הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ירידה משמעותית בנשימה

• פותח/ת השרשור Tonyd
  • פורסם בתאריך

Tonyd

משתמש קבוע
1,035
281
נק' מוניטין:
375
1,035
281
נמצא כרגע בסייקל חיטוב טסט אננטט 750מג לשבוע, בולד 600 לשבוע, פרווירון 50מג ליום, טמוקסי 20מג ליום ואספירין 100מג ליום.
כרגע על כ10% ומשקל גוף 86 על גובה 1.77
זהו סייקל שני שאני מריץ בהרכב זהה, אני 8 שבועות בדיוק בתוך הסייקל הנוכחי (בקודם נפצעתי לאחר 10 שבועות ולא יכולתי להמשיך לצערי).
אני סובל מאסטמה ולאחרונה מרגיש ירידה משמעותית בנשימה למרות שבסייקל הקודם לא הרגשתי משהו דומה.
מה דעתכם?

• פותח/ת השרשור
זאת אומרת לוותר על האספירין למשך יומיים ולראות אם יש שיפור?
מלכתחילה הוספתי אותו כי הוא עזר מבחינת הנשימה.

זאת אומרת לוותר על האספירין למשך יומיים ולראות אם יש שיפור?
מלכתחילה הוספתי אותו כי הוא עזר מבחינת הנשימה.

כן לוותר כניסוי.
למה שאספירין יעזור לנשימה?

כנראה בגלל סמיכות הדם?
אספירין לא משנה את סמיכות הדם.

"מדללי דם" זה בשפת רחוב/עמחה. אין קשר כמובן בין אספירין לדילול דם.

כל (טוב לא כל, יש לו הרבה פעיליות בגוף, אבל לגופה של הגדרה) שאספירין עושה, זה מונע הצמדות של טסיות דם במידה ויש פצע.

מרגע שהתחלתי לקחת אספירין היה שיפור בנשימה עד שהחלה ההידרדרות.

לא בטוח שהוא האשם אגב... אבל פשוט כל איש רפואה יודע שלפני מתן אספירין, צריך לשאול את החולה לגבי היסטוריה של בעיות נשימה (בין היתר).

כמה זמן הרגשת שיפור ואח"כ זה הורע? יום? שבוע? חודש? זה עשוי לשפוך אור על הקשר בינהם אם בכלל.

• פותח/ת השרשור
השימוש באספירין החל בסייקל שבינואר, 100מג ליום, לא גרם לשום בעיית נשימה בסייקל.
עכשיו בסייקל ה2 שאני משלב בו אספירין, יש ירידה בנשימה, אבל הסייקל נמשך 8 שבועות, והירידה בנשימה היא שבועיים שהחלו והתחזקו לאט לאט עד ליום ראשון, ומשם קיבלתי מרשם לפרדניזון 40 מג למשך 3 ימים, ישנו שיפור קל אבל לא הייתי אומר שהמצב חזר לנורמה, אולי 50% שיפור.

אם פרדניזון שיפר לך את המצב, אזי בוודאות שהקוצר בנשימה הוא ממקור אלרגי.
ככה שכן מדובר ברגישות שפיתחת למשהו.

בגלל שאספירין ידוע כתרופה שיש לה נטיה ככזאת, הפסק אותה 2-3 ימים וראה האם חל שיפור.
אם לא אז האלרגיה מקורה בחומרים האחרים... החלפת חברה? למרות שגם אם לא, יתכן שהחברה החליפה רמדיה, ושווה לשקול לעבור לחומרים רפואיים לתקופה קצרה, לראות אם חלה הטבה, או לא.

אם גם אז אין הטבה, גש לבצע ספירומטריה וצילום חזה.

בכל מקרה אספירין לא מיועד לשיפור נשימה.. ככה שאתה לוקח אותו מהביסה הלא נכונה.

• פותח/ת השרשור
צילום חזה תקין, סטורציה 98%.
לא החלפתי חברה, הטסט רפואי מבית מרקחת והבולדנון של בלאק פרמה מאותו הבאטצ' ששימש אותי בסייקל ראשון.
יש לציין שהשיפור חל רק היום אבל את הפרדניזון אני לוקח כבר מראשון. היום לא לקחתי אספירין.
ניסיתי לשלב כדור אלרגיה שלא עזר.
@Tom @Moshe

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית