הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ pre workout VS bcaa

• פותח/ת השרשור lb92
  • פורסם בתאריך

lb92

משתמש מתחיל
22
0
נק' מוניטין:
0
22
0
היי,
אני מתאמן בתוכנית חיטוב 3 פעמים בשבוע במשך כחודשיים.
שמתי לב שאני לא עולה יותר מדי במשקלי העבודה דיברתי עם מדריך והוא המליץ לי לקחת Pre workout בשם bullnox לפני האימון ובמהלך האימון לקחת bcaa של san.(S.A.N. BCAA Pro Reloaded Powder)

השאלה היא האם כדאי לקחת את שני המוצרים האלה ולא להסתפק באחד מהם, שכן הם דיי עושים את אותו הדבר - ממריצים ונותנים כוח לאימון או מונעים פירוק השריר.

תודה לעונים.

הם לא עושים את אותו הדבר. פרה-וורקאאוט (לא מכיר ספציפית את ה-bullnox) זה דבר שמעורר אותך, בזכות הקפאין וה-NO שהוא מכיל (הזרמת דם, פאמפ, הרגשת אנרגיה וכו'). BCAA אמור למנוע פירוק שריר במהלך אימון, כשאין הוכחות לכך שהוא באמת עובד. לדעתי - כדור קפאין, ואולי סוכר ענבים לפני/במהלך אימונים קשים. תנסה את זה ותראה שאתה לא צריך שום דבר אחר.

@Moran W עזר לי בזה. יש לך תובנות נוספות?

מה זה לאזעזל תוכנית חיטוב ? חיטוב קורה מחוץ לכותלי חדר כשר ,במטבח ובצלחת שלך (אתה אמור להימצא בגרעון קלורי רוב הזמן).
דבר שני,אין שום קשר בין BCAA וPREWORKOUT .
BCAA הם חומצות אמינו חיוניות ,שהגוף שלך אינו מסוגל להפיק בעצמו .הגוף מקבל אותם מחלבון (אילו אבני בנייה של חלבון) . יעילותם ככלל להמרצה וכוח היא לא חד משמעית ודי נמוכה לפי מחקרים . השמועה היא ,שלחומצות אמינו בזמן חיטוב יש אפקט של MUSCLE SPARING,כלומר בזמן גרעון קלורי אתה שורף גם שריר ביחד עם השומן ,ולקיחתם מעכבת את התהליך . מומלץ לקחת לפני האימון .

PREWORKOUT זהו מוצר (מן השטן ) המכיל מטריצה ענפה של חומרים שונים ומשונים (חלקם אגב חומצות אמינו כגון בטה אלנין הגורם לתחושת נמלים מטורפת בכל הגוף) אשר מטרתם באמת להמריץ ,לרכז ולתת מוטיבציה לאימון . אני אומר מן השטן כי לאורך זמן המוצר אינו הכי בריא ,וגם יהיה לך די קשה להתאמן כשלא תיקח אותו לפני האימון .עדיף להשתמש רק כאשר אתה מרגיש חוסר מוטיבציה וכוח .

עוד פעם,אין קשר בין שני הדברים .

@Moran W עזר לי בזה. יש לך תובנות נוספות?
כל מה שאמרת נכון.
אני אקצין ואומר גם שאם אין מניעה לקחת קפאין (מסיבה כזו או אחרת), אז 200 מ"ג קפאין כחצי שעה לפני האימון וזה מספיק.
כל השאר הם אחלה, אם יש לך את הכסף לזה.

השמועה היא ,שלחומצות אמינו בזמן חיטוב יש אפקט של MUSCLE SPARING,כלומר בזמן גרעון קלורי אתה שורף גם שריר ביחד עם השומן ,ולקיחתם מעכבת את התהליך . מומלץ לקחת לפני האימון
מה שמועות עכשיו..
תן רפרנס כלשהו 😃

ד"א,
ברוב אבקות החלבון כבר יש BCAA בפנים, אז באותה מידה אפשר לשתות שייק חלבון 20 דק לפני האימון וזה גם "מסדר" אותך.
אבל עדיין לא ראיתי מחקר שמוכיח ש BCAA עוזר למנוע פירוק שריר באימון רגיל בחיטוב.
אולי אם אתה מתאמן על קיבה ריקה או בצום ובשעות הבוקר..

Influence of ingesting a solution of branched-chain amino acids on plasma and muscle concentrations of amino acids during prolonged submaximal exercise
Eva Blomstrand, PhD
article_notepad.gif

,
Sonja Ek, BSC
,
Eric A Newsholme, MA, Phd, DSC

ואו אני גרוע בזה . בקיצר , לפי הנאמר במחקר ,יש אינדיקציות שלחומצות אמינו לפני האימון יש יכולץ לשמור על רמות גלוקוגן בשריר (כאשר גלוקוגן זהו הדלק של השריר ,ובין היתר הוא אחראי על שיקום השריר לאחר האימון .רמות גלוקוגן נמוכות במהלך האימון גורמות לתשישות מהירה יותר , ולזירוז יצור קורטיזול וכו הגורמים בסופו של דבר למצב לא רצוי של פירוק שריר ) .

" This might indicate that an increased supply of BCAA has a sparing effect on muscle glycogen degradation during exercise."

בנימה אישית , לא יודע איך אפשר לשים לב לזה (יש אנשים שישבעו בספר תורה שזה עוזר להם , אני לא יודע איך באמת אפשר לשים לב שזה עוזר להם אז כנראה זה בגדר wishfull thinking) ,אבל אני אוכל בכל מקרה 😃 . לא יכול להזיק .

" This might indicate that an increased supply of BCAA has a sparing effect on muscle glycogen degradation during exercise."

ואם לאחר האימון צרכתי 30 גרם סוכר ענבים? 😃
חושב ששריר יכול להישרף כל כך מהר בזמן אימון?
אולי עם הנפחים שאתה עובד בהם.. 😉🤣

שמע,אם אנחנו מדברים מראש על מצב שאתה בדיאטת חיטוב קסאח ,ומאגר גליקוגן בגוף מדולדל כאשר אתה מתחיל להתאמן -זה ישפיע מתי הגוף שלך יתחיל להפריש הורמוני לחץ וחומצות שריר המעכבות מאות ממערכת העצבים להגיע לשריר . מה שיגרום לחרא של אימון -ולא רק למצב שתגיע למצב קטבולי (שבאמת צריך לעבוד די קשה כדי להגיע לשם) . עוד פעם,לא יודע כמה זה עוזר באמת ,אבל אני אישית מעדיף לקחת להאמין שזה עוזר -במיוחד לאור העובדה שיבגני הביא לי במתנה את החומצות שלו שהוא זכה בתחרות . 🤩

ואל תצחק על הנפחים שלי ,יום אחד אני אעלה על תחתונים וורודות על הבמה והקנאה תאכל אותך בפנים .

שמע,אם אנחנו מדברים מראש על מצב שאתה בדיאטת חיטוב קסאח ,ומאגר גליקוגן בגוף מדולדל כאשר אתה מתחיל להתאמן -זה ישפיע מתי הגוף שלך יתחיל להפריש הורמוני לחץ וחומצות שריר המעכבות מאות ממערכת העצבים להגיע לשריר . מה שיגרום לחרא של אימון -ולא רק למצב שתגיע למצב קטבולי (שבאמת צריך לעבוד די קשה כדי להגיע לשם) . עוד פעם,לא יודע כמה זה עוזר באמת ,אבל אני אישית מעדיף לקחת להאמין שזה עוזר -במיוחד לאור העובדה שיבגני הביא לי במתנה את החומצות שלו שהוא זכה בתחרות . 🤩

ואל תצחק על הנפחים שלי ,יום אחד אני אעלה על תחתונים וורודות על הבמה והקנאה תאכל אותך בפנים .
מה שנכון נכון.. :(

אני באמת חושב שBCAA זה הכרחי רק במצבים שהתאמן מאוד מאוד מתקדם. ונדרש לעשות אירובי\אנאירובי על בטן ריקה כחלק מרוטינת האימונים שלו.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה @berdan ו @Moran W הבנתי מה ההבדלים בין השניים.
יש לי עוד שתי שאלות:
אחת מה אומר היחס שמותבע על קופסאות הbcaa 8:1:1 או 12:1:1
1. האם זה אומר שיש יותר חומצות והשריר יתפרק לאט יותר?
2. האם כדאי לקחת את הbcaa לפני האימון או אחרי האימון או במהלך האימון?

ברוב אבקות החלבון כבר יש BCAA בפנים
זה לא שמוסיפים לשם BCAA מפורק, פשוט כידוע חלבון מורכב מחומצות אמינו וBCAA (ואלין, לאוצין, איזולאוצין) הן חלק מהחומצות אמינו הנמצאות בחלבון אז מן הסתם הן גם נמצאות באבקת חלבון, וגם בטונה, חזה עוף וכו'.

מה שמועות עכשיו..
תן רפרנס כלשהו 😃

ד"א,
ברוב אבקות החלבון כבר יש BCAA בפנים, אז באותה מידה אפשר לשתות שייק חלבון 20 דק לפני האימון וזה גם "מסדר" אותך.
אבל עדיין לא ראיתי מחקר שמוכיח ש BCAA עוזר למנוע פירוק שריר באימון רגיל בחיטוב.
אולי אם אתה מתאמן על קיבה ריקה או בצום ובשעות הבוקר..
Bcaa זה חלק מחומצות האמינו. לא מוסיפים לך bcaa לאבקת חלבון אלא פשוט כותבים על הקופסה כמה גרם של bcaa יש מסך כל חומצות האמינו שיש באבקת החלבון. טריק שיווקי.

Bcaa זה חלק מחומצות האמינו. לא מוסיפים לך bcaa לאבקת חלבון אלא פשוט כותבים על הקופסה כמה גרם של bcaa יש מסך כל חומצות האמינו שיש באבקת החלבון. טריק שיווקי.
עדיין תקבל כמות מספקת לרוב האנשים

אני נמצא על דל פחמימה וקלן, ומשתמש בBCAA הזה במהלך האימון, מוסיף לזה גלוטמין וטאורין,
וזה עוזר לי בקטע אחר, התאוששות באימון עצמו, התאוששות במהלך השבוע. לגמרי ממליץ.

אני נמצא על דל פחמימה וקלן, ומשתמש בBCAA הזה במהלך האימון, מוסיף לזה גלוטמין וטאורין,
וזה עוזר לי בקטע אחר, התאוששות באימון עצמו, התאוששות במהלך השבוע. לגמרי ממליץ.
ממליץ לך על xtend, יש שם 7 גרם bcaa ושתיים וחצי גרם של גלוטמין בכל מנת הגשה וגם תערובת אלקטרוליטים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית