ייעוץ קפאין בקפה

• פותח/ת השרשור Adid
  • פורסם בתאריך

Adid

משתמש מתחיל
231
0
נק' מוניטין:
1
231
0
באיזה קפה יש הכי הרבה קפאין במידה וניקח כמות שווה של קפה ומים נגיד כפית וכוס(200מל) , נמס,שחור,אספרסו ? הרי אלו שיטות הכנה שונות ובנמס למשל שותים את כל הקפה ובשחור הגרגירים נשארים ובאספרסו כנל , אשמח למידע אם מישהו מבין בנושא ומה מתרחש שם.

90 מ"ג קפאין בקפה שחור אולי אם אתה אוכל את הקפה שנשאר.
וגם אז אני בספק. גם מפתיע אותי קצת הנתון של התה הירוק, חשבתי שהקפאין שבו הרבה יותר זניח. מישהו יודע עד כמה זה מדויק, ה-26 מיליגרם האלה?

וגם אז אני בספק. גם מפתיע אותי קצת הנתון של התה הירוק, חשבתי שהקפאין שבו הרבה יותר זניח. מישהו יודע עד כמה זה מדויק, ה-26 מיליגרם האלה?
מסכים אתך. נשמע לי מוזר הכמויות האלו, בעיקר של הקפה השחור והתה הירוק, אבל זה משתנה משמעותית בין סוגי פולי הקפה, אופן הקלייה ועוד משתנים.

90 מ"ג קפאין בקפה שחור אולי אם אתה אוכל את הקפה שנשאר.

האם יש קפאין בתה ירוק?
בתה ירוק יש קפאין בכמות קטנה מאד, 15-20 מ"ג קפאין לכוס, בערך עשירית מכמות הקפאין בכוס קפה חזק. הקפאין הנמצא בתה הירוק מגיע ממקור טבעי לחלוטין ומספק לגוף אנרגיה וחיוניות.

נלקח מהאתר של ויסוצקי

אתם רוצים להגיד לי שאני לא צורך 100 מ"ג קפאין כשאני מכין כוס קפה מ3 כפיות גדושות? 😳

אתם רוצים להגיד לי שאני לא צורך 100 מ"ג קפאין כשאני מכין כוס קפה מ3 כפיות גדושות? 😳
אתה גם עובר את זה, בקלילות. אבל כשמדברים על קפה חזק, לא מדברים על 3 כפיות גדושות 😣

• פותח/ת השרשור
אני ראיתי את הנתונים האלה, השאלה אם זה מתקיים כאשר שותים את הקפה או גם אוכלים את ה"בוץ" , כי אני לא יודע איך הכימיה עובדת שם

אני ראיתי את הנתונים האלה, השאלה אם זה מתקיים כאשר שותים את הקפה או גם אוכלים את ה"בוץ" , כי אני לא יודע איך הכימיה עובדת שם
עד כמה שאני יודע, כולל ה"בוץ"
לכן אני דוגל בצריכת קפאין על ידי כדור (תיסוף)

בתה ירוק יש באמת כמות קפאין מכובדת. גם בתה "שחור" (יותר מהירוק).
יש הבדל של כ35% בין הקפה השחור לתה בכמות הקפאין (לטובת הקפה). זה שובר לכולם מיתוסים כי אף אחד לא ממש מתעניין לגבי זה או לומד על זה.
בד"כ לכל כפית שמנה (קצת יותר מ-4 גר') קפה שחור, יש כמאה גרם של קפאין.
את הקפאין (שהוא בכלל לבן) גילו בקפה אבל הוא נמצא בעוד מלא דברים כמו שוקולד, קקאו, תה, הוסיפו אותו לקולה, רדבול.....
ביום בממוצע עדיף לצרוך עד 300 גר' קפאין. אז אפשר לחלק את זה ל-3 כוסות קפה או לצרוך משאר הדברים הנ"ל שיש בהם קפאין.
בעיקרון כשמכינים קפה שחור מה שקורה לאבקה במים חמים זה מעין אוסמוזה (תדמיין שאתה מוציא מביצה את התוכן שלה, ואז נשארת הקליפה).
ובגלל זה נשארת לך אבקה בכוס ואתה שותה את הנוזל. (מה שאומר שמתוך 113 גר' קפאין אתה מנצל כ90 גר' כי באבקה יש עוד חומר שאתה מאבד).
כמובן שאין צורך לאכול את האבקה, זה לא טעים ולא מועיל. תכין במקום זה עוד כוס.
חוץ מ-רד בול וקפה, יש גם תוספים בצורה של כדורים (200גר' קפאין לכדור) שספורטאים לוקחים פעמיים עד שלוש ביום כדי לנייד שומן בצורה יעילה יותר. זאת כמות גדולה אבל היא נלקחת אחרי תקופה ארוכה שבה הגוף מסתגל ל300 גר' שהם הסטנדרט.
בכדור, לקחו את החליטה של פולי הקפה בפורמולה של אבקה מסיסה במים שאתה יכול לבלוע. בלי טעם או לחכות שיתקרר וגם זה נספג במלואו.
בתאבון שיהיה. 😃

• פותח/ת השרשור
בתה ירוק יש באמת כמות קפאין מכובדת. גם בתה "שחור" (יותר מהירוק).
יש הבדל של כ35% בין הקפה השחור לתה בכמות הקפאין (לטובת הקפה). זה שובר לכולם מיתוסים כי אף אחד לא ממש מתעניין לגבי זה או לומד על זה.
בד"כ לכל כפית שמנה (קצת יותר מ-4 גר') קפה שחור, יש כמאה גרם של קפאין.
את הקפאין (שהוא בכלל לבן) גילו בקפה אבל הוא נמצא בעוד מלא דברים כמו שוקולד, קקאו, תה, הוסיפו אותו לקולה, רדבול.....
ביום בממוצע עדיף לצרוך עד 300 גר' קפאין. אז אפשר לחלק את זה ל-3 כוסות קפה או לצרוך משאר הדברים הנ"ל שיש בהם קפאין.
בעיקרון כשמכינים קפה שחור מה שקורה לאבקה במים חמים זה מעין אוסמוזה (תדמיין שאתה מוציא מביצה את התוכן שלה, ואז נשארת הקליפה).
ובגלל זה נשארת לך אבקה בכוס ואתה שותה את הנוזל. (מה שאומר שמתוך 113 גר' קפאין אתה מנצל כ90 גר' כי באבקה יש עוד חומר שאתה מאבד).
כמובן שאין צורך לאכול את האבקה, זה לא טעים ולא מועיל. תכין במקום זה עוד כוס.
חוץ מ-רד בול וקפה, יש גם תוספים בצורה של כדורים (200גר' קפאין לכדור) שספורטאים לוקחים פעמיים עד שלוש ביום כדי לנייד שומן בצורה יעילה יותר. זאת כמות גדולה אבל היא נלקחת אחרי תקופה ארוכה שבה הגוף מסתגל ל300 גר' שהם הסטנדרט.
בכדור, לקחו את החליטה של פולי הקפה בפורמולה של אבקה מסיסה במים שאתה יכול לבלוע. בלי טעם או לחכות שיתקרר וגם זה נספג במלואו.
בתאבון שיהיה. 😃
תודה רבה !

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית