הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בניית פיק לקראת התחרות

yanivgoft

משתמש משקיע
6,416
4,658
נק' מוניטין:
15,122
6,416
4,658
רציתי להתייעץ קצת אתכם בפורום לגבי בניית פיק לקראת התחרות הקרובה שבעוד 10 שבועות. טפו טפו אני מתקדם דיי טוב בזמן האחרון ויהיה לי חבל להרוס את זה עם פיק לא טוב.
לגבי מה שאני עושה כרגע:
כרגע סקוואט אני עושה 5X5 בסגנון של הליניארית (בסגנון של 100-125-150-175-200 לחמישיות) אבל בלי האימון של השלשה, כלומר 5X5, התאוששות ואז עוד 5X5. ככה יוצא בעצם 3 אימונים כבדים בשבועיים בד"כ. בנוסף אני עובד בצורה של גלים, הגעתי למשל עכשיו ל200 בגל הקודם, ומיד אחריו ריסט ל180, והתקדמות של 5 קילו בכל אימון כבד. בנוסף אני מנסה כמה שיותר להתקדם בתחילת הסבב ללא חגורה. בדדליפט אני גם עובד בסגנון של כל 4-5 ימים אימון, מתקדם בגלים פשוט בחמישיה אחת כבדה.
בלחיצות (פרס, ובנץ') אני עובד בשיטה שאני לוחץ 3-4 ימים בשבוע, משתדל 4, כך שהאימונים הרצופים זה פרס אחרי בנץ' (נניח ראשון פרס, שלישי בנץ', רביעי פרס, שישי בנץ') ואני עושה 8 סטים של 2-3 כך שבכל אימון אני מוסיף שלשה אחת (ואם אני מרגיש טוב אז יותר לפעמים) עד שאני מגיע ל8 שלשות. כשאני מגיע ל8 שלשות אני מעלה 2.5 קילו ויורד חזרה ל8 זוגות. כלומר נגיד עשיתי באימון האחרון 8 סטים של 2, האימון הבא יהיה 7 זוגות ואז שלשה, אחריו 6 זוגות ואז 2 שלשות וכו'.

אז אחרי כל החפירה הזאת איך לדעתכם כדאי לי לבנות את הפיק לקראת התחרות?

אחד האלמנטי הכי חשובים בבנית פיק לתחרות זה להוריד את התשישות כמה שאפשר מכמות הנפח שעבדת עד עכשיו. כלומר את השבועות שלפני התחרות כדאי לבנות בלהרים יחסית כבד, למספר סטים וחזרות נמוך, לשמור על כוח\מיומנות להתאושש כמה שאפשר ולצמצם את התשישות של הגוף כמה שאפשר לקראת התחרות עצמה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אחד האלמנטי הכי חשובים בבנית פיק לתחרות זה להוריד את התשישות כמה שאפשר מכמות הנפח שעבדת עד עכשיו. כלומר את השבועות שלפני התחרות כדאי לבנות בלהרים יחסית כבד, למספר סטים וחזרות נמוך, לשמור על כוח\מיומנות להתאושש כמה שאפשר ולצמצם את התשישות של הגוף כמה שאפשר לקראת התחרות עצמה.
דווקא ממה שאני זוכר שיוסי דיבר איתי בתחרות הקודמת הוא דיבר על זה שבפיק לא צריך לעבוד כבד כדי לא לשרוף את עצמך. ולגבי הנפח... אני עובד חמישיה אחת בדדליפט ו5X5 בסגנון של הליניארית בסקוואט. איפה כבר אפשר פה לקצץ נפח חוץ מלהוריד את החמישיות הקלות?

דווקא ממה שאני זוכר שיוסי דיבר איתי בתחרות הקודמת הוא דיבר על זה שבפיק לא צריך לעבוד כבד כדי לא לשרוף את עצמך. ולגבי הנפח... אני עובד חמישיה אחת בדדליפט ו5X5 בסגנון של הליניארית בסקוואט. איפה כבר אפשר פה לקצץ נפח חוץ מלהוריד את החמישיות הקלות?
גם 70-80% לסט של 3 נחשב להרים כבד, וזה לא ישרוף אותך. להרים משקל כבד זה בראש ובראשונה מיומנות, שהולכת ויורדת ככל שהזמן יורד. לא להרים כבד 3 שבועות יכול להשפיע לרעה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית