הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מאי פטאל וס"אל לירן חג׳בי - דעתכם?

• פותח/ת השרשור Ori.S
  • פורסם בתאריך

Ori.S

משתמש משקיע
2,609
2,646
נק' מוניטין:
11,371
2,609
2,646
ככל שנחשפים יותר ויותר פרטים מהחקירה, עולה בי תחושה שהבחורה מנסה לעשות פיל מעכבר, ושמעולם לא הייתה הטרדה מינית אמיתית. אני לא מנסה להצדיק אותו, אבל שמעתי תמלילים של החקירה והכל היה תמוה. היא טוענת שהוא סיפר לה שאינו נשוי, ושהם היו מסתמסים בשעות מאוחרות של הלילה. איך אפשר לשרת עם אדם ולא לדעת את מצבו המשפתתי, ומדוע את שומרת על קשר עם מפקדך מחוץ לשעות הבסיס, בפרט בשעות הלילה, אם אינך מעוניינת ביחסים אישיים?

דעתי שאי אפשר לדעת מה היה לכאן ולכאן, אך יש מצב שהיא ניפחה את העניין יתר על המידה או שיש שם עניין של נקמנות.

בשביל זה יש בית משפט בישראל, נחכה למשפט.

הייתי ממליץ בשבלב זה לא לשפוט, לא את הקצין ולא את החיילת.

• פותח/ת השרשור
זין על בית המשפט. במיוחד במקרים כאלו שמבוססים על תאוריות בלבד, ולא על שום הוכחה חד משמעית.

באמת שלי אישית הסיפור הזה כבר יצא מכל החורים. אני כבר לא יכול לשמוע אותו.

בימים האחרונים ראיתי כתבות בחדשות עליו, קבוצות פייסבוק שדיברו על המקרה והיו בעד או נגד אחד מהצדדים, וכן גם את התמלילים מהחקירה והעימות ביניהם.

דעתי בנושא שהילדה הזאת סתם עשתה פיל מעכבר, הבנתי שיש כמה לקויות במה שהיא אומרת שקרה. כמו כן הבנתי שחג'בי הודה בקיום "קשר רומנטי" אבל לא בהטרדה ועל זה הוא מצטער.

אני חלילה לא מנסה להוריד מהמקרה כי יש מספיק מקרים שבהם באמת היו ויש הטרדות, כפייה ושימוש בכוח אבל באמת שנמאס שהיום כל בחורה שעל כל נגיעה הכי קטנטנה לומדת שבאמצעות תלונה על אונס אפשר לגמור לבנאדם את החיים. גם אם זה לא נכון והגבר יוצא זכאי - "החרפה" נשארת ולבחורה לא עושים כלום.

יש ביטוי שתורגם מלטינית שמשמעותו 'ייזהר הקונה' במקרה הזה הביטוי המתאים הוא 'ייזהר הבכיר' במקרה הזה סא'ל חג'בי.
הכללים מאוד ברורים ועוד בתחילת הפרשה נאמר שהוא מחק מהמכשיר שלו הודעות.
בקיצור הוא יצא דביל

• פותח/ת השרשור
יש ביטוי שתורגם מלטינית שמשמעותו 'ייזהר הקונה' במקרה הזה הביטוי המתאים הוא 'ייזהר הבכיר' במקרה הזה סא'ל חג'בי.
הכללים מאוד ברורים ועוד בתחילת הפרשה נאמר שהוא מחק מהמכשיר שלו הודעות.
בקיצור הוא יצא דביל
הוא בעל חרא ובוגד? כן. הוא חרג מהנהלים בתור מפקד? כן. אבל האם הוא עבריין מין ששמו צריך להיות מוכפש מול מדינה שלמה?

הוא בעל חרא ובוגד? כן. הוא חרג מהנהלים בתור מפקד? כן. אבל האם הוא עבריין מין ששמו צריך להיות מוכפש מול מדינה שלמה?
תופעת השיימינג היא סוגייה בעייתית. לפעמים היא מוצדקת ולפעמים מבישה אדם חף מפשע.
מקרה מפורסם זה תמונה של בחורה הולכת כשלידה חרדי עומד ופרסמו שזה היה בזמן הצפירה אבל זה לא היה נכון.
אנחנו חיים בעידן 'חדש' וכל מה שאנחנו עושים צריך להתבצע תחת ה'סיכון' שהוא יגיע לרשתות החברתיות ומשם שאלוהים וגוגל יעזרו

אם המקרה היה ליפני 20-30 שנה בצבא כולם היו צריכים להיכנס לכלא.
בזמן האחרון יש יותר הקפדה על הנהלים וזה חשוב.
אבל יש גבול, אם היה נוגע בה אין בעיה שייכנס לשנים לכלא.
אבל הוא בסהכ שלח לה הודעות(אמנם הודעות מטרידות שלא היו צריכות להישלח) אז הוא עשה משהו לא בסדר אז הדיחו אותו מצהל, הבנאדם מג"ד בצהל וזה כול החיים שלו, אז כבר הדיחו אותו מצהל(בצדק) הוא נפגע מהפרסום כי יש לו אישה וילדים, מה עוד רוצים? שייכנס לכלא כעבריין מין? היא הגזימה.

במידה והיא ביקשה ממנו להפסיק והוא המשיך אז זו הטרדה מינית.
הוא לא המשיך. בכל פעם שהיא אמרה לו לא הוא עצר. מה שכן, היו מספר פעמים שהוא חיבק אותה, כלומר הוא ניסה כמה פעמים ובכל פעם קיבל לא

אהה אחי מכיר אותה אישית והוא לא מאמין שהיא תספר עלילות שוא.
לפי דעתי יש עוד פרטים חסרים ולכן מוקדם לשפוט.
ואני חושבת שבכלל ההטרדות האלה קורות בצבא יותר ממה שעולה על פני השטח.
יש אנשים, לא כולם, שכשיש להם כח מרשים לעצמם יותר מידי.

הוא לא המשיך. בכל פעם שהיא אמרה לו לא הוא עצר. מה שכן, היו מספר פעמים שהוא חיבק אותה, כלומר הוא ניסה כמה פעמים ובכל פעם קיבל לא

אם פעם אחת היא אמרה שהיא לא רוצה שהוא יחבק אותה ואז הוא בא פעם נוספת ומחבק אותה זו הטרדה.היא לא צריכה לבקש ממנו להפסיק כל פעם שהוא בא לחבק אותה.שיתמודד עם מה שהוא בישל לעצמו.

וכשמשפחה מוכפשת על זה שהיא צעקה בטיסה ודרשה שוקולד זה בסדר? היום כל דבר מגיע לתקשורת וכולם מודעים לזה.
אני גם כמוכם לא יודעת בוודאות מה הלך שם.. אבל בלי קשר להטרדה הוא התנהג בצורה בזויה
ממש לא חושבת שצריך לרחם עליו.

• פותח/ת השרשור
וכשמשפחה מוכפשת על זה שהיא צעקה בטיסה ודרשה שוקולד זה בסדר? היום כל דבר מגיע לתקשורת וכולם מודעים לזה.
אני גם כמוכם לא יודעת בוודאות מה הלך שם.. אבל בלי קשר להטרדה הוא התנהג בצורה בזויה
ממש לא חושבת שצריך לרחם עליו.

בטח שזה בסדר, משפחה של ערסים זוועתיים חלאות אדם שמבזבזים חמצן בכדוה"א. עליו אני מרחם כי כלום לא הוכח, וגם כשיוכח יישאר הספק.

בטח שזה בסדר, משפחה של ערסים זוועתיים חלאות אדם שמבזבזים חמצן בכדוה"א. עליו אני מרחם כי כלום לא הוכח, וגם כשיוכח יישאר הספק.
אחת הסיבות שהיא יצאה לתקשורת, זה שסגרו עסקת טיעון בלי משפט וכל אחד מהצדדים נשאר עם הגירסא שלו.
זה גם קרה עם חלק מהניצבים במשטרה שפרשו במקום לעבור תהליך הדחה.

גם כשיוכח יישאר הספק? ואם אני אגיד לך שהוא ערס זה פתאום יהפוך לבסדר מבחינתך?
😆

שלא תבין לא נכון... מבחינתי הסרטון של טיסת השוקולד בסדר גמור. פשוט מנסה להעביר נקודה.

• פותח/ת השרשור
גם כשיוכח יישאר הספק? ואם אני אגיד לך שהוא ערס זה פתאום יהפוך לבסדר מבחינתך?
😆

שלא תבין לא נכון... מבחינתי הסרטון של טיסת השוקולד בסדר גמור. פשוט מנסה להעביר נקודה.

התכוונתי גם אם יצא אשם בבית המשפט יישאר הספק, סליחה על הבלבול. וסבל של ערסים תמיד מתקבל אצלי בברכה 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית