הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון דדליפט 180X3

DudiTheKing

משתמש מתחיל
198
87
נק' מוניטין:
516
198
87

ברגע שאני מנתק את המוט מהרצפה הגב מקבל קשת
השאלה אם אפשר להמשיך ככה עד לסיום התוכנית (טקסס- שבוע 12) או לתקן טכניקה
והאם ההאמסרינג מתוח בסיום הסטאפ מקסימלית או לרדת עוד עם האגן?

אני מעדיף בטקסס לתת כמה שיותר 5 חזרות, גם בעצימות
בשבועות האחרונים ירדתי ל-4 ו-3 חזרות בדדליפט
אני מתכנן ריסט ל-170 ולהמשיך חמישיות
זה נכון לעשות בשלב הזה של התוכנית?
אני פשוט מרגיש שירדתי בנפח השבועי

טכניקה טובה יותר חשובה ממשקל על המוט.
עדיף שתתחיל לעבוד על הטכניקה

ריסט למשקל שאתה בטוח שהגב לא מתעגל, כזה שגם די קל לך עם גב זקוף.
אל תתן למערכת העצבית שלך להתרגל למבנה התנועה הזה.

ברגע שאני מנתק את המוט מהרצפה הגב מקבל קשת
כן. אתה חזק, אבל אתה צריך ללמוד למשוך. קרא קצת על הדדליפט, ותיעזר בחמשת שלבי המשיכה.
אתה מתחיל עם אגן נמוך מידי וכתפיים אחורה מידי (קרא על כך בקישורים).

השאלה אם אפשר להמשיך ככה עד לסיום התוכנית (טקסס- שבוע 12) או לתקן טכניקה
אפשר להמשיך, אבל אין סיבה טובה לכך - אני לא הייתי מושך עוד עם טכניקה כזו ברמה כזו (אם זה היה בשביל שיא עולם - הייתי אומר שלדעתי כן כדאי לקחת את הסיכון. אבל זה לא).

והאם ההאמסרינג מתוח בסיום הסטאפ מקסימלית או לרדת עוד עם האגן?
כשאתה יורד עם האגן, אתה לא מותח את ההאמסטרינגס, להיפך. כי אתה מכופף את הברך [ככל שהברך פשוטה יותר (מהמילה פשיטה, ההיפך מכפיפה) ההאמסטרינגס מתוחים יותר]

אני מעדיף בטקסס לתת כמה שיותר 5 חזרות, גם בעצימות
בשבועות האחרונים ירדתי ל-4 ו-3 חזרות בדדליפט
אני מתכנן ריסט ל-170 ולהמשיך חמישיות
זה נכון לעשות בשלב הזה של התוכנית?
לרדת ל170 זה כיוון טוב, אבל ככל הנראה אתה תיאלץ לרדת יותר נמוך מזה. 150 - 160 לחמישיות מושלמות.

כל הכבוד ובהצלחה בהמשך

• פותח/ת השרשור
כן. אתה חזק, אבל אתה צריך ללמוד למשוך. קרא קצת על הדדליפט, ותיעזר בחמשת שלבי המשיכה.

אפשר להמשיך, אבל אין סיבה טובה לכך - אני לא הייתי מושך עוד עם טכניקה כזו ברמה כזו (אם זה היה בשביל שיא עולם - הייתי אומר שלדעתי כן כדאי לקחת את הסיכון. אבל זה לא).

כשאתה יורד עם האגן, אתה לא מותח את ההאמסטרינגס, להיפך. כי אתה מכופף את הברך [ככל שהברך פשוטה יותר (מהמילה פשיטה, ההיפך מכפיפה) ההאמסטרינגס מתוחים יותר]

לרדת ל170 זה כיוון טוב, אבל ככל הנראה אתה תיאלץ לרדת יותר נמוך מזה. 150 - 160 לחמישיות מושלמות.

כל הכבוד ובהצלחה בהמשך
תודה על התגובה הנורמלית
אני איישם את זה

• פותח/ת השרשור

כל הכבוד ובהצלחה בהמשך
ניסיתי ליישם את השלבים
ויש לי עוד כמה שאלות
1) מתי לקחת את האוויר? ממש בסוף הסט-אפ ולפני ההרמה שהבטן מכווצת? או שהבטן משוחררת לפני הכיפוף של הברכיים והנגיעה של השוקיים במוט (מצד אחד שהבטן משוחררת אפשר לדחוף יותר אוויר ומצד שני קשה לשמור את האוויר הרבה זמן ולכווץ תוך כדי)
2) לא ממש הבנתי את המושג כתף מעל המוט (הכתף היא די גדולה, איזה חלק שלה צריך להיות מעל המוט), אם יש איזה איור או תמונה או משהו זה יעזור לי להבין
3) האם צריך לבצע הישענות עם האגן לאחור, כמו בחזרה הראשונה שבסרטון? או שזה מיותר? בשלבים שפירסמתה לא מצויין שום דבר על זה

העלאתי סירטון במשקל קל יחסית (100KG) וניסיתי לבצע את השלבים שאמרתה (אני מקווה)
בחזרה הראשונה נשענתי עם האגן לאחור ובשאר לא...האם יש חזרה מושלמת שאני צריך לרוץ איתה או שיש עוד משהו לתקן? ובאיזו חזרה הכתף מעל המוט בצורה מושלמת
נ.ב בסרטון אני לוקח את האוויר ממש לפני ההרמה
הנה הסרטון:

1) מתי לקחת את האוויר? ממש בסוף הסט-אפ ולפני ההרמה שהבטן מכווצת? או שהבטן משוחררת לפני הכיפוף של הברכיים והנגיעה של השוקיים במוט (מצד אחד שהבטן משוחררת אפשר לדחוף יותר אוויר ומצד שני קשה לשמור את האוויר הרבה זמן ולכווץ תוך כדי)
עניין של העדפה אישית. אני לוקח לפני ההרמה של החזה, ומרים אותו בזמן שהאוויר כבר בפנים. יש מי שיעדיף לבצע את זה אחרי, ויש אפילו מי שלוקח את האוויר לפני שהוא בכלל אוחז במוט. תבחר מה שנוח לך.

2) לא ממש הבנתי את המושג כתף מעל המוט (הכתף היא די גדולה, איזה חלק שלה צריך להיות מעל המוט), אם יש איזה איור או תמונה או משהו זה יעזור לי להבין
מדובר על נקודת החיבור של הזרוע לשכמה, הגלנו-הומרל ג'וינט. אבל הוא לא צריך להיות מעל המוט, אלא מעבר לו.

3) האם צריך לבצע הישענות עם האגן לאחור, כמו בחזרה הראשונה שבסרטון? או שזה מיותר? בשלבים שפירסמתה לא מצויין שום דבר על זה
לא, לא צריך, זה גורם לכתפיים להיות מעל המוט - וזה לא מה שאנחנו רוצים (או יכולים) לעשות במשקל כבד.

העלאתי סירטון במשקל קל יחסית (100KG) וניסיתי לבצע את השלבים שאמרתה (אני מקווה)
בחזרה הראשונה נשענתי עם האגן לאחור ובשאר לא...האם יש חזרה מושלמת שאני צריך לרוץ איתה או שיש עוד משהו לתקן? ובאיזו חזרה הכתף מעל המוט בצורה מושלמת
נ.ב בסרטון אני לוקח את האוויר ממש לפני ההרמה
הנה הסרטון:
החזרה השנייה הייתה הכי טובה
וזה לא בגלל שהכתף מעל המוט - שוב, הכתף לא צריכה להיות מעל המוט, אלא מעבר לו. קרא את הפוסט אליו קישרתי בתגובה הקודמת.

• פותח/ת השרשור
עניין של העדפה אישית. אני לוקח לפני ההרמה של החזה, ומרים אותו בזמן שהאוויר כבר בפנים. יש מי שיעדיף לבצע את זה אחרי, ויש אפילו מי שלוקח את האוויר לפני שהוא בכלל אוחז במוט. תבחר מה שנוח לך.

מדובר על נקודת החיבור של הזרוע לשכמה, הגלנו-הומרל ג'וינט. אבל הוא לא צריך להיות מעל המוט, אלא מעבר לו.

לא, לא צריך, זה גורם לכתפיים להיות מעל המוט - וזה לא מה שאנחנו רוצים (או יכולים) לעשות במשקל כבד.

החזרה השנייה הייתה הכי טובה
וזה לא בגלל שהכתף מעל המוט - שוב, הכתף לא צריכה להיות מעל המוט, אלא מעבר לו. קרא את הפוסט אליו קישרתי בתגובה הקודמת.
הבנתי
אני אתחיל להריץ את הטכניקה הזאת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית