הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מערכות מידע דו חוגי עם מדעי המחשב

• פותח/ת השרשור talp
  • פורסם בתאריך

talp

משתמש משקיע
4,968
4,036
נק' מוניטין:
12,989
4,968
4,036
קאנטרי זכרון
ניסיתי להתקבל למדעי המחשב באוניברסיטת חיפה אבל אני לא עומד בסכם.
לעומת זאת למערכות מידע אני 90% מתקבל... השאלה היא אם לבחור חד חוגי או דו חוגי עם מדעי המחשב.
זה יכול לפגוע בי זה שזה לא חד חוגי? שכאילו אני אעשה פחות קורסים של מערכות מידע ואז אעשה נניח 60% ממערכות המידע ועוד 60% ממדעי המחשב ולא ישארו לי קורסי בחירה (סתם זרקתי מספרים לדוגמא) לעומת 100% מערכות מידע עם קורסי בחירה קלים.

אני מתחבר לתכנות ורוצה לעבוד בעתיד בהייטק.. איך אוכל להשתלב עם התואר בשוק העבודה? האם זה יתן לי יתרון האקסטרה קורסים במדעי המחשב? איך היוקרה של התואר הדו חוגי הזה באונ׳ חיפה?

הנה עוד מידע על התואר:

http://hevra.haifa.ac.il/is-web/index.php?option=com_content&view=article&id=15&Itemid=116&lang=he

תואר ראשון דו חוגי במדעי המחשב ומערכות מידע

תוכנית הלימודים במסלול הדו-חוגי במדעי המחשב ומערכות מידע

קורסי חובה במדעי המחשב

מבוא למדעי המחשב *

5 נ"ז

תכנות מונחה עצמים *

4 נ"ז

ארגון המחשב ושפות סף

3 נ"ז

מבוא לחמרה

5 נ"ז

מבני נתונים

5 נ"ז

מערכות הפעלה

5 נ"ז

מבוא ללוגיקה

3 נ"ז

שיטות הסתברותיות

5 נ"ז

תכנון וניתוח אלגוריתמים

5 נ"ז

מבנה מהדרים

5 נ"ז

מודלים חישוביים

5 נ"ז

פרויקט במדעי המחשבאו מעבדה מתקדמת

3 נ"ז

סמינריון

*הקורסים מבוא למדעי המחשב ותכנות מונחה עצמים ישוקללו בסיום התואר בחוג למערכות מידע

סה"כ:

2 נ"ז

55 נ"ז

קורסי חובה במתמטיקה

אלגברה ליניארית *

5 נ"ז

חדו"א 1 *

5 נ"ז

אלגברה ב'

5 נ"ז

חדו"א 2

5 נ"ז

מתמטיקה דיסקרטית

5 נ"ז

*הקורסים אלגברה ליניארית וחדו"א 1ישוקללו בסיום התואר בחוג למערכות מידע

סה"כ:

25 נ"ז

סה"כ במדעי המחשב:

61 נ"ז

הערות:

1.דרך הרוח

4 נ"ז

ניתן לבחור באחת מבין 2 האפשרויות הבאות:

- קורס בהיקף 4 נ"ז ישוקלל באחד מחוגי הלימוד

- 2 קורסים בהיקף 2 נ"ז כ"א, כל קורס ישוקלל במסגרת אחד מחוגי לימוד

2.קורסי חובה ובחירה נוספים בהתאם לתוכנית הלימודים בחוג למערכות מידע

קצת מוזר שאין ברשימת קורסים מבוא לתכנות מערכות שזה סקאלה גדולה יותר של תכנות, באופן כללי אני יודע מהטכניון שמערכות מידע זו אופציה מעולה [כמובן שאנחנו מדברים פה על מהנדס -4 שנים , כן?] ושהיא פשוט מסלול מסוים במדעי המחשב, אם תבדוק באינטרנט אומרים שלפעמים הם תופסים משרות של מהנדסי תוכנה ולהפך, בשוק הייטק הכל נזיל והרבה מידע אתה צריך ללמד את עצמך עם הזמן.
באופן כללי לא הייתי פוסל את אורט בראודה נגיד, אונ' חיפה לא כזו נוצצת בעיני.
כמובן שאתה יכול לנסות גם לטכניון אם תעשה מכינה או משהו, אבל אם אתה סגור על חיפה, הייתי בדוק את האפשרות להתחיל בחד חוגי ועם הזמן לעבור לדו חוגי, או לחלופין לבדוק על אפיק מעבר בין מערכות מידע למדעי המחשב\הנדסת תוכנה, יש אפיקי מעבר אחרי סמסטר אחד, אם קיבלת ציון X תוכל לעבור.

• פותח/ת השרשור
קצת מוזר שאין ברשימת קורסים מבוא לתכנות מערכות שזה סקאלה גדולה יותר של תכנות, באופן כללי אני יודע מהטכניון שמערכות מידע זו אופציה מעולה [כמובן שאנחנו מדברים פה על מהנדס -4 שנים , כן?] ושהיא פשוט מסלול מסוים במדעי המחשב, אם תבדוק באינטרנט אומרים שלפעמים הם תופסים משרות של מהנדסי תוכנה ולהפך, בשוק הייטק הכל נזיל והרבה מידע אתה צריך ללמד את עצמך עם הזמן.
באופן כללי לא הייתי פוסל את אורט בראודה נגיד, אונ' חיפה לא כזו נוצצת בעיני.
כמובן שאתה יכול לנסות גם לטכניון אם תעשה מכינה או משהו, אבל אם אתה סגור על חיפה, הייתי בדוק את האפשרות להתחיל בחד חוגי ועם הזמן לעבור לדו חוגי, או לחלופין לבדוק על אפיק מעבר בין מערכות מידע למדעי המחשב\הנדסת תוכנה, יש אפיקי מעבר אחרי סמסטר אחד, אם קיבלת ציון X תוכל לעבור.
אם כבר אני אלך לאקדמית תא למדעי המחשב ולא לבראודה (אותו המרחק)
אבל בכללי אני מעדיף אוניברסיטה על גבי מכללה.
משך אותי השילוב בין מדעי המחשב למערכות מידע, השאלה היא אם זה רק מוסיף למערכות מידע או שפוגע בו.
מה גם שמדעי המחשב זה תואר יותר תיאורטי ולא מקצוע, ככה שבמערכות מידע אוכל ללמוד תיאוריות במידה דומה (פחות אבל לא באופן משמעותי) ואוכל להתקבל להייטק כי זה בעיקר לפי יכולת למידה. תמיד אוכל להתמקצע בקורסים ייעודיים ויהיה לי תואר בקורות החיים, בנוסף למקצוע שמערכות מידע כן נותן. אני צודק?

מאוד לא ממליץ על מסלול של מערכות מידע. עדיף לך ללמוד תואר סטנדרטי של מדעי המחשב.
ה'יתרונות' של לימודי מערכות מידע קטנים לעומת החסרונות של תואר לא סטנדרטי.
אם התחום של מערכות מידע יעניין אותך בהמשך הקריירה, יהיה לך הרבה יותר קל להשתלב מכיוון התוכנה.
משרות בתחום מערכות מידע הם פחות אטרקטיביות מבחינת שכר ואופק קידום מקצועי.

• פותח/ת השרשור
האופציה השנייה היא מכללה.. ראיתי הרבה דעות של אנשים שאומרים שאפשר להתברג למשרות תיכנות ותפקידים בתחום של מערכות מידע וכו ושהשכר מאוד דומה מבוגרים של מערכות מידע

המכללה יותר רחוקה לי וגם בתחום הזה אין לי ניסיון ואין לי קשרים. ככנ שאני מעדיף תואר של אוניברסיטה כדי שיהיה לי "head start"

אתם מתבססים על ניסיון אישי או של חברים טובים או שמידע מהאינטרנט? בעיקר של בוגרי מערכות מידע ובפרט דו חוגי עם מדעי המחשב

מאוד לא ממליץ על מסלול של מערכות מידע. עדיף לך ללמוד תואר סטנדרטי של מדעי המחשב.
ה'יתרונות' של לימודי מערכות מידע קטנים לעומת החסרונות של תואר לא סטנדרטי.
אם התחום של מערכות מידע יעניין אותך בהמשך הקריירה, יהיה לך הרבה יותר קל להשתלב מכיוון התוכנה.
משרות בתחום מערכות מידע הם פחות אטרקטיביות מבחינת שכר ואופק קידום מקצועי.

תעשה מדעי המחשב, תשפר בגרות ופסיכומטרי עד שאתה מתקבל

או תלך למקום אחר ללמוד...

תומך בחברה מלמעלה , לך למדעי המחשב ...

לא יודע אני לומד מדעי המחשב במכללה וזה אחלה,מצד שני אם זה רחוק לך זה סיפור שונה.
בכל מקרה לפי דעתי 100% מדעי המחשב(אם זה מה שאתה רוצה להתעסק בו) שווה יותר מ60%.

לומד מדעי המחשב , מתבסס על מידע אישי למרות שהתואר עצמו חרא

אני מהנדס תעשיה וניהול עם התמחות במערכות מידע, היום עובד כר'צ באגף מערכות מידע בחברת ביטוח. אם אתה רוצה להתייעץ שלח לי הודעה עם הטלפון שלך ונדבר.
הדוגמא הכי טובה שאני יכול לתת שזה שמערכות מידע הם כמו נגדים בצבא ובוגרי מדעי המחשב הם קצינים

דו חוגי ותגיד ביי ביי לחיים ולחדר כושר במשך 4/3 שנים הבאות.

בתור אחד שאוטוטו מסיים ללמוד באונ' חיפה, לא הייתי מציע לך ללמוד פה. השם שיצא לאונ (ובצדק) ברוב התחומים הוא לא משהו בלשון המעטה.
אם יש לך אפשרות להשקיע קצת וללכת לטכניון - חד משמעית תלך, מלבד העובדה שהלימודים מכינים אותך לעבודה במידה די רבה,התואר בטכניון עד כמה שידוע לי, הוא של מהנדס ואילו באונ' הוא לא, ויש להם יומיים בשנה שבאים אליהם לגייס, משהו שבחיפה לא קורה מסיבות מובנות.

אני במקור התחלתי דו חוגי סטטיסטיקה עם מערכות מידע, ועזבתי את מערכות מידע לאחר שנה א. הסיבה שעזבתי היא שהמבחנים בתכנות,לדעתי, לא מתאימים או משקפים את הידע הנלמד. כשכותבים קוד, הרבה פעמים הפתרון הוא פשוט, אבל עד שתגיע אליו יקח לך כמה שעות ובדרך תלמד די הרבה.
כך לומדים תכנות. במבחנים לעומת זאת, נורא אהבו לתת לך קוד באורך 4 דפים ולך תחפש שגיאות של נקודה פסיק, ודברים לוגיים שלא מסדרים.
מבחינת חבר'ה שנשארו, חלקם מרוצים וחלקם פחות, מסיבות מגוונות, המרצים, עומק הנושאים שנלמדים וכו.
סביבות ה50% מהם מצאו עבדו בתחום (אחד אפילו התחיל לעבוד בנטפליקס), אם כי אני לא יודע פרטים שנוגע לשכר וכו.
הלימודים מאוד אינטנסיביים,לדעתי יחד עם השעות באונ' למדתי כל יום סביב ה8-10 שעות כולל סופ"ש, ויחד עם מדעי המחשב התואר יקח לך לפחות ארבע שנים אלא אם כן אתה תופס דברים מאוד מהר,ומסיים הגשות מהר.

הייתי שוקל במקומך לבדוק אופציות כמו גון ברייס,בתוספת קורסים מ-coursera אומנם אלה קורסים מקצועיים ולא תואר, אך יש די הרבה אנשים שעושים אותם ומוצאים עבודה בתחום, ומשלימים קורסים\או לבד את הדברים הנדרשים ע"מ להתמקצע.
כנס לקבוצה משרות הייטק ושיווק לחסרי נסיון בפייסבוק ע"מ לקבל עוד נקודת מבט מאנשים שכבר עובדים בתעשייה.
בהצלחה 😃

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לכולם... התקשרתי לברר וגיליתי שגם לחוג הנ"ל אני לא מתקבל כי הוא דו חוגי (לא רשום במפורש) ואני צריך להתקבל גם למערכות מידע (אני אתקבל) וגם למדעי המחשב (אני עם סכם 647 וצריך לפחות 650).

מה השיטה הכי טובה ומהירה לשפר ממוצע בגרות? גאוגרפיה 5 יחידות? אפשר ללמוד בלי קורס? כמעט בטוח שאדחה את הלימודים בשנה.. ואני לא רוצה מערכות מידע חד חוגי :/

אם אתה דוחה את הלימודים בשנה תחשוב על מכינה, זה אמנם מלא כסף אבל אני עכשיו בסמסמטר הראשון מקנא במי שעשה מכינה כי יש מלא שטויות שאני לא זוכר והם יודעים בעל פה. למרות שאני אישית הייתי נגד מכינה לפני שהתחלתי ללמוד, אבל אם כבר אתה דוחה בשנה..

תודה רבה לכולם... התקשרתי לברר וגיליתי שגם לחוג הנ"ל אני לא מתקבל כי הוא דו חוגי (לא רשום במפורש) ואני צריך להתקבל גם למערכות מידע (אני אתקבל) וגם למדעי המחשב (אני עם סכם 647 וצריך לפחות 650).

מה השיטה הכי טובה ומהירה לשפר ממוצע בגרות? גאוגרפיה 5 יחידות? אפשר ללמוד בלי קורס? כמעט בטוח שאדחה את הלימודים בשנה.. ואני לא רוצה מערכות מידע חד חוגי :/
תבדוק לגבי בחינת מיון במתמטיקה, יכול להיות שזאת דרך מהירה לעלות ציון

אני גם הייתי עם סכם נמוך יותר והתקבלתי, תכתוב מכתב לראש החוג ותבקש להתקבל למרות הסכם שנמוך יותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית