עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
תחשוב על זה כתבנית של A ו-B (מטעמי נוחות)אם תוכל להסביר לי איך זה הולך בשבוע כמה אימונים לא ממש הבנתי בקילוגרם כל שבוע לשנות תסדר?
תקרא עליה אם בא לך:אני לא מכיר את הלינארית שלו,
רק את של ביל סטאר 😉
יומיים מנוחה?השיא שלי זה יום חחחח יהיה קשה וכל שבוע לשנות תסדר?תחשוב על זה כתבנית של A ו-B (מטעמי נוחות)
A
סקוואט
בנצ' פרס
מתח
B
סקוואט
פרס
דדליפט
והתבנית היא כזו -
AXBXAXX
BXAXBXX
יומיים מנוחה בסוף שבוע. שתעשה SS אתה לא תרצה פחות מזה, תאמין לי.יומיים מנוחה?השיא שלי זה יום *נראה שהמקש עם האות ח' נתקע לך. אנא נקה את המקלדת* יהיה קשה וכל שבוע לשנות תסדר?
לאחר האימון של חמישי אתה נח יומיים וחוזר לאימון בראשון.יומיים מנוחה?השיא שלי זה יום *נראה שהמקש עם האות ח' נתקע לך. אנא נקה את המקלדת* יהיה קשה וכל שבוע לשנות תסדר?
כן.שאלה אחרונה רק כל שבוע לשנות תסדר?פעם אחת האופציה הראשונה שנתת שבוע שני תאופציה השניה?
למה החלפת את המיקום של המתח והדדליפט בתוכנית?כן.
ABA שבוע ראשון
BAB שבוע שני
אולי התבלבלתי, אני לא זוכר את התבנית המקורית.למה החלפת את המיקום של המתח והדדליפט בתוכנית?
לדעתי עדיף את התבנית המקורית, וגם בגלל שבנץ' זה לחיצה אנכית אז עדיף משיכה אנכית אחריו (דדליפט)אולי התבלבלתי, אני לא זוכר את התבנית המקורית.
בכל אופן, גם ככה זה נראה לי בסדר.
אין כאן שום התנגשות כזו או אחרת.
מה הקשר?לדעתי עדיף את התבנית המקורית, וגם בגלל שבנץ' זה לחיצה אנכית אז עדיף משיכה אנכית אחריו (דדליפט)
ואותו דבר לגבי הפרס, לחיצה אופקית ואז משיכה אופקית.
קראתי איפשהו שעל כל לחיצה צריכה להיות משיכה מאותו סוג, נכון שזה לא יפגע בהתקדמות אם נשנה את המיקום של הדדליפט והמתח, אבל אני חושב שאופן העבודה הוא בעייתי. אבל אני אשאיר את זה לכאלה שמבינים יותר.מה הקשר?
אם היה הבדל בין הלחיצות, לא הייתה שום בעיה לעשות אותן באותו אימון.
אין שום בעיה לעשות דדליפט לאחר בנצ' או פרס.
ב SS עשיתי אחרי בנצ' ובלינארית אני עושה אחרי פרס.
לא ידוע לי על משהו כזה.קראתי איפשהו שעל כל לחיצה צריכה להיות משיכה מאותו סוג, נכון שזה לא יפגע בהתקדמות אם נשנה את המיקום של הדדליפט והמתח, אבל אני חושב שאופן העבודה הוא בעייתי. אבל אני אשאיר את זה לכאלה שמבינים יותר.
זה כמו שתעשה בנץ' ופרס באותו אימון ואז חתירה, ללא דדליפט.
לא עושים בנצ' ופרס באותו אימון.זה כמו שתעשה בנץ' ופרס באותו אימון ואז חתירה, ללא דדליפט.
יש אנשים שאין להם מושג מדבר כזה, וכן עושים את זה.לא עושים בנצ' ופרס באותו אימון.
אלא אם הפרס בנפח גבוה. (או הפוך)
לפחות בגוף שלי שרירים יודעים רק למשוך.זה יגרום לחוסר פרופורציות בין השרירים שלוחצים לשרירים שמושכים.
מה הכוונה משיכה אופקית? איך להרים מוט מהכתפיים למעל הראש זה אופקי?לדעתי עדיף את התבנית המקורית, וגם בגלל שבנץ' זה לחיצה אנכית אז עדיף משיכה אנכית אחריו (דדליפט)
ואותו דבר לגבי הפרס, לחיצה אופקית ואז משיכה אופקית.
אני לא יודע מה קראת, אבל אתה תצטרך להגיד מה המכניזם שיגרום לבעייה כלשהי (ואני האחרון שימליץ להמנע ממתח/צ'ין אפס, ההיפך המוחלט).קראתי איפשהו שעל כל לחיצה צריכה להיות משיכה מאותו סוג, נכון שזה לא יפגע בהתקדמות אם נשנה את המיקום של הדדליפט והמתח, אבל אני חושב שאופן העבודה הוא בעייתי.
דעתי היא שגם לחיצות וגם משיכות (של מפרק הכתף) הן חשובות לפיתוח כוח כללי, וגם בהמון ענפי ספורט. אני לא מכיר מכניזם שגורם לבעייה כלשהי במפרק כלשהו למי שמבצע רק סקוואט, בנץ', פרס, דדליפט ופאוור קלין (התרגילים המרכזיים ב-SS). אבל אני ממש, ממש לא רואה סיבה למה לא להשתמש בצ'ין אפס ו/או מתח בתור תרגילי העזר הראשונים והחשובים ביותר בכל תוכנית. פשוט לא מסיבות "רפואיות".
אני לא מסכים עם הטענה שזה יגרום לקיפוזיס. אולי מי שמבצע רק בנץ', הוואנאבי-בילדר השכונתי הממוצע, שגם מזריק ולכן מחזק בצורה מאוד לא פרופורציונאלית את הבנץ' שלו ביחס לפרס ולדדליפט (כי הוא לא עושה לא פרס ולא דדליפט) יראו אצלו חוסר פרופורציה ברמה מסויימת, אבל אני לא מאמין שזה יכול להיות ברמת הקיפוזיס - ואם יש לך נתונים שמראים שכן - אשמח לראות.זה כמו שתעשה בנץ' ופרס באותו אימון ואז חתירה, ללא דדליפט.
זה יגרום לחוסר פרופורציות בין השרירים שלוחצים לשרירים שמושכים. מה שיכול לגרום לבעיות כמו עקשת וכ'ו.
יש הרבה אנשים שעושים שטויות, זה לא שייך.יש אנשים שאין להם מושג מדבר כזה, וכן עושים את זה.
או כאלה שלוקחים תוכניות של מאמנים ליצנים וכ'ו.
אני מתחיל לאהוב את ההתחכמויות שלך, וקיבלת על זה מוניטין 😃לפחות בגוף שלי שרירים יודעים רק למשוך.
התכוונתי שפרס היא לחיצה אופקית, כי הגוף אופקי לקרקע, ומתח זו משיכה אופקית כי גם שם הגוף אופקי לקרקע.מה הכוונה משיכה אופקית? איך להרים מוט מהכתפיים למעל הראש זה אופקי?
וכדרך אגב, לדבר על דדליפט בתור משיכה זה בהחלט נכון, אבל לא כמשיכה שמקבילה למתח / הפוכה מפרס או בנץ', כי הדדליפט הוא תנועה שהירך הוא הדומיננטי בה - בעוד שהמתח, הפרס והבנץ' אלו תנועות שמפרק הכתף הוא הדומיננטי (יחד עם המרפק) - בקיצור פלג גוף עליון כמעט בלבד (בפרס יש יותר תחתון, אבל זה לא דומיננטי).
אני לא יודע מה קראת, אבל אתה תצטרך להגיד מה המכניזם שיגרום לבעייה כלשהי (ואני האחרון שימליץ להמנע ממתח/צ'ין אפס, ההיפך המוחלט).
דעתי היא שגם לחיצות וגם משיכות (של מפרק הכתף) הן חשובות לפיתוח כוח כללי, וגם בהמון ענפי ספורט. אני לא מכיר מכניזם שגורם לבעייה כלשהי במפרק כלשהו למי שמבצע רק סקוואט, בנץ', פרס, דדליפט ופאוור קלין (התרגילים המרכזיים ב-SS). אבל אני ממש, ממש לא רואה סיבה למה לא להשתמש בצ'ין אפס ו/או מתח בתור תרגילי העזר הראשונים והחשובים ביותר בכל תוכנית. פשוט לא מסיבות "רפואיות".
אני לא מסכים עם הטענה שזה יגרום לקיפוזיס. אולי מי שמבצע רק בנץ', הוואנאבי-בילדר השכונתי הממוצע, שגם מזריק ולכן מחזק בצורה מאוד לא פרופורציונאלית את הבנץ' שלו ביחס לפרס ולדדליפט (כי הוא לא עושה לא פרס ולא דדליפט) יראו אצלו חוסר פרופורציה ברמה מסויימת, אבל אני לא מאמין שזה יכול להיות ברמת הקיפוזיס - ואם יש לך נתונים שמראים שכן - אשמח לראות.
אבל גם אז, לא מדובר על מי שמבצע גם פרס וגם דדליפט. מדובר על מבצעי בנץ' פרס בלבד, שמגיעים לבנץ' מאוד חזק אפילו מעל 160, כשהם אפילו לא יודעים מה הפרס ומה הדדליפט שלהם, כי הם לא מבצעים אותם, או אפילו גרוע מכך - לא מכירים אותם.
יש הרבה אנשים שעושים שטויות, זה לא שייך.
אני מתחיל לאהוב את ההתחכמויות שלך, וקיבלת על זה מוניטין 😃
אתה מאוד מתחכם, אבל בהחלט צודק. שרירי גוף האדם מושכים בלבד.
אוקיי, עכשיו הבנתי. אבל בכל מקרה זה לא מה שמשנה כשאתה מדבר על השכמות, מה שמשנה זה מה מתרחש במפרק הכתף (גלנו-הומרל ג'וינט, המפגש בין הזרוע לשכמה).התכוונתי שפרס היא לחיצה אופקית, כי הגוף אופקי לקרקע, ומתח זו משיכה אופקית כי גם שם הגוף אופקי לקרקע.
עד כאן הכל נכון, אני לא טוען שאי אפשר ליצור חוסר פרופורציה בכוח ו/או מסה של שרירים מסויימים. אבל זה לא יהיה כל כך משמעותי כמו שאתה חושב במידה ובתוכנית יהיו גם פרס וגם דדליפט. בפאוורליפטינג השימוש בצ'ין אפס ו/או מתח הוא ממש לא גדול, בטח שלא כתרגיל "מרכזי" שלליפטר באמת איכפת כמה הוא מרים בו, ואני לא רואה בעייה. לא הסברת איך זה קשור לזה:ולגבי הקיפוזיס, ניקח לדוגמא בנאדם שעושה בנץ', ולא עושה משיכה כלשהי.
שרירי הלחיצה שלו פועלים, החזה, כתפיים, יד אחורית וכ'ו.
אם הוא לא יעשה פעולת משיכה כלשהי, כל מה שיתפתח אצלו זה האזורים האלה, ואז תיווצר דיספרופורציה בין השרירים שלוחצים לשרירים שמושכים.
וזה יכול לגרום לבעיות כמו קיפוזיס וכ'ו, זה לפחות מה שקראתי.
אין לי אפשרות להכנס כרגע לוידאו, אבל מהתמונה של הוידאו אם אני זוכר נכון מדובר על מישהו שכבר שמעתי מחרטט בנושאים אחרים, ככה שאני לא מצפה לשמוע ממנו משהו מעניין. אבל אכנס כשיתאפשר לי.הוא מסביר על זה פה: