הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פרגניל

shimi1000

משתמש מתחיל
39
3
נק' מוניטין:
3
39
3
שלום
מחר אני מגיע לאחות מוסמכת שתכין לי 10 מזרקים של פרגניל עם מים בקטריוסטטים. קצת הסתבכתי עם ההסבר על ההכנה. יש לי את הפרגניל ואת המים שמגיעים יחד איתו וממנה אני משיג את הבקטריוסטטים. מה היחס בדיוק? איך אני מסביר לה מה לעשות? תודה
@Tom @Moshe

לאחות אתה רוצה להסביר???
נו טוב...
למה אתה צריך אחות??
למה אתה צריך 10 מזרקים?? מה אתה עושה סייקל של שנה וחצי?😉

בוא נעשה רגע סדר בבלאגן
  1. אם אתה עושה סייקל סטנדרטי של שלושה חודשים או פחות אתה צריך 2 מזרקים (בכל מזרק תוכל להשתמש חודש וחצי,בהנחה שזה מזרק עם מחט נשלפת
  2. אם היא תכין לך את שניהם מראש כשתגיע למזרק השני החומר כבר לא יהיה ראוי להזרקה/פעיל
  3. תוודא שהיא יודעת מה מטרת השימוש ושאתה מתכוון לעשות שימוש בכל מזרק לחודש וחצי!
אופן ההכנה מאוד פשוט
  • אתה שואב 1 מיל מים בקטריוסטטים למזרק רגיל ומזריק אותם לאמפולה של הפרגניל(זו עם האבקה) ומוהל את החומר היטב עם המים
  • לאחר מכן אתה שואב את כל הנוזל למזרק האינסולין עם המחט הנשלפת(במזרק אינסולין 100uי= 1 מיל) עד הסוף,
  • דואג שהנוזל במזרק יהיה נקי מבועות, ויש לך מזרק שמכיל 5000iu חומר פעיל לחודש וחצי
  • כל 10 יח על המזרק יכילו 500iu פרגניל (5000/10)
  • במצב הנתון תצטרך להחליף מחט מייד בתום ההזרקה ולהחזיר לקירור, אישית אני מעדיף לשמור בויאל סטרילי, כל אחד והשיגעונות שלו
  • לאחר כחודש וחצי ישאר לך עדיין לא מעט חומר במזרק שתאלץ לזרוק ולהכין מזרק חדש
בהצלחה

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לאחות אתה רוצה להסביר???
נו טוב...
למה אתה צריך אחות??
למה אתה צריך 10 מזרקים?? מה אתה עושה סייקל של שנה וחצי?😉

בוא נעשה רגע סדר בבלאגן
  1. אם אתה עושה סייקל סטנדרטי של שלושה חודשים או פחות אתה צריך 2 מזרקים (בכל מזרק תוכל להשתמש חודש וחצי,בהנחה שזה מזרק עם מחט נשלפת
  2. אם היא תכין לך את שניהם מראש כשתגיע למזרק השני החומר כבר לא יהיו ראוי להזרקה/פעיל
  3. תוודא שהיא יודעת מה מטרת השימוש ושאתה מתכוון לעשות שימוש בכל מזרק לחודש וחצי!
אופן ההכנה מאוד פשוט
  • אתה שואב 1 מיל מים בקטריוסטטים למזרק רגיל ומזריק אותם לאמפולה של הפרגניל(זו עם האבקה) ומוהל את החומר היטב עם המים
  • לאחר מכן אתה שואב את כל הנוזל למזרק האינסולין עם המחט הנשלפת(במזרק אינסולין 100uי= 1 מיל) עד הסוף,
  • דואג שהנוזל במזרק יהיה נקי מבועות, ויש לך מזרק שמכיל 5000iu חומר פעיל לחודש וחצי
  • כל 10 יח על המזרק יכילו 500iu פרגניל (5000/10)
  • במצב הנתון תצטרך להחליף מחט מייד בתום ההזרקה ולהחזיר לקירור, אישית אני מעדיף לשמור בויאל סטרילי, כל אחד והשיגעונות שלו
  • לאחר כחודש וחצי ישאר לך עדיין לא מעט חומר במזרק שתאלץ לזרוק ולהכין מזרק חדש
בהצלחה
הסייקל הוא למשך עשרה שבועות. טוב שעשית לי סדר בבלאגן. בעצם אני צריך להכין מזרק אחד של פרגניל 5000 + 1 מיל מים בקטריוסטטים. כל זריקה מחליף מחט ושומר בקירור. זה הסיפור? מזרק אחד של 5000 תקף לחודשיים. מה לגבי המים הסטרילים שמגיעים עם הפרגניל עצמו? למה אחות שאלת? זה סייקל ראשון והיא משפחה והיא מזריקה והיא עובדת בבית חולים פרטי. נוח... אחי תודה רבה על התשובה.

בכיף
ואם האחות הנחמדה תסדר לך ככה על הדרך ובדרך לא דרך מרשם לנולבדקס וכלומיד..... תרוויח גם PCT זול יותר על הדרך 🤫

להשאיר חומר במזרק זה אחלה סיבה לקבל זיהום - לא סטרילי בעליל. שתביא לך את האבקה והמים הסטרילים ותלך ותרכוש ויאל סטרילי ותערבב את שניהם יחד אם הם מתקמצנים להביא לך אחד כזה. אני אפילו דיי מופתע שהיא פשוט מביאה לך ככה את המזרקים למשך תקופה של חודשיים - אבסורד ונגד כל תקנה שאני מכיר של משרד הבריאות.

מזרק אחד לא יספיק לך. בארהב מדברים על תוקף של 28 יום מרגע הערבוב וזה בויאל. אני ממליץ שני מזרקים. אחד שיכינו עכשיו ואחד חודש לאחר מכן. אתה לא רוצה לקבל זיהום בגלל קמצנות של כמה שקלים

• פותח/ת השרשור
להשאיר חומר במזרק זה אחלה סיבה לקבל זיהום - לא סטרילי בעליל. שתביא לך את האבקה והמים הסטרילים ותלך ותרכוש ויאל סטרילי ותערבב את שניהם יחד אם הם מתקמצנים להביא לך אחד כזה. אני אפילו דיי מופתע שהיא פשוט מביאה לך ככה את המזרקים למשך תקופה של חודשיים - אבסורד ונגד כל תקנה שאני מכיר של משרד הבריאות.
אהלן. היא לא הביאה לי שום דבר ולא עברה על שום תקנה. אני מגיע אליה היום ורציתי לדעת את היחס של הבקטריוסטטים והפרגניל. אם אתה אומר שזה מוביל לזיהום אני מניח שהיא תגיד לי את אותו דבר. שורה תחתונה אני צריך להכניס לויאל סטרילי 5000 פרגניל + 1 מיל מים בקטריוסטטים?

מזרק אחד לא יספיק לך. בארהב מדברים על תוקף של 28 יום מרגע הערבוב וזה בויאל. אני ממליץ שני מזרקים. אחד שיכינו עכשיו ואחד חודש לאחר מכן. אתה לא רוצה לקבל זיהום בגלל קמצנות של כמה שקלים

כמובן שבשילוב של מים בקטריוסטטים, אפשר לשמור את הפרגיל במקרר למשך של עד 60 יום.

http://www.drugs.com/mtm/pregnyl-injectable.html

After mixing the powder with the liquid you must keep the mixture in the refrigerator. If you are using the Pregnyl brand of HCG, throw away any mixed medicine that you have not used within 60 days after mixing.

שורה תחתונה אני צריך להכניס לויאל סטרילי 5000 פרגניל + 1 מיל מים בקטריוסטטים?
בפעם ה 1000 :
1. לוקחים 9 מ"ל מים בקטריוסטטים לתוך וואיל סטרילי
2. לוקחים עוד 1 מ"ל מים בקטריו ושמים אותם בתוך האמפולה עם האבקה (את המים הסטרילים שאתה מקבל עם הפרגניל תזרוק)
3. מעבירים את ה 1 מ"ל מים המעורבבים עם האבקה לתוך הוואיל עם ה 9 מ"ל מים בקטריו
4. יש לך כעת 10 מ"ל מים בקטריו שבהם 5000 יחידות
5. כל חצי מ"ל מכיל 250 יחידות
בהצלחה

אהלן. היא לא הביאה לי שום דבר ולא עברה על שום תקנה. אני מגיע אליה היום ורציתי לדעת את היחס של הבקטריוסטטים והפרגניל. אם אתה אומר שזה מוביל לזיהום אני מניח שהיא תגיד לי את אותו דבר. שורה תחתונה אני צריך להכניס לויאל סטרילי 5000 פרגניל + 1 מיל מים בקטריוסטטים?
כמות המים תלויה בהעדפה האישית. אם תשים 1 מ"ל מים לא תראה שום דבר במזרק כי תצטרך להוציא 0.1 מ"ל כדי לקבל 500IU לכן עדיף לשים או 5 מ"ל או 10 מ"ל מים כדי למשוך 0.5 או 1 מ"ל במזרק בהתאמה.

בפעם ה 1000 :
1. לוקחים 9 מ"ל מים בקטריוסטטים לתוך וואיל סטרילי
2. לוקחים עוד 1 מ"ל מים בקטריו ושמים אותם בתוך האמפולה עם האבקה (את המים הסטרילים שאתה מקבל עם הפרגניל תזרוק)
3. מעבירים את ה 1 מ"ל מים המעורבבים עם האבקה לתוך הוואיל עם ה 9 מ"ל מים בקטריו
4. יש לך כעת 10 מ"ל מים בקטריו שבהם 5000 יחידות
5. כל חצי מ"ל מכיל 250 יחידות
בהצלחה
@Moshe , ההסבר מעלה - תקין?

כן אבל כדאי לערבב את זה עם חיכוך בין הידיים ולא לשקשק. כדאי גם להזרים את ה 1 מ"ל כנגד הקירות של האמפולה, אבל זה כבר סתם להיות פרפקציוניסט. כדאי גם להשתמש במחט פילטר להעביר את ה 1 מ"ל ל-9 מ"ל.

מעניין כמה משתמשים במחט פילטר ?
זה לא משנה זה נקרא good practice וזה מבוצע בכל מרפאה/בית חולים. מספיק פעם אחת בעשור שתכנס לך זכוכית לתחת/לכתף/לבטן או לאן שאתה מזריק ואתה תדע להשתמש במחט פילטר כל החיים לאחר מכן או שתקבל טראומה ולא תזריק יותר כלום לגוף בחיים. למה לחכות לרגע שזה יקרה אם אתה יכול למנוע את זה ע"י שאיבה עם מחט פילטר שלוקחת עוד חצי דקה בדיוק?

@Yalidan י10 מיל זו כמות מוגזמת של מים לטעמי
אין חשיבות לכמות המים ובהנחה שהבחור יזריק במזרק אינסולין כמו שמתבקש ממש אין צורך בכמות כל כך גדולה!!
גם ככה כפי שאתה מבין מים בקטריוסטטים לצערינו הם מוצר דיי קשה להשגה עדיין
מה שכן... למי שהולך על 500iu מפוצל מומלץ לאחר הערבוב וההזרקה לויאל הסטרילי להוסיף עוד 1 מיל ולערבב
ואז כל 10 יח (זו מנה שבהחלט רואים) על המזרק יתנו 250iu
@Moshe לגבי מחט הפילטר
שבוע שעבר התנפץ לי פקק האמפולה של הפרגניל ביד בזמן שפתחתי לרסיסים קטנטנים, כמובן שזרקתי את האבקה
זה גרם לי להבין עד כמה אמפולות
  • (בעיקר בשיטה הנוכחית של השבירה) מארז מאוד לא חכם בעיני לנוזל להזרקה!!
  • כמה השימוש במחט פילטר הכרחי כאשר מדובר באמפולות

נערך לאחרונה:
10 מיל זו כמות מוגזמת של מים לטעמי
אין חשיבות לכמות המים ובהנחה שהבחור יזריק במחט אינסולין כמו שמתבקש ממש אין צורך בכמות כל כך גדולה!!
מסכים , זה עניין של נוחות בלבד.
השימוש במחט פילטר הכרחי כאשר מדובר באמפולות
וזה כל כך זול ופשוט !

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית