הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פאמפ

Surtur Rising

משתמש פעיל
946
159
נק' מוניטין:
87
946
159
נכון יש תוספים שמגבירים פאמפ?
אבל מה הפאמפ נותן? חוץ מהרגשה טובה בזמן האימון..

Nitric Oxide .
גם בגדול בכל מטריצת preworkout יש אותו בכמות כלשהי,ואתה אמור להרגיש פאמפ מוגבר .
מה זה נותן ? בגדול זה נותן לך הרגשה שהשרירים עומדים להתפוצץ ואתה נראה ענק במכון .
מה עוד ? המון בודידילדרים מתאמנים דווקא על פאמפ ,אבל כמובן אין לשכוח את כמות החומרים החיצוניים שעוברת להם בגוף . במידה ואתה טבעי,יעילות ..לא יודע מה להגיד לך .

מה שכן,אם תרים כל הזמן גדול וכבד,הסיכוי שתתיש את מערכת העצבים הוא גבוה,אז זה יכול להיות שינוי מרענן לשלב אימונים עם חזרות גבוהות -היפרטרופיה אתה עדיין תקבל .אני עכשיו בחיטוב עושה אימון כזה כל שבוע שלישי,כדי להתאושש ממשקלים כבדים,וגם שורף יותר קלוריות כי אני עובד בנפח גבוהה ועם הפסקה קצרה בין הסטים ,ואז אני מרשה לעצמי פחות אירובי .

אני ממש לא מסכים אתך.
בהרבה פרוטוקולים של פציעות משתמשים בטווח חזרות גבוה כדי להזרים דם לשרירים\גיד\מפרק\אזור פצוע במטרה לזרז החלמה. עם זרימת הדם מגיעים נוטריינטים ומרכיבים אנטי-דלקתיים.
ברמת העיקרון פאמפ גם יכול להוביל להיפרטרופיה מוגברת. יותר דם, יותר חומצות אמינו לשריר, יותר גליקוגן לשריר, הימתחות של הפאשיה. כל אלו מתחברים להיפרטרופיה מוגברת. אין לכך סימוכין עד כמה שידוע לי, אבל להתאמן כדי להשיג פאמפ זה לא בהכרח רע.
זה גם מבטיח פעולה של השריר הספציפי עליו אתה מנסה לעבוד בתרגילים מסוימים (לחיצת חזה - הפעלה מקסימלית של החזה ולא של הכתפיים\טרייספס). לא חסרים אנשים שלוחצים משקלים גבוהים או משלבים בנץ' בכל אימון חזה ועדיין לא רואים התפתחות באזור.
אבל פאמפ מוגבר מתוספים, לא יודע עד כמה זה באמת יעיל. שוב, רע זה בטוח לא וזה אפילו יכול להיות מאוד יעיל. פשוט לא בדקו את ההשפעות של זה במדע עדיין, עד כמה שידוע לי.

אני מסכים שלהתאמן רק בשביל הפאמפ או לקדש אותו מעבר למה שהוא זה אדיוטי, כן?

סתרת את עצמך כמה פעמים.

ו..

תראה לי מישהו שלוחץ 140 ואין לו חזה גדול
בוא נקצין את הטענה שלי. לא חסרים אנשים שלוחצים 100 קילו והחזה שלהם לא גדול.
רוב האנשים שלוחצים 140 הגיעו לשם עם לא מעט תרגילי עזר, נפח גבוה ולא מעט זמן של אימונים. ככה שמן הסתם החזה שלהם לא יהיה קטן, אבל זה לא בהכרח רק בגלל שהם לוחצים 140.

בוא נקצין את הטענה שלי. לא חסרים אנשים שלוחצים 100 קילו והחזה שלהם לא גדול.
רוב האנשים שלוחצים 140 הגיעו לשם עם לא מעט תרגילי עזר, נפח גבוה ולא מעט זמן של אימונים. ככה שמן הסתם החזה שלהם לא יהיה קטן, אבל זה לא בהכרח רק בגלל שהם לוחצים 140.
לא הבנתי את הקשר לפאמפ

יותר פאמפ - יותר הפעלה של אותו שריר (Mind-muscle connection).
אם אתה מסיים סט של בנץ' פרס בלי מעט הרגשת פאמפ בחזה, סביר להניח שלא הרמת את זה מספיק עם החזה.
בנצ' כבד לא יבוא מהחזה

בנצ' כבד לא יבוא מהחזה
לא אמרתי משהו ששולל את זה. פשוט יש אנשים שיעשו חצי טווח תנועה עם 100 קילו ואז ישאלו איך החזה לא גדל. או בכלל ירימו את המוט בקו הגרון.
גם בנץ כבד שיבוא עם קשת, לג דרייב, מרפקים מוכנסים פנימה ושכמות מכווצות, במשקל מספיק כבד יפעיל את החזה יותר טוב מחצי טווח תנועה או מבנץ עם רגליים על הספסל עם 60 קילו.

לא אמרתי משהו ששולל את זה. פשוט יש אנשים שיעשו חצי טווח תנועה עם 100 קילו ואז ישאלו איך החזה לא גדל. או בכלל ירימו את המוט בקו הגרון.
גם בנץ כבד שיבוא עם קשת, לג דרייב, מרפקים מוכנסים פנימה ושכמות מכווצות, במשקל מספיק כבד יפעיל את החזה יותר טוב מחצי טווח תנועה או מבנץ עם רגליים על הספסל עם 60 קילו.
דווקא חצי תנועה כן תשפר את החזה ויזואלית..אבל זה ויכוח מיותר כי אין טעם לעשות חצי תנועה אלא אם כן אתה רמה גבוהה .

מה יתן למישהו לעשות חצי תנועה?
אם אתה ברמה גבוהה ואתה רוצה למשל בבנץ' לעבוד על חזה ופחות על טרייספס (כי הוא מספיק גדול/גדול מדי ביחס לחזה) אז אתה יכול לעשות את החצי תנועה התחתונה ולפמפם חזרות. זה לפחות מה שנראה לי שיכולה להיות הסיבה.
אבל מה הפאמפ נותן? חוץ מהרגשה טובה בזמן האימון..
ארנולד אמר שזה נותן לו הרגשה טובה כאילו הוא גומר. מה עוד צריך?

אם אתה ברמה גבוהה ואתה רוצה למשל בבנץ' לעבוד על חזה ופחות על טרייספס (כי הוא מספיק גדול/גדול מדי ביחס לחזה) אז אתה יכול לעשות את החצי תנועה התחתונה ולפמפם חזרות. זה לפחות מה שנראה לי שיכולה להיות הסיבה.
או להיפך, לעתים נוצר פער וקשה לך לנעול משקל שהרחקת בקלות מהחזה. לכן מוסיפים נפח עבודה רק על החלק העליון של התנועה כדי לחזק את הנעילה(שעליו אחראי בעיקר שריר הtriceps).

מה יתן למישהו לעשות חצי תנועה?
בחימומים לפני משקלים כבדים אתה לא תראה בנצ'רים ברמה עולמית נועלים כל חזרה.
הם לא רוצים ליצור TENSION בחזרות הנמוכות כדי לא להתעייף.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית