הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם תוכנית אימונים ללא סקוואט ודדליפט תועיל באותה מידה?

• פותח/ת השרשור asdb1
  • פורסם בתאריך
ערכתי לך את הנושא, שים לב לנושא ענייני.

ולשאלתך,
אם אין באפשרותך לעשות סקוואט ודדליפט אז אין יותר מידיי ברירות.
אם יש באפשרותך, אז תעשה אותם.

https://www.kilogram.co.il/570/תוכניות-אימונים-לתקופת-המסה/
חיפשתי תוכנית אימונים ומצאתי בקישור הזה תוכנית בלי סקוואט או דדליפט (התוכנית השנייה) היא יעילה בכלל? היא תספק את אותם תוצאות כמו תוכנית עם סקוואט או דדליפט?
כן היא טובה מאוד למתחילים. לג פרס וסקוואט מאוד דומים באפקט שלהם אפשר להחליף את הלג פרס בסקוואט.

• פותח/ת השרשור

ולשאלתך,

ולשאלתך,
אבל לגבי הדדליפט, איפה נכנס באחד מהתרגילים האלו הגב תחתון?

שניהם תרגילים מורכבים שעובדים על הרגליים בתנועה יחסית דומה. סקוואט עובד יותר ויש בניהם הבדל אבל הם דומים סך הכל.
אתה יודע מה הכוונה בתרגיל מורכב?
אם כן, אשמח לשמוע כיצד הלג פרס תרגיל מורכב ואילו שרירים מעורבים בתנועה.

אתה יודע מה הכוונה בתרגיל מורכב?
אם כן, אשמח לשמוע כיצד הלג פרס תרגיל מורכב ואילו שרירים מעורבים בתנועה.
תרגיל מורכב הוא תרגיל המערב 3 מפרקים,לג פרס הוא תרגיל מורכב המערב את מפרק הירך ברך וקרסול.

לג פרס שבו אתה דוחף את המשקל למעלה- אחלה מכונה. כל השאר פחות או יותר מגבילים אותך בגלל קצת משקל ועומוס גדול על הארבע ראשי והרבה פחות על זוקפי הגב ופושטי הירך. תוכנית בלי תרגילים כמו דדליפט וסקוואט(שזה גם סומו סקוואט ודד רומני) לרוב תיקח יותר זמן בכלל התמקדות ספציפית בכל שריר בצורה נפרדת- מתאים להיפורטרפיה אבל לא לכח ובודאי שלא לפרופורציה ברגליים. עדיפה מכלום, אבל בשביל להמנע מתרגילים כאלה בסיסיים צריך סיבה רצינית(שזה אפילו לא פריצת דיסק אלא גיל מבוגר מאוד או חוסר רצועות צולבות,העדר מיניסקוס וגם אז זה אינדיבידואלי)

• פותח/ת השרשור
לג פרס שבו אתה דוחף את המשקל למעלה- אחלה מכונה. כל השאר פחות או יותר מגבילים אותך בגלל קצת משקל ועומוס גדול על הארבע ראשי והרבה פחות על זוקפי הגב ופושטי הירך. תוכנית בלי תרגילים כמו דדליפט וסקוואט(שזה גם סומו סקוואט ודד רומני) לרוב תיקח יותר זמן בכלל התמקדות ספציפית בכל שריר בצורה נפרדת- מתאים להיפורטרפיה אבל לא לכח ובודאי שלא לפרופורציה ברגליים. עדיפה מכלום, אבל בשביל להמנע מתרגילים כאלה בסיסיים צריך סיבה רצינית(שזה אפילו לא פריצת דיסק אלא גיל מבוגר מאוד או חוסר רצועות צולבות,העדר מיניסקוס וגם אז זה אינדיבידואלי)
אבל לא ממש הבנתי באיזה תרגיל אני עובד על הגב תחתון בתוכנית הזאת... תודה.

תוכנית שאין בה עבודה ישירה על הזוקפים, מתאימה לאנשים בלי עבר פציעות גב(למיטב הבנתי וניסיוני דווקא האנשים עם הנטיה או העבר להיפצע חייבים תרגילים כמו דדליפט), לרוב למתחילים או לאנשים שחזרו אחרי הפסקה ארוכה. לא הייתי רושם תוכנית כזאת כמעט לאף אחד פרט לנ"ל.

תרגיל מורכב מערב 2 מפרקים או יותר ולג פרס בהחלט עונה על ההגדרה. הוא לא חופשי, אבל מורכב =/= חופשי. האק סקוואט תרגיל מורכב, לג פרס תרגיל מורכב, פולי תרגיל מורכב (ואפילו חופשי, לפחות 90%). ביייספס תרגיל חופשי אבל לא מורכב. סקוואט חופשי ומורכב.

• פותח/ת השרשור
תוכנית שאין בה עבודה ישירה על הזוקפים, מתאימה לאנשים בלי עבר פציעות גב(למיטב הבנתי וניסיוני דווקא האנשים עם הנטיה או העבר להיפצע חייבים תרגילים כמו דדליפט), לרוב למתחילים או לאנשים שחזרו אחרי הפסקה ארוכה. לא הייתי רושם תוכנית כזאת כמעט לאף אחד פרט לנ"ל.
אז לא חייב דדליפט במידהו לא נפצעתי נכון? תודה!

יעילה כנראה תיהיה פחות אבל אם תתמיד לעבוד על הרגליים ולא סתם תעשה רגליים בשביל להגיד ש"אני מתאמן על הרגליים" אז הם יגדלו גם התזונה חשובה פה והשינה

צודק.
הטעות היא עליי, קבל התנצלותי 😃
זה לא משנה את העובדה שלג פרס זה גיי.
לג פרס זה לא תרגיל עיקרי, זה תרגיל עזר.
זה כמו שאתה לא אוכל אורז אלא אתה אוכל בשר עם קצת אורז בצד.
לא יודע מה אמרתי הרגע,אני רעב ואמא שלי לא הכינה היום בשר.

זה לא משנה את העובדה שלג פרס זה גיי.
לג פרס זה לא תרגיל עיקרי, זה תרגיל עזר.
זה כמו שאתה לא אוכל אורז אלא אתה אוכל בשר עם קצת אורז בצד.
לא יודע מה אמרתי הרגע,אני רעב ואמא שלי לא הכינה היום בשר.
כפיפות מפרק זה גיי.
לג פרס זה מכונה לנרקסיסטים חסרי ביטחון שמפחדים להיפצע אז הם מעדיפים לעשות חצי תנועה כדי להרגיש טוב עם עצמם שהם עושים רגליים.
לול סתם. שכל אחד יעשה מה שטוב לו. לא כולם אוהבים סקוואטים בדיוק כמו שלא כולם אוהבים להתאמן. אולי בעתיד כשירצה גיינס או כח רציני הוא יעבור לצד האפל של הדיפ סקוואט.

כן היא טובה מאוד למתחילים. לג פרס וסקוואט מאוד דומים באפקט שלהם אפשר להחליף את הלג פרס בסקוואט.
יש לך מזל שמנהל אחד כבר התעצבן עליי שנתתי מוניטין שלילי למישהו שטועה ומטעה אחרים אז אני לא הולך לעשות את זה עוד פעם.
לנושא : לג פרס וסקוואט הם תרגילים שונים לגמרי. לג פרס לא מערב שרירים מייצבים בכלל ועובד ישירות על הקוואדס כשסקוואט מערב שרירים מייצבים מ70% מהגוף (אם לא יותר) ובכך גורם להרבה עבודה מעבר לסתם לחיצה של הרגליים שמועילה לגוף בדרגות הרבה יותר גבוהות.

https://www.kilogram.co.il/570/תוכניות-אימונים-לתקופת-המסה/
חיפשתי תוכנית אימונים ומצאתי בקישור הזה תוכנית בלי סקוואט או דדליפט (התוכנית השנייה) היא יעילה בכלל? היא תספק את אותם תוצאות כמו תוכנית עם סקוואט או דדליפט?
אין תוכנית לא יעילה, יש תוכנית שלא מתאימה למטרת המתאמן, יש אנשים שבאים לחדר כושר כי זה כיף להם והם רוצים קצת להשתחרר אחרי העבודה, לא בא להם אימון קשה סתם להניע את הגוף, תגיד להם שבלי סקוואט ודדליפט שלא יבואו בכלל? זה שגוי.
אבל, אם מתאמן רוצה להתחזק גופנית סקוואט ודדליפט הם תרגילים מעולים שיכולים לתת הרבה, בדגש מאוד גדול לדדליפט ואני דוגל גדול בתרגיל הזה מסיבות בריאותיות, הוא יוצר עומסים חיובים על כל שרשרת השרירים האחוריים, מהטרפז ועד ההסטרינגס שרירים שחולשה שלהם מובילה לעשרות בעיות, ועומס המכני שיש על החוליות והמניסקוס בברך הוא עומס הרבה יותר טוב מסקוואט ומועד לפחות פציעות לעומת הדעה הרווחת היום שסקוואט יותר בטוח.

יש לך מזל שמנהל אחד כבר התעצבן עליי שנתתי מוניטין שלילי למישהו שטועה ומטעה אחרים אז אני לא הולך לעשות את זה עוד פעם.
לנושא : לג פרס וסקוואט הם תרגילים שונים לגמרי. לג פרס לא מערב שרירים מייצבים בכלל ועובד ישירות על הקוואדס כשסקוואט מערב שרירים מייצבים מ70% מהגוף (אם לא יותר) ובכך גורם להרבה עבודה מעבר לסתם לחיצה של הרגליים שמועילה לגוף בדרגות הרבה יותר גבוהות.
לא מתווכח אבל התוכנית הספציפית הזאת שיש עבודה על כל השרירים בגוף FTW לחיצת רגליים תיתן תוצאות שלא יפלו מהסקוואט לפחות בשלב ההתחלתי... מה גם שזה לא כל כך משנה כי כי אחר כך תוך זמן מועט עוברים לתוכנית אחרת. יגדיל קצת את מסת השריר שלו ואז יכול בכיף לעבור לתוכנית שכוללת מייצבים... אם בא לך להביא לי רפרנס למאמר רציני שטוען אחרת אשמח לקרוא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית