הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קלן מחוץ לאריזה.

aviv_levy1

משתמש מתחיל
37
1
נק' מוניטין:
10
37
1
אהלן חברה , יש לי קלן שקניתי לפני שנה בכדורים , הכנסתי אותם לתוך קופסה כזו לא אטומה לגמרי והם ישבו שם איזה שנה בערך , עכשיו רציתי לשאול יש מצב שהקלן התקלקל ? , או שמסוכן לקחת אותו עכשיו ?

באמת? אין דבר כזה תוקף בכדורים או תרופות?
מרתק.

פוטנטיות... מוכרת לי המילה הזו.
אין לי מושג איך זה נקרא בעברית חחח...
התכוונתי שלא בהכרח החומר לא יפעל לאחר זמן מסוים, ישתנה וכו

אין לי מושג איך זה נקרא בעברית חחח...
התכוונתי שלא בהכרח החומר לא יפעל לאחר זמן מסוים, ישתנה וכו

כן טוב.. בכל מקרה זו טעות לשונית ולא מדובר בפוטנטיות.

פוטנטיות זה היכולת של תרופה X לעורר תגובה ביחס למינון ע"י זיקה ויעילות.
כאשר זיקה תציין למעשה עד כמה התרופה נקשרת לרצפטור אותו היא אמורה לשפעל
ויעילות זה רמת התגובה שהיא תצליח לגרור עקב אותה הקשרות.

אתה ודאי לא התכוונת לפוטנטיות. החומר עצמו לא הופך פוטנטי פחות עם הזמן - כי חומר זה חומר וקלן יישאר קלן.
התפרקות חלק מהחומר הפעיל תגרום לצריכה של מינון נמוך יותר בפועל.
פוטנטיות מתייחסת לחומר בלבד שיחס התגובה שלו נשאר זהה.

באמת? אין דבר כזה תוקף בכדורים או תרופות?
מרתק.

במקום להיות ציני בא ותגיד לי למה החומר הפעיל יהיה יותר נמוך מתאריך שהוא פג תוקף , לפעמים השיחה איתך יכולה להיות מקצועית ומצד אחר אתה משחק אותה מבין בהכל ועל הדרך מנסה לדרוך על אנשים , אז תן קצת כבוד לאחרים אחי אני גם יכול לבוא ולעקוץ אותך כמו שאתה עושה , עכשיו בא ותסביר לי למה התוקף חשוב ? גם אני וגם אתה יודעים שכדור עשוי מחומרים מייצבים וחומר פעיל . איפה פה הבעיה שהחומר הפעיל יורד פחות בפועל ? לי היו כדורים של דיבול מלפני 5 שנים ונתתי לחבר והוא הרגיש אותם כמו שהתוק שלהם פג מלפני 4 שנים אז ? מה זה משנה אם עברו 4 שנים או 10 ?
ודרך אגב לא התכוונתי לכל התרופות התכוונתי לתרופות בכדורים וויאלים , הורמון גדילה הוכח לי לפני כמה ימים שהוא לא פעיל במידה והתוקף פג , תאמין לי מרתק לדבר איתך
כל העניין הזה של פג תוקף בכדורים הוא רק ביציבות הכדור עצמו ובתנאים של עד 3 שנים מעל 30מעלות הוא יוכל להחזיק דחוס הכוונה שהחומר הלא פעיל יכול להתפרק , זה כל הקטע של תוקף הכדור , מעבר לזה בולשיט ואם אתה רוצה להתווכח איתי אביעד אז תעשה גוגל ותיווכח לך

ודרך אגב לא התכוונתי לכל התרופות התכוונתי לתרופות בכדורים וויאלים , הורמון גדילה הוכח לי לפני כמה ימים שהוא לא פעיל במידה והתוקף פג , תאמין לי מרתק לדבר איתך
כל העניין הזה של פג תוקף בכדורים הוא רק ביציבות הכדור עצמו ובתנאים של עד 3 שנים מעל 30מעלות הוא יוכל להחזיק דחוס הכוונה שהחומר הלא פעיל יכול להתפרק , זה כל הקטע של תוקף הכדור , מעבר לזה בולשיט ואם אתה רוצה להתווכח איתי אביעד אז תעשה גוגל ותיווכח לך

אתה על אסטרוגן? מה נהיית רגיש...
אני התייחסתי לניסוח אף אחד לא בא להתנשא, תאמין לי שזה לא מעניין אותי.

מלבד-זאת בוא לא נעשה גוגל - אם אתה סתם רוצה להתקטנן על האפשרות שזה גם יכול לגרום לרעילות...
אז בעבר נקשרה סוג של אנטיביוטיקה טטרצקלינית שפגה תוקפה עם נזק לצינורות הכליה שגרמו לתסמינים דומים לתסמונת פנקוני.

רוב התרופות פועלות ג'סט פיין גם לאחר סיום התוקף שלהן. בכל-זאת, עדיף שלא מעוד כמה טעמים.

אתה על אסטרוגן? מה נהיית רגיש...
אני התייחסתי לניסוח אף אחד לא בא להתנשא, תאמין לי שזה לא מעניין אותי.

מלבד-זאת בוא לא נעשה גוגל - אם אתה סתם רוצה להתקטנן על האפשרות שזה גם יכול לגרום לרעילות...
אז בעבר נקשרה סוג של אנטיביוטיקה טטרצקלינית שפגה תוקפה עם נזק לצינורות הכליה שגרמו לתסמינים דומים לתסמונת פנקוני.

רוב התרופות פועלות ג'סט פיין גם לאחר סיום התוקף שלהן. בכל-זאת, עדיף שלא מעוד כמה טעמים.
חח על אסטרוגן , רגיש לא אבל תן סיבות למה התוקף נועד , לפי מה שאני קראתי רוקחים רושמים שהתוקף נועד לשמש כדורים עד 3 שנים עם הם מוחזקים בתנאים של עד 40 מעלות מעבר הם מתפרקים , זאת דעתי ומה שאני חושב

רפרנסים חבר'ה...

אני חושב ש @Moshe צריך לשפוך פה קצת אור ...

אם אתה מתכוון רפרנס לעניין הטטרצקלינים - אז מי שזה מעניין אותו יכול פשוט להקיש את זה בגוגל ולא להתעצל.
אני אדם שקורא וממשיך הלאה, אני אשאיר את הצמדת הרפרנסים לאנשים עם יותר זמן פנוי ממני.

בכל אופן, לעניין הטטרצקלינים, הרי לך:
http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=664082

מה יש למשה לשפוך פה אור? אמרתי לך שבגדול אין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית