הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון יתרונות וחסרונות של מתח לעומת חתירה

Fsociety

משתמש פעיל
886
102
נק' מוניטין:
194
886
102
אני כרגע עושה את ה5X5 הלינארית ובעתיד אני מתכנן לעשות SS.
כרגע אני עושה מתח אבל שמעתי מהרבה אנשים שחתירה תרגיל טוב יותר.
אשמח לשמוע מה היתרונות וחסרונות של כל תרגיל.

תודה מראש

עומס על הגב התחתון בחתירה גדול יותר וקשה יותר להקפיד על טכניקה טובה במשקלים כבדים לעומת מתח שבו אתה עולה או לא עולה...
וחוץ מזה הגב שלך ב SS גם ככה אתה מעמיס עליו בסקוואט ודדליפט.

כמו שהבחור אמר, בחתירה העומס על הגב לא קטן, וקשה להקפיד על טכניקה (וגם מאד חשוב להקפיד על טכניקה).
גם במתח זה לא "עולה או לא עולה", יש הרבה מקום לצ'יטינג. אבל היתרון בכל זאת של חתירה על מתח שהרחב גבי מגיב נהדר לתרגילים אקספלוסיביים, ושקל יותר להתקדם ליניארית במשקלים עם תרגילים במוט.

• פותח/ת השרשור
עומס על הגב התחתון בחתירה גדול יותר וקשה יותר להקפיד על טכניקה טובה במשקלים כבדים לעומת מתח שבו אתה עולה או לא עולה...
וחוץ מזה הגב שלך ב SS גם ככה אתה מעמיס עליו בסקוואט ודדליפט.
כמו שהבחור אמר, בחתירה העומס על הגב לא קטן, וקשה להקפיד על טכניקה (וגם מאד חשוב להקפיד על טכניקה).
גם במתח זה לא "עולה או לא עולה", יש הרבה מקום לצ'יטינג. אבל היתרון בכל זאת של חתירה על מתח שהרחב גבי מגיב נהדר לתרגילים אקספלוסיביים, ושקל יותר להתקדם ליניארית במשקלים עם תרגילים במוט.

האם יש אפשרות והאם זה יהיה יעיל לשלב בין התרגילים?

צ'יט משמעותי במתח בתוספת משקל משמעותי, איך בדיוק? (אני לא מדבר על לא לסגור חזרות)
לגבי התקדמות עם מתח אתה יכול להתקדם עם קפיצות קטנות יותר במשקל מאשר בחתירה לכן ההתקדמות שלך יכולה להיות ארוכה יותר.
לגבי אקספלוסיביות לא מתווכח.

צ'יט משמעותי במתח בתוספת משקל משמעותי, איך בדיוק? (אני לא מדבר על לא לסגור חזרות)
בקלות. לא לרדת עד הסוף בלי שאתה מרגיש אפילו, ולתת תנועה עם הרגליים כמו שקרוספיטרים עושים כשהם צריכים להרביץ כמויות של מתח.
לגבי התקדמות עם מתח אתה יכול להתקדם עם קפיצות קטנות יותר במשקל מאשר בחתירה לכן ההתקדמות שלך יכולה להיות ארוכה יותר.
ממש לא נכון. עובדתית.
האם יש אפשרות והאם זה יהיה יעיל לשלב בין התרגילים?
אתה יכול, אבל בליניארית לא בטוח שהייתי עושה את זה. אני הוספתי מתח כתרגיל עזר (2x10) כי המשיכה הראשית שלי היתה high pulls. אחרי חתירה לא חושב שהייתי עושה, אבל אתה יכול לנסות.

בקלות. לא לרדת עד הסוף בלי שאתה מרגיש אפילו, ולתת תנועה עם הרגליים כמו שקרוספיטרים עושים כשהם צריכים להרביץ כמויות של מתח.
ממש לא נכון. עובדתית.
אוקיי אז אתה צריך שליטה עצמית ומודעות, כדי לא לעשות ציטינג, נכון כמעט לכל תרגיל.
אשמח אם תפרט לגבי "לא נכון עובדתית"

אוקיי אז אתה צריך שליטה עצמית ומודעות, כדי לא לעשות ציטינג, נכון כמעט לכל תרגיל.
אני לא מבין מה ההתחכמויות האלה. אתה אמרת שבחתירה קשה יותר להקפיד על טכניקה טובה, והסברתי שגם במתח זה בכלל לא קל ולכן מה שאמרת לא נכון.
אשמח אם תפרט לגבי "לא נכון עובדתית"
תסתכל על ההתקדמות של רוב האנשים בחתירה, ותראה שהיא נמשכת להרבה יותר זמן מאשר ההתקדמות במתח. בנאדם שיתחיל ב-30 קילו ויגיע ל-90 בחתירה, עם התקדמות של 2.5 קילו בכל אימון, יתקדם 24 אימונים. אם תנסה להתקדם במתח 24 אימונים עם עליה של 1.25 קילו לאימון תגיע ל-30 קילו. הרבה יותר קל לעשות חתירה עם 90 קילו מאשר מתח עם 30 קילו.

אני לא מבין מה ההתחכמויות האלה. אתה אמרת שבחתירה קשה יותר להקפיד על טכניקה טובה, והסברתי שגם במתח זה בכלל לא קל ולכן מה שאמרת לא נכון.

תסתכל על ההתקדמות של רוב האנשים בחתירה, ותראה שהיא נמשכת להרבה יותר זמן מאשר ההתקדמות במתח. בנאדם שיתחיל ב-30 קילו ויגיע ל-90 בחתירה, עם התקדמות של 2.5 קילו בכל אימון, יתקדם 24 אימונים. אם תנסה להתקדם במתח 24 אימונים עם עליה של 1.25 קילו לאימון תגיע ל-30 קילו. הרבה יותר קל לעשות חתירה עם 90 קילו מאשר מתח עם 30 קילו.
זו לא התחכמות לדעתי הרבה יותר קשה לזייף מתח אם אתה כן עם עצמך, מאשר צ'יט בחתירה שקשה בלעדיו במשקלים כבדים.
לגבי ההתקדמות תודה על התגובה. (הפסקתי לעשות חתירה כשעזבתי את הלינארית ומאז אני במתח בלבד בתור משיכה)

מתח יותר טוב מחתירה כמעט מכל בחינה. הלטיסימוס והבייספס עובדים בו בטווח תנועה גדול יותר, הוא מעמיס פחות על הזוקפים (לא שעומס על הזוקפים זה דבר רע, אבל בקונטקסט של סקוואט + דדליפט זה עלול להיות קשה להתאושש), ועם משמעת עצמית גם לא קשה לא לעשות בו צ'יטינג - בניגוד לחתירה.
יתרונות של החתירה - בחתירה יש יותר עבודת מקרבי שכמות, ואתה יודע כמה משקל הרמת. במתח, גם אם תישקל לפני כל סט + המשקל שאתה קושר על עצמך זה לא באמת המשקל, כי נגיד את הידיים אתה לא מרים - הן אלה שמרימות.

אשמח לשמוע מה היתרונות וחסרונות של כל תרגיל.
השוואה:
- במתח יש טווח תנועה מלא של שריר הרחב גבי (180 מעלות) דבר שישפיע לטובה על המסה
- בחתירה יש רכיב מסובב גדול יותר על הרומבואידים והטרפזים, דבר שישפיע לטובה על המסה שלהם.
- במתח הכוח לוקח את החוליות לפשיטת יתר דבר שיגרום לשרירי הבטן לייצב את עמוד השדרה.
- בחתירה יש כוח סיבובי גדול שמנסה לכופף את עמוד השדרה דבר שיגרום לזוקפי הגו לעבוד חזק.
- מתח לא דורש טכניקה גבוהה לביצוע
- חתירה דורש טכניקה גבוהה לביצוע ודורש המון ריכוז במיוחד במנח עמוד השדרה.

בקיצור הייתי ממליץ לך לבצע רוטציה ביניהם ולעבוד שתיהם

• פותח/ת השרשור

אני הצלחתי מתח עם 25 קילו ואני בטוח ב100% שאני לא מצליח לעשות חתירה עם 90 גם לא 70

אני הצלחתי מתח עם 25 קילו ואני בטוח ב100% שאני לא מצליח לעשות חתירה עם 90 גם לא 70
ואני בטוח ב-100% שזה בגלל שאתה לא מאומן בחתירה, וגם אם אני טועה, אני בטוח ב-100% שאתה לא מייצג את הרוב בזה.

מתח
קשה לעקוב אחרי המשקל
יותר ROM
נראה שאפשר להשיג רפלקס מתיחה

חתירה
יותר עומס על המייצבים שיכול להקשות על ההתאוששות אחרי סקוואט\דד
כנראה שיותר אקספלוסיבי אבל אפשר להתווכח על זה
יותר עבודה של השכמות
קשה לשמור על טכניקה ראוייה במשקלים כבדים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית