הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

תכנית אימונים מרתיחה שקיבל חבר.

• פותח/ת השרשור Ori.S
  • פורסם בתאריך

Ori.S

משתמש משקיע
2,609
2,646
נק' מוניטין:
11,371
2,609
2,646
חבר שלי נרשם לאחרונה לאחר מחדרי הכושר המוכרים בעיר. הוא התקשר להתייעץ איתי, ושלח לי תמונה של התכנית שכתב לו אחד המדריכים.
אני מבין את הרצון של מאמנים אפסים לשלוח מתאמן למכשירים כדי להתנער ממנו ומהצורך לתת לו דגשים לגבי טכניקה, אבל האם אין גבול? בושה.

קבצים מצורפים

• IMG-20150127-WA0008~2.jpg
    IMG-20150127-WA0008~2.jpg
    KB 54.8 · צפיות: 408
אני לא רואה משהו חריג, 99% מהמתאמנים יקבלו תכנית כזאת ממדריכים של חדר כושר (לא אומר שזה טוב, אבל זה ככה)

תגיד לו שיעשה טובה גדולה לעצמו ושירשם לכאן.

חבר שלי נרשם לאחרונה לאחר מחדרי הכושר המוכרים בעיר. הוא התקשר להתייעץ איתי, ושלח לי תמונה של התכנית שכתב לו אחד המדריכים.
אני מבין את הרצון של מאמנים אפסים לשלוח מתאמן למכשירים כדי להתנער ממנו ומהצורך לתת לו דגשים לגבי טכניקה, אבל האם אין גבול? בושה.
זה ממש לא רצון של מאמנים להתנער מאחריות. זה פשוט מה שהם למדו, זה מה שהם יודעים, וזה מה שהם מלמדים.

• פותח/ת השרשור
זה ממש לא רצון של מאמנים להתנער מאחריות. זה פשוט מה שהם למדו, זה מה שהם יודעים, וזה מה שהם מלמדים.
אני לא יכול להסכים איתך מאחר והמרצה הראשי בקורס שלי, שאותו הערכתי מאוד, לא הפסיק להדגיש כמה חשוב לבסס את תכניות האימונים על משקלים חופשיים בלבד. הוא גם תמיד צחק על מאמנים סמרטוטים וזרק משפטים על מאמנים שמשתמשים בסמית' כדי "להיפטר סופית מהמתאמן".
בקורס הקדישו מספר הזוי של שעות בלימוד טכניקה מעשית בחדר הכושר ובביצוע כמעט כל תרגיל אפשרי, כך שאין סיבה שמדריך לא ידע ללמד טכניקה בסיסית בתרגילים שונים.

זה די קל לזלזל במדריכים והרבה פעמים בצדק. אבל כמות המתאמנים שלא מבינים כלום היא גדולה ולכן תוכנית גנרית כזאת היא פתרון סביר להעביר כמה שבועות של המתאמן.

הבעיה מתחילה כאשר מתאמן רציני רוצה לקבל הדרכה מקצועית.

אני לא יכול להסכים איתך מאחר והמרצה הראשי בקורס שלי, שאותו הערכתי מאוד, לא הפסיק להדגיש כמה חשוב לבסס את תכניות האימונים על משקלים חופשיים בלבד. הוא גם תמיד צחק על מאמנים סמרטוטים וזרק משפטים על מאמנים שמשתמשים בסמית' כדי "להיפטר סופית מהמתאמן".
בקורס הקדישו מספר הזוי של שעות בלימוד טכניקה מעשית בחדר הכושר ובביצוע כמעט כל תרגיל אפשרי, כך שאין סיבה שמדריך לא ידע ללמד טכניקה בסיסית בתרגילים שונים.
יודע מה , אני אתקן את עצמי.
הבעיה שהתוכן שנלמד צריך להיות כל כך מובן מאליו, שאני חושב שלא צריך לתת ציון עובר למי שיש מעל 3 טעויות במבחן (לצורך העניין ציון 85-90 ומעלה).
אצלי בקורס יותר מ-80% מהכיתה עברה בציונים של 60%-70% .. כמובן עם נכשלים ומועדי ב'...
אנשים מקבלים תעודה אחרי שעברו מבחנים על ציון 60%-70%, אני באמת לא רואה סיבה לטעות בשאלות.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
יודע מה , אני אתקן את עצמי.
הבעיה שהתוכן שנלמד צריך להיות כל כך מובן מאליו, שאני חושב שלא צריך לתת ציון עובר למי שיש מעל 3 טעויות במבחן (לצורך העניין ציון 85-90 ומעלה).
אצלי בקורס יותר מ-80% מהכיתה עברה בציונים של 60%-70% .. כמובן עם נכשלים ומועדי ב'...
אנשים מקבלים תעודה אחרי שעברו מבחנים על ציון 60%-70%, אני באמת לא רואה סיבה לטעות בשאלות.
בזה אני מסכים איתך ב100%, או שלחילופין יש להעלות את רמת הבחינות. אני את הקורס סיימתי עם ממוצע 85 מבלי לכתוב כלום במחברת וכמעט ללא למידה לפני מבחנים, רק כי היה לי ידע בסיסי מתוך קריאת מאמרים לפני הקורס. מנגד, היו אנשים שנכשלו והגיעו באופן סדרתי למועדי ג׳, הופעלו פקטורים בגלל תלונות עלובות, ובמבחנים היו שאלות שניתן לפתור על ידי היגיון בסיסי בלבד. לדוגמה, הייתה הפגנה של ממש על שאלה שבה נשאל כמה קלוריות יש בגרם בודד של פחמימה ובודדים ידעו לענות עליה כי "לא נתנו לזה מספיק דגש".
בקיצור, הבעיה היא שמגיעים ערימות של אידיוטים שפשוט רוצים ללבוש טרנינג לעבודה, ועוברים בקלות את הקורס, למרות שלא למדו שום דבר באמת. במהלך הקורס באתי בטענות למרצה שלי על המון מיתוסים נפוצים (חלון, סקוואט עמוק, וכו׳) והוא פשוט הגיב בחוסר אונים שאין לו יכולת שליטה על הזיכרון של מאמנים לאחר סיום הקורס. בהחלט צריכה להיות שם רפורמה כלשהי, אבל בקורס כן קיימים הכלים כדי לבנות את הידע הבסיסי למאמן, ומאמן שכותב תכנית כזו הוא פשוט אפס.

וואלה? ולמה שאני 'אבזבז' את הזמן שלי בללמד אותו תרגילים מורכבים ואהיה תחת אחריות במידה והוא ייפצע? שישלם למדריך אימונים אישיים ויקבל תמורה. צאו מהסרט שלכם

• פותח/ת השרשור
וואלה? ולמה שאני 'אבזבז' את הזמן שלי בללמד אותו תרגילים מורכבים ואהיה תחת אחריות במידה והוא ייפצע? שישלם למדריך אימונים אישיים ויקבל תמורה. צאו מהסרט שלכם

מאמן שכותב תכנית כזו הוא פשוט אפס.

יש לך אחריות מקצועית על מתאמנים, אתה לא שם כדי לעמוד מאחורי הליכונים ולהסתכל על בחורות בטייץ. חוץ מזה, אני חושב שפוטנציאל פציעה הוא גדול יותר במכונה, מהסיבה הפשוטה שאין לך שום דרך לדעת אם אתה מבצע את התרגיל כמו שצריך.

או שפשוט להוציא תעודת מדריך יהיה הרבה יותר קשה , והשכר יעלה משמעותית.

יש לך אחריות מקצועית על מתאמנים, אתה לא שם כדי לעמוד מאחורי הליכונים ולהסתכל על בחורות בטייץ. חוץ מזה, אני חושב שפוטנציאל פציעה הוא גדול יותר במכונה, מהסיבה הפשוטה שאין לך שום דרך לדעת אם אתה מבצע את התרגיל כמו שצריך.
בשכר של 23-25 ש"ח לשעה אתה ממש לא צריך לקחת אחריות על 1000 מנויים בחדר כושר או 40 מתאמנים שנמצאים כרגע במכון.

אני שמח שאתה חושב
יש לי אחריות מקצועית על המתאמנים וזאת הסיבה שאני בחיים לא אתן תרגילים מורכבים ומסובכים, או לחילופין תוכנית מורכבת למתאמנים שאני לא סומך עליהם אפילו 99%, ולא, במכונות הרבה יותר קשה להיפצע
עם משהוא רוצה לקבל את מירב התוצאות שייפנה אליי לאימוני אישיים ואלמד אותו את כל הסודות תחת הביקורת שלי.

זה די קל לזלזל במדריכים והרבה פעמים בצדק. אבל כמות המתאמנים שלא מבינים כלום היא גדולה ולכן תוכנית גנרית כזאת היא פתרון סביר להעביר כמה שבועות של המתאמן.

הבעיה מתחילה כאשר מתאמן רציני רוצה לקבל הדרכה מקצועית.
אני מסכים איתך. זאת לא התוכנית הכי גרועה שראיתי. תחליף את ה-15 חזרות האלה במשהו יותר סביר, וזאת תוכנית סבירה בשביל מישהו שרק נכנס למכון - בהינתן זה שהמאמן לא באמת יישב ללמד אותו סקוואט.
אני שמח שאתה חושב
יש לי אחריות מקצועית על המתאמנים וזאת הסיבה שאני בחיים לא אתן תרגילים מורכבים ומסובכים, או לחילופין תוכנית מורכבת למתאמנים שאני לא סומך עליהם אפילו 99%, ולא, במכונות הרבה יותר קשה להיפצע
עם משהוא רוצה לקבל את מירב התוצאות שייפנה אליי לאימוני אישיים ואלמד אותו את כל הסודות תחת הביקורת שלי.
אז בשביל מה אתה (נניח) מקבל כסף (גם אם זה גרושים) כמאמן כושר? כדי להסתכל על כוסיות?

• פותח/ת השרשור
אני מסכים איתך. זאת לא התוכנית הכי גרועה שראיתי. תחליף את ה-15 חזרות האלה במשהו יותר סביר, וזאת תוכנית סבירה בשביל מישהו שרק נכנס למכון - בהינתן זה שהמאמן לא באמת יישב ללמד אותו סקוואט.

אז בשביל מה אתה (נניח) מקבל כסף (גם אם זה גרושים) כמאמן כושר? כדי להסתכל על כוסיות?
להדריך מתחילים, להשגיח על תנועה נכונה, לשמור במקרה של תאונות, וללמד תרגילים בסיסיים (לא, סקוואט, דדליפט ובנץ הם לא תרגילים בסיסיים למתאמנים רגילים)
אז תגידו שהשכר לא שווה את ההשקעה, אל תמציאו תירוצים. (מסכים ומקבל את הטענה)
הוא באמת לא שווה את זה לצערי, הכסף בא מאימונים אישיים. בשביל 25 ש"ח אני בטוח שאנשים פה לא יזיזו אצבע. (אל תשכח שאלו משמרות ולא משרה מלאה)

1. ביטוח
2. לענות על שאלות
3. להעיר למישהו אם הוא מבצע תרגיל בצורה שמסכנת אותו
4. לשמור על סדר בחדר כושר
5. לבנות תוכנית אימונים

עד כמה שזה עצוב, אני חושב שהייתי עושה אותו דבר אילו הייתי מאמן שמקבל 25 שקל לשעה, ובמיוחד כאשר אפשר לקבל 90-100 שקל לאימון אישי.
הייתי נותן תוכנית גנרית, ואם רוצה יותר אז אולי דרך אימון אישי, כי ממשוכרת של מינימום קשה להתקיים, להשקיעה בכל מתאמן המון זמן גם ניראה לי מוגזם.

זאת האמת חברים.
השכר למאמנים בחדר כושר הוא בזיוני ונמוך, ואני יכול להבין מאמנים שמתנערים מאחריות מתרגילי בסיס חופשיים מהחשש לפציעה ומכיוון שיש צורך במעקב צמוד וליווי אישי של הטכניקה.

אם כי אני גם חושב שתוכנית כזאת היא בזבוז של זמן לאורך זמן עבור המתאמן המתחיל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית