושב על השכמות/כתפיים? בדדליפט ובנץ' אפשר לשים מגנזיום. גם בסקוואט, אבל כפפות זה לא הפתרון.

ציטוטים נבחרים/כל המאמר:
כן, צודקים. כולם נרשמים למכון לעשות כפיפות בטן, שכיבות סמיכה ומתח. ממש לא בנץ'.

רגע, אז למה הכוונה פה:

כפילות לוגית מיותרת, בזבזו מספר בייטים.

1-

2-

חחחחח איזה מפגרים, וואן אמרו שיושבים באוויר ולא עושים פעם אחת.

זהירות תמונות קשות:

ברור, סמית' ומשקוליות יד זה אחלה אם אתה בן 85+ או מעל 40% שומן.

יאפ, טסטוסטרון זהו הורמון בניית השרירים. זו הפעולה העיקרית והיחידה שלו, זהו התואר הרשמי שלו. יאפ.

אין אפילו פסקה אחת בלי זיוני שכל ומדובר באתר הספורט השני הכי גדול בארץ.

לגבי הזעת ידיים- כולם מזיעים בידיים תוך כדי אימון, אבל אני לא מבין איך זה קשור? ממתי מחזיקים עם כף היד את המוט בסקוואט? ממתי הוא לא יושב על השכמות/כתפיים? בדדליפט ובנץ' אפשר לשים מגנזיום. גם בסקוואט, אבל כפפות זה לא הפתרון.

כולם מזיעים בידיים אבל אצל הרוב זה מינורי ולא כל כך מפריע, יש אנשים שהם 3% מהאכולוסייה שיש להם הזעת יתר בידיים וזה בלתי נסבל... אני למשל בשלב מסויים כשאני עושה מתח פשוט מחליק מהמתח למרות שעדיין ממש קל לי והשרירים רעננים...

@LDK
@Tank
פוסי פד לא קשור ל"גבר חזק שצריך לסבול כאב", זה פשוט הורס את כל התנועה (ניראה בלתי אפשרי לשמור על כיווץ עם דבר כזה עליך).
לגבי הכפפות, אני נגד זה לא בגלל שמי ששם את הוא כוסית, אלא שזה לא באמת עוזר "להעלים" יבלות וזה גם לא תחליף למגנזיום (היד תחליק לך גם עם זה. בנוסף הכפפות יסריחו לך אחרי כמה זמן...)
לא צריך להגיד שמי ששם כפפות או פוסי פד הוא כוסית כי זה לא הבעיה המרכזית כאן.

@LDK
@Tank
פוסי פד לא קשור ל"גבר חזק שצריך לסבול כאב", זה פשוט הורס את כל התנועה (ניראה בלתי אפשרי לשמור על כיווץ עם דבר כזה עליך).
לגבי הכפפות, אני נגד זה לא בגלל שמי ששם את הוא כוסית, אלא שזה לא באמת עוזר "להעלים" יבלות וזה גם לא תחליף למגנזיום (היד תחליק לך גם עם זה. בנוסף הכפפות יסריחו לך אחרי כמה זמן...)
לא צריך להגיד שמי ששם כפפות או פוסי פד הוא כוסית כי זה לא הבעיה המרכזית כאן.
בחלק מהכפפות זה נכון אבל יש לי כפפה שמתלבשת על כל היד (בדרך כלל האלה שעם כפפות בחדר כושר זה חצי יד) וזה מונע מדברים להחליק. אמנם זה לא מונע מיבלות להופיע אך מעולם לא היה זה תפקידם (לפחות בשבילי)... חוץ מזה היבלות האלה זה בסך הכל עור יותר קשיח ככה שבעתיד העור לא יחתך/יקרע והוא הופך ליותר עמיד 😇

בחלק מהכפפות זה נכון אבל יש לי כפפה שמתלבשת על כל היד (בדרך כלל האלה שעם כפפות בחדר כושר זה חצי יד) וזה מונע מדברים להחליק. אמנם זה לא מונע מיבלות להופיע אך מעולם לא היה זה תפקידם (לפחות בשבילי)... חוץ מזה היבלות האלה זה בסך הכל עור יותר קשיח ככה שבעתיד העור לא יחתך/יקרע והוא הופך ליותר עמיד 😇

גבר, אנהידרול פורטה. תגיד לי תודה אח"כ.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית