הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מאזן הורמונלי והשמנה

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
יצא לי להתאמן באנדרגראונד לאחרונה, שם לוליק ראה אותי ואמר שלדעתו יש לי בעיה הורמונלית,
בגלל שאין סיבה שאני אהיה סתם שק שומן ומים שכזה.

הוא טען שזה קשור להורמונים ה"נשיים" אצלי שכנראה יותר מידי גבוהים.
אז מצרף את הבדיקה

שאלות :

1. עד כמה המצב אצלי תקין ?

2. האם יש קשר בין המצב ההורמונלי שלי לבין השמנה ?

3. האם כדאי לקחת אי אלו תרופות ?

@Tom
@יניב ריז
@Aviad Barak

11146231_1573126616298426_6715103142282306475_n.jpg

המצב שלךבסדרנגמור אם כי הפרולקטין במעט גבוה אבל הבדיקה לא משקפת את זה במידיוק זה תלוי בהרבה דברים כמו כמה זמן אתה ער ועוד מספר דברים.
הכל מתחיל ונשאר בתזונה.
המצב שלךבסדרנגמור אם כי הפרולקטין במעט גבוה אבל הבדיקה לא משקפת את זה במידיוק זה תלוי בהרבה דברים כמו כמה זמן אתה ער ועוד מספר דברים.
הכל מתחיל ונשאר בתזונה.

אני אגיב רק מה שאני יודע מניסיון אישי:
גם לי היה אסטרדיול גבוה, מעט פחות משלך אבל הוא היה נחשב גבוה מאוד (יכול להיות שזה תלוי גיל) וכל האנדוקרינולוגים טענו שזה לא תקין.
שלחו אותי לאינספור בדיקות, הוא התייצב פתאום ובזמן האחרון שוב חזר להיות גבוה. אני בתהליכי בדיקות אז אין לי תשובה להביא לך אבל הייתי ממליץ ללכת לאנדוקרינולוג שיפנה אותך לכל מיני בדיקות (CT אשכים בין היתר) כדי לבדוק מה הסיפור שם.

• פותח/ת השרשור
פיתרון פשוט .תוריד אחוזי שומן והעינינים יסתדרו היות ותאי השומן הם יצרני אסטרוגן מהטסט.לא חבל?
י
לא מצליח לרדת בצורה רצינית. חיטוב שואה ו90 אחוז מהירידה נוזלים בלבד

המצב לא מזעזע, אבל כן אפשר לשפר מאוד. זה לא מה שימנע ממך לאבד שומן, הרי גם נשים מאבדות.
אני כן חושב שאתה צריך לטפל באסטרוגן הגבוה ובפרולקטין. אבל אני לא יכול להתחייב שזה יפתור את הבעיה.

לא מצליח לרדת בצורה רצינית. חיטוב שואה ו90 אחוז מהירידה נוזלים בלבד
לא מאמין בחיטוב רצח תנסה לאורך זמן .תוריד פחממות לחצי.אירובי 20 דקות אחרי אימון כוח.אים מיסתדר תעשה אירובי נוסף בניפרד.תנסה כול הקייץ באיזי.

• פותח/ת השרשור
לא מאמין בחיטוב רצח תנסה לאורך זמן .תוריד פחממות לחצי.אירובי 20 דקות אחרי אימון כוח.אים מיסתדר תעשה אירובי נוסף בניפרד.תנסה כול הקייץ באיזי.
לא מתאמן מהיום, לא מחטב מהיום.
תמיד היה לי קשה לרדת, אבל למעשה כל מה שאני מנסה לא ממש עוזר.
האשכול בשביל בדיקות הדם ולא עצות תזונתיות וכו'

לדעתי כדאי דווקא לבדוק מה החילוף חומרים שלך בווינגיט או בכל מקום אחר שבודק את זה עם מסכת חמצן
יש סיכוי שהחילוף חומרים נמוך מהרציונל
וכמו שאתה אומר אתה רק מוריד נוזלים ומעלה אבל לא נוצר גרעון לירדה במשקל

יש קשר ישיר בן עודף השומן לבדיקה.טסט נמוך יחסית פרולקטין גבוה

לא יודע זה מה שרשום בבדיקה באתר מכבי. ממליץ לבקש בדיקת בילירובין?

יש כנראה קשר בין ג'ילברט(בילירובין גבוה) לאסטרוגן גבוה באופן טבעי. הכוונה שגם אם תוריד אותו לרמות נמוכות עם ארימידקס הוא יחזור לרמות גבוהות.

כעיקרון ניתן להפחית רמות פרולקטין באמצעות דופאמין אגוניסטים (ברומוקריפטין וקאברגולין) ואסטרוגן באמצעות AI (ארימידקס למשל). יחד עם זאת, רצוי לבחון מה מקור העלייה ברמות הפרולקטין.
ערכי פרולקטין שאינם מעל 450mIU/L אצל גברים אינם נחשבים חריגים יתר על המידה.
רצוי לשאוף לבצע בדיקת MRI או לפחות CT בכדי לשלול שמקור הבעיה בבלוטת יותרת המוח.
רמות פרולקטין מוגברות באמצעות רמות אסטרוגן גבוהות ומופחתות ע"י רמות דופאמין גבוהות. מאחר ואחוז השומן שלך גבוה יחסית קיים יסוד סביר שמקור הבעיה הוא אסטרוגן גבוה כתוצאה מארומטיזציה בקצב מוגבר האופיינית להשמנה (עקב הימצאות אנזים הארומטאז בצפיפות גבוהה בתאי שומן).

• פותח/ת השרשור
מאחר ואחוז השומן שלך גבוה יחסית קיים יסוד סביר שמקור הבעיה הוא אסטרוגן גבוה כתוצאה מארומטיזציה בקצב מוגבר האופיינית להשמנה (כתוצאה מהימצאות אנזים הארומטאז בצפיפות גבוהה בתאי שומן).
דווקא על אחוז שומן נמוך בהרבה, הפרולקטין היה 380 והטסט 12 ( לפני שנה בערך )
אני זוכר שבזמנו רופא המשפחה התייחס לתוצאות בביטול, ככה שלא חושב שהם יפנו אותי לבדיקות יקרות.
כרגע בכל אופן אני רוצה לרכוש דוסטינקס, והשאלה אם כדאי גם אנטי אסטרוגן כלשהו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית