הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך לבנות פיק

• פותח/ת השרשור OYP
  • פורסם בתאריך

OYP

משתמש משקיע
2,907
2,046
נק' מוניטין:
2,717
2,907
2,046
בגדול יש לי אפס ידע בזה, ואני רוצה לתכנן לעצמי פיק לבלוק הקרוב. אני כרגע מתכנן לשלב את זה עם קצת תרגילי עזר בחלק מהבלוק, ובחלק השני להוריד את התרגילי עזר ולעשות רק את התרגילי מטרה (אני מניח שככה צריך לעשות, אני לא יודע איך זה עובד כמו שאמרתי).
הבלוק הנוכחי שלי נראה ככה:

ראשון
פרס 3×3
בנץ (טאצ' אנד גו) 5×5

שני
דדליפט 3×3
פאוז סקוואט 5×5
פרונט סקוואט 2×6

רביעי
בנץ (טאצ' אנד גו) 3×3
פרס 5×5
פין פרס 3×5

חמישי
סקוואט 3×3
פאוז דדליפט 5×5
פאוורקלין 3×3

ההתקדמות משתנה בין שבוע לשבוע, היא התחילה מהר והורדתי אותה עם הזמן (זה היה מתוכנן), אבל בגדול היא 5 קילו לסקוואט, בנץ ודדליפט ו2.5 לפרס. תרגילי עזר 2.5-5.

אני עכשיו באמצע השבוע האחרון המתוכנן של הבלוק ככה שאין לי עדיין PRים בבלוק בכל התרגילים אז אין לי את התוצאות של הבלוק לכתוב פה. אני אומר מתוכנן כי לדעתי אני יכול למשוך עוד שבוע איתו ואני עושה את זה.

ציינתי את הבלוק שאני עושה עכשיו כי אני מניח שזה משהו שכדאי לדעת בשביל לתכנן את הפיק, וכמו שאמרתי אני מתכנן לעשות גם תרגילי עזר בחלק הראשון של הפיק ככה שכנראה אשתמש באותם תרגילים ובתבנית דומה.

התכנון שלי לפיק:

ראשון
פרס 1×1
פרס 3×6
בנץ 5×5

שני
דדליפט 1×1
דדליפט 3×6
פאוז סקוואט 5×5
פרונט סקוואט 2×6

רביעי
בנץ 1×1
בנץ 3×6
פרס 5×5

חמישי
סקוואט 1×1
סקוואט 3×6
פאוז דדליפט 5×5

בלוק של 4 שבועות, כל התרגילים חוץ מה1×1 יתחילו בRPE7+-, ה1×1 יתחיל נמוך יותר (כמה?) בשביל שיסתיים גם בRPE נמוך יותר. ההתקדמות כנראה תהיה לפי 3% מ1RM משוער כמו שאלחנן אוהב (האחוזים עובדים ככה גם בפאוזים ופינים?), או פשוט 5 קילו כל שבוע.

אחר כך איזה שבוע/שבועיים של:

ראשון/שני
פרס 1×1
סקוואט 1×1 (משנה הסדר?)

רביעי/חמישי
בנץ 1×1
דדליפט 1×1 (שוב, משנה הסדר? פה זה ממש כמו פאוורליפטינג)

אחר כך דילואוד שבוע, ואז סינגלים מקסימליים (איך הייתם מפצלים את זה במשך השבוע?).

אשמח לדעתכם על התכנון הזה, כי באמת שאין לי מושג מה הרמה שלו.

אשמח גם שתפנו אותי למידע על איך לבנות פיק, עדיף משהו שמוגש בצורה קלילה אבל לא חייב מן הסתם. אם יש לכם טיפים/ הסברים/ חוות דעת על הרעיון שהצגתי אשמח לשמוע גם כן.

תודה רבה רבה, מצטער אם יצא קצת מבולגן, ושוב תודה למי שעונה.

• פותח/ת השרשור
מה בכלל המשקלי עבודה שלך שאתה רוצה לבנות להם פיק?
פרס 55, דדליפט 125 שניהם יומיים האחרונים. אתקדם איתם ל57.5 ו130 לפחות בבלוק הזה.
סקוואט השבוע יהיה 120 ובנץ 75, גם כן כנראה שאתקדם עוד, בבנץ אני מצפה להתקדם הרבה יחסית כי הוא יחסית קל למה שציפיתי. כל מה שדיברתי פה זה ל3×3.
אני יודע שזה משקלים נמוכים לפיק בדרך כלל, אבל אני רוצה בסוף הבלוק הבא להרים כמה שיותר משקל בלי מחשבה על התועלת של זה לעתיד, פשוט חשוב לי להרים הכי הרבה משקל שאני יכול בבלוק הבא.
מצד אחד בגלל המשקלים הנמוכים אני כן עושה בלוק רגיל ב4 שבועות הראשונים, מצד שני בגלל שאני רוצה לקבוע 1RMים כמה שיותר גבוהים אני הופך את הבלוק לפיק בחצי השני שלו.

דעתך?
אדגיש שוב, אין לי מטרה להשיג איזה שהיא תועלת מה1RMים האלה חוץ מאת ה1RMים האלה. אני יודע שזה לא יקדם אותי או משהו, אני פשוט רוצה לקבוע שיאים גבוהים ככל הניתן.

אני לא בטוח שפיק רציני יעשה לך טוב בגלל שמשקלי העבודה יחסית לא גבוהים ויכול להיות שבשבועיים/שלושה של בניית פיק אתה תאבד כוח כי אין כמעט עומסים.

אם זה פעם ראשונה שלך, אתה יכול ללכת על משהו סטנדרטי, לשים תאריך מטרה ולגזור אחורה. ברמה שלך אני לא חושב שאתה צריך יותר מגג שבועיים של פיק כי אין לך הרבה סטרס על הגוף.

נגיד משהו כמו
שבועיים לפני: דאבלים ב8-9 עם עוד נפח לתרגול בדאבלים/טריפלים.
תחילת שבוע של הבדיקה: כמה סינגלים ב7-8 עם מעט נפח של זוגות, שלשות.
יום בדיקת שיאים: סינגל בRPE 7.5, סינגל בRPE 9, סינגל ב10.

אגב פיקינג זה אינדיבודאלי ופיק של אחד יכול להראות שונה מפיק של אחר כי כל אחד מגיב שונה לרמות שונות של עצימות ושל נפח. יש פווארליפטרים שיעבדו בפיק סטנדרטי של נפח יורד ועצימות עולה ויש כאלה שעובדים עם נפח דיי גבוהה ממש עד לתחרות, שמעתי גם על כאלה שלא יורדים מתחת ל3-4 חזרות ממש עד התחרות כי להם עובד סגנון שונה וקשה להם לשמור על עצימות גבוהה לאורך זמן.

אני חושב שבמשקלים האלה עדיף שתתמקד בלבנות כוח מאשר להדגים כוח.
עוד כמה חודשים קדימה אתה תהיה חזק יותר בדרך הזאת מאשר אם תבחר לעשות עכשיו פיק.

• פותח/ת השרשור
שבועיים לפני: דאבלים ב8-9 עם עוד נפח לתרגול בדאבלים/טריפלים.
תחילת שבוע של הבדיקה: כמה סינגלים ב7-8 עם מעט נפח של זוגות, שלשות.
מה זאת אומרת עוד נפח לתרגול? וכמה בערך סטים לדאבלים/סינגלים הסטנדרט פחות או יותר? אני מניח שיש איזשהו סטנדרט לכאלה בלי ניסיון, כי אין להם שום אינדיקציה למאיפה להתחיל. כמו שאתה נותן לרוב המתאמנים המתחילים SS או משהו דומה, מה אתה היית ממליץ לפיק ראשון?
יום בדיקת שיאים
אם לא אכפת לי לפצל במשך שבוע (גג שבוע), איך לדעתך הכי כדאי לפצל את זה? אני מניח שיש לזה יותר חשיבות מאשר לסתם פיצול לבלוק רגיל.
אגב פיקינג זה אינדיבודאלי ופיק של אחד יכול להראות שונה מפיק של אחר כי כל אחד מגיב שונה לרמות שונות של עצימות ושל נפח. יש פווארליפטרים שיעבדו בפיק סטנדרטי של נפח יורד ועצימות עולה ויש כאלה שעובדים עם נפח דיי גבוהה ממש עד לתחרות, שמעתי גם על כאלה שלא יורדים מתחת ל3-4 חזרות ממש עד התחרות כי להם עובד סגנון שונה וקשה להם לשמור על עצימות גבוהה לאורך זמן.
אני מניח שיש איזשהו סטנדרט שממנו מתחילים, ואחריו עושים שינויים לאט לאט לפי מה שעבד ומה שלא, לא?
אני חושב שבמשקלים האלה עדיף שתתמקד בלבנות כוח מאשר להדגים כוח.
עוד כמה חודשים קדימה אתה תהיה חזק יותר בדרך הזאת מאשר אם תבחר לעשות עכשיו פיק.
אני יודע, בגלל זה הדגשתי:
אדגיש שוב, אין לי מטרה להשיג איזה שהיא תועלת מה1RMים האלה חוץ מאת ה1RMים האלה. אני יודע שזה לא יקדם אותי או משהו, אני פשוט רוצה לקבוע שיאים גבוהים ככל הניתן.

מה זאת אומרת עוד נפח לתרגול? וכמה בערך סטים לדאבלים/סינגלים הסטנדרט פחות או יותר? אני מניח שיש איזשהו סטנדרט לכאלה בלי ניסיון, כי אין להם שום אינדיקציה למאיפה להתחיל. כמו שאתה נותן לרוב המתאמנים המתחילים SS או משהו דומה, מה אתה היית ממליץ לפיק ראשון?

אם לא אכפת לי לפצל במשך שבוע (גג שבוע), איך לדעתך הכי כדאי לפצל את זה? אני מניח שיש לזה יותר חשיבות מאשר לסתם פיצול לבלוק רגיל.

אני מניח שיש איזשהו סטנדרט שממנו מתחילים, ואחריו עושים שינויים לאט לאט לפי מה שעבד ומה שלא, לא?

אני יודע, בגלל זה הדגשתי:

אני מניח שהייתי מנסה שתשמור על סביב 80% מהנפח עד השבוע האחרון ובשבוע האחרון מוריד ל60-70%, ומבצע את הנפח בסטים של זוגות ושלשות כדי לתרגל יותר משקלים כבדים.

הייתי מפצל בדיוק כמו שאתה רגיל ולא משנה למשהו מיוחד. תנסה בערך 3-4 ימים לפני יום הבדיקה לעשות סינגל בRPE 7-8 עם עוד איזה 3×2 ב7 נגיד.

אולי תנסה לבנות איזה סקיצה ולכתוב, אגיד לך אם אני חושב שזה סבבה לדעתי.

• פותח/ת השרשור
אני מניח שהייתי מנסה שתשמור על סביב 80% מהנפח עד השבוע האחרון ובשבוע האחרון מוריד ל60-70%, ומבצע את הנפח בסטים של זוגות ושלשות כדי לתרגל יותר משקלים כבדים.

הייתי מפצל בדיוק כמו שאתה רגיל ולא משנה למשהו מיוחד. תנסה בערך 3-4 ימים לפני יום הבדיקה לעשות סינגל בRPE 7-8 עם עוד איזה 3×2 ב7 נגיד.

אולי תנסה לבנות איזה סקיצה ולכתוב, אגיד לך אם אני חושב שזה סבבה לדעתי.
אם הבלוק שלפני ה"מיני פיק" נראה פחות או יותר כמו הבלוק הנוכחי, אז הסקיצה שלי היא:

ראשון 1
פרס 3×2 @8-9
5×2
4×3

שני 1
דדליפט 5×2 @8
2×3
4×2

רביעי 1
בנץ 3×2 @8-9
5×2
4×3

חמישי 1
סקוואט 4×2 @8-9
4×3
3×2

ראשון 2
פרס 3×1 @7-8
4×2
4×3

שני 2
דדליפט 5×1 @7
4×2
3×3

רביעי 2
בנץ 3×1 @7-8
4×2
4×3
פרס 1×1 @7-8
3×2 @7

חמישי 2
סקוואט 4×1 @7-8
4×2
3×3
דדליפט 1×1 @7-8
3×2 @7

ראשון 3
פרס 1×1 @7.5
1×1 @9
1×1 @10
בנץ 1×1 @7-8
3×2 @7

שני 3
דדליפט 1×1 @7.5
1×1 @9
1×1 @10
סקוואט 1×1 @7-8
3×2 @7

רביעי 3
בנץ 1×1 @7.5
1.1 @9
1.1 @10

חמישי 3
סקוואט 1×1 @7.5
1×1 @9
1×1 @10

כשמדברים על פיק הRPE הכוונה לכל סט בנפרד או לכל הסטים ביחד?
תנסה בערך 3-4 ימים לפני יום הבדיקה לעשות סינגל בRPE 7-8 עם עוד איזה 3×2 ב7 נגיד.

זה בעיה שזה יצא לי בימים של 1RM אחרים?

אני מניח שרוב הדאבלים וטריפלים של ההשלמת נפח יהיו באיזור הRPE6-8?

אם הבלוק שלפני ה"מיני פיק" נראה פחות או יותר כמו הבלוק הנוכחי, אז הסקיצה שלי היא:

ראשון 1
פרס 3×2 @8-9
5×2
4×3

שני 1
דדליפט 5×2 @8
2×3
4×2

רביעי 1
בנץ 3×2 @8-9
5×2
4×3

חמישי 1
סקוואט 4×2 @8-9
4×3
3×2

ראשון 2
פרס 3×1 @7-8
4×2
4×3

שני 2
דדליפט 5×1 @7
4×2
3×3

רביעי 2
בנץ 3×1 @7-8
4×2
4×3
פרס 1×1 @7-8
3×2 @7

חמישי 2
סקוואט 4×1 @7-8
4×2
3×3
דדליפט 1×1 @7-8
3×2 @7

ראשון 3
פרס 1×1 @7.5
1×1 @9
1×1 @10
בנץ 1×1 @7-8
3×2 @7

שני 3
דדליפט 1×1 @7.5
1×1 @9
1×1 @10
סקוואט 1×1 @7-8
3×2 @7

רביעי 3
בנץ 1×1 @7.5
1.1 @9
1.1 @10

חמישי 3
סקוואט 1×1 @7.5
1×1 @9
1×1 @10

כשמדברים על פיק הRPE הכוונה לכל סט בנפרד או לכל הסטים ביחד?

זה בעיה שזה יצא לי בימים של 1RM אחרים?

אני מניח שרוב הדאבלים וטריפלים של ההשלמת נפח יהיו באיזור הRPE6-8?

התבנית נראית הגיוני אני חושב. אולי הייתי מקצץ קצת סטים (ראיתי שם 10+ סטים באימון לתרגיל ספציפי.. נראה לי יותר מידי. כשאתה מחשב נפח תחשב לפי כמות סטים ולא כמות חזרות. סתם לדוגמא נגיד היית רוצה שיהיה 5 סטים סקוואט אז הייתי עושה 2 סינגלים ואז עוד 3 סטים של זוגות)

לא הבנתי את השאלה הראשונה.

זה לא בעיה.

כן, איזור ה6-8.

• פותח/ת השרשור
כשאתה מחשב נפח תחשב לפי כמות סטים ולא כמות חזרות
אה אוקיי אם ככה אז הנפח יורד משמעותית.

נניח:

ראשון 1
פרס 3×2 @8-9
2×2
1×3

שני 1
דדליפט 5×2 @8
1×3

רביעי 1
בנץ 3×2 @8-9
2×2
1×3

חמישי 1
סקוואט 4×2 @8-9
2×3

ראשון 2
פרס 3×1 @7-8
2×2

שני 2
דדליפט 5×1 @7

רביעי 2
בנץ 3×1 @7-8
2×2
פרס 1×1 @7-8
3×2 @7

חמישי 2
סקוואט 4×1 @7-8
1×3
דדליפט 1×1 @7-8
3×2 @7

ראשון 3
פרס 1×1 @7.5
1×1 @9
1×1 @10
בנץ 1×1 @7-8
3×2 @7

שני 3
דדליפט 1×1 @7.5
1×1 @9
1×1 @10
סקוואט 1×1 @7-8
3×2 @7

רביעי 3
בנץ 1×1 @7.5
1.1 @9
1.1 @10

חמישי 3
סקוואט 1×1 @7.5
1×1 @9
1×1 @10

זה יותר טוב?
לא הבנתי את השאלה הראשונה.
יעני אם בסטים העיקריים שציינת בהם RPE התכוונת לRPE של הסט האחרון כמו אקרוס, או RPE לכל סט בנפרד כמו פירמידה. השאלה היא אם בסטים האלה משתמשים באותו משקל כל הסטים ומודדים RPE לפי האחרון.

דרך אגב, בגלל שאני עדיין לא סומך על עצמי מספיק בהערכה אני משתמש באחוזים משוערים של הRPE שיהיה לי כיוון כללי, מן הסתם שאת המשקל המדוייק אעשה לפי ההרגשה. זה לא יזיק החוסר דיוק שלי (אני די בטוח שיהיו חוסר דיוקים)? עד עכשיו לא כל כך השתמשתי בRPE כבחירת משקל עיקרית, אני מניח שבפיק זה כן כלי עדיף?

אה אוקיי אם ככה אז הנפח יורד משמעותית.

נניח:

ראשון 1
פרס 3×2 @8-9
2×2
1×3

שני 1
דדליפט 5×2 @8
1×3

רביעי 1
בנץ 3×2 @8-9
2×2
1×3

חמישי 1
סקוואט 4×2 @8-9
2×3

ראשון 2
פרס 3×1 @7-8
2×2

שני 2
דדליפט 5×1 @7

רביעי 2
בנץ 3×1 @7-8
2×2
פרס 1×1 @7-8
3×2 @7

חמישי 2
סקוואט 4×1 @7-8
1×3
דדליפט 1×1 @7-8
3×2 @7

ראשון 3
פרס 1×1 @7.5
1×1 @9
1×1 @10
בנץ 1×1 @7-8
3×2 @7

שני 3
דדליפט 1×1 @7.5
1×1 @9
1×1 @10
סקוואט 1×1 @7-8
3×2 @7

רביעי 3
בנץ 1×1 @7.5
1.1 @9
1.1 @10

חמישי 3
סקוואט 1×1 @7.5
1×1 @9
1×1 @10

זה יותר טוב?

יעני אם בסטים העיקריים שציינת בהם RPE התכוונת לRPE של הסט האחרון כמו אקרוס, או RPE לכל סט בנפרד כמו פירמידה. השאלה היא אם בסטים האלה משתמשים באותו משקל כל הסטים ומודדים RPE לפי האחרון.

דרך אגב, בגלל שאני עדיין לא סומך על עצמי מספיק בהערכה אני משתמש באחוזים משוערים של הRPE שיהיה לי כיוון כללי, מן הסתם שאת המשקל המדוייק אעשה לפי ההרגשה. זה לא יזיק החוסר דיוק שלי (אני די בטוח שיהיו חוסר דיוקים)? עד עכשיו לא כל כך השתמשתי בRPE כבחירת משקל עיקרית, אני מניח שבפיק זה כן כלי עדיף?

זה נראה יותר הגיוני. הייתי משנה שם דברים קטנים לפי העדפות שלי (מעביר קצץ מהסטים הכבדים לסטים הקלים יותר) אבל בגדול נראה לי בסדר.

Rpe של כל הסטים.. זה אומר שאם צריך תוך כדי הסטים להוריד משקל זה בסדר.

אתה יכול להמיר את זה לאחוזים, זה לא כזה קריטי, אני מעדיף בשלב כזה להשתמש בRPE. תנסה ותזרום.

• פותח/ת השרשור
זה נראה יותר הגיוני. הייתי משנה שם דברים קטנים לפי העדפות שלי (מעביר קצץ מהסטים הכבדים לסטים הקלים יותר) אבל בגדול נראה לי בסדר.

Rpe של כל הסטים.. זה אומר שאם צריך תוך כדי הסטים להוריד משקל זה בסדר.

אתה יכול להמיר את זה לאחוזים, זה לא כזה קריטי, אני מעדיף בשלב כזה להשתמש בRPE. תנסה ותזרום.
תודה רבה רבה רבה, באמת המון תודה והערכה!
@StrongEnough שאלה אחרונה אני חושב.
איך בלוק שלפני השבועיים האלה צריך להסתיים? בPR חדש או איזה RPE מסויים?

אחר כך דילואוד שבוע, ואז סינגלים מקסימליים (איך הייתם מפצלים את זה במשך השבוע?).
דילואד שבוע לפני שיאים זה לדעתי לא רעיון טוב, אתה תבוא קר ולא מתורגל לאימון כבד.
לפחות ברמת המיומנות וצורך ההתאוששות שלך.
אישית, לפעמים אקח שבועיים דילואד לפני בדיקת שיא, אבל למדתי עם הזמן שזה מה שאני צריך.
את השיא האחרון שלי בסקוואט ל235 ק"ג עשיתי ביום חמישי אחרי שביום ראשון עשיתי 3 דאבלים סקוואט עם 225, וסינגלים דדליפט עם 300 ק"ג, הייתי עדיין תפוס.
כי בלי פיק במצב הזה אני לא באמת הרבה יותר חלש מהשיא, גם אם זה ב10 ק"ג, אני יודע שיש לי 235 בלי פיק, וזה שווה לו יותר מאשר 240 עם פיק במובן מסוים, הרי אין לי תחרות עכשיו. זה גם משרה בי ביטחון למשקלים כבדים יותר מבלי שניסיתי אותם.

פיק זה לא חובה ולפעמים אפילו לא כדאי.
אשמח גם שתפנו אותי למידע על איך לבנות פיק, עדיף משהו שמוגש בצורה קלילה אבל לא חייב מן הסתם. אם יש לכם טיפים/ הסברים/ חוות דעת על הרעיון שהצגתי אשמח לשמוע גם כן.
זה נושא שעוד לא כתבתי עליו דבר, כי זה כל כך מורכב ואינדבדואלי שלא יכולתי לכתוב על זה עדיין.

יש גישות שונות, ואני מתיימר לומר שאני די טוב בלהכין פיקים, ועם כל זאת יש לי מתאמנים שמפתיעים ונותנים את התוצאות הכי טובות אחרי בלוק נפח ללא שום פיק.
לדעתי מתאמנים פחות מיומנים יהיו טובים בלי פיק, אבל עם פיק והכנה נכונה של חודשים, אפשר להוציא מהם יותר על אותו פיק שלא הניב להם כלום בעבר.

במובן מסוים, בעיניי, מתאמן שלא מצליח לתת את הכל אחרי פיק, זה לא בהכרח שהפיק לא התאים לו, אלא שהוא לא מתאים לפיק, הוא לא יודע לקחת סינגלים טוב, ומנסה לשרוד את התוכנית יותר מאשר לפתח את המיומנות המנטלית הנדרשת מאימון לאימון.

בגדול, לדעתי רוב המתאמנים הפחות מיומנים ירוויחו יותר משקל על המוט בעזרת ניסיון לשיא ביום שהם ישנו טוב מאשר בעזרת פיק מחושב.
המלצתי לך, אחרי לילה עם שינה טובה, ארוחה נחמדה, ויומיים בלי אימון, כנס לחדר כושר עם המעודדים הצעירים ותן שיאים בלי תכנון מוקדם, זאת דעתי.

השיאים בבנץ' הכי יפים שלי הגיעו בלי פיק, ישר אחרי סמולוב ג'וניור ללא שום דבר נוסף.

אני רוצה לכתוב משהו מכל הלב, ובמטרה רק לעזור לך, יש לך המון ידע על תוכניות אימונים, זה ניכר מהכתיבה שלך בפורום. המשקלים שלך נמוכים ממה שהייתי מצפה, למה זה לדעתך? מה חסר לך? אולי אני יכול לעזור?

• פותח/ת השרשור
המלצתי לך, אחרי לילה עם שינה טובה, ארוחה נחמדה, ויומיים בלי אימון, כנס לחדר כושר עם המעודדים הצעירים ותן שיאים בלי תכנון מוקדם, זאת דעתי.

השיאים בבנץ' הכי יפים שלי הגיעו בלי פיק, ישר אחרי סמולוב ג'וניור ללא שום דבר נוסף.
מעניין מה שאתה אומר. זה נשמע אבל קצת יותר סיכון מאשר לעשות את הפיק הקטן של השבועיים, בהנחה שה1RM הספציפי הזה הוא הכל ומה שאחרי כרגע לא חשוב. לא? סיכון שארים פחות ממה שיכולתי להרים אחרי פיק.
אני רוצה לכתוב משהו מכל הלב, ובמטרה רק לעזור לך, יש לך המון ידע על תוכניות אימונים, זה ניכר מהכתיבה שלך בפורום. המשקלים שלך נמוכים ממה שהייתי מצפה, למה זה לדעתך? מה חסר לך? אולי אני יכול לעזור?
זה נכון, המשקלים שלי נמוכים ביחס למצופה (גם ממה שאני ציפיתי מעצמי). יש לזה כמה סיבות:
1. נכנסתי לעולם הזה עוד לפני שהיה לי את האפשרות הטכנית להיכנס אליו. תראה למשל את תחילת בלוג שלי, אז עוד התאמנתי עם מתח מקבילים, לא הייתי במכון אז. עוד לפני זה התאמנתי תקופה ארוכה עם ציוד בלי ציוד, ככה שלא כל כך יכולתי להתקדם בצורה רציפה בעולם הזה. במבט לאחור הייתי צריך להשקיע את הזמן הזה בהיפרטרופיה, כנראה זה היה תורם לי יותר מלהשקיע את הזמן במתח ומקבילים נגיד. הקטע עם זה, זה שהיה לי הרבה זמן ללמוד על התחום, אבל התחלתי להתאמן עם ציוד נורמלי רק בכמה חודשים האחרונים.
2. יש לי יותר ידע על תוכניות מאשר על טכניקה. ידע לטכניקה בסיסית יש לי, אבל לקחת את הטכניקה שלי לרמה גבוהה אני לא יודע כרגע.
3. אני מתמודד עם אתגרים רפואיים שונים בתקופה האחרונה, חלקם שיתפתי פה וחלקם לא, חלקם נבדקו/נבדקים וחלקם לא (מהסיבות שלי), חלקם משפיעים יותר וחלקם פחות. לא סתם כתבתי ככותרת משנה בלוג שלי "גוף שבר כלי".
4. הרבה מהזמן שהתאמנתי התאמנתי ממש לא נכון, כל הידע שלי היה מבוסס על המידע הרגיל והמוטעה שרץ היום. רק בשנה האחרונה בערך (אם אני משער נכון את התקופות) התחלתי להיחשף למידע רלוונטי, ורק אחרי תקופה התחלתי להתאמן במכון בצורה נורמלית. בשנה הזאת למדתי המון, יותר ממה שבדרך כלל יודעים בתקופה של פחות משנה במכון.
5. סיבה אחרונה קצת תירוץ - אבל החיים לא מאפשרים לי לישון כל יום מספיק, לאכול מספיק, לשתות מספיק, לנוח מספיק. אבל אני אומר שזה תירוץ כי אני מניח שגם פה בפורום הרוב לא ישנים 7+ שעות כל לילה. אולי מבחינת תזונה ומים אני כן קצת מאחורי כולם, אבל לא משהו קיצוני אני חושב.
אולי אני יכול לעזור?
אני מניח שמתישהו בעתיד אני אשכור מאמן. אבל לא עכשיו. אולי בעתיד נארגן איזה קורס רציני איתך, עם strong enough, עם אליהו, סופטי וכו. לא משהו שאני יכול לעשות בזמן הקרוב, אבל בעתיד הרחוק אני חושב שאמצא לי איזה מנטור, לפחות אחד. אני אישית הייתי מעדיף לשלם למאמן שילמד אותי לאמן את עצמי 5 שנים קדימה מאשר שהוא יאמן אותי שנה.

יכול להיות שבשבועיים/שלושה של בניית פיק אתה תאבד כוח כי אין כמעט עומסים.
בוא נגזים יותר גם אם הוא לא התאמן בכלל שבועיים בספק שהוא יאבד כוח וגם אם כן לא משהו שלא יחזור מיד אז עוד עם אימונים

לנושא:
אין לך מה לבנות פיק תמשיך להתאמן חבל על הזמן שלך

מעניין מה שאתה אומר. זה נשמע אבל קצת יותר סיכון מאשר לעשות את הפיק הקטן של השבועיים, בהנחה שה1RM הספציפי הזה הוא הכל ומה שאחרי כרגע לא חשוב. לא? סיכון שארים פחות ממה שיכולתי להרים אחרי פיק.
לא בטוח שתרים יותר עם פיק, לכו גם פיק זה סיכון, אז למה לשרוף שבועיים על פיק כשאני בספק אם לא תרים יותר בלעדיו?!
ה נכון, המשקלים שלי נמוכים ביחס למצופה (גם ממה שאני ציפיתי מעצמי). יש לזה כמה סיבות:
1. נכנסתי לעולם הזה עוד לפני שהיה לי את האפשרות הטכנית להיכנס אליו. תראה למשל את תחילת בלוג שלי, אז עוד התאמנתי עם מתח מקבילים, לא הייתי במכון אז. עוד לפני זה התאמנתי תקופה ארוכה עם ציוד בלי ציוד, ככה שלא כל כך יכולתי להתקדם בצורה רציפה בעולם הזה. במבט לאחור הייתי צריך להשקיע את הזמן הזה בהיפרטרופיה, כנראה זה היה תורם לי יותר מלהשקיע את הזמן במתח ומקבילים נגיד. הקטע עם זה, זה שהיה לי הרבה זמן ללמוד על התחום, אבל התחלתי להתאמן עם ציוד נורמלי רק בכמה חודשים האחרונים.
2. יש לי יותר ידע על תוכניות מאשר על טכניקה. ידע לטכניקה בסיסית יש לי, אבל לקחת את הטכניקה שלי לרמה גבוהה אני לא יודע כרגע.
3. אני מתמודד עם אתגרים רפואיים שונים בתקופה האחרונה, חלקם שיתפתי פה וחלקם לא, חלקם נבדקו/נבדקים וחלקם לא (מהסיבות שלי), חלקם משפיעים יותר וחלקם פחות. לא סתם כתבתי ככותרת משנה בלוג שלי "גוף שבר כלי".
4. הרבה מהזמן שהתאמנתי התאמנתי ממש לא נכון, כל הידע שלי היה מבוסס על המידע הרגיל והמוטעה שרץ היום. רק בשנה האחרונה בערך (אם אני משער נכון את התקופות) התחלתי להיחשף למידע רלוונטי, ורק אחרי תקופה התחלתי להתאמן במכון בצורה נורמלית. בשנה הזאת למדתי המון, יותר ממה שבדרך כלל יודעים בתקופה של פחות משנה במכון.
5. סיבה אחרונה קצת תירוץ - אבל החיים לא מאפשרים לי לישון כל יום מספיק, לאכול מספיק, לשתות מספיק, לנוח מספיק. אבל אני אומר שזה תירוץ כי אני מניח שגם פה בפורום הרוב לא ישנים 7+ שעות כל לילה. אולי מבחינת תזונה ומים אני כן קצת מאחורי כולם, אבל לא משהו קיצוני אני חושב
2. הרבה מידע טכני מתבטא בלהפסיק להתעסק בזה יותר מידי ופשוט להתחזק. נפוצים אנשים חזקים עם טכניקה פח, לפעמים פרפקציוניזם של טכניקה זה האוייב.
3. אתגרים רפואיים זה סיפור, מצטער לשמוע ומקווה שתחלים. אתה בטח יודע שהתמודדתי בעצמי עם קרוהן חמור, אם תרצה להתייעץ בפרטי, יותר מאשמח.
5. לגמרי תירוץ.
אני מניח שמתישהו בעתיד אני אשכור מאמן. אבל לא עכשיו. אולי בעתיד נארגן איזה קורס רציני איתך, עם strong enough, עם אליהו, סופטי וכו. לא משהו שאני יכול לעשות בזמן הקרוב, אבל בעתיד הרחוק אני חושב שאמצא לי איזה מנטור, לפחות אחד. אני אישית הייתי מעדיף לשלם למאמן שילמד אותי לאמן את עצמי 5 שנים קדימה מאשר שהוא יאמן אותי שנה
אני יכול להגיד לך על עצמי ואליהו, אנחנו לא מחפשים מתאמנים לחיים, מעניין אותנו תלמידים שישמרו על קשר. אם הם יהיו מתאמנים או עצמאיים זה פחות מעניין. אני מאמין ש @StrongEnough גם חושב ככה.

הקורס הכי טוב שאתה יכול לעשות זה לקחת מאמן לתקופה קצרה, אני אפילו מעיז לומר שזה שווה את הנסיעה שלך לירושלים להתאמן אצל אליהו לזמן מה.

אח
אני מכבד את דעתך תמיד,ובכל פוסט.
אבל לדעתי יש דרך להתנסח מבלי לפגוע
זו דעתי
אני חושב שזה אחד המקרים הנדירים בהם @mishמיש התנסח טוב.
אין לו מה לבנות פיק, וחבל על הזמן שלו.

אני חושב שזה אחד המקרים הנדירים בהם @mishמיש התנסח טוב.
אין לו מה לבנות פיק, וחבל על הזמן שלו.
אפשר היה להחסיר את המילים ״חבל על הזמן שלך״

תגובות כאלה(אפילו שהם מזרים באינטרנט)יכולות מאוד להוריד את המתאמן.

אפשר היה להחסיר את המילים ״חבל על הזמן שלך״

תגובות כאלה(אפילו שהם מזרים באינטרנט)יכולות מאוד להוריד את המתאמן.
אבל באמת חבל על הזמן שלו.
למה שירצה תוכנית פיק של חודש לפחות שאני והמתאמנים שלי עושים? כשלמעשה לא רק שמדובר בתקופה בו ההתקדמות במשקלים לא תהיה, לא נראה לי שזה יעזור לו לשים יותר משקל על המוט בסוף.

אין לך בזבוז זמן גדול מזה. אנחנו רוצים לחסוך את זה ממנו, ולכן הוא שאל לדעתנו.

בקיצור, חבל על הזמן לעשות פיק עבורו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית