הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון שאלה מעניינת בנוגע לקריאטין

Aftermath

משתמש קבוע
1,555
753
נק' מוניטין:
3,269
1,555
753
קניתי קריאטין של scitec ואני מצרף תמונה של האריזה. שימו לב לכמות הקלוריות ב100 גרם. השאלה שלי זה האם המידע הזה נכון, כי ראיתי מקומות באינטרנט שאומרים שלקריאטין אין כלל ערך קלורי, ולעומתם יש את הנ"ל.
אשמח לדעת מה באמת הסיפור עם קריאטין והגוף שלנו, האם אנחנו מעכלים אותו או רק סופגים אותו ואיך הערך הקלורי שלו מחושב (לפי התמונה, הוא יותר אנרגטי מ100 גרם שומן, שגם זה מוזר לי).

קבצים מצורפים

• 20150404_145347.jpg
    20150404_145347.jpg
    KB 67.4 · צפיות: 322
זה לא נכון. כי ביחידות של הקלוריות יהיה כתוב לכם קילו-קלוריות או קק"ל. לך ותבדוק.
באותו אופן בחוץ לארץ יהיה כתוב Kcal. משה פשוט לא יכול להגיד את המילה "טעיתי", זה הכל.
אז מה מתי אתה מתאבד?

image.jpg

• פותח/ת השרשור
זה לא נכון. כי ביחידות של הקלוריות יהיה כתוב לכם קילו-קלוריות או קק"ל. לך ותבדוק.
באותו אופן בחוץ לארץ יהיה כתוב Kcal. משה פשוט לא יכול להגיד את המילה "טעיתי", זה הכל.

מסיבוב קצרצר במטבח, אתה טועה.

שימו לב לכמות הקלוריות ב100 גרם
שאלה טובה.

ראשית, לא רק בארץ מופיעה התוית המשונה הזאת. מצאתי לא מעט אתרים עם אותה תוית, כשבחו"ל אין ספק שמדובר בקילו-קלוריות. הנה דוגמא אחת מחנות היצרן בספרד: (שימו לב לכיתוב המפורש kcal)
upload_2015-4-5_11-7-6.png

בלי לחפש יותר מדי מצאתי תויות דומות בטג'יקיסטאן, תורכיה, צרפת ואפילו בריטניה. לא מצאתי בארה"ב. באתר היצרן בארה"ב אין שום התיחסות לנושא. אני מנחש שמדובר בעניין רגולטורי, בארה"ב מספיק, כנראה, לכתוב שמדובר ב"100% קריאטין" בעוד באירופה חובה לציין גם את הערך הקלורי. שלחתי שאלה ליצרן ושלחתי שאלה כללית על ערכו הקלורי של קריאטין ל Creapure. אם יהיו לי תשובות אדווח לכם.

ההגיון שלי אומר שחייב להיות לקריאטין ערך קלורי כלשהו, מאחר והפעולה שהוא עושה, הפיכת ADP ל-ATP דורשת אנרגיה (את זה אנחנו יודעים כי הפעולה ההפוכה היא הפעולה שמספקת אנרגיה לשריר). בכל אופן, יותר מעשר קלוריות לגרם נראה מספר גבוה מאד, ואם הוא נכון הקריאטין הוא בעל צפיפות אנרגיה גבוהה יותר משומן (ואני הייתי חייב מליון דולר למי שהיה שולח לי גרם קריאטין... איזה מזל שביטלתי את ההצעה). קשה לראות איך מה שמורכב מכמה חומצות אמינו יכול להיות בעל ערכים גבוהים במידה שערורייתית כזאת וגם להיות יציב בטמפ. החדר - זה לא בלתי אפשרי אבל לא סביר במיוחד.

בפורומים שונים עלתה שאלה כללית לגבי קריאטין, ונראה שרוב המשיבים בדיעה שאין לו כל ערך קלורי, אבל אותם משיבים אינם יודעים, בהכרח, יותר ממך וממני, שלא לדבר על השניים שהשיבו לפני. בכל המקומות שמספרים על קריאטין לא מצאתי התייחסות לערכו קלורי, וגם זה יכול לרמוז בכיוון שהמספר מוגזם, אחרת מן הסתם היו מציינים את זה לפחות כקוריוז מעניין (מעשית, 50 קלוריות לא אמורות לגרום לכם לשינוי שיש טעם להתייחס אליו).

נערך לאחרונה:
שאלה טובה.

ראשית, לא רק בארץ מופיעה התוית המשונה הזאת. מצאתי לא מעט אתרים עם אותה תוית, כשבחו"ל אין ספק שמדובר בקילו-קלוריות. הנה דוגמא אחת מחנות היצרן בספרד: (שימו לב לכיתוב המפורש kcal)
צפה בקובץ המצורף 25233

בלי לחפש יותר מדי מצאתי תויות דומות בטג'יקיסטאן, תורכיה, צרפת ואפילו בריטניה. לא מצאתי בארה"ב. באתר היצרן בארה"ב אין שום התיחסות לנושא. אני מנחש שמדובר בעניין רגולטורי, בארה"ב מספיק, כנראה, לכתוב שמדובר ב"100% קריאטין" בעוד באירופה חובה לציין גם את הערך הקלורי. שלחתי שאלה ליצרן ושלחתי שאלה כללית על ערכן הקלורי של קריאטין ל Creapure. אם יהיו לי תשובות אדווח לכם.

ההגיון שלי אומר שחייב להיות לקריאטין ערך קלורי כלשהו, מאחר והפעולה שהוא עושה, הפיכת ADP ל-ATP דורשת אנרגיה (את זה אנחנו יודעים כי הפעולה ההפוכה היא הפעולה שמספקת אנרגיה לשריר). בכל אופן, יותר מעשר קלוריות לגרם נראה מספר גבוה מאד, ואם הוא נכון הקריאטין הוא בעל צפיפות אנרגיה גבוהה יותר משומן (ואני הייתי חייב מליון דולר למי שהיה שולח לי גרם קריאטין... איזה מזל שביטלתי את ההצעה). קשה לראות איך מה שמורכב מכמה חומצות אמינו יכול להיות בעל ערכים גבוהים במידה שערורייתית כזאת וגם להיות יציב בטמפ. החדר - זה לא בלתי אפשרי אבל לא סביר במיוחד.

בפורומים שונים עלתה שאלה כללית לגבי קריאטין, ונראה שרוב המשיבים בדיעה שאין לו כל ערך קלורי, אבל אותם משיבים אינם יודעים, בהכרח, יותר ממך וממני, שלא לדבר על השניים שהשיבו לפני. בכל המקומות שמספרים על קריאטין לא מצאתי התייחסות לערכו קלורי, וגם זה יכול לרמוז בכיוון שהמספר מוגזם, אחרת מן הסתם היו מציינים את זה לפחות כקוריוז מעניין (מעשית, 50 קלוריות לא אמורות לגרום לכם לשינוי שיש טעם להתייחס אליו).
תחזיר את הקואלה בבקשה. אני לא מזהה אותך עם התמונה הזאת. תודה.

אם אנחנו כבר בנושא ומיטב חכמי הפורום הגיבו, אשמח לתשובה למשהו דומה.
יצא לי להשתמש בחומץ לא מזמן וכשבדקתי את טבלת הערכים, היו שם לא מעט קלוריות, אך 0 פחמימות, 0 שומנים ו-0 חלבונים.
איך זה הגיוני שיש קלוריות במוצר שלא מכיל פחמימות, שומנים או חלבונים?
אלכוהול 😲?
נגיד כוהל 97%, איך בכלל סופרים את הקלוריות? אפילו תזונאיות קליניות לא יכלו לענות לי על השאלה. נגיד 40% זה 40*7=280 קלוריות רק מכוהל ל100 מל, ובערק כתוב 265 קלוריות ל-100 מל.. לרוב החישוב יוצא לא הגיוני..
אולי סיבים תזונתיים- יצא לי לראות שלפעמים סופרים אותם ולפעמים לא, בכל מקרה הדעה הרווחת שעכשיו לא סופרים בגלל שהם לא נספגים במעי וכו..
חוץ מזה סיכוי גדול שזו הייתה טעות דפוס, ראיתי טונות,שעועית,גלטין,אבקות,חומוס עם ערכים לא הגיוניים- טעויות בהדפסה..

• פותח/ת השרשור
שאלה טובה.

צפה בקובץ המצורף 25233

בלי לחפש יותר מדי מצאתי תויות דומות בטג'יקיסטאן, תורכיה, צרפת ואפילו בריטניה. לא מצאתי בארה"ב. באתר היצרן בארה"ב אין שום התיחסות לנושא. אני מנחש שמדובר בעניין רגולטורי, בארה"ב מספיק, כנראה, לכתוב שמדובר ב"100% קריאטין" בעוד באירופה חובה לציין גם את הערך הקלורי. שלחתי שאלה ליצרן ושלחתי שאלה כללית על ערכן הקלורי של קריאטין ל Creapure. אם יהיו לי תשובות אדווח לכם.

תענוג שיש אותך פה בפורום.
אשמח באמת אם תעדכן במידה ותקבל תשובה מהיצרן. תודה 😃

שאלה טובה.

צפה בקובץ המצורף 25233

בלי לחפש יותר מדי מצאתי תויות דומות בטג'יקיסטאן, תורכיה, צרפת ואפילו בריטניה. לא מצאתי בארה"ב. באתר היצרן בארה"ב אין שום התיחסות לנושא. אני מנחש שמדובר בעניין רגולטורי, בארה"ב מספיק, כנראה, לכתוב שמדובר ב"100% קריאטין" בעוד באירופה חובה לציין גם את הערך הקלורי. שלחתי שאלה ליצרן ושלחתי שאלה כללית על ערכו הקלורי של קריאטין ל Creapure. אם יהיו לי תשובות אדווח לכם.

לכל מה שאתה מכניס יש ערך קלורי, השאלה היא:
1. האם אתה מסוגל לעכל את זה (אנזימים)
2. מה נשאר מהערך הקלורי לאחר תהליכי עיכול

בארה"ב (וגם נראה לי שאותו הדבר מתרחש בישראל) אין צורך לציין סך קלורי אם במנה של פחות מ-5 קלוריות. בדיאט קולה לדוגמה יש כ-2 קל' לפחית אך עדיין כותבים 0.

לכל מה שאתה מכניס יש ערך קלורי, השאלה היא:
1. האם אתה מסוגל לעכל את זה (אנזימים)
2. מה נשאר מהערך הקלורי לאחר תהליכי עיכול

בארה"ב (וגם נראה לי שאותו הדבר מתרחש בישראל) אין צורך לציין סך קלורי אם במנה של פחות מ-5 קלוריות. בדיאט קולה לדוגמה יש כ-2 קל' לפחית אך עדיין כותבים 0.
לפי הערכים שעל הבקבוק כתוב 0.3 קלוריות ( לא קק״ל או משהו אחר ) ל 100 מ״ל.
אז לפי חישוב גס, בפחית יש קלוריה וזה מביא אותי לשאלה, איך לעזאזל יש כזה הפרש ? בגלל שמחליפים את הסוכר באספרטיים ואססופלאם-קיי ?
ועד כמה הם ( או רכיבים אחרים שיש בקולה דיאט או זירו ושאין בקולה רגילה ) מוסכנים לגוף?
נ.ב. חבר ממגמת ביולוגיה אמר לי פעם שמשתמשים ברכיבים שכעיקרון אין להם ערך תזונתי ( כל הרכיבים הכימיים למיניהם ) אבל שכשהם נספגים בגןך הם בעצם הופכים לפחמימה ובעצם לסוכר.
הגיוני?

לפי הערכים שעל הבקבוק כתוב 0.3 קלוריות ( לא קק״ל או משהו אחר ) ל 100 מ״ל.
אז לפי חישוב גס, בפחית יש קלוריה וזה מביא אותי לשאלה, איך לעזאזל יש כזה הפרש ? בגלל שמחליפים את הסוכר באספרטיים ואססופלאם-קיי ?
ועד כמה הם ( או רכיבים אחרים שיש בקולה דיאט או זירו ושאין בקולה רגילה ) מוסכנים לגוף?
נ.ב. חבר ממגמת ביולוגיה אמר לי פעם שמשתמשים ברכיבים שכעיקרון אין להם ערך תזונתי ( כל הרכיבים הכימיים למיניהם ) אבל שכשהם נספגים בגןך הם בעצם הופכים לפחמימה ובעצם לסוכר.
הגיוני?
לא.
חפש בגוגל Artificial Sweetners studies.

הגיעה תשובה מגרמניה :
וגם חברת דיימטייז מארה"ב ענתה: "Totals calories are not listed because they are not present in a measurable amounts".

דווקא סייטק שהם המקור לכל המהומה שומרים בינתיים על שתיקה (פניתי גם לחנות בספרד בה מופיעה התוית שהראיתי, וגם לחברה האם בארה"ב). אולי הם מבררים מה קורה עם התוית ההיא...

וגם חברת דיימטייז מארה"ב ענתה: "Totals calories are not listed because they are not present in a measurable amounts".

דווקא סייטק שהם המקור לכל המהומה שומרים בינתיים על שתיקה (פניתי גם לחנות בספרד בה מופיעה התוית שהראיתי, וגם לחברה האם בארה"ב). אולי הם מבררים מה קורה עם התוית ההיא...
מגיע לך מוניטין על כל ההשקעה הזאת באמת כל הכבוד!

דווקא סייטק שהם המקור לכל המהומה שומרים בינתיים על שתיקה
לא רק שהם לא ענו לי, הם השתמשו בכתובת הדואר שלי ושלחו לי פרסומת! חוצפנים.
upload_2015-4-15_12-48-36.png

אתה בטח מתמוגג מנחת 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית