הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תשובות לחרדים מעצבנים

• פותח/ת השרשור יהב
  • פורסם בתאריך
לא צוחקים עליהם אם הם לא עושים כלום, צוחקים רק על המטרדים (מה שהוא תיאר למעלה).
"מטרדים"?למה כי הם מנסים לפי האמונה שלהם לעזור לך?אפשר פשוט להגיד לא תודה וזהו,לא רואה צורך לחפש איך להעליב אותם כשהם באו אליך ממקום של טוב.

נכון, אין לי בעיה עם דתיים או חרדים (טוב, אולי קצת).
לא תשאל שאלות מטומטמות לא תקבל תשובות מטומטמות, ברור שלא הכנתי תפילין
זו הגישה. אם הם לא מפריעים לי שיעשו מה שבא להם, מצידי שיאמינו באל השולחנות וישתכבו בפני ארונות, כל עוד זה לא פוגע\נוגע אליי לא אכפת לי.

נכון, אין לי בעיה עם דתיים או חרדים (טוב, אולי קצת).
לא תשאל שאלות מטומטמות לא תקבל תשובות מטומטמות, ברור שלא הכנתי תפילין
ככה אפשר לסכם את הדיון הזה.

• פותח/ת השרשור
"מטרדים"?למה כי הם מנסים לפי האמונה שלהם לעזור לך?אפשר פשוט להגיד לא תודה וזהו,לא רואה צורך לחפש איך להעליב אותם כשהם באו אליך ממקום של טוב.
אני מאמין שמה שלא הורג אותך מחשל אותך. מחר בבוקר אני ילך לילד בבצפר שלי וידפוק לו מכות עד שהפנים שלו יהיו סגולות.
זה יחזק אותו לעתיד, מבין ?

אני מאמין שמה שלא הורג אותך מחשל אותך. מחר בבוקר אני ילך לילד בבצפר שלי וידפוק לו מכות עד שהפנים שלו יהיו סגולות.
זה יחזק אותו לעתיד, מבין ?
אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה,יש חוקי מדינה בשביל שלא תעשה את מה שאתה רוצה.

זה לא שאני צוחק עליהם. אני פשוט לא מכבד אותם מספיק כדי לענות להם ברצינות כי לדעתי הם מבזבזים לי את הזמן. שימצאו עבודה במקום לעמוד ברחוב ולהציע לאנשים להניח תפילין.
זה כמו שמישהו יפתח פה בפורום פוסט בסגנון של "שלום אני רוצה להגדיל את החזה שמעתי שצריך לקנות אפקות ניפוח מה לעשות??". אני לא מאמין שמישהו פה יענה לו בצורה יפה כל כך על שאלה כזאת.

זה לא שאני צוחק עליהם. אני פשוט לא מכבד אותם מספיק כדי לענות להם ברצינות כי לדעתי הם מבזבזים לי את הזמן. שימצאו עבודה במקום לעמוד ברחוב ולהציע לאנשים להניח תפילין.
זה כמו שמישהו יפתח פה בפורום פוסט בסגנון של "שלום אני רוצה להגדיל את החזה שמעתי שצריך לקנות אפקות ניפוח מה לעשות??".
אני רק מדמיין בילדרים\ליפטרים עומדים מחוץ לבתי ספר ושואלים ילדים קטנים "לקחתם כבר חלבון היום?"

כשראיתי שיש לדיון הזה 2 דפים הייתי בטוח שאנשים כאן זרמו עם הרעיון, להפתעתי (ולשמחתי) זה לא קרה.
יהב אין עיתוי מושלם מהערב הזה לפתוח את הדיון הזה. זה נראה שכשאין מה לראות בטלוויזיה כל כך משעמם לך שאתה יורד לרמות הכי נמוכות בשביל לשעשע את עצמך. גם באירופה תהו איך לענות ל"יהודים מעצבנים". אל תהיה יהודי, אל תניח תפילין... גם אני לא... אבל בחייאת תהיה בנאדם

זה כמו שמישהו יפתח פה בפורום פוסט בסגנון של "שלום אני רוצה להגדיל את החזה שמעתי שצריך לקנות אפקות ניפוח מה לעשות??". אני לא מאמין שמישהו פה יענה לו בצורה יפה כל כך על שאלה כזאת.

לא,זה לא אותו הדבר בכלל.
אם יש לך פוביה מחרדים זה עניין שלך,אין סיבה לחפש להעליב אותם כי הם פנו אליך,אני לא מאמין שהם קיללו אותך או עשו לך משהו רע,בסך הכל שאלו אם הנחת תפילין או אם אתה רוצה.
העבודה שלהם זה לא עניינך(מה גם שרובם עובדים).
כמו שהומו יפנה אליך ברחוב וישאל אותך איפה בוגרשוב גם אם אתה בדיוק נמצא שם,אני לא מאמין שאתה תקלל אותו או תנסה להשפיל אותו גם אם השאלה שלו נראית לך מטומטמת.

אתה נמצא במדינת היהודים אם לא שמת לב.
"אתה גר במדינה יהודית" - תכלס תשובה והגדרה לא פחות מגאוניות.

אם הייתי חייל נאצי באושוויץ ויהודי היה מבקש ממני תוספת קליפות תפוח אדמה, אז הייתי אומר לו - אתה באושוויץ

"אתה גר במדינה יהודית" - תכלס תשובה והגדרה לא פחות מגאוניות.

אם הייתי חייל נאצי באושוויץ ויהודי היה מבקש ממני תוספת קליפות תפוח אדמה, אז הייתי אומר לו - אתה באושוויץ
לא הבנתי.

לא,זה לא אותו הדבר בכלל.
אם יש לך פוביה מחרדים זה עניין שלך,אין סיבה לחפש להעליב אותם כי הם פנו אליך,אני לא מאמין שהם קיללו אותך או עשו לך משהו רע,בסך הכל שאלו אם הנחת תפילין או אם אתה רוצה.
כמו שהומו יפנה אליך ברחוב וישאל אותך איפה בוגרשוב גם אם אתה בדיוק נמצא שם,אני לא מאמין שאתה תקלל אותו או תנסה להשפיל אותו גם אם השאלה שלו נראית לך מטומטמת.
אני לא יודע איך להגיב לך על זה בלי לאסוף פה מלא מוניטין שלילי מכל אנשי הדת אז אני אגמור פה את הויכוח.

זה דיון,לא ויכוח , אני לא מחפש לצאת צודק כי הצדק שלך זה הצדק שלך,פשוט כמו שאתה יכול ללכת ברחוב ולהתחיל עם מישהי שנראית לך טוב,אין סיבה שחרדי לא יוכל לגשת אליך ברחוב ולשאול אם הנחת תפילין.
כל עוד אתה לא מנסה לפגוע בבן אדם,אין סיבה שאותו הבן אדם יחזיר לך בהפוכה.
איך היית מרגיש אם היית מתחיל עם מישהי והיא הייתה זורקת לך משפט משפיל?

אני לא יודע איך להגיב לך על זה בלי לאסוף פה מלא מוניטין שלילי מכל אנשי הדת אז אני אגמור פה את הויכוח.

למה? התחלת כבר אז תמשיך...
זה ממש כאילו הם תת אדם בשבילך. מעניין שהמוניטין בפורום מעניין אותך, אבל יחס בסיסי לאנשים לא.
השוו פה לרעיון שבילדרים שינסו למכור חלבון לאנשים ברחוב. אתה שוכח שעל מה שהם מבקשים ממך הם לא לוקחים כסף, התמורה היא בינם לבין עצמם.
לא בא לך להניח תפילין? תתעלם ותמשיך ללכת... זה יעביר את המסר, לא "לא תודה" ולא כלום. פשוט תמשיך ללכת. אף אחד לא הכריח אותך.
אם הגעת למצב שאתה צריך לשבת ולהכין מראש משפטים משפילים אז אתה על הפנים...

זה דיון,לא ויכוח , אני לא מחפש לצאת צודק כי הצדק שלך זה הצדק שלך,פשוט כמו שאתה יכול ללכת ברחוב ולהתחיל עם מישהי שנראית לך טוב,אין סיבה שחרדי לא יוכל לגשת אליך ברחוב ולשאול אם הנחת תפילין.
כל עוד אתה לא מנסה לפגוע בבן אדם,אין סיבה שאותו הבן אדם יחזיר לך בהפוכה.
איך היית מרגיש אם היית מתחיל עם מישהי והיא הייתה זורקת לך משפט משפיל?
קראתי את ההודעה שלך כמה פעמים וחשבתי על זה והגעתי למסקנה שיצאתי הרבה פעמים מנייק לאנשים שלא הגיע להם. כל עוד הבנאדם מציע לי להניח תפילין ולא לקנות אותו אולי עדיף להביא תשובה קצת יותר מנומסת
למה? התחלת כבר אז תמשיך...
זה ממש כאילו הם תת אדם בשבילך. מעניין שהמוניטין בפורום מעניין אותך, אבל יחס בסיסי לאנשים לא.
השוו פה לרעיון שבילדרים שינסו למכור חלבון לאנשים ברחוב. אתה שוכח שעל מה שהם מבקשים ממך הם לא לוקחים כסף, התמורה היא בינם לבין עצמם.
לא בא לך להניח תפילין? תתעלם ותמשיך ללכת... זה יעביר את המסר, לא "לא תודה" ולא כלום. פשוט תמשיך ללכת. אף אחד לא הכריח אותך.
אם הגעת למצב שאתה צריך לשבת ולהכין מראש משפטים משפילים אז אתה על הפנים...
תקרא את ההודעה למעלה. חוץ מזה אני לא רוצה להסית את הדיון לדיון על דת כי מבחינה היסטורית זה כל פעם נגמר במלחמות

זאת אומרת שההגדרה הזאת היא שלילית מבחינתי, והיא לא הסבר לכלום.
זה שזה מדינה יהודית - סבבה לא מפריעה לי התוספת הזאת אם היא עושה למישהו טוב.
אבל אין שום סיבה שאני אסבול מאלמנטים של דת בגלל שהיהודים פה הם ככ חסרי רציונל ואידיוטים,
שרוצים מצד אחד לא להיות דתיים אבל מצד שני כן להתקשט בכל מיני סמלים מחורבנים ולהעיק על החיים של אנשים שלא שותפים לפיגור הזה.

זאת אומרת שההגדרה הזאת היא שלילית מבחינתי, והיא לא הסבר לכלום.
זה שזה מדינה יהודית - סבבה לא מפריעה לי התוספת הזאת אם היא עושה למישהו טוב.
אבל אין שום סיבה שאני אסבול מאלמנטים של דת בגלל שהיהודים פה הם ככ חסרי רציונל ואידיוטים,
שרוצים מצד אחד לא להיות דתיים אבל מצד שני כן להתקשט בכל מיני סמלים מחורבנים ולהעיק על החיים של אנשים שלא שותפים לפיגור הזה.
אוקיי,זה לא מה שרשמתי.
אתה רשמת שזאת מדינה יהודית.
אני רשמתי שזאת מדינת היהודים,כי יש רק אחת כזאת.
אם יהודי לא יכול להרגיש יהודי בארצו שלו,לאן הוא ילך?
אם היית בעל כל דת אחרת,יש עשרות ארצות שונות שיקבלו אותך ותוכל לעשות שם את מנהגיך(לא רואה שבארה"ב מישהו נטפל לסנטה קלאוסים שאוספים נדבות רק כי הם נוצרים),אז למה זאת צריכה להיות המציאות פה?

• פותח/ת השרשור
לא,זה לא אותו הדבר בכלל.
סך הכל דיון ציני, תרגעו.
ההבדל אבל בין הומואים לחרדים שהומואים הם גם בני אדם.
סתם לא, אבל שימצאו עבודה במקום לעצבן ילדים בני 14 כי גם ככה זה בצפר חילוני 95% מהילדים לא מניחים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית