הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אז קראתי את "שורפים חיות בל"ג בעומר" והגעתי למסקנה חשובה

לגבי הטענה שהפרות סובלות הרבה יותר זמן.

קודם כל זה כנראה אומר שקניית דגי ים מקומיים מסוחר באשדוד יכולה להיות מוסרית יותר מאכילת גידולים חקלאיים. לזה כבר אין תירוצים 😃

שנית כל ,הרויבורים שחיים על צמחי בר (פרות ,כבשים ,גורילות...) בדרך כלל צריכים לאכול רוב היום כדי להשלים את כל הצרכים התזונתיים שלהם מה שאומר שהפרות באוסטרליה אוכלות עשב במרעה כל היום וישנות בדיר בלילה ,כך שאני לא רואה היכן השעבוד והסבל.

זה לא שהן היו עושות משהו אחר אם היו משחררים אותן לחופשי...

לגבי הטענה שהפרות סובלות הרבה יותר זמן.

קודם כל זה כנראה אומר שקניית דגי ים מקומיים מסוחר באשדוד יכולה להיות מוסרית יותר מאכילת גידולים חקלאיים. לזה כבר אין תירוצים 😃

שנית כל ,הרויבורים שחיים על צמחי בר (פרות ,כבשים ,גורילות...) בדרך כלל צריכים לאכול רוב היום כדי להשלים את כל הצרכים התזונתיים שלהם מה שאומר שהפרות באוסטרליה אוכלות עשב במרעה כל היום וישנות בדיר בלילה ,כך שאני לא רואה היכן השעבוד והסבל.

זה לא שהן היו עושות משהו אחר אם היו משחררים אותן לחופשי...
יודע מה.. אם אכפת לכם כל כך מהתנאים של הפרות ואתם מעדיפים גידול במרעה.. אתם מוכנים לפעול נגד התעשייה? לעשות משהו בנידון?
אתה מחרים מוצרים שהגיעו מהתעשייה וקונה רק בשר מרעה?
נורא נחמד להגיד את זה מול טבעוני, אבל בינך מול עצמך אתה באמת עומד על זה ופועל למען זה?

שים לב שאתה מתווכח עם מישהי שאכפת לה מכל העניין לעומת חבר'ה פה ששמים גם על התנאים בתעשייה פס. למה להם אתה לא מטיף? אם לא היה עולה ויכוח על טבעונות היית מעלה מיוזמתך דיון על התנאים במשק?

שים לב שאתה מתווכח עם מישהי שאכפת לה מכל העניין לעומת חבר'ה פה ששמים גם על התנאים בתעשייה פס. למה להם אתה לא מטיף? אם לא היה עולה ויכוח על טבעונות היית מעלה מיוזמתך דיון על התנאים במשק?
כי הם לפחות אומרים בגלוי שלא איכפת להם, את מתיימרת להיות איכפתית כלפי החיות כשבפועל את מציגה מוסר כפול (ולא מצליחה להתמודד עם שאלות שקשורות לדברים שאמרת).

בקיצור, היו פה כבר טבעונים חדים יותר, שהצליחו להתמודד בצורה עניינית יותר עם טיעוני נגד

יודע מה.. אם אכפת לכם כל כך מהתנאים של הפרות ואתם מעדיפים גידול במרעה.. אתם מוכנים לפעול נגד התעשייה? לעשות משהו בנידון?
נורא נחמד להגיד את זה מול טבעוני, אבל בינך מול עצמך אתה באמת עומד על זה ופועל למען זה?

את תמיד עונה על שאלות שקשה לך לענות עליהן בשאלות אחרות?

מעניינת אותי כמות הפוסטים המוקדשים ליחס "הומני" לחיות לעומת אלה המתייחסים לכך שמספר קילומטרים מאיתנו נערפים ראשים של ילדים, נשים, זקנים ובאופן כללי חסרי ישע.
התנאים לטיפול בחיות למטרות מזון מעניינים אבל אמורים להיות ממוקמים נמוך הרבה יותר בסדר העדיפויות מאלה של ילד עלאווי בתדמור שבסוריה שג'יהאדיסטים ערפו את ראשו ומשחקים איתו כדורגל או מילדה יזידית מהרי סינג'אר שנאנסה עשרות פעמים בחצי השנה האחרונה והאנושות עומדת מנגד.
מכאן שבבקשה ועם כל הכבוד לנפש הרגישה, קצת פרופורציות לא יזיקו.

תתמודד אתה עם עשרה טרולים שמטרילים אותך רק כדי שיהיה להם מעניין - ואז תספר לי מה אורך הסבלנות שלך ומה איכות הטיעונים שאתה מעלה. טוב?

אם אתה נכנס לוויכוח ב lbs האחריות היא עלייך.
אתה חי בסרט שאתה מנסה להקטין אנשים לתוך מסגרת שמסתדרת לך... גם לבנים שרצו לשחרר שחורים עם כל המסיונריות שלהם על חופש ושיוויון היו כמו דתיים..

יש הבדל מאד בסיסי בין דת. לטבעונות.. דת מבקשת ממך להאמין במה שאתה לא יכול לראות.. טבעונות מבקשת ממך לראות את מה שלא תרצה להאמין שקיים.. במקום הטמטום פה כאילו קלח תירס ולגרוס 15 אלף אפרוחים ביום זה אותן תעשיות.. אתה פשוט אדיוט..

אתה שם מרכאות כאילו צוטטת את גנדי.. אבל בעצם אתה מצוטט את המורה שלי מכיתה ג'.. אז אפילו שאתה מדהים עם האנגלית.. הייתי אומרת לך שתשפר את הציטוטים שלך.. לך תעשה קופי פייסט מאתר של תרגומים.. יש מלא כאילו באנגלית.. אתה תהיה ממש מרשים..

לאון.. כבר כתבתי את התשובה לזה.. יש הבדל בין תחרות על משאב לבין כליאה ושעבוד.. לכן שאלתי את קולדפייר למה לדעתו מחשיבים את השואה של היהודים למזעזעת יותר למרות שכמותית יותר רוסים נהרגו ע"י ידיים גרמניות

הטיעון הראשון של טבעונות הוא נגד אכזריות מיותרת.. להחזיק פרה ארבע שנים בחיים, לחלוב אותה כל יום.. לוודא שהיא בהריון כל החיים, רק שכל פעם שהיא מסיימת היריון באורך של בערך בני אדם, להרוג את העגל שלה בגיל ארבע חודשים, ואז בגיל ארבע וחצי בממוצע לשחוט אותה שהיא בת חמש בערך.. זה אותו דבר בעיניך כמו עכבר שנתקע במחרשה?

אה צודקת, לך יותר מתאים "חובת ההוכחה על הטוען".
דרך אגב, שמתי לב שאת לא מפסיקה לנסות להחמיא לי.
אם לא היית טבעונית אולי הייתי מקבל את הרמז ומתחיל איתך.

מעניינת אותי כמות הפוסטים המוקדשים ליחס "הומני" לחיות לעומת אלה המתייחסים לכך שמספר קילומטרים מאיתנו נערפים ראשים של ילדים, נשים, זקנים ובאופן כללי חסרי ישע.
התנאים לטיפול בחיות למטרות מזון מעניינים אבל אמורים להיות ממוקמים נמוך הרבה יותר בסדר העדיפויות מאלה של ילד עלאווי בתדמור שבסוריה שג'יהאדיסטים ערפו את ראשו ומשחקים איתו כדורגל או מילדה יזידית מהרי סינג'אר שנאנסה עשרות פעמים בחצי השנה האחרונה והאנושות עומדת מנגד.
הייתי שמחה לראות פה יותר מיזה..
מי שפתח את הדיון על טבעונות פה זאת לא אני (במפתיע). הדיון התחיל מהשלכה של גורי כלבים למדורות ועבר לטבעונות על ידי כמה טרולים פה...
אז על אותו תקן כבר רשמתי בהתחלה.. יש עוד נושאים שראויים לציון.. אבל ביטול שלהם בצורה הזו? אז נושאים כמו "האם לגלח שיער בבית השחי" באוף טופיק ראויים לציון יותר מאשר ילדים בסוריה?

אם אתה נכנס לוויכוח ב lbs האחריות היא עלייך.
בינתיים היא מתמודדת עם כולם יפה מאד, גם עם המטרידים, גם עם המעצבנים, וגם עם אלה שבאים לה כאילו בטוב כדי להוציא אותה מפגרת.

הייתי שמחה לראות פה יותר מיזה..
מי שפתח את הדיון על טבעונות פה זאת לא אני (במפתיע). הדיון התחיל מהשלכה של גורי כלבים למדורות ועבר לטבעונות על ידי כמה טרולים פה...
אז על אותו תקן כבר רשמתי בהתחלה.. יש עוד נושאים שראויים לציון.. אבל ביטול שלהם בצורה הזו? אז נושאים כמו "האם לגלח שיער בבית השחי" באוף טופיק ראויים לציון יותר מאשר ילדים בסוריה?
יש עוד נושאים ראויים לציון וכדאי אבל הם לא... אלא שכאן אם הייתי מחליף את המילה פרה בילד עלאווי מתדמור היה אפשר להמשיך ולנהל דיון שקצת יותר ראוי לנהל. כנראה שמאחורי המקלדת, בפורום כושר ובריאות, במדינה מערבית נוח יותר לקיים דיון על תנאים של פרה מאשר על תנאי ילד עלאווי מסוריה...

אני באמת מנסה להבין מה אתה אומר. חמלה כלפי בעלי חיים זה דבר טוב בתיאוריה, אבל בגלל שיש זוועות בסוריה אז לא צריך להתעסק בזה?

בינתיים היא מתמודדת עם כולם יפה מאד, גם עם המטרידים, גם עם המעצבנים, וגם עם אלה שבאים לה כאילו בטוב כדי להוציא אותה מפגרת.
אם מתמודדת זה אומר שהיא לא עונה על השאלות ומשתמשת בדמגוגיה ,אז כן ,היא מתמודדת.

אני מצטער להגיד לך אבל היא לא התמודדה לא עם הטרולים שהצליחו לעצבן אותה ולא עם מי שנתן לה טיעונים עיניניים. כל מה שהיא עשתה זה להתחמק ולהעליב...

נערך לאחרונה:
אני באמת מנסה להבין מה אתה אומר. חמלה כלפי בעלי חיים זה דבר טוב בתיאוריה, אבל בגלל שיש זוועות בסוריה אז לא צריך להתעסק בזה?
לא... לא הבנת.
אני טוען שאין שום יופי בנפש רגישה לתנאיהם של פרה לפני חליבה או בהמה המיועדת לשחיטה כשואותם נפשות אינן מקדישות וממקדות פי כמה וכמה מאמצים לאותה ילדה יזידית מחבל סינג'אר.
לא דעה אישית, מדובר בנתון סטטיסטי מובהק.

לדאוג לילדים ערבים זה לא באופנה כרגע.

אבל אולי זה ישתנה בעתיד.

לדאוג לילדים ערבים זה לא באופנה כרגע.

אבל אולי זה ישתנה בעתיד.
עצוב מאוד... הדיסוננס בין ההסתערות על הקרניבורים במינונים הזויים ויחד עם זה להתייחס לערבי כאילו הוא "פרא אציל" שכדאי להניח לו לעשות את מה שהוא עושה.
השמאל במיטבו...😆

לא... לא הבנת.
אני טוען שאין שום יופי בנפש רגישה לתנאיהם של פרה לפני חליבה או בהמה המיועדת לשחיטה כשואותם נפשות אינן מקדישות וממקדות פי כמה וכמה מאמצים לאותה ילדה יזידית מחבל סינג'אר.
תהיה בטוח שאני רגישה גם כלפיהם.
ומי שמכיר אותי בתור בנאדם יודע שאני נותנת מעצמי הרבה מאוד גם בתחומים אחרים. אנשים ממהרים לקטלג אותי פה כטבעונית ששמה פס על נושאים אחרים וזה פשוט לא נכון...זה היה חלק מהנסיון שלהם להשמיץ אותי בכל דרך אפשרית..
הייתי אומרת שמה שצריך להפריע לך פה הוא הזלזול שאני מקבלת כשאני מנסה להעלות מודעות לחמלה (השלכה של כלבים למדורות) ולא העובדה שבאותה נקודת זמן לא ניצלתי את הזמן לדבר על נושאים אחרים שחשובים אפילו יותר..
נראה לי שאם הטרולים בפורום שלך היו משקיעים אנרגיות בהעלת מודעות מוסרית גם לגבי הילדים בסוריה במקום להתנגח בי, כולנו היינו מרוויחים

אם מתמודדת זה אומר שהיא לא עונה על השאלות ומשתמשת בדמגוגיה ,אז כן ,היא מתמודדת.

אני מצטער להגיד לך אבל היא לא התמודדה לא עם הטרולים שהצליחו לעצבן אותה ולא עם מי שנתן לה טיעונים עינייניים. כל מה שהיא עשתה זה להתחמק ולהעליב...
אל תצטער, אין צורך. היא התמודדה יפה מאד עם כולם, היא הגיבה בסבלנות אין קץ עד ש, ובכן, מצאתם את הקץ.
לא... לא הבנת.
אני חושב שפרצנו גבול חדש עכשיו. כל הטרולים שמציקים לה מתגאים, אחד אחרי השני, בכמה שלא אכפת להם וכמה שהם שמים זין על בעלי חיים, על האקולוגיה, על האנושות ועל העולם - אבל היא לא בסדר כי היא מטיפה לחמלה? אתם קוראים לה bleeding heart בתור מילת גנאי ולעג, ועכשיו היא לא בסדר כי היא לא מדברת על הבעיות של היזידים בסוריה? מה בדיוק מפריע לך ולברק לכתוב על ילדים ערבים? אתם מפחדים שסאנשיין וחברותיה יבואו לשרשור שלכם להטריל אותכם, כמו שעשיתם לה??

אל תצטער, אין צורך. היא התמודדה יפה מאד עם כולם, היא הגיבה בסבלנות אין קץ עד ש, ובכן, מצאתם את הקץ.

אני חושב שפרצנו גבול חדש עכשיו. כל הטרולים שמציקים לה מתגאים, אחד אחרי השני, בכמה שלא אכפת להם וכמה שהם שמים זין על בעלי חיים, על האקולוגיה, על האנושות ועל העולם - אבל היא לא בסדר כי היא מטיפה לחמלה? אתם קוראים לה bleeding heart בתור מילת גנאי ולעג, ועכשיו היא לא בסדר כי היא לא מדברת על הבעיות של היזידים בסוריה? מה בדיוק מפריע לך ולברק לכתוב על ילדים ערבים? אתם מפחדים שסאנשיין וחברותיה יבואו לשרשור שלכם להטריל אותכם, כמו שעשיתם לה??
לא יודע על מה אתה מדבר ולא כ"כ הבנתי מה כתבת... מצטער 😃
אני לא מתעסק עם טרולים והטרלות ולא מפריע לי שמגיבים בשרשורים שלי.
בנוגע לכותרת הנושא, היא כמובן לא קשורה בטבעונות. כולם בשירשור למעט רפי שכל מסכימים שאדם שזורק בעל חיים לאש למטרת הנאה הוא מעוות וראוי שייענש.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית