תשובות לחרדים מעצבנים

• פותח/ת השרשור יהב
  • פורסם בתאריך
למעצבנים האלה
אני אצור קשר עם חב"ד קרית אתא ואדאג לזה שלהבא הם יחכו לך תשעה בחוץ (כך שאתה תהיה העשירי למניין) ואז נראה אותך אומר לא..
גם ככה זה בצפר חילוני 95% מהילדים לא מניחים
א*ד*1ט,מה הוא יילך לבית ספר דתי וישאל מי הניח?
עיקר העבודה זה בשביל חילוניים

אני אצור קשר עם חב"ד קרית אתא ואדאג לזה שלהבא הם יחכו לך תשעה בחוץ (כך שאתה תהיה העשירי למניין) ואז נראה אותך אומר לא..

א*ד*1ט,מה הוא יילך לבית ספר דתי וישאל מי הניח?
עיקר העבודה זה בשביל חילוניים
קרית אתא חזקה בתחום הזה,
הם יאכלו אותו חי

אם יהודי לא יכול להרגיש יהודי בארצו שלו,לאן הוא ילך?
קודם כל אתה מציב מדד לא ברור לחיים במדינה, והוא "להרגיש שאתה יהודי" - שגם זה מינוח כ"כ גמיש לכשעצמו אז זה לגמרי לא רלוונטי.
אני חושב שאין מקום ללגיטימציה של הטרדה מסיונרית מסיבית שכזו.

קודם כל אתה מציב איזה מדד לחיים במדינה, והוא להרגיש שאתה יהודי - שגם זה מינוח כ"כ גמיש לכשעצמו אז זה לגמרי לא רלוונטי.
יש הבדל בין הרצוי למצוי.
כל דת מנסה לכפות ולאכוף את חוקיה.. אני מזמן הפסקתי להתרגש מהדברים האלה.

צריך פשוט להתעלם וזהו.
לדעתי

קודם כל אתה מציב מדד לא ברור לחיים במדינה, והוא "להרגיש שאתה יהודי" - שגם זה מינוח כ"כ גמיש לכשעצמו אז זה לגמרי לא רלוונטי.
אתה מאלה שחושבים שלהתחיל עם מישהי ברחוב זאת הטרדה מינית?כי אם כן אז אין לי צורך להמשיך להגיב לך.

אתה מאלה שחושבים שלהתחיל עם מישהי ברחוב זאת הטרדה מינית?כי אם כן אז אין לי צורך להמשיך להגיב לך.
אני חושב שיש פה ביטוי מאוד משמעותי ל"מסגרת".
במרחב הציבורי אכן יש וצריך להיות חופש תקשורתי, אבל כשמישהו מקים דוכן ופונה לאנשים עם תוכן שעלול להפריע להם, בהחלט יש כאן היבט של חוסר תקינות.

אני חושב שיש פה ביטוי מאוד משמעותי ל"מסגרת".
במרחב הציבורי אכן יש וצריך להיות חופש תקשורתי, אבל כשמישהו מקים דוכן ופונה לאנשים עם תוכן שעלול להפריע להם, בהחלט יש כאן היבט של חוסר תקינות.
"תוכן שעלול להפריע להם"? הייתי שמח אם תוכל להסביר לי מה מפריע לך בזה שחרדי פונה אליך,ולמה דווקא הבעיה איתם ולא איתך.
בכל מקום שהוא לא רחוב לדעתי.
דעתך התקבלה.

זה לא לעיניין לעמוד מחוץ לבתי ספר ובסיסים צבאיים.
שיעמדו במקומות מרכזיים בשישי (זה עדיין חופר) אך פחות ניצול תמימות

מסכים עם זה דווקא. יש כל כך הרבה ילדים שאני מכיר שהם פשוט מאמינים אמונה עיוורת וזה כזה עצוב.

אין פה מה לכבד.
מבחינתי זה כמו שאני אעמוד ברחוב ואשאל נשים אם הן קיבלו זין היום.

לא, זה לא אותו הדבר. השאלה שלך מעליבה, השאלה שלהם במקרה הרע גוזלת שניה מזמנך.

מסכים עם זה דווקא. יש כל כך הרבה ילדים שאני מכיר שהם פשוט מאמינים אמונה עיוורת וזה כזה עצוב.
זה עניין אחר,ואני אישית לא מאמין שזה אקסקלוסיבי לילדים.
כל אדם שקיבל מידע ממקור שהוא חושב שהוא אמין,יאמין לזה באמונה שלמה,עד שמישהו יותר אמין יגיד לו משהו אחר.
קח דוגמא:
https://www.lbs.co.il/members/13729/

"תוכן שעלול להפריע להם"? הייתי שמח אם תוכל להסביר לי מה מפריע לך בזה שחרדי פונה אליך,ולמה דווקא הבעיה איתם ולא איתך.
מפריע לי שהפניה הזו כוללת בתוכה הנחה לפיה מובן מאליו שאני אמור להניח תפילין : "הנחת תפילין היום ?"
מפריע לי שאדם מציע לי הצעה להשתייך למערכת שמגונה בעיניי.
זה חודר לי למרחב האישי ולחיים.
בנוסף - זה לא מתקפל למשפט הזה בלבד, כי לפעמים השידולים/ הערות, הם יותר נרחבים וחצופים.
לא, זה לא אותו הדבר. השאלה שלך מעליבה, השאלה שלהם במקרה הרע גוזלת שניה מזמנך.
מעליבה בגלל שאני צריך להניח שכל הנשים הן זיינות ? @מרטין

בכל אופן יש בחברה יחס מיוחד לפניות על רקע מיני, ולכן בכל מקרה הדוגמה לא הייתה מוצלחת במיוחד ( השמשתי בה בשביל הבוטות ע"מ להקצין ).
העניין מבחינתי הוא חדירה לפרטיות.

נערך לאחרונה:
כל אדם שקיבל מידע ממקור שהוא חושב שהוא אמין,יאמין לזה באמונה שלמה,עד שמישהו יותר אמין יגיד לו משהו אחר.
קח דוגמא:
אני מסכים שזה לא אקלוסיבי לילדים, אבל זה בעיקר אצל ילדים. אם תחשוב על זה, תשטוף לילד אחד את המוח, והוא בקלות יעשה את זה לחבר שלו. דבר כזה לא יקרה רוב הסיכויים אצל אנשים מבוגרים יותר.

מפריע לי שהפניה הזו כוללת בתוכה הנחה לפיה מובן מאליו שאני אמור להניח תפילין : "הנחת תפילין היום ?"
מפריע לי שאדם מציע לי הצעה להשתייך למערכת שמגונה בעיניי.
זה חודר לי למרחב האישי ולחיים.
בנוסף - זה לא מתקפל למשפט הזה בלבד, כי לפעמים השידולים/ הערות, הם יותר נרחבים וחצופים.
ושוב חזרנו לעיקר,זו בעיה שהיא שלך בלבד,כי יש הרבה יותר אנשים שאין להם בעיה עם זה מאשר כאלה שיש להם בעיה עם זה(אחרת זה כבר היה מאוכף בחוק).

קח דוגמא:
זה לא רק ילדים, זה בכל מקום בו נפש האדם חלשה יותר:
בסיסים, בתי חולים, מרכזי גמילה ...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית