הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חצי שנה של כתפיים

• פותח/ת השרשור misheu
  • פורסם בתאריך

misheu

משתמש מתחיל
85
1
נק' מוניטין:
1
85
1
שלום לכולם.

באיזו צורה עדיף לעשות פשיטת כתפיים? בצורה אנכית או מאוזנת או שאולי זה בכלל לא משנה?

שאלה נוספת: אני טס בקרוב לטיול של חצי שנה כשאני נועל שנה של אימונים כשהעלתי מסה וגדלתי.
אבל השאלה הגדולה היא בהנחה שאני אוכל טוב אבל לצערי לא מתאמן (אולי שכיבות סמיכה פה ושם), האם אני אחזור בכל זאת למה שהייתי לפני שהתחלתי להתאמן, זאת אומרת, אאבד את רוב מסת השריר שצברתי, אחרי כמה חודשים בטיול?
ואם כן יש דרך למנוע את זה או לפחות "להקל בעונש"?

תודה.

שלום לכולם.

באיזו צורה עדיף לעשות פשיטת כתפיים? בצורה אנכית או מאוזנת או שאולי זה בכלל לא משנה?

שאלה נוספת: אני טס בקרוב לטיול של חצי שנה כשאני נועל שנה של אימונים כשהעלתי מסה וגדלתי.
אבל השאלה הגדולה היא בהנחה שאני אוכל טוב אבל לצערי לא מתאמן (אולי שכיבות סמיכה פה ושם), האם אני אחזור בכל זאת למה שהייתי לפני שהתחלתי להתאמן, זאת אומרת, אאבד את רוב מסת השריר שצברתי, אחרי כמה חודשים בטיול?

תודה.
אין מניעה מלאבד מסת שריר בכמה חודשים של טיול.
תהנה ושמור על עצמך, אח"כ תחזור להתאמן והכל יחזור לעצמו אל תדאג.

שלום לכולם.

תודה.
חצי שנה זה מספיק כדי לאבד את כל מה שבנית, אני כשטסתי למזרח, המשכתי להתאמן פעמיים בשבוע אם זה היה אימון משקל גוף או כל מיני מכונים מעפנים רצח שמצאתי, אבל זה מה שהיה אז זה מה שעשיתי, כשחזרתי לארץ ירדתי 10 קילו בפרס והעלתי 5 קילו בבנצ' אני מניח בזכות השכיבות סמיכה, והחזרתי את המשקלים שאיבדתי מהר מאוד אז אתה יכול להמשיך לעשות אימונים מאולתרים זה יכול לעזור

לך על אימוני משקל גוף, כתפיים אתה יכול בעמידת ידיים אם רגליים על הקיר, מתח ומקבילים קל למצוא..
אתה יכול לקנות טבעות ולהתאמן איתן בכל מקום. במשקל גוף המשחק היחיד שלך זה או כמות החזרות או קצב התנועה/סטטי על זמן.
בכל מקרה, רוב המטיילים לא באמת מתאמנים בטיול..תהנה

• פותח/ת השרשור
אתה בטח יכול להבין שאני רוצה לשמור על כמה שיותר מסה לאורך הטיול. אני לא מדבר על משקלי עבודה שאני אאבד (זה ברור לי שיקרה) אלא אך ורק מבחינה חיצונית. האם מבחינה חיצונית אני אחזור להיות צנום בלי חצי שנה של אימון? (אבל נניח עם מאזן קלורי נייטרלי)

אתה בטח יכול להבין שאני רוצה לשמור על כמה שיותר מסה לאורך הטיול. אני לא מדבר על משקלי עבודה שאני אאבד (זה ברור לי שיקרה) אלא אך ורק מבחינה חיצונית. האם מבחינה חיצונית אני אחזור להיות צנום בלי חצי שנה של אימון? (אבל נניח עם מאזן קלורי נייטרלי)
images

images
הם עובדים עם משקל גוף, הם נראים לך קטנים?
חוץ מזה אין לך הרבה ברירות

יש דרך למנוע את זה או לפחות "להקל בעונש"?
1. חשבת על TRX? אמנם לא תמיד תמצא נקודת עיגון אידיאלית, אבל אם אתה לא מטייל בסהרה יש להניח שתוכל למצוא עצים מתאימים.
2. למרבה השמחה יש משהו שנקרא "זכרון שרירי" (אם כי שם הולם יותר הוא "זכרון עצבי") ובזכותו תחזור די מהר למשקלים שלך.

אני זוכר כשנסעתי לדרום אמריקה גם אמרתי לעצמי שאתאמן,איזה התאמנתי ואיזה בטיח.
כשחזרתי לאחר 3 חודשים,אני לא זוכר שראיתי איזשהו שינוי ויזואלי לרעה,אמנם ירדתי 4-5 קילו במשקל גוף(היית בתקופת מאסה) וכן גם במשקלי עבודה,אבל זה שטויות,כי תוך פחות מחודש חזרתי למשקלים הרגילים.
עזוב אותך שטויות,תעוף על הטיול שלך זה פעם בחיים,כשתחזור יהיה בסדר,האימונים לא הולכים לשום מקום.

1. חשבת על TRX? אמנם לא תמיד תמצא נקודת עיגון אידיאלית, אבל אם אתה לא מטייל בסהרה יש להניח שתוכל למצוא עצים מתאימים.
2. למרבה השמחה יש משהו שנקרא "זכרון שרירי" (אם כי שם הולם יותר הוא "זכרון עצבי") ובזכותו תחזור די מהר למשקלים שלך.

גגל myonuclear domain theory

מתוך ויקיפדיה:
Until recently it was generally assumed that the effects of exercise on muscle was reversible, and that after a long period of de-training the muscle fibers returned to their previous state. For strength training this view was recently challenged by using in vivo imaging techniques revealing specific long lasting structural changes in muscle fibers after a strength-training episode.[3] The notion of a memory mechanism residing in the muscle fibers might have implications for health related exercise advice, and for exclusion times after doping offences. Muscle memory is probably related to the cell nuclei residing inside the muscle fibers, as is described below.

The muscle cells are the largest cells in the body with a volume thousands of times larger than most other body cells.[4] To support this large volume, the muscle cells are one of the very few in the mammalian body that contain several cell nuclei. Such multinucleated cells are called syncytia. Strength-training increases muscle mass and force mainly by changing the caliber of each fiber rather than increasing the number of fibers. During such fiber enlargement muscle stem cells in the muscle tissue multiply and fuse with pre-existing fibers as to support the larger cellular volume. It has often been assumed that each nucleus can support a certain volume of cytoplasm, and hence that there is a constant volume domain served by each nucleus, although recent evidence suggests that this is an oversimplification. Until recently it was believed that during muscle wasting (atrophy) muscle cells lost nuclei by a nuclear self-destruct mechanism called apoptosis, but recent observations using time laps in vivo imaging in mice do not support this model. Direct observation indicated that no nuclei are lost under such conditions,[5] and the apoptosis observed in the muscle tissue were demonstrated to occur only in other cell nuclei in the tissue, e.g. connective tissue and muscle stem cells called satellite cells. Since in vivo imaging has confirmed that cell nuclei are added during strength training and not lost upon subsequent detraining,[3] the nuclei might provide a mechanism for muscle memory. Thus, upon retraining the extra nuclei are already there and can rapidly start synthesizing new protein to build muscle mass and strength.​

נערך לאחרונה:
גגל myonuclear domain theory
תודה רבה! לא הכרתי את כל זה, ותמיד חשבתי שמדובר בזכרון של גיוס היחידות המוטוריות.
אם כך אני מסתייג מההערה בסוגריים בהודעה הקודמת שלי, אבל לא אערוך אותה כדי שהתגובה שלך לא תתנתק מהקשרה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תודה רבה לכולם, אני שמח לשמוע את זה.

רק חידוד אחד שלא הצלחתי להבין בבירור - האם מבחינה ויזואלית יהיה הבדל לדעתכם? נכון שבמשקלים ארד, אבל גם במראה?

ולגבי השאלה הראשונה שלי אף אחד לא ענה 😁

חד משמעית תראה הבדל,
לא אומר שתהיה צנום פתאום אבל אתה תרד במסת שריר, חוץ מזה כמו שאמרו לך כבר אם הנושא מאד חשוב לך לא חסרים וריאציות של אימונים שוברים עם משקל גוף (הרבה אימוני קרוספיט למיניהם)..

ולגבי השאלה,
קודם כל לדעתי לחיצת כתפיים עובדת הכי טוב, אבל אם כבר שאלת על פשיטה, הכוונה באנכית ומאוזנת לישיבה או עמידה?
במידה וכן, כשאתה עומד המייצבים שלך עובדים יותר טוב מאשר בישיבה, זה אולי יהיה מעט יותר קשה אבל זה עדיף במיוחד כמתאמן מתחיל.

• פותח/ת השרשור
הכוונה לתרגיל הזה:

DBLateralRaise.gif

אם להחזיק בצורה אנכית או מאוזנת? כי לי אמרו במאונך, ההיפך מהתמונה.
האם יש הבדל בכלל?

אחי עזוב אותך אימונים בחו"ל. תטייל, תהנה, אל תחשוב על זה.. הטיולים האלה הם נכס ולא יחזרו על עצמם. חבל "לבזבז" תזמן שלך באימונים בחול.
למזלנו יש דבר שנקרא זכרון שריר, שתחזור להתאמן אתה תחזור למאסה ולמשקלי עבודה הקודמים שלך מהר מאוד.
תטייל ותהנה, אל תחשוב על זה! תן בראש

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית