הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית כח

• פותח/ת השרשור aski30
  • פורסם בתאריך
אוקיי, עכשיו הבנתי. אבל בכל מקרה זה לא מה שמשנה כשאתה מדבר על השכמות, מה שמשנה זה מה מתרחש במפרק הכתף (גלנו-הומרל ג'וינט, המפגש בין הזרוע לשכמה).

עד כאן הכל נכון, אני לא טוען שאי אפשר ליצור חוסר פרופורציה בכוח ו/או מסה של שרירים מסויימים. אבל זה לא יהיה כל כך משמעותי כמו שאתה חושב במידה ובתוכנית יהיו גם פרס וגם דדליפט. בפאוורליפטינג השימוש בצ'ין אפס ו/או מתח הוא ממש לא גדול, בטח שלא כתרגיל "מרכזי" שלליפטר באמת איכפת כמה הוא מרים בו, ואני לא רואה בעייה. לא הסברת איך זה קשור לזה:

אין לי אפשרות להכנס כרגע לוידאו, אבל מהתמונה של הוידאו אם אני זוכר נכון מדובר על מישהו שכבר שמעתי מחרטט בנושאים אחרים, ככה שאני לא מצפה לשמוע ממנו משהו מעניין. אבל אכנס כשיתאפשר לי.
יכול להיות שהוא טועה בכמה דברים, כולנו טועים מתישהו, אבל כן יש לו לא מעט ידע ודברים נכונים שהוא מסביר עליהם.
ולדעתי מתח זה תרגיל מרכזי בפאוורליפטינג, אני לא רואה איך כוח בבייספס \ גב עליון זה לא חשוב כמו סקוואט \ בנץ' \ דדליפט.

ולדעתי מתח זה תרגיל מרכזי בפאוורליפטינג, אני לא רואה איך כוח בבייספס \ גב עליון זה לא חשוב כמו סקוואט \ בנץ' \ דדליפט.
אתה לא רואה איך תרגילים שבהם אתה לא נבחן בתחרות, הם חשובים כמו אלה שבהם אתה כן נבחן בתחרות?

מה יותר חשוב לשחיין פרפר - פרפר, או חתירה?

אתה לא רואה איך תרגילים שבהם אתה לא נבחן בתחרות, הם חשובים כמו אלה שבהם אתה כן נבחן בתחרות?

מה יותר חשוב לשחיין פרפר - פרפר, או חתירה?
אומנם אתה לא נבחן עליהם בתחרות, אבל זה לא הופך אותם ללא חשובים מבחינת פיתוח כוח \ מסה כללית.

אומנם אתה לא נבחן עליהם בתחרות, אבל זה לא הופך אותם ללא חשובים מבחינת פיתוח כוח \ מסה כללית.
אין ספק, אבל דיברתי (וגם אתה) על פאוורליפטינג. זה ענף שבו המתחרים לא משקיעים ממש במשיכות (של מפרק הכתף). יש תמיד יוצאים מהכלל, אבל אני לא רואה את ענף הפאוורליפטינג סובל ממגיפת קיפוזיס.

אין ספק, אבל דיברתי (וגם אתה) על פאוורליפטינג. זה ענף שבו המתחרים לא משקיעים ממש במשיכות (של מפרק הכתף). יש תמיד יוצאים מהכלל, אבל אני לא רואה את ענף הפאוורליפטינג סובל ממגיפת קיפוזיס.
עדיין לא ראיתי ליפטר שלא עושה חתירה\מתח, ועוד סוגי משיכות כתרגילי עזר.

עדיין לא ראיתי ליפטר שלא עושה חתירה\מתח, ועוד סוגי משיכות כתרגילי עזר.
האם משקלי העבודה פרופורציונאליים? האם מדובר על נפח פרופורציונאלי? או שבסוף האימון פשוט עושים צ'ין אפס ל-2X10 בלי משקל בשביל להגיד שעשינו?

דרך אגב, גם יש ליפטרים שבקושי מסוגלים לבצע מתח רק עם משקל גוף לכמה חזרות בודדות.

האם משקלי העבודה פרופורציונאליים? האם מדובר על נפח פרופורציונאלי? או שבסוף האימון פשוט עושים צ'ין אפס ל-2X10 בלי משקל בשביל להגיד שעשינו?
יש כאלה שעושים עם משקל, אני לא מבין מה הקטע בלהזניח, גם מתח זה תרגיל מאוד חשוב.
ואם יש ליפטרים שעושים חזרות בודדות רק עם משקל גוף אז אני חושב שאפשר להגיד שכוח בגב העליון שלהם ובבייספס בפיגור, נכון שיש דדליפט אבל הוא הרבה יותר דומיננטי על הפוסטריור צ'יין

יש כאלה שעושים עם משקל, אני לא מבין מה הקטע בלהזניח, גם מתח זה תרגיל מאוד חשוב.
ואם יש ליפטרים שעושים חזרות בודדות רק עם משקל גוף אז אני חושב שאפשר להגיד שכוח בגב העליון שלהם ובבייספס בפיגור, נכון שיש דדליפט אבל הוא הרבה יותר דומיננטי על הפוסטריור צ'יין
נכון מאוד. ואתה רואה את הקיפוזיס כמגיפה בענף הPL?
אני לא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית