הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שמן לבישול

yuval13

משתמש פעיל
547
22
נק' מוניטין:
56
547
22
אני משתמש בשמן קנולה לבישול אורז, יש שמן בריא יותר לטיגון ובישול?

שמן קוקוס\זית\חמאה מזוקקת

כן זה סבבה לגמרי להכין אורז עם שמן זית

אני חושב שזה הופרך שם בסופו של דבר..
על ה-10% שהם השיגו אין ויכוח. השאלה אם האקסטרפולציה שהם עשו לגבי זנים אחרים (בהם אותה שיטה אמורה להביא ל 50-60% לטענתם) אכן תתממש היא שאלה פתוחה בינתיים. להערכתי זאת יותר תקווה שלהם מאשר הערכה שקולה.

שאלתי את גוגל לגבי תכולת העמילן העמיד בזנים שונים של אורז אבל הוא לא משתף פעולה בעניין הזה. אני מנחש שאורז בסמטי מכיל הרבה, ומכאן הערך הגליקמי הנמוך שלו.

שמן קוקוס יקר. חמאה מזוקקת זה אחלה דבר

שמן אבוקדו הוא אולי הכי טוב לטיגון ממושך עקב טמפרטורת שריפה וחמצון גבוהים מאוד יחסית לשמנים אחרים(בערך 270 מעלות) והוא האופציה שאני משתמש בה לרוב אם צריך לטגן משהו יותר מ5 דקות.

לבישול
או תיבול אין בעיה להשתמש בשמן זית(אך לא לטיגון ממושך), שכולל(כמו האבוקדו) חומצות שומן חד בלתי רווי(=טוב).

אפשר ומומלץ גם להשתמש בשמן קוקוס עקב יתרונותיו הבריאותיים(מה גם שלשמן קוקוס טמפ' שריפה גבוהה אם בוחרים באופציה המזוקקת כדי לטגן, רוב האופציות המזוקקות באות בלי טעם אבל למרבה הצער גם בלי הרבה יתרונות שאובדים בתהליך הזיקוק, לדעתי עדיף שמן לא מחומצן).

חמאה מזוקקת(סאמנה או גהי) גם מעולה לטיגון אבל המחיר לגהי אורגני לא נורמלי, אפשר גם להכין בבית גהי אבל התהליך לא כזה פשוט כמו שחושבים.

חמאה רגילה ושמנים מהמטבח האסייתי שאינם מזוקקים הם הכי גרועים לטיגון(שמן חמניות, שמן סויה, שמן בוטנים) וכדאי להתרחק מהם, כמובן שמרגרינה היא הגרועה ביותר מכולם ואין לצרוך אותה בשום אופן או דרך.

שמן קנולה זול אבל לא בריא כ"כ כי רובו ככולו מכיל אומגה 6, חומצת שומן שיש לנו בעודף גם ככה ואין צורך להוסיף בצורת שמן נוסף, מה גם שאין לו כמעט יתרונות תזונתיים.

לסיכום:
בישול- שמן קוקוס, שמן זית, שמן אבוקדו
לטיגון ארוך- שמן אבוקדו מזוקק, שמן קוקוס מזוקק, חמאה מזוקקת(טיגון קצר באש לא גבוהה אפשר גם בשמן זית, לדוג' חביתה)
להתרחק: שמן תירס(מצוי לרוב בחטיפים), שמן קנולה, שמן חמניות(מצוי לרוב בחטיפים), שמן בוטנים

שמן קנולה זול אבל לא בריא כ"כ כי רובו ככולו מכיל אומגה 6
אתה בטוח? אני הבנתי שדווקא הוא מצטיין ביחס סביר בין אומגה 3 לאומגה 6 (3:1) לעומת השמנים הצמחיים האחרים.

אתה בטוח? אני הבנתי שדווקא הוא מצטיין ביחס סביר בין אומגה 3 לאומגה 6 (3:1) לעומת השמנים הצמחיים האחרים.
כן די בטוח(מדבר על האופציות המזוקקות- אלו שבסוף מוכרים בסופרים)
הוא אומנם פחות גרוע משמן תירס/חמניה אבל זה רע וזה רע

אני משתמש בשמן קנולה לבישול אורז, יש שמן בריא יותר לטיגון ובישול?
בלי קשר, אני בכלל לא משתמש בשמן לאורז, רק מים.
אחרי שלומדים כמויות מדויקות+זמנים מדויקים זה יוצא מעולה.

כן די בטוח
תודה. אני צריך לחקור קצת עד כמה העניין עם יחסי אומגה 3/אומגה 6 הוא באמת מבוסס וחשוב - טחינה ופיצוחים מהווים חלק די נכבד בתפריט שלי ואולי אני צריך להעלות את מינון האומגה 3 בהתאם.

תודה. אני צריך לחקור קצת עד כמה העניין עם יחסי אומגה 3/אומגה 6 הוא באמת מבוסס וחשוב - טחינה ופיצוחים מהווים חלק די נכבד בתפריט שלי ואולי אני צריך להעלות את מינון האומגה 3 בהתאם.
תחקור לעומק... זה הרבה יותר בעייתי ממה שטבעונים חושבים ש"פשוט האומגה 3 לא יספג בצורה הכי טובה שיש..."

Back
למעלה תחתית