הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טריגר פוינט מדדליפט קל?

• פותח/ת השרשור Dror.B
  • פורסם בתאריך

Dror.B

משתמש קבוע
1,886
829
נק' מוניטין:
2,196
1,886
829
פרופיט פ״ת
אתמול במכון יצא לי לעשות דדליפט הכי הרבה זמן שלא עשיתי, עבדתי טכני לחלוטין, בלי שום משקל כבד.
מדובר ב 50 קילו, לא כבד ולא נעליים, הוא גם לא היה לי כבד בכלל.
בקיצור, עשיתי חמישייה עם 50 ק״ג והכל היה סבבה, עבדתי על טכניקה.
המשכתי לעוד סט, העליתי 5 ק״ג ובסוף הסט פתאום הרגשתי עקצוץ של כאב בגב, לא ייחסתי לו יותר מדי חשיבות ופשוט נחתי טיפה יותר ומתחתי טיפה את האזור.
המשכתי לעוד סט ובסוף הסט כבר נהיה לי כאב מטורף ובלתי מוסבר בגב, רחב גבי, אותו מקום שהיה לי פעם קודמת טריגר פוינט רק בצד שני וכסנטימטר-שניים יותר למעלה.
בכל מקרה, סיימתי את האימון עם הסט הזה ( היה אמור להיות עוד סט ), והלכתי הביתה.
בבית שמתי קרח ( 20 דק׳ עם, 20 דק׳ בלי ) ובלילה מרחתי וולטרן ושמתי כרית חימום.

בקיצור, מה שרציתי לשאול, הוא האם זה הגיוני שטריגר פוינט נוצר במשקל שלא היה לי כבד ולא היה קשה, ולא היווה התנגדות, ואיך הכי מומלץ לטפל בו? איך שטיפלתי בסדר או שיש עדיפות לטיפול אחר?
מבחינת פרוטוקול פציעות, אני מתחיל ביום שני.

תודה.
לא כולם בבת אחת..

אתמול במכון יצא לי לעשות דדליפט הכי הרבה זמן שלא עשיתי, עבדתי טכני לחלוטין, בלי שום משקל כבד.
מדובר ב 50 קילו, לא כבד ולא נעליים, הוא גם לא היה לי כבד בכלל.
בקיצור, עשיתי חמישייה עם 50 ק״ג והכל היה סבבה, עבדתי על טכניקה.
המשכתי לעוד סט, העליתי 5 ק״ג ובסוף הסט פתאום הרגשתי עקצוץ של כאב בגב, לא ייחסתי לו יותר מדי חשיבות ופשוט נחתי טיפה יותר ומתחתי טיפה את האזור.
המשכתי לעוד סט ובסוף הסט כבר נהיה לי כאב מטורף ובלתי מוסבר בגב, רחב גבי, אותו מקום שהיה לי פעם קודמת טריגר פוינט רק בצד שני וכסנטימטר-שניים יותר למעלה.
בכל מקרה, סיימתי את האימון עם הסט הזה ( היה אמור להיות עוד סט ), והלכתי הביתה.
בבית שמתי קרח ( 20 דק׳ עם, 20 דק׳ בלי ) ובלילה מרחתי וולטרן ושמתי כרית חימום.

בקיצור, מה שרציתי לשאול, הוא האם זה הגיוני שטריגר פוינט נוצר במשקל שלא היה לי כבד ולא היה קשה, ולא היווה התנגדות, ואיך הכי מומלץ לטפל בו? איך שטיפלתי בסדר או שיש עדיפות לטיפול אחר?
מבחינת פרוטוקול פציעות, אני מתחיל ביום שני.

תודה.
לא כולם בבת אחת..

כשאתה כותב "טריגר פוינט" , למה בדיוק אתה מתכוון?

• פותח/ת השרשור
לא הצלחתי למצוא הסבר טוב באינטרנט, ולכן אסביר בעצמי.
תפיסה של שריר כלשהו ברחבי הגוף ( במקרה שלי, פעמיים בגב, ברחב גבי ) שגורמת לכאב נקודתי בלבד.
ובהסבר יותר ברור, נקודה בגוף שאני מרגיש בה כאב (דקירות) שכמעט בכח תזוזה מורגש ונוסף לכאב הוא מקשה עליי לעמוד במשך זמן מה ( בעיקר בפעולות כמו בישול כשאני קצת יותר כפוף בהם ), בנוסף לזה גם כאב כשאני מתכופף לקשור שרוכים.

בכל מקרה, כאב נקודתי של דקירות, נגרם מדדליפט קל ובגלל זה השאלה שלי, אם המשקל היה לי קל, והטכניקה טובה, אז איך נוצרה ה״הבעיה״ ?
ולשאלה השנייה, חוץ מקרח, וולטרן ופרוטוקול פציעות, יש עוד משהו שאפשר לעשות כדי להקל על הגב?

אתה לא יכול להיות בטוח שהטכניקה הייתה ב 100% טובה, לפעמים מספיק פספוס בהורדה של המוט שיכול לגרום למתיחה וכאב

מצטרף לשאלה, אני כבר כמה ימים עם טריגר פוינט בטרפז התחתון. כל השריר "נעול" כאמור, מאוד מאוד טייט.
יש לי כאבים ברגע שאזור השכמות זז או נמתח. לצורך העניין גם סקוואט ללא משקל כואב לי (כנראה כי הזוקפים נמתחים בבור ולוחצים על הטרפז).

ניסיתי לקרוס ופום רולר, אבל מעבר לכאבים שהביאו לי דמעות זה לא עזר הרבה. אימון קל מאוד לפלג גוף עליון עזר מעט, אבל אני עדיין במצב שאני לא יכול להתאמן כבד/רציני.

מצטרף לשאלה, אני כבר כמה ימים עם טריגר פוינט בטרפז התחתון. כל השריר "נעול" כאמור, מאוד מאוד טייט.
יש לי כאבים ברגע שאזור השכמות זז או נמתח. לצורך העניין גם סקוואט ללא משקל כואב לי (כנראה כי הזוקפים נמתחים בבור ולוחצים על הטרפז).

ניסיתי לקרוס ופום רולר, אבל מעבר לכאבים שהביאו לי דמעות זה לא עזר הרבה. אימון קל מאוד לפלג גוף עליון עזר מעט, אבל אני עדיין במצב שאני לא יכול להתאמן כבד/רציני.
מנוחה מוחלטת של כמה ימים ניסית ולא עזר?

מנוחה מוחלטת של כמה ימים ניסית ולא עזר?
אני נח כבר 3 ימים, זה השתפר מעט אבל אני עדיין מוגבל. אני מעוניין לזרז את ההחלמה, ולכן אולי יש כאן טיפים והצעות.
כרגע אני מתייחס לזה בתור פציעת שריר רגילה (כמו קרע), אבל אולי אפשר לעשות משהו אחר.
אף פעם לא יצא לי להתקל בפציעה כזו עדיין, התחושה היא שהשריר מכווץ כל הזמן בלי להרפות.. וכאמור כאב בתנועה של האזור.

אני נח כבר 3 ימים, זה השתפר מעט אבל אני עדיין מוגבל. אני מעוניין לזרז את ההחלמה, ולכן אולי יש כאן טיפים והצעות.
כרגע אני מתייחס לזה בתור פציעת שריר רגילה (כמו קרע), אבל אולי אפשר לעשות משהו אחר.
אף פעם לא יצא לי להתקל בפציעה כזו עדיין, התחושה היא שהשריר מכווץ כל הזמן בלי להרפות.. וכאמור כאב בתנועה של האזור.
קרה לי לא מעט פעמים "שהגב תחתון" היה נעול וזה פשוט עובר אחרי כמה ימי מנוחה..

עיסוי עלול לזרז את ההחלמה

דברים ששרירים "אוהבים" :
חימום, מתיחות עדינות , פעילות גופנית קלה , עיסוי עדין.

• פותח/ת השרשור
אתה לא יכול להיות בטוח שהטכניקה הייתה ב 100% טובה, לפעמים מספיק פספוס בהורדה של המוט שיכול לגרום למתיחה וכאב
ברור לי, אבל במשקל קל הסיכוי שזה יקרה עוד יותר נמוך, ובגלל זה אני מופתע שזה קרה.
זה בכיוון של מקום נקודתי שמציק לך או ממש שהשריר נעול?
נקודתי, עוד מעט אחפש תמונה של הטריגר פוינט הקודם שאחרי כמה דקות עם כדור טניס האזור נהיה מעט אדום ככה שיכלו לראות אותו במצלמה.

אישית אני אוהב את הפואם רולר כי הגב התחתון שלי מאוד מאוד לחוץ כל הזמן, ככה שכשאני מרגיע את כל הגב עם הפואם רולר אני מתרכז יותר בנשימה ובהירגעות ופחות בכאב.
אגב, הלחץ הוא מה שאליוט הולס מתאר בהסברים של Breath into your balls וכאילו יש יותר מגילחץ בגב תחתון, אני צריך לעשות יותר מתיחות יום יומיות לאזור אבל זה כבר לא קשור לנושא.
ממליץ על הפרוטוקול פציעות, הוא מקל על האזור ומאוד יעיל.

ברור לי, אבל במשקל קל הסיכוי שזה יקרה עוד יותר נמוך, ובגלל זה אני מופתע שזה קרה.

נקודתי, עוד מעט אחפש תמונה של הטריגר פוינט הקודם שאחרי כמה דקות עם כדור טניס האזור נהיה מעט אדום ככה שיכלו לראות אותו במצלמה.

אישית אני אוהב את הפואם רולר כי הגב התחתון שלי מאוד מאוד לחוץ כל הזמן, ככה שכשאני מרגיע את כל הגב עם הפואם רולר אני מתרכז יותר בנשימה ובהירגעות ופחות בכאב.
אגב, הלחץ הוא מה שאליוט הולס מתאר בהסברים של Breath into your balls וכאילו יש יותר מגילחץ בגב תחתון, אני צריך לעשות יותר מתיחות יום יומיות לאזור אבל זה כבר לא קשור לנושא.

ממליץ על הפרוטוקול פציעות, הוא מקל על האזור ומאוד יעיל.

אותי זה מפתיע שאנשים מופתעים ששרירים "נתפסים" גם כשהטכניקה מושלמת.

• פותח/ת השרשור
אותי זה מפתיע שאנשים מופתעים ששרירים "נתפסים" גם כשהטכניקה מושלמת.
ציינתי שהייתה טכניקה טובה בהקשר של המשקל הקל, דד 55 ק״ג, אבל הייתי מופתע שלמרות המשקל הקל ( שלא הקשה עליי אפילו טיפה ) האזור נתפס.

בכל מקרה, פתחתו את הנושא כדי לשאול מה אפשר לעשות ואיך כדאי לטפל.
דרך אגב, זה היה דדליפט ראשון שעשיתי יחסית אחרי הרבה זמן אחרי שאותו הדבר קרה לי בדיוק רק בנקודה טיפה שונה ( אותו מיקום, טיפה למטה ובצד שני ) והפעם האחרונה שעשיתי דדליפט הייתה בסיום הפרוטוקול פציעות עם 50 ק״ג, ומאז התפיסה החלימה עוד יותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית