הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לא רואה תוצאות אחריי חצי שנה או שזה דווקא קצב סבבה?

lucky138

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
היי אני בן 24 179 שוקל בערך 71~. התחלתי להתאמן בינואר חשוב לי להגיד שתמיד הייתי שחיף ובחיים לא הייתי מתאמן באמת ככה שאין לי איזה זיכרון שריר או משהו.
אני לא רואה ממש גדילה לדעתי שמספקת לחצי שנה(אבל עדיין גדילה). אני משתדל לשמור על תזונה לא עושה מסה או משהו כזה אבל דואג לצרוך הרבה חלבון. קוטג' שלם + טונה + הרבה בשר + משקה חלבון בערב + אגוזים וכאלה. מאמין שבקלות אני מגיע לאיזור החלבון הנצרך ואם לא אז יום אחריי אני צורך קצת יותר(נגיד אוכל הרבה בשר)
אני משתדל לשמור על AB אני סטודנט באונברסיטה ככה שבתקופת מבחנים זמנים לחוצים(סתם זריקות) יוצא שאני מתאמן פחות.
עוד משהו שחשוב לי להגיד זה שאני די דפקט בקורדינאציה\מוטוריקה וכל האלה מגיל קטן,. יש המון פעמים שניסיתי תרגילים ומרגיש לי שאני מפספפס. אז משתדל לעשות מכונות. זה קורה בעיקר בגב שאני לא מרגיש שאני לא עובד על השריר לא ברמה נגיד של אימון חזה שאני מרגיש את השריר תפוס או שעבדתי עליו. אשמח לעוד אנשים עם מצב דומה טיפים(אני מתאמן לבד) או בכללי...
מבחינת התקדמות לצערי לא ממש רשמתי את הנקודת תחילה אבל אתן הערכות שלי (אני גם לא עקבי עם המכונות אבל דואג לשמור על לאמן את הכל שואל חבר וכו'...
יום חזה:(מכונות מזכיר)
CHEST PECS- 32KG
CHEST FLY - 27
BENCH PRESS-27.5
TRICEPS-
עושה עם הכבל מעל הראש וPUSHDOWN באותו סדר גודל 16~13 ,(כבלים) ואז הולך למכונה של PUSHDOWN שמה אני מסוגל לעשות הרבה יותר ומספים(פחות מרגיש שעובד על הTRICPES ושמה זאת המכונה שאני עושה הכי הרבה משקל באיזור ה40KG)
Shoulder - מכונה של LATERAL RAISES מתחיל באיזור ה18 ומספים עד שאני יורד למטה ברמה שקשה
BACK-(שוב מזכיר פה הכי קשה לי לראות ותחושה)
*אני מרגיש שכן אני מצליח יותר מתח(יש לי מתח מאולתר במרפסת) אבל לא בטוח שאני בטכניקה הנכונה ואני אף פעם לא יוצא גמור עם גב(כמו שאמרתי)
LAT PULLDOWN מכונה של משקלים 27
מתח עם משקולות
PULLEY בישיבה 27(כבלים)
SEATED ROW 27
BICEPS-
כרגע אני עושה 12KG יד קמית דאמבל חופשי אבל התחלתי לעבור לדאמבל בזווית (שהקושי בהתחלה) כי ראיתי שזה יותר טוב שהקושי בהתחלה ל8KG, מעריך שהתחלתי באיזור ה6 וחצי קילו ~
ואז מכונת BICEPS CURL טוחן לה תחיים עד שאני מגיע לרמה שהיד שלי רועדת מלהרים את הטלפון.

בטן ורגליים אין חוקיות בימיים חד משמעית מרגיש שיפור אבל לא רואה כלום... ברגליים סבבה ניחא הבנתי שככה זה יש לי חברים שלא מתאמנים ויש להם רגליים מטורפות. בבטן יש לי יחסית שרירי CORE חזקים אבל גם רואים שאני בטן שומנית ולא רואים בכלל קוביות גם אחריי PUMP עושה בדרך כלל פרי סטייל עד שאני מרגיש שאני גמור בבטן. הבנתי שזה קשור לאחוז שומן וגנטיקה אז ככה שהשלמתי את זה. עושה גם יומיום את הFOREARM GRIP (כי אני נראה שם כמו מקל) וזהו פחות או יותר...

מה הייתם ממליצים לי לעשות? לעבור אולי לספורט(כמו טיפוס) במקום גב למשל? כי אני חלש בתנועות של הגב ? מאסה ? בעצם הקצב תקין? אולי זה בסדר בכלל לא להרגיש? יש שרירים שאני מפספס? עוד מישהו נכה טכנית כמוני ויכול להמליץ?

אחי ממה שאתה כותב ומתאר אין פה ממש תחושה של אימון בטח שלא למטרת עלייה במסת השריר..
לא נשמע שאתה דוחק בעצמך לעלות משקלים, לתת עוד חזרה..
מרגיש שאתה בא למכון לסמן וי.. ולצפות לתוצאות.
אתה צריך תוכנית מסודרת, לדאוג לפוגרסיב אוברלואד ולדעתי דווקא בתרגילים שאתה חלש אתה צריך להתחזק, ללמוד את הטכניקה.

אתה יכול להעזר במדריך במכון..
שיבנה לך תוכנית וילמד אותך טכניקה של תרגילים מורכבים ודגשים לתרגילים עם משקולות חופשיות.
אני במקומך הייתי אולי לוקח כמה אימונים אישיים.

והכי חשוב זה להתמיד ולזכור שזה תהליך.

משתדל לשמור

משתדל לשמור

אני גם לא עקבי עם המכונות

אין חוקיות

עושה בדרך כלל פרי סטייל

אתה בסדר גמור. סליחה שאני תופס אותך במילה אבל ציטטתי כמה מקטעים שלדעתי מתארים את שורש הבעיה.
לדעתי אתה צריך לבחור תכנית מסודרת, אפילו משהו חינמי מהאינטרנט לדוגמה

קישור לצפייה: https://www.youtube.com/watch?v=0zgh6vrWFxk&t=700s
ולרוץ איתה בצורה עקבית לפחות 3 חודשים תוך כדי שאתה רושם כל מכונה, כל סט, משקל ומספר חזרות שאתה עושה בכל אימון. יש אינסוף אפליקציות שיעזרו לך לעקוב בצורה נוחה ומסודרת. אני אישית השתמשתי בHEVY הרבה מאוד זמן, הגרסא החינמית שלה מספיקה. אין בעיה לעשות רק מכונות, איפה שאתה מתקשה תשאל חבר או את המדריך במכון, לוקח קצת זמן לפתח קשר מוח-שריר וזה לגיטימי להתקשות בהתחלה אבל לא רואה סיבה שלא תצליח אם תמשיך להתמיד באופן עקבי.
מבחינת אוכל, אני מבין שלא כולם רוצים להתעסק במון יותר מדי - לשקול אוכל, לתעד, לספור קלוריות ומאקרוס. אישית אני חושב שכדאי לעשות את זה לתקופה מסוימת על מנת לקבל יותר הבנה באוכל שתעזור לך מאוד בעתיד. אם בכל זאת אתה לא מעוניין להתעסק בזה אין בעיה אבל תישקל לפחות 3 פעמים בשבוע, תחשב ממוצע שבועי ותראה שאתה מתקדם בכיוון שאתה רוצה להתקדם בו, ואם לא אז תוסיף/תוריד/תשנה מזון בהתאם.
בהצלחה!

ממש לא קראתי הכל, סליחה אבל לא היה לי כוח לכל הבלאגן הזה. מהרפרוף שהבאתי הכל יכול להסתכם בדבר אחד כמו שכתב ההוא מעליי - עקביות.
תדאג שאתה עולה במשקל באופן קבוע משבוע לשבוע. תבחר לעצמך 1-3 תרגילים קבועים לכל שריר, תעשה כל אחד מהם ל3-5 סטים ל5-15 חזרות 2-3 פעמים בשבוע. תדאג שכל אימון אתה מוסיף עוד חזרה/ משקל/ סט/ צורה אחרת של התקדמות.
זה כבר יוציא אותך מלהיות מתאמן מתחיל, וכשתהיה קצת יותר מתקדם עוד כמה חודשים כנראה תתעסק כבר בתוכנית יותר מתקדמת, בינתיים זה יהיה מצויין.

• פותח/ת השרשור
אחי ממה שאתה כותב ומתאר אין פה ממש תחושה של אימון בטח שלא למטרת עלייה במסת השריר..
לא נשמע שאתה דוחק בעצמך לעלות משקלים, לתת עוד חזרה..
מרגיש שאתה בא למכון לסמן וי.. ולצפות לתוצאות.
אתה צריך תוכנית מסודרת, לדאוג לפוגרסיב אוברלואד ולדעתי דווקא בתרגילים שאתה חלש אתה צריך להתחזק, ללמוד את הטכניקה.

אתה יכול להעזר במדריך במכון..
שיבנה לך תוכנית וילמד אותך טכניקה של תרגילים מורכבים ודגשים לתרגילים עם משקולות חופשיות.
אני במקומך הייתי אולי לוקח כמה אימונים אישיים.

והכי חשוב זה להתמיד ולזכור שזה תהליך.
אחלה תודה. לא מרגיש שאני בא למכון לסמן V אולי יש פעמים שהזמן באמת דוחק בי אז אני שומר לימי מנוחה כתפיים או משהו כזה...
וזה יישמע קצת מצחיק אבל יש תרגילים שאני מנסה מהאינטרנט או ממישהו מהמכון ואני פשוט לא מצליח את הטכניקה(לגביי המשקולות החופשיים) אבל יש פה חלק שאמרו שאפשר להסתדר עם מכונות. בנוגע לזכור שזה תהליך אני רואה תוצאות פשוט קצת חסר סובלנות ולא חסר מוטיבציה או משהו
אתה בסדר גמור. סליחה שאני תופס אותך במילה אבל ציטטתי כמה מקטעים שלדעתי מתארים את שורש הבעיה.
לדעתי אתה צריך לבחור תכנית מסודרת, אפילו משהו חינמי מהאינטרנט לדוגמה

קישור לצפייה: https://www.youtube.com/watch?v=0zgh6vrWFxk&t=700s
ולרוץ איתה בצורה עקבית לפחות 3 חודשים תוך כדי שאתה רושם כל מכונה, כל סט, משקל ומספר חזרות שאתה עושה בכל אימון. יש אינסוף אפליקציות שיעזרו לך לעקוב בצורה נוחה ומסודרת. אני אישית השתמשתי בHEVY הרבה מאוד זמן, הגרסא החינמית שלה מספיקה. אין בעיה לעשות רק מכונות, איפה שאתה מתקשה תשאל חבר או את המדריך במכון, לוקח קצת זמן לפתח קשר מוח-שריר וזה לגיטימי להתקשות בהתחלה אבל לא רואה סיבה שלא תצליח אם תמשיך להתמיד באופן עקבי.
מבחינת אוכל, אני מבין שלא כולם רוצים להתעסק במון יותר מדי - לשקול אוכל, לתעד, לספור קלוריות ומאקרוס. אישית אני חושב שכדאי לעשות את זה לתקופה מסוימת על מנת לקבל יותר הבנה באוכל שתעזור לך מאוד בעתיד. אם בכל זאת אתה לא מעוניין להתעסק בזה אין בעיה אבל תישקל לפחות 3 פעמים בשבוע, תחשב ממוצע שבועי ותראה שאתה מתקדם בכיוון שאתה רוצה להתקדם בו, ואם לא אז תוסיף/תוריד/תשנה מזון בהתאם.
בהצלחה!

שמע אולי הותרתי רושם של קצת חפיף אבל פשוט לא רציתי להתחייב לבדיוק דברים. לדעתי זה קצת סגנון של דיבור, ומהרושם שלי חברים שגם מתאמנים הם לא 100% כל הזמן. שוב בתקופת מבחנים נגיד הייתי הרבה פחות ובימים מלאים גם פחות. לגבי הסרטון ששלחת הרבה דברים שם אין לי במכון + לא מרגיש שמתאימים לי תפסתי איזה 4 מכונות לכל קבוצת שרירים . השכלה מהטיקטוק וקצת מהאינטרנט (עובר על כל השרירים וכו') . מבחינת התזונה אני צריך לעשות מסה? באלק? להשאר ככה ופשוט להאתמן , גם על זה אני לא סגור . השמירה היחידה שלי היא פשוט כיוון על כמות חלבון נאה (כנראה הרבה מעל ממה שצריך) ולא הולך לישון רעב וזהו פחות או יותר. ושוב אני לא ממש בהתחלה אני כבר בערך חצי שנה שמה.... לגביי הלהתחיל לרשום רשמתי גם לזה שמעליי אתחיל לתעד את זה יותר.
ממש לא קראתי הכל, סליחה אבל לא היה לי כוח לכל הבלאגן הזה. מהרפרוף שהבאתי הכל יכול להסתכם בדבר אחד כמו שכתב ההוא מעליי - עקביות.
תדאג שאתה עולה במשקל באופן קבוע משבוע לשבוע. תבחר לעצמך 1-3 תרגילים קבועים לכל שריר, תעשה כל אחד מהם ל3-5 סטים ל5-15 חזרות 2-3 פעמים בשבוע. תדאג שכל אימון אתה מוסיף עוד חזרה/ משקל/ סט/ צורה אחרת של התקדמות.
זה כבר יוציא אותך מלהיות מתאמן מתחיל, וכשתהיה קצת יותר מתקדם עוד כמה חודשים כנראה תתעסק כבר בתוכנית יותר מתקדמת, בינתיים זה יהיה מצויין.
גם אם אני מצליח לא בצורה טובה? וכמה להיות עקבי במשקלים? יש תרגילים שלפעמים אני מתחיל נגיד 30 מרגיש שקל עולה ל35 יורד ל32 ואז ממשיך נגיד ל27 וכו'... להיות יותר קבוע עם המשקלים? להעלות גם אני עושה פחות חזרות ? התרגילים שרשמתי ד"א מספיקים ? אתחיל לרשום יותר גם אקבל תחושה של התקדמות גם אם אין.
לא קיבלתי התייחסות , אבל נגיד לגב הבנתי שהרבה לא מרגישים פשוט להתחיל אולי ללכת לטיפוס? מתי אני אשבור את הפלאטו

ד"א לכל מי שציטטתי ככה אני רושם...
להתחיל גם לספור חזרות?
1719069593911.png
תודה רבה על הכל כוסאמאשלי שהתחלתי בגיל 24 וקצת שמח לשמוע שהקצב שלי בסדר...(ככה אני מתעד משבוע שעבר בערך)

נערך לאחרונה:
כתבת משקלים(לא שזה אומר יותר מדיי במכונה סגורה),
אבל לא ממש כתבת טווח חזרות וכו.
בכל מקרה הרעיון הוא במשך הזמן לעלות במשקלים/חזרות/סטים ולא להשאר סטטי באותם משקלים כל הזמן.

אם אתה מנסה להעלות מסת שריר, אז כן, תהיה במסה(bulk). תאכל מספיק חלבון ותקפיד לעלות במשקל הגוף משבוע לשבוע.
תשתדל לעלות בממוצע כ250 גרם בשבוע.

שמע אולי הותרתי רושם של קצת חפיף אבל פשוט לא רציתי להתחייב לבדיוק דברים. לדעתי זה קצת סגנון של דיבור,
ברור לי, זה למה כתבתי לך בהתחלה סליחה מראש שאני תופס אותך על המילה. אבל בכל אופן קיבלתי את הרושם שאתה לא כל כך עקבי ומאורגן בתחום הזה, וזה בסדר גמור.
לגבי הסרטון ששלחת הרבה דברים שם אין לי במכון
סתם נתתי את זה בתור דגומה לזה שקיימות המון תוכניות בחינם ובאופן כללי המון ערוצי יוטיוב טובים לקבל מהם כלים ותוכניות מוכנות, אני בטוח שתמצא משהו שיכול להתאים לך. הדבר הכי חשוב בתוכנית הוא הרצון והיכולת להתמיד בה.
ואם תרצה אשמח להמליץ על ערוצי יוטיוב וספרים.
מבחינת התזונה אני צריך לעשות מסה?
לדעתי כן. אתה מתאר את עצמך כשחיף ומביע רצון לגדול אז כן, תצטרך לאכול יותר ולהעלות במשקל גוף אבל זה חייב לבוא במקביל לאימונים טובים.
פשוט להתחיל אולי ללכת לטיפוס?
לדעתי אתה מסבך את העניין שלא לצורך. תבקש מחברים/מאמנים במכון שיסתכלו עליך עושה את התרגילים. חוץ מזה תחפש את התרגילים שכן עובדים עליך. נגיד אתה עושה חתירה במכונה X ולא מרגיש את הגב, יכול להיות שבמכונה אחרת שבנויה קצת שונה תרגיש אותו יותר טוב. או למשל אתה לא מרגיש את הגב בפולי עליון אבל מרגיש אותו יותר טוב במתח? תעשה מתח. אם גם זה לא עוזר, במקסימום תיקח אימון אישי או שניים (אני יודע שזה יכול להיות כבד בתור סטודנט אבל שווה את זה).
הכל כוסאמאשלי שהתחלתי בגיל 24
24 זה ממש לא מאוחר להתחיל עם התחום הזה, מחכות לך עוד המון שנים של אימונים טובים. ועצם העובדה שהתחלת ואתה כבר מתמיד חצי שנה ועוד עם העומס של להיות סטודנט זה מדהים ואתה צריך להיות גאה בעצמך.
להתחיל גם לספור חזרות?
כן, סטים, חזרות ומשקל. למשל עשית 3 סטים של 5 חזרות עם 70 קילו אתה תכתוב 3X5X70. אם קיבלת מספר שונה של חזרות, למשל סט ראשון 6 סט שני 5 סט שלישי 5 הייתי רושם משהו בסגנון של 70X6,5,5 ואז אם אימון הבא אני רואה 70X6,6,5 אז וואלה התקדמתי.

• פותח/ת השרשור
כתבת משקלים(לא שזה אומר יותר מדיי במכונה סגורה),
אבל לא ממש כתבת טווח חזרות וכו.
בכל מקרה הרעיון הוא במשך הזמן לעלות במשקלים/חזרות/סטים ולא להשאר סטטי באותם משקלים כל הזמן.

אם אתה מנסה להעלות מסת שריר, אז כן, תהיה במסה(bulk). תאכל מספיק חלבון ותקפיד לעלות במשקל הגוף משבוע לשבוע.
תשתדל לעלות בממוצע כ250 גרם בשבוע.
סבבה , צירפתי תמונה של כמה משקל בכל סט... אני משתדל לעשות עד כשל
ברור לי, זה למה כתבתי לך בהתחלה סליחה מראש שאני תופס אותך על המילה. אבל בכל אופן קיבלתי את הרושם שאתה לא כל כך עקבי ומאורגן בתחום הזה, וזה בסדר גמור.

סתם נתתי את זה בתור דגומה לזה שקיימות המון תוכניות בחינם ובאופן כללי המון ערוצי יוטיוב טובים לקבל מהם כלים ותוכניות מוכנות, אני בטוח שתמצא משהו שיכול להתאים לך. הדבר הכי חשוב בתוכנית הוא הרצון והיכולת להתמיד בה.
ואם תרצה אשמח להמליץ על ערוצי יוטיוב וספרים.

לדעתי כן. אתה מתאר את עצמך כשחיף ומביע רצון לגדול אז כן, תצטרך לאכול יותר ולהעלות במשקל גוף אבל זה חייב לבוא במקביל לאימונים טובים.

לדעתי אתה מסבך את העניין שלא לצורך. תבקש מחברים/מאמנים במכון שיסתכלו עליך עושה את התרגילים. חוץ מזה תחפש את התרגילים שכן עובדים עליך. נגיד אתה עושה חתירה במכונה X ולא מרגיש את הגב, יכול להיות שבמכונה אחרת שבנויה קצת שונה תרגיש אותו יותר טוב. או למשל אתה לא מרגיש את הגב בפולי עליון אבל מרגיש אותו יותר טוב במתח? תעשה מתח. אם גם זה לא עוזר, במקסימום תיקח אימון אישי או שניים (אני יודע שזה יכול להיות כבד בתור סטודנט אבל שווה את זה).

24 זה ממש לא מאוחר להתחיל עם התחום הזה, מחכות לך עוד המון שנים של אימונים טובים. ועצם העובדה שהתחלת ואתה כבר מתמיד חצי שנה ועוד עם העומס של להיות סטודנט זה מדהים ואתה צריך להיות גאה בעצמך.

כן, סטים, חזרות ומשקל. למשל עשית 3 סטים של 5 חזרות עם 70 קילו אתה תכתוב 3X5X70. אם קיבלת מספר שונה של חזרות, למשל סט ראשון 6 סט שני 5 סט שלישי 5 הייתי רושם משהו בסגנון של 70X6,5,5 ואז אם אימון הבא אני רואה 70X6,6,5 אז וואלה התקדמתי.
אני פחות או יותר לקחתי סרטונים כללים מהטיקטוק(כן כן)+יוטיוב שאומרים תעבדו על השרירים האלה והאלה עם המכונות שנראות\תרגילים ככה (3 זוויות לחזה למשל) ומתאים בהתאם אליי לטכניקה מכשיר שיש במכון וכו'...(רשמתי פחות או יותר מה שאני עושה), יכול להיות שזה יוצא מחורבש כי לא הכל מושלם ולא הכל אני יודע לקשר ולא הכל רשום.
לגביי קלוריות, אתה ממליץ להגיע לקלוריות גם במחיר של ג'אנק? יעני לשתות שתייה מתוקה וכאלה(יודע שלא אידיאלי אבל לא מצליח לדמיין את עצמי אוכל טוב)
לגביי הסטים , אני עושה עד כשל בגלל זה לא רושם עד כמה חזרות , כשאני לא ורשם כמה סטים זה כי זה יכול להיות הרבה שוב(כי בידיים למשל אני מתחיל מ12 מוריד ל10 ומוריד ל8 וכו' וכו')....
עוד משהו אתה ממליץ לעבוד על הCore או שזה מיותר וכאלה
תודה רבה

מה הייתם ממליצים לי לעשות? לעבור אולי לספורט(כמו טיפוס) במקום גב למשל? כי אני חלש בתנועות של הגב ? מאסה ? בעצם הקצב תקין? אולי זה בסדר בכלל לא להרגיש? יש שרירים שאני מפספס? עוד מישהו נכה טכנית כמוני ויכול להמליץ?
לקחת מאמן אישי שיעבור איתך על טכניקה וילמד אותך תנועות בסיסיות ולאחר מכן ליווי של איש מקצוע בתחום התזונה והאימונים.
הראש שלך נהיה סמטוחה שלמה מכל המידע המפוזר שצברת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית