הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ לקראת פציעה

דניאלביטון10

משתמש קבוע
1,371
575
נק' מוניטין:
270
1,371
575
היום ביצעתי pr אבל זה בכךל לא הנושא, אני בתקופת גריינד נחמדה מאוד, אך משום מה אני מרגיש בכל אימון ב"סכנת פציעה" מצד אחד אין כאבים אבל תשישות של הגוף והשרירים גם כשאני על rpe דיי נמוך (לא עובד עם rpe בכללי רק כדי להסביר)
עכשיו אולי הכל במוחי הקטן כי כרגע אני יכול פשוט להמשיך כרגיל ובוודאות להתקדם
אך נשאלת השאלה אם הגיע הזמן לדילואוד/עבודת טכניקה/מנוחה רצופה

ואולי גם תנו לי תחושת הזדהות כי זה תמיד כיף, לקראת נקודות שיא אתם גם חשים ב"סכנת פציעה"? ברור לי שתקופת השיא לא תימשך לאמצע ומבחינתי יש לה גם מספר שהצבתי אז זה לא מה שמטריד אותי אני פשוט מפחד להיפצע טרם ההגעה לשם (תיאורטית לחלוטין אני יכול כבר עכשיו לבצע את המספרים שאני רוצה אבל מרגיש לא מוכן כי עבדתי כמעט רק על חמישיות וממש 2 אימונים אחרונים התחלתי סינגלים)
קיצר קצת חפירה אז אתן סיכום
1. דאגה מיותרת בהתחשב שבפן הפיזי הכל תקין? מה לבצע מפה, כרגיל? דילואוד?
2. מזדהים? אני בן אנוש שאחד צרכיו הוא להרגיש שהוא אינו לבד בעולם.

ושיתופון הprs מבוצעים במקבילים ומתח עם משקל לrm1.

לא חושב שיש אפשרות לחזות פציעות מראש ברוב המקרים ונשמע שזה בעיקר בראש שלך.

אם אתה צריך לסיים את הבלוק ולצאת לדילואוד אי אפשר להגיד על סמך מה שכתבת, רק אתה אמור לדעת את התשובה לזה.

1. דאגה מיותרת בהתחשב שבפן הפיזי הכל תקין? מה לבצע מפה, כרגיל? דילואוד?
2. מזדהים? אני בן אנוש שאחד צרכיו הוא להרגיש שהוא אינו לבד בעולם.
1. אני חושב שהתוכנית יכולה וכדאי שתיקח את התחושות שלך בחשבון. בעיניי התוכנית צריכה להשתנות טיפה כדי לפתח מיומנויות מנטליות שונות.
נגיד שאני יודע שמתאמן מסוגל לעשות X משקל ל30 חמישיות, אבל בסט החמישי אין לו אוויר ומתחיל לזייף בטכניקה, לדעתי יש כאן חולשה מנטלית להישאר מרוכז ובשיא בכל סט, ונוריד סטים ומשקל כדי שנבנה את המיומנות הזאת בהדרגה.
בנוגע לעצימות זה אותו סיפור, לפי הנפח שהצלחת אני יכול לשער כמה הסינגל שאתה מסוגל, ואם אבנה תוכנית עצימות רגילה שעבדה לאחרים אבל לא לך, יש סיכוי שמנטלית אתה חושש מפציעה או סתם להיכשל וזה משפיע על היציבות והביטחון שלך בתנועה של התרגיל, ואולי זה בעצם מגביר את הסיכון לפציעה. במקרה כזה לדעתי כדאי לשנות את התוכנית טיפה, אולי להתחיל עם משקל נמוך שכבר עשית איתו 10 חמישיות, אבל הפעם ל30 סינגלים, ולאט לאט לעלות משקל, לא לקפוץ 5 ק"ג בשבוע כמו שאתה רגיל, אולי 2.5 רק ולמשוך בלוק עצימות ארוך יותר, משהו שיתן לך הרבה עבודה בטוחה ובונה מנטלית בסינגלים. וכדי לא להפסיד נפח, אפשר לעשות באק אופים קלים לנפח, או יום נפרד לנפח בתוך בלוק העצימות.

2. מזדהה מאוד, נראה לי שאת בלוק העצימות הקרוב שלי אמשוך הרבה זמן עם קפיצות קטנות, לא מחשש פציעה, אלא מחשש שהטכניקה לא מושלמת בסינגלים, והמשקל פשוט לא יעלה.
ורק בסקוואט אני מרגיש ככה, בדדליפט ובבנץ' אזרום כרגיל לדעתי.

כל חזרה, בכל סט, חייבת להרגיש בטוחה מבחינתך.
אתה מרגיש שאתה לפני כשלון\פציעה וממשיך להתאמן עם אותם משקלים ולשבור שיאים? זה יעבוד לך עוד אימון 1, 10, 1000... - אבל בסופו של דבר הברזלים תמיד ינצחו ואתה תפצע ואז תבין שהבריאות חשובה יותר מכל משקל בכל תרגיל.

• פותח/ת השרשור
בכל אופן סתם אעדכן שפשוט הקשבתי לגוף ועשיתי את 2 האימונים האחרונים בעצימות ונפח סופר נמוכים ואימון הבא אחזור לעצימות בינונית נפח גבוהה יחסית אבל מחולק להרבה סטים, אחזור הדרגתי.
מה גם שבאמת החזה שלי לא היה 100% לפי האימונים האחרונים אז טוב שלא התאמנתי חזק.
תמיד יש לי את המלחמה המנטלית של אם אני סתם מוותר או שבאמת רצוי לקחת לג אחורה, לרוב באמת רצוי פשוט לקחת לג אחורה

זה לא מה שאמרתי, אבל אני מקווה שתקרא שוב את ההודעה של פותח השרשור ואז את שלי ותבין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית