הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

השלכת בעלי חיים למדורות

קראתי חלק מהתגובות לפני שהופתעתי מרמת הטיעונים הנמוכה שהוצגה פה על ידי אנשים שמשווים את זה לאכילת בשר.
אני אומר את זה בצורה הכי נחמדה שיש:נפלתם על הראש?אתם שיכורים?פיקחים?אתם משווים בין אכילת חיה שהומתה בצורה הומאנית ככל האפשר לבין מוות בייסור של גור חתול/כלב/כל חיה. אני מקווה עבורכם שלא תדעו איך זה מרגיש להישרף בחיים כי זה הדרך הכי אכזרית שקיימת למות,אבל אתם משווים את זה לבין הריגת פרה בדרך עם משמעותית סבל?(מתעלם משחיטה כשרה שזה דבר מזעזע בשם עצמו)

משטרת המוסר, אף אחד פה לא בעד הרג/ התעללות לכיף.
זאת פשוט נקודה למחשבה לכל יפי הנפש שיבינו שהם לא טהורים וקדושים מספיק בכדי שהם יוכלו לתת גזר דין מוות לילד מטומטם על דבר כזה, זה הכל.
הייתה כתבה ותחקיר בנושא בכלבוטק.
גם ראו פר שחוטף עם טיזר חשמלי לביצים סתם ככה.. מאנשים שכיף להם להתעלל בהם שם.
הלוואי והיה מדובר בשמועה.

זה ממש לא עובד ככה בכל מקום.
אתה מסיק מסקנות חותכות מתוכנית טלוויזיה?

בגדול הסיבה היא כמו תמיד "כסף".
נכון. הבעיה שלי היא שאין תקנות שמווסתות את זה ומגבילות את הסבל שלהן.
ולגבי הדבר הראשון שרשמת מי אמר שזה שתפעיל את הראש בהכרח יעשה את זה צודק?
אתה יוצא מנקודת הנחה שאם ידקרו אותך זה יהיה בדיוק אותו דבר כמו שידקרו פרה.
לא. נתתי דוגמא עם הדקירה. אני יוצא מנקודת הנחה שאני יכול להבין את העולם שסביבי גם אם אני לא ד"ר דוליטל ולא מדבר עם חיות. אני לא יכול להבטיח שזה יעשה אותי צודק! אבל זה יותר סביר מלהניח שפרה לא סובלת כי היא לא אמרה לך שהיא סובלת!

משטרת המוסר, אף אחד פה לא בעד הרג/ התעללות לכיף.
זאת פשוט נקודה למחשבה לכל יפי הנפש שיבינו שהם לא טהורים וקדושים מספיק בכדי שהם יוכלו לתת גזר דין מוות לילד מטומטם על דבר כזה, זה הכל.

גזר דין מוות אאחל למספר מאוד מועט של אנשים,כן אפשר להעביר את המסר לילד בלי לקטוע את חייו לפני שהתחילו.
כן צריך עונש למתעללי בעלי חיים(בכל בעל חיים וסוג אשר הוא) וצריך אכיפה לנושא של זכויות בעלי חיים,אין שום מקום לכך שהן יצטרכו לסבול יותר מעצם העובדה שהן מופרות ומגדלים אותן רק למען הבשר.
קדוש או טהור זה תואר שרחוק מכל אחד ואחד מאיתנו ואין לנו למה להתיימר לכך,אבל אנחנו כן בני אדם ועלינו להראות חמלה אחד לשני ולבעלי חיים.

נכון. הבעיה שלי היא שאין תקנות שמווסתות את זה ומגבילות את הסבל שלהן.

לא. נתתי דוגמא עם הדקירה. אני יוצא מנקודת הנחה שאני יכול להבין את העולם שסביבי גם אם אני לא ד"ר דוליטל ולא מדבר עם חיות. אני לא יכול להבטיח שזה יעשה אותי צודק! אבל זה יותר סביר מלהניח שפרה לא סובלת כי היא לא אמרה לך שהיא סובלת!

אתה יכול להבין אותי אולי, כי אני ואתה אותו אורגניזם.
אתה לא יכול להבין פרה ולא הייתי ממליץ לך בגלל שזה יותר "סביר" שהן סובלות פשוט להניח שהן סובלות ולוותר על בשר.

אתה מסיק מסקנות חותכות מתוכנית טלוויזיה?
לא..
אני מדבר על מה שראיתי בסרטונים עצמם.
ראיתי את ההתעללויות במו עיניי.
אני לא יודע אם בכל מקום זה ככה, אבל מספיק שראיתי שבמקום אחד מתעללים ככה כדי להבין שכל העסק הזה די מסריח.

גזר דין מוות אאחל למספר מאוד מועט של אנשים,כן אפשר להעביר את המסר לילד בלי לקטוע את חייו לפני שהתחילו.
כן צריך עונש למתעללי בעלי חיים(בכל בעל חיים וסוג אשר הוא) וצריך אכיפה לנושא של זכויות בעלי חיים,אין שום מקום לכך שהן יצטרכו לסבול יותר מעצם העובדה שהן מופרות ומגדלים אותן רק למען הבשר.
קדוש או טהור זה תואר שרחוק מכל אחד ואחד מאיתנו ואין לנו למה להתיימר לכך,אבל אנחנו כן בני אדם ועלינו להראות חמלה אחד לשני ולבעלי חיים.

אוקסימורון משעשע.
אתה טוען שבגלל שאנחנו בני אדם אנחנו צריכים להראות חמלה אחד לשני ולבעלי חיים, למה? כי אנחנו היחידים שמבינים מה היא "חמלה".
אז בעצם מי שלא מבין מה היא "חמלה" פטור מוסרית מלהשתמש בה (ע"פ הלוגיקה הזאת).
אזי, ילד מטומטם בן 12/ פסיכופת (שאינו מסוגל להרגיש חמלה ובחלק מהמקרים גם להבין אותה) פטורים מוסרית מלהשתמש בה, מה שנובע מכך זה שהילד פטור מכל עונש פה, הוא הרי אינו מבין את ה "חמלה"
בדיוק כמו שטיגריס לא מבין אותה כשהוא רעב.

סתם נקודה למחשבה.

אתה לא יכול להבין פרה ולא הייתי ממליץ לך בגלל שזה יותר "סביר" שהן סובלות פשוט להניח שהן סובלות ולוותר על בשר.
מי אמר לך לוותר על אכילת בשר? תקרא באיזה הקשר רשמתי את כל העניין של ההבנה.
תגובה קצת מאכזבת. איזו טענה יש לך שמצדיקה אכילת פרה ונוגדת אכילת חתול? שחתול עושה "גררר" כשמלטפים אותו?
מתי אמרתי לך לא לאכול חתול שנשחט ולא הושלך למדורה כמו שקית אשפה?
מצטער שאכזבתי, זה היה בהומור. כנראה שאני לא ביום מוצלח 😛

לא..
אני מדבר על מה שראיתי בסרטונים עצמם.
ראיתי את ההתעללויות במו עיניי.
אני לא יודע אם בכל מקום זה ככה, אבל מספיק שראיתי שבמקום אחד מתעללים ככה כדי להבין שכל העסק הזה די מסריח.

פה הבעיה, ע"פ זה שראית שבמקום אחד מתעללים אתה מסיק שכל העסק הזה מסריח.
הוא לא, אתם פשוט מכירים את הרפת רק דרך תעמולות של טבעונים טיפשים/סרטוני יוטיוב/ כלבוטק.

אוקסימורון משעשע.
אתה טוען שבגלל שאנחנו בני אדם אנחנו צריכים להראות חמלה אחד לשני ולבעלי חיים, למה? כי אנחנו היחידים שמבינים מה היא "חמלה".
אז בעצם מי שלא מבין מה היא "חמלה" פטור מוסרית מלהשתמש בה (ע"פ הלוגיקה הזאת).
אזי, ילד מטומטם בן 12/ פסיכופת (שאינו מסוגל להרגיש חמלה ובחלק מהמקרים גם להבין אותה) פטורים מוסרית מלהשתמש בה, מה שנובע מכך זה שהילד פטור מכל עונש פה, הוא הרי אינו מבין את ה "חמלה"
בדיוק כמו שטיגריס לא מבין אותה כשהוא רעב.

סתם נקודה למחשבה.

נקודה קטנה למחשבה עבורך,גם בעלי חיים מציגים חמלה אחד לשני במקרים נדירים.
אנחנו צריכים להראות חמלה אחד לשני ולבעלי חיים מכיוון שאנחנו מסוגלים,אם כל אחד יהיה אכזר לכל אחד שלא יכול להתנגד לו או חלש ממנו-העולם יהיה מאוד רע(אפילו יותר מעכשיו),באותה נשימה כמו שאני מציג חמלה לאידיוט שמרגיש צורך לצעוק בקופה ולעשות רעש במקום לפתוח לו את הראש במילים נחמדות,אני גם מציג חמלה לחיה פצועה על ידי פנייה לרשויות או לעזור לה בכל דרך שאוכל. ילד מטומטם בן 12 כן מסוגל טוב מאוד להציג חמלה,הבעיה שהאגו מפריע בדרך והרצון להראות דומיננטיות וגבריות בפני חברים או בפני הביטחון העצמי הנמוך במיוחד שלו.
אף אדם לא פטור משום עונש,בין אם היה מודע למעשיו או לא-אם המעשה נעשה עליו לשלם על כך.
טיגריס לא טורף חיה כשהוא לא רעב וסתם בא לו לשחק עם הגופה.

נקודה קטנה למחשבה עבורך,גם בעלי חיים מציגים חמלה אחד לשני במקרים נדירים.
אנחנו צריכים להראות חמלה אחד לשני ולבעלי חיים מכיוון שאנחנו מסוגלים,אם כל אחד יהיה אכזר לכל אחד שלא יכול להתנגד לו או חלש ממנו-העולם יהיה מאוד רע(אפילו יותר מעכשיו),באותה נשימה כמו שאני מציג חמלה לאידיוט שמרגיש צורך לצעוק בקופה ולעשות רעש במקום לפתוח לו את הראש במילים נחמדות,אני גם מציג חמלה לחיה פצועה על ידי פנייה לרשויות או לעזור לה בכל דרך שאוכל. ילד מטומטם בן 12 כן מסוגל טוב מאוד להציג חמלה,הבעיה שהאגו מפריע בדרך והרצון להראות דומיננטיות וגבריות בפני חברים או בפני הביטחון העצמי הנמוך במיוחד שלו.
אף אדם לא פטור משום עונש,בין אם היה מודע למעשיו או לא-אם המעשה נעשה עליו לשלם על כך.
טיגריס לא טורף חיה כשהוא לא רעב וסתם בא לו לשחק עם הגופה.

אין דבר כזה חמלה מבחינתם, זה מושג שאנחנו המצאנו.
זה שאתה מפרש את זה כ"חמלה" לא אומר שמבחינתם זה "חמלה".

מתי אמרתי שהילד פטור מעונש? אמרתי רק שהוא לא צריך למות כי הוא טיפש (עקרונית, לא באמת אכפת לי).

אין דבר כזה חמלה מבחינתם, זה מושג שאנחנו המצאנו.
זה שאתה מפרש את זה כ"חמלה" לא אומר שמבחינתם זה "חמלה".

מתי אמרתי שהילד פטור מעונש? אמרתי רק שהוא לא צריך למות כי הוא טיפש (עקרונית, לא באמת אכפת לי).

כתבת ש"הילד פטור מכל עונש פה" בזמן שאני במפורש אמרתי שלא אאחל עונש מוות לילד או כל אדם.
עונש לא הולך רק לפן הקיצוני הזה,אפשר לשקם אותם בדיוק כמו שמנסים ומצליחים לפעמים לשקם אסירים.

הוספתי לפוסט מאמר קלאסי קצר שעוסק בנושא של עד כמה באמת תזונה טבעונית הומנית מול האלטרנטיבות ,המאמר עדיין מהווה מקור לוויכוחים חמים מאוד ואחת מהסיבות לכך היא שיש בו כמה אי דיוקים לשני הכיוונים ,אבל הרעיון עצמו מעניין וכמו שכתבתי ,מבחינה מוסרית עדיף לאכול bush meat או בשר שגודל על מרעה טבעי כמו באוסטרליה מאשר להיות טבעוני.

הייתה כתבה ותחקיר בנושא בכלבוטק.
גם ראו פר שחוטף עם טיזר חשמלי לביצים סתם ככה.. מאנשים שכיף להם להתעלל בהם שם.
הלוואי והיה מדובר בשמועה.

שים לב שמדובר בבעיה עם תהליך השחיטה ועם איכות האנשים שעובדים במשחטות בארץ המחורבנת שלנו ,לא עם תהליך הגידול ,אוסטרליה אגב הפסיקה לשלוח לפה עגלים מאז...

זה לא כך בפרות שמגודלות בשביל חלב.

קבצים מצורפים

• טבעונות.pdf
    KB 51.8 · צפיות: 184
נערך לאחרונה:
גבולות המוסר דקים מאוד.. רוב אנשי הדת- טוענים שלחיי אדם משמעות גדולה יותר בגלל "הנשמה", ולחיות אין אותה כביכול. אם מפסיקים לעשות את ההפרדה הפילוסופית הזאת: הרי גם לבני אדם אין נשמה, או לחיות יש.. אדם שמבחינה מוסרית מרגיש ענווה עם הטבע ולא עליונות עליו(כמו מרבית הדתיים) יבין שמוות של כל חייה: בין אם זה אדם חתול או פרה זהה לחלוטין. ההבדל הוא שהאדם מבין שלחייו יש קץ כאשר החייה לא מבינה זאת(הכרה). המסורת והתרבות מכתיבים לנו מה לאכול וכל מה שלא נכנס לנורמה הזאת נחשב פשע,אמוראליזם,סדיזם וכו. בחשיבה פילוסופית,האם רצח הוא דבר רע, ובאיזה תנאים הוא לגיטימי? האם אנחנו היום יכולים למנוע סבל של בעלי חיים ע"י הימנעות מאכילה נהנתנית? הרי מרביתנו לא צדים או הורגים את החיות בשביל לשרוד, יכולים להיות גדולים\חזקים\בריאים בלי לאכול בשר ועושים זאת אך ורק מתוך התרבות,המסורת או הטעם. האם חשיבה אגואיסטית זאת(שאנחנו אוכלים את הבשר אך לא לוקחים אחריות מוסרית, הרי מישהו רוצח את החייה בגללנו), שונה מעינוי\סדיזם? פה יש לנו סיפוק פיזי הנחשב לטוב(?) שהוא הרעב(טעם), ובצד השני אדם שמקבל סיפוק "נפשי" מעינוי של חייה ולאחר זאת מהרצח שלה. בסוף כל אחד מספק את היצרים והרצונות שלו עצמו- אם זה יצר להרוג או הרצון לאכול סטייק טעים. אין אנשים צדיקים בדיוק כמו שאין אנשים טובים או רעים. כולם אשמים וכולם משלמים. מוסר זה דבר נמתח ואתה לא יודע איפה הגבול אלא אם כבר חצית אותו. אם ישראל הייתה מדינה גדולה יותר ולכל פרט הייתה יותר פרטיות וחופש מחוק ומוסר(פחות תקשורת וטכנולוגיה), כל אדם היה רשאי להחליט לו עצמו מה מוסרי בשבילו(האמת שלו). אני צמחוני אך בנסיבות אחרות אולי הייתי מגדל בני אדם במרטף ואוכל אותם בחתיחות(אותם חלקי גוף).. יש יותר מדי אנשים יפי נפש פה- מרביתכם גורמים לסבל של חיות- למרות שאתם יכולים למנוע אותו. זה הרבה יותר קל להרוג חיה(או אדם) אם אתה לא רואה את המוות או הסבל. צביעות היא לקבוע סבל\מוות מהו, מתי הוא מתאים לי ומתי אני ארגיש פחות "אשם". I say embrace it or avoid it altogether. בנוגע לפוסט- מה זה משנה? אתם מחליטים את גורלו? יכולים לשפוט אותו? למה שנאת חינם שאין בה לא נקמה ולא פתרון?

עבדתי ברפת 3 שנים, אז...
בגדול הסיבה היא כמו תמיד "כסף".
זו סתם שמועה טיפשית שמתעללים בהן, כמו השמועה הזאת שמוציאים את המקור לתרנגול "סתם".
מוציאים לתרנגול את המקור רק במידה שהוא מנסה להרוג אחד אחר (זה קורה הרבה).

ולגבי הדבר הראשון שרשמת מי אמר שזה שתפעיל את הראש בהכרח יעשה את זה צודק?
אתה יוצא מנקודת הנחה שאם ידקרו אותך זה יהיה בדיוק אותו דבר כמו שידקרו פרה.
אויש איזה חמודים.. מוציאים מקור לתרנגול רק כדי שלא יהרוג תרנגול אחר... ממש אנשים טובים
חשבת על זה שבתנאי לחץ וצפיפות מן הסתם שזה יקרה? ואולי אתם אלה שהבאתם למצב הזה?
זה מזעזע בעיני.

בנוגע לפוסט- מה זה משנה? אתם מחליטים את גורלו? יכולים לשפוט אותו? למה שנאת חינם שאין בה לא נקמה ולא פתרון?

גורלו של מי? לשפוט את מי?
לא משוכנע שהבנתי מכל הטקסט מה בדיוק אתה באופן אישי חושב על נער שזורק כלב בלי או עם שק לתןך מדורה.
(מבחינתך זה כמו לאכול סטייק טעים, או שדיברת "עקרונית"?)

לא בטוח שהבנתי מכל הטקסט מה בדיוק אתה באופן אישי חושב על נער שזורק כלב בלי או עם שק לתןך מדורה.
שהוא פסיכופט, כי הוא נהנה מהסבל של החיה.
אנחנו קצת פחות פסיכופטים, כי אנחנו נהנים ממשהו שקיבלנו(אוכל) מבלי להתייחס לסבל של החיה.

אורי על סמך מה אתה חושב שלאון חושב שאנחנו (מי שזה לא יהיה) פחות פסיכופטים?

אויש איזה חמודים.. מוציאים מקור לתרנגול רק כדי שלא יהרוג תרנגול אחר... ממש אנשים טובים
חשבת על זה שבתנאי לחץ וצפיפות מן הסתם שזה יקרה? ואולי אתם אלה שהבאתם למצב הזה?
זה מזעזע בעיני.
המקור הוא איבר חסר עצבים כמו הציפורניים שלך כך שזה לא כואב להם ובעלי חיים בד"כ הורגים חלשים מהם בטבע כך שהם לא יצטרכו להתחרות איתם על משאבים ,זה כך גם אצל סוגי עופות אחרים בחופש. זה לא קשור ללחץ וצפיפות ,גם תרנגולי חופש עושים זאת.

אגב בפוסט הקודם שלי ,הבאתי סימוכין מעיתון מדעי לטיעון שלי שטבעונות היא אולי לא האופציה הכי מוסרית.

קדימה ,אני רוצה תימוכין ל70% שלך...

ושוב "חמודה" כמו שכתבתי קודם ,מצורת ההתנסחות שלך רואים שאת אדם מתנשא . בניגוד לאחרים פה את לא הגבת לעניין לרוב הטיעונים שענו לך ורק ענית תגובות קצרות ושחצניות...

לא בטוח שהבנתי מכל הטקסט מה בדיוק אתה באופן אישי חושב על נער שזורק כלב בלי או עם שק לתןך מדורה.
לא אכפת לי מהמקרה הזה, זה לא מעצבן או מרתיע אותי. אתה יודע את כל הסיפור? כרגיל באתרי חדשות המטרה היא לגרום לשוק ולפרובוקציה. אתה לא באמת יודע את הפרטים הקטנים, שהם לרוב הכי חשובים. אם זה היה מקרה שנוגע אישית לי- הייתי מגיב באלימות ללא ספק. ואם זה לא נוגע בי- מה אכפת לי? תמיד יש ויהיו אנשים סדיסטיים, האם הענשה או שנאה תרתיע ותמנע מהם לפעול באלימות? אולי זה יצר, מין דחף מוחבא שמתעורר רק בעת המעשה אצל אנשים בעלי טראומה ללא קשר להרתעה? אם לקחת את זה לפן האישי- אני כמעט בטוח שכל אחד היה נוקם ומגיב באלימות. כשזה נוגע למשהו שכבר קרה או ימשיך לקרות עם או בלי הדעה שלך- מה זה משנה? ברוסיה יצא לי לראות חתולים ממוסמרים לעצים, פעולה מוכרת שעבריינים מבצעים כדי להפסיק להרגיש "חמלה"- אישית זה מגעיל ומפחיד אותי. יש כאלה שיגידו שזה חולשה ויש שיגידו שזה "אנושיות".. אם קל לך להיות אכזרי כלפי חיות, רוב הסיכוים שגם בני אדם אתה לא אוהב במיוחד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית