הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכניות כוח בחיטוב

• פותח/ת השרשור berdan
  • פורסם בתאריך

berdan

משתמש פעיל
698
891
נק' מוניטין:
2,948
698
891
שאלה כזאת :
אני נמצא חיטוב עכשיו,ובהתחלה חשבתי שאני אסיים אותו בחודשיים,אבל נכון לעכשיו אני רואה שזה לא יקרה.
ניסיתי חיטוב "דרסטי" של דל פחמימה ,אבל זה לא עבד מכל מיני סיבות שאין לי כח לפרט (כלומר זה עבד אבל פשוט כבר נשבר לי).
אני עכשיו חושב על חיטוב מתון,לאורך תקופה ארוכה יחסית .

עכשיו הבעיה שלי : רציתי בסוף השנה להשתתף בתחרות PL ,בקרב השלושה . חשבתי אני אגמור את החיטוב עוד חודש ואני אתחיל תוכנית כוח עם מאזן קלורי מכובד ,ככה שיהיו לי משקלים מכובדים יחסית לקראת תחרות כשאני כבר אהיה עמוק בתוכנית כוח .הבעיה שעכשיו או שזה לא יקרה,או שאני אגמור את החיטוב יחסית קרוב לתחרות .

בניגוד לדעות ששמעתי פה ושם ,קראתי והרגשתי על עצמי מספיק כדי להבין שאפשר להתחזק גם בחיטוב (במיוחד בחיטוב יחסית קל,כמו שאני מתכוון לעשות ) ,ולא רק לשמר משקל .הצלחתי להעלות במשקלי עבודה (אומנם לא הרבה אבל העלתי),ועוד בדל פחמימה .
יש איזה תוכניות כוח שמעדיפים בחיטוב ? ראיתי שאנשים עושים ליניארית,קראתי באינטרנט ש5\3\1 זה גם תוכנית די פופולרית בחיטוב .
יש לכם עוד המלצות ?

בלי אבל המלצות כמו "עזוב חיטוב,תאכל כמו בנאדם ותתכונן למפגש" .
תודה מראש 😃 .

איך זה יכול להיות שראיתי את המילה "חיטוב", ראיתי את המילה "כוח", ולא ראיתי את המילה "לינארית"??

שקר!!
sheker.png

אה רגע הוא כתב ליניארית איזה מטומטם אני בגלל זה לא מצאתי...
קיצור @berdan תעשה לינארית!!

קודם כל צריך לדעת מה הרמה שלך. מתאמן מתחיל בהחלט יכול להתקדם בחיטוב, וככל שאתה טוב יותר זה נהיה פחות אפשרי.
גיל, גובה, משקל, אחוז שומן מוערך, משקלי עבודה, תוכניות קודמות?

• פותח/ת השרשור
קודם כל צריך לדעת מה הרמה שלך. מתאמן מתחיל בהחלט יכול להתקדם בחיטוב, וככל שאתה טוב יותר זה נהיה פחות אפשרי.
גיל, גובה, משקל, אחוז שומן מוערך, משקלי עבודה, תוכניות קודמות?

אהמ , רמה שלי .. אני מתאמן שנתיים בסה"כ אז יש לי עוד הרבה לאן להתקדם .
מקשלי עבודה ל1RM :
בנץ 115
דדליפט 140
סקוואט 108

לא באמת התאמנתי בתוכנית כוח ,בגלל זה המשקלים כאלו ( אז נראה לי שיש לי לאן להתקדם) . התאמנתי תוכניות בילדרים למיניהם,אחרון היה פיצול ABCDE בכלל .

מקשלי עבודה ל1RM :
בנץ 115
דדליפט 140
סקוואט 108

לא באמת התאמנתי בתוכנית כוח ,בגלל זה המשקלים כאלו ( אז נראה לי שיש לי לאן להתקדם) . התאמנתי תוכניות בילדרים למיניהם,אחרון היה פיצול ABCDE בכלל .
עלית ב 15 ק"ג בבנצ' מאז התחרות, שאפו!

• פותח/ת השרשור
כן,ניסיתי להתקדם בכוח,עשיתי איזה משהו מוזר כזה :
שבועיים כוח,כשבאימונים ראשונים אני מנסה לעשות PR (שזה אימון אחרי העמסה היה ,ועוד היה לי כוח)
ואז שבוע של ליצנות,כשאני עושה את ה"תרגילי עזר" אפשר להגיד בטווח חזרות של 8-12 ככה ,ואז אני מנסה באימון ראשון לעשות PR ל 8 חזרות , כשאני ממיר עם מחשבוני RM את השיא שלי מ5 PR או 3 PR ל8 RM .
משהו מפגר חח .
ולאחרונה בשבוע ליצנות אני עושה אימון סטטו דינמי של פרופסור סלויאנוב (זה עיקרון שדומה לעיקרון ה Fst-7 ) ,לטווח חזרות קצת יותר גבוה .בעיקרון זה אימון שיותר נועד לדעתי בזמן מסה (הוא מתבסס על פאמפ רציני,וצריך מאגר גלוקוזה בשריר בשביל זה) ,יש מאמן רוסי שנשבע על עיקרון הזה שהוא עובד .בכל מקרה , התחלתי לעשות את זה שבוע ליצנות גם .

לאט לאט התקדמתי במשקלים בחיטוב (עד שנפלתי לדל קלוריות ) ולא עשיתי תוכנית כוח קלאסית אלא משהו שהמצאתי ,בגלל זה אני מאמין שאפשר להתקדם במשקלים בכיף . כמובן לא יותר מדי מהר כמו ב SS,אבל אני אבוא לתחרות בכל מקרה ,אם מה שיש .

מקשלי עבודה ל1RM :
בנץ 115
דדליפט 140
סקוואט 108

אתה מתכנן לתת גם את שאר הנתונים שביקשתי?

• פותח/ת השרשור
גובה 1.68
אחוז שומן מוערך : 15
משקל אחרון : 69 קילוגרם

עוד פעם,משקלי עבודה :
בנץ 115
דדליפט 140
סקוואט 108

גובה 1.68
אחוז שומן מוערך : 15
משקל אחרון : 69 קילוגרם

עוד פעם,משקלי עבודה :
בנץ 115
דדליפט 140
סקוואט 108
הבעייה מתחיל בזה שאתה רוצה לחטב. יש סיבה מיוחדת לזה שאתה באמת רוצה לשקול פחות מ69?
קרא את הנושאים הבאים:
https://www.lbs.co.il/threads/57971/

http://www.lbs.co.il/threads/46661/

הבעייה מתחיל בזה שאתה רוצה לחטב. יש סיבה מיוחדת לזה שאתה באמת רוצה לשקול פחות מ69?
קרא את הנושאים הבאים:
https://www.lbs.co.il/threads/57971/

http://www.lbs.co.il/threads/46661/
אתה שומר את כל השרשורים שבהם עניתה לאנשים ?

@White Walker , ממה שאני יודע אתה הלכתה בסוף לפי העצה שלי BEAST, אתה חושב שזה היה נכון ?

אתה שומר את כל השרשורים שבהם עניתה לאנשים ?

@White Walker , ממה שאני יודע אתה הלכתה בסוף לפי העצה שלי BEAST, אתה חושב שזה היה נכון ?
כן ולא.
יש שתי צדדים למטבע בנושא לדעתי, וזאת לאחר ניסוי וטעייה ולמידה.
מצד אחד יש גישה מעט קיצונית (ויסלח לי beast) שדוגלת בפלוס קלורי ניכר על מנת לספק התאוששות מירבית והתקדמות מהירה וטובה יותר, ומצד שני גישה של פלוס קלורי מתון יותר שבסופו של דבר יגביל אותך בהתאוששות ובהתקדמות כאחד.

הגישה שלי הייתה שונה אז, מכיוון שלא ידעתי הרבה על תוכניות כוח והגעתי מעולם אימוני נפח שונים שעסקו בעיקר במכונות וכמעט ולא בתרגילי בסיס.
אומנם נקטתי בגישה שטל הציע, אבל השמנתי "קצת" מעבר למה שרציתי ובעיקר כי ברגע שנתתי "גז" יצא לי לא מעט פעמים לאכול מאכלים עתירי קלוריות בנוסף לתפריט היומי, בהנחה וכל עוד זה תורם להתקדמות הכל בסדר.

מאידך, כשירדתי לניטראלי ולאחריו לגירעון קלורי ועברתי לתוכנית כוח המבוססת על עקרונות הלינארית של ביל סטאר, הצלחתי להתקדם בכל תרגילי הבסיס למרות המחסור בקלוריות, ואף לשבור שיאים (עד כה אפילו, חודשיים בחיטוב)

דעתי האישית היא שכל עוד מדובר במתאמן מתחיל בעל פוטנציאל להתקדמות לינארית כלשהי, עלייה מתונה בפלוס קלורי קטן יכולה להספיק על מנת להמשיך ולהתקדם במשקלי העבודה ואין צורך להתחיל מפלוס קלורי גדול (500+).
אם וכאשר מתחילים להיתקע או להתקדם לאט יותר אז בהחלט אפשר להגדיל את הפלוס הקלורי תוך כדי שמירה על תפריט מסודר וערכי תזונה מתאימים.
התשובה מתייחסת בעיקר כלפי אימוני כוח, שכן זה היה הנושא של אותו פוסט בו ביקשתי את העצה.

כשזה מגיע לאימוני נפח, אני מאמין שפלוס קלורי גדול יותר נדרש על מנת לבנות מסת שריר משמעותית יותר לאורך תקופה מסויימת.
בסופו של דבר, אם נרצה או לא.. תיהיה השמנה ולרוב היא תהווה את רוב העלייה במשקל הגוף (וגם נוזלים כמובן), ובהסתכלות ארוכה יותר למרות ההשמנה והקושי בחיטוב, זה ישתלם.

רואים שגדלתה, אבל מבחן התוצאה שלך יהיה בסוף החיטוב, ככה תוכל להשוות עבודה של שנה.
תודה,
אם כי המטרה שלי כרגע היא לא גדילה במסת השריר אלא התחזקות ככל האפשר והכנה לתחרות בדצמבר. 😃

נערך לאחרונה:
למען האמת, עבודה של 4 וחצי חודשים. (תקופת המסה הקודמת)
אתה סופר מתחילת מסה עד לסוף חיטוב. כי זאת ההשקעה שאתה נותן.
תודה,
אם כי המטרה שלי כרגע הוא לא גדילה במסת השריר אלא התחזקות ככל האפשר והכנה לתחרות בדצמבר. 😃
אני עושה רק בשביל גדילה, פשוט בתוכנית כוח יש לי כל פעם מטרה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית