נק' מוניטין:
58,703
- 103,265
- 12,426
- פותח/ת השרשור
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
יותר מידי חקירות וחפירות..
בכדורגל המאמץ הפיזי הרבה יותר גדול מכדורסל אז מדוע זה בדיוק מרשים אותך? אף שחקן NBA לא היה עומד בנפח האימונים/משחקים של שחקן כדורגל בקבוצות עילית, במיוחד כשמדובר על קשר מרכזי/חלוץ
זה פשוט לא נכון. כדורסל מתנהל בקצב גבוה לפחות פי 2 מכדורגל, שרובו מתנהל בריצה קלה עד הליכה אפילו. ב-NBA הקצב הוא רצחני, במהלך כל דקה הם עוברים את המגרש לפחות פעמיים בספרינט, וגם כשהם לא רצים הם במאבקי מיקום נגד גורילות ששוקלות 100 קילו. המאמץ הוא עצום, השחיקה היא אדירה. אתה לא מבין את קצב האש שם. תדמיין שאתה שומר על שחקן כמו סטף קרי שעם כל המהירות והזריזות שלו משחרר כדור לזריקה ב-0.4 שניות. ואם כבר - מבחינת מבנה גוף ויכולות פיזיות: גם מייקל ג'ורדן וגם לברון ג'יימס (כל אחד בהתאמה לתפקידו) עולים על כריסטיאנו. לברון במיוחד הוא מכונת המלחמה המושלמת:שחקן כדורגל ממוצע רץ בנפח שהוא גדול פי 3-4 משחקן כדורסל ממוצע וקשר/חלוץ עושה פי 5-10 יותר ספרינטים משחקן כדורסל עילית, ככה שמה שאני אומר בהחלט ריאלי. תשווה את המרחק מקצה לקצה של מגרש כדורסל כנגד כדורגל ותוסיף על זה שמשחק כדורגל מתנהל 45 דקות רצוף כל מחצית ללא הפסקות יזומות, אתה מקבל אתלטים שהם עם נפח לב ריאה טוב יותר משחקני כדורסל, בנוסף מהירים יותר (לרוב גם פונקציה של משקל גוף). כמובן, שחקני כדורסל מסיבים יותר, עם יותר כוח דחיפה/הרמת משקל וקופצים לגובה באופן יעיל יותר מרוב שחקני הכדורגל (ופה בעצם מגיעים כבר המשתנים שמבדילים בין 2 המקצים באופן ספציפי כמו שאחד טוב לריצות ארוכות לא יהיה טוב מספיק לריצות קצרות וההפך). מבחינת עצימות/נפח אין לי ספק שכדורגל עולה בכל קנה מידה אפשרי על כדורסל. על משתנים אחרים אפשר להתווכח וזה כבר דיי אינדבידואלי בין שחקן לשחקן. מה שמכריע פה זה אופן המשחק שבעצם משנה את גודל המרגש וזמן המשחק. אני לא אומר ששחקני כדורסל עגלות, הם לא, הם פשוט מתמחים יותר בטכניקה, קפיצות וריצות למרחקים יחסית קצרים עם דגש על שינוי כיוון וכוח מתפרץ.
זה פשוט לא נכון. כדורסל מתנהל בקצב גבוה לפחות פי 2 מכדורגל, שרובו מתנהל בריצה קלה עד הליכה אפילו. ב-NBA הקצב הוא רצחני, במהלך כל דקה הם עוברים את המגרש לפחות פעמיים בספרינט, וגם כשהם לא רצים הם במאבקי מיקום נגד גורילות ששוקלות 100 קילו. המאמץ הוא עצום, השחיקה היא אדירה. אתה לא מבין את קצב האש שם. תדמיין שאתה שומר על שחקן כמו סטף קרי שעם כל המהירות והזריזות שלו משחרר כדור לזריקה ב-0.4 שניות. ואם כבר - מבחינת מבנה גוף ויכולות פיזיות: גם מייקל ג'ורדן וגם לברון ג'יימס (כל אחד בהתאמה לתפקידו) עולים על כריסטיאנו. לברון במיוחד הוא מכונת המלחמה המושלמת:
שיחקתי המון עם חברים בשכונה, גם כדורגל וגם כדורסל. שיחקת פעם כדורסל במגרש גדול? לא על סל אחד?כנראה שאתה פשוט מתחבר יותר לכדורסל ולכן אתה אומר את זה , תלך בעצמך לשחק עם חברים כדורגל במגרש גדול ותראה שאי אפשר להשוות את המאמץ הפיזי לכדורסל , אתה רץ בשטחים הרבה יותר גדולים והספרינטים ארוכים יותר .
שיתקדם עוד קצת ואז אפשר יהיה לפתוח דיון אם יש טעם להתחיל להשוות ללאנס ארמסטרונג 😃
השוואה מיותרת לאדם שלוקח סמים.
מה שנכון נכון... יש רק את אלה שכנראה שעדיין לא נתפסו... 😃בניגוד לכל ספורטאי אחר בעולם?
מה שנכון נכון... יש רק את אלה שכנראה שעדיין לא נתפסו... 😃
מן "כולה" כאלה... 😆אולי הם עושים סייקלים קטנים.
אולי הם עושים סייקלים קטנים.
את האמת? קצת איכזבה אותי הכתבה הזו. כולם תמיד מתייחסים לפוטבול כספורט האתלטי ביותר ולרוץ מייל וקצת בממוצע במשחק זה לא מרשים. גם להיות פעיל 11 דקות מתוך 2-3 שעות זה לא מרשים. חוץ מוויד רסיברים, ראנינג באקס (בערך, לרוב הם רצים בסביבות ה-5 דאונים בדרייב וגם זה למרחקים של עד 10 יארד לרוב), סייפטי וקורנרים אין ממש צורך בסיבולת מיוחדת בקרב שחקני פוטבול?
אחת מהתגובות בכתבה:
למיטב הבנתי הבעיה ב"סיבולת" של רוב שחקני הפוטבול זה המשקל שלהם שמתקרב למאתיים- מאה חמישים (תלוי בתפקיד) קילו.את האמת? קצת איכזבה אותי הכתבה הזו. כולם תמיד מתייחסים לפוטבול כספורט האתלטי ביותר ולרוץ מייל וקצת בממוצע במשחק זה לא מרשים. גם להיות פעיל 11 דקות מתוך 2-3 שעות זה לא מרשים. חוץ מוויד רסיברים, ראנינג באקס (בערך, לרוב הם רצים בסביבות ה-5 דאונים בדרייב וגם זה למרחקים של עד 10 יארד לרוב), סייפטי וקורנרים אין ממש צורך בסיבולת מיוחדת בקרב שחקני פוטבול?