הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בחינה פסיכומטרית מותאמת,האם נחשבת כרגילה?

• פותח/ת השרשור biker
  • פורסם בתאריך

biker

משתמש קבוע
1,863
619
נק' מוניטין:
600
1,863
619
התחלתי ללמוד לפסיכומטרי ובמועד יולי הקרוב אבחן.
יש לי כמה בלטי דיסק ועוד כמה בעיות שנגרמו לי עקב תאונה,אתמול במבחן אמצע גיליתי שאחרי שעה פשוט יש לי כאבי גב שמונעים ממני להתרכז עם הקרנות לרגל ותחושת נימול.
המורה המליץ לי לשלוח ניירת רפואית וכו' למרכז הארצי,לדבריו היו לי כמה תלמידים שקיבלו בחינת מפע''ם על בעיות דומות.
רציתי לדעת האם האוניברסיטה מתייחסת לבחינה מותאמת/מפע''ם בדומה לבחינה פסיכומטרית רגילה?
המטרה לימודי כימיה/הנדסת כימיה בתל אביב/בר אילן.

כן. אני מותאם (כל 2 פרקים הפסקה של כמה דקות) והציון שלי יחסית גבוה ולא אמרו לי כלום על התנאים.

וגם לי זה היה בגלל בלט דיסק

• פותח/ת השרשור
שלושה פרקים במפע''ם?
אם כך עדיפה בחינה עם הפסקות.
לא יודע אם זה קשור,קיבלתי גם זעזוע מוח באותה תאונה,לפעמים יש לי מגרנות די חזקות,שמתי לב שאחרי למידה של כמה שעות אני מרגיש מיגרנה קטנה,לפני כמה ימים קיבלתי אחת חזקה.
יכול להיות שיהיה לי עדיף לא להתלונן על מגרנות כדי לקבל מבחן עם הפסקות ולא מבחן מותאם,ובכך להוריד את המשקל של כל שאלה?

אני לא יודע מה עדיף לך, לי אישית מאוד עזר המבחן המותאם.
יכולתי לקחת הפסקות גם בתוך הפרקים ובין הפרקים עצמם כשרציתי.

גם אם עדיין יש 3 פרקים, זה עדיין מבחן אדפטיבי כלומר המחשב מתאים את הרמה שלו אליך ככה שכאן פחות משחק מזל.
אם אתה שפיץ בכמותי אז רוב השאלות יהיו די קשות ברמה של משאלה 10 ומעלה של הפסיכומטרי הרגיל.
השאלות שם לא קשות יותר ולא ארוכות יותר מזו של הבחינה הרגילה.
לפעמים המחשב ״מוותר״ לך כי הוא יודע שאתה מסוגל למרות שטעית.
המספר של השאלות משתנה מאדם לאדם, המטרה של המחשב זה להיות סגור על הרמה שלך וכך נקבע הציון.

שכחתי לציין.. ההפסקות לא עשו לי טוב (בסימולציות בכיתה לא הייתה לי ברירה להיבחן כמו כולם, ובבית נבחנתי בסימולציות מותאמות) ככה שהבנתי שההפסקה פוגעת לי בריכוז בכמה דקות הראשונות של כל פרק (זה פוגע ב4 פרקים, עד שאני מתרכז).

למועד הקרוב לא תוכל להגיש את המסמכים כי המועד האחרון היה ב20.5.
בשום פנים ואופן אל תכוון למבחן עם הפסקות, ז"א יותר תזכיר בעיות אחרות שקשורות בקוגנטיביות (בעיות שפה זה בד"כ מה שמקבלים עליו מפע"ם). חובה שתתייעץ לפני שאתה מגיש את המסמכים, כדי שלא יהיה רישומים של דברים שסותרים את מה שהם מחפשים.
מפע"ם זה ביזיון, אתה מקבל פי 3-4 זמן לכל השאלות ואתה עושה בחינה של 4 פרקים במקום 7, בהנחה ויש לך יכולות שכליות להבין את ה'שיטות' שמשתמשים לפתור בחינה פסיכומטרית, זה פשוט 'לקטוף' מקום באוניברסיטה.

• פותח/ת השרשור
כבר נרשמתי למועש הזה ללא הקלות,כנראה שאצטרך לעשות אותו ולגשת שוב למועד דצמבר עם הקלות.
בזבוז כסף אבל כרגע אין לי יותר מידיי ברירה.

כבר נרשמתי למועש הזה ללא הקלות,כנראה שאצטרך לעשות אותו ולגשת שוב למועד דצמבר עם הקלות.
בזבוז כסף אבל כרגע אין לי יותר מידיי ברירה.

אני חושש שתהיה לך בעיה לאחר הבחינה הפסיכומטרית, במהלך הלימודים עצמם תגלה שצריך לשבת על התחת הרבה יותר זמן מפסיכומטרי ממוצע, ואני מדבר על ישיבה בבית, שם אף אחד לא ייתן לך הקלות.

לא שאני בא להשביז או משהו, אבל זה משהו שכדאי לקחת בחשבון, בטח שאתה הולך ללמוד מקצועות תובעניים שדורשים המון ישיבה בבית כמו שציינת

• פותח/ת השרשור
אני חושש שתהיה לך בעיה לאחר הבחינה הפסיכומטרית, במהלך הלימודים עצמם תגלה שצריך לשבת על התחת הרבה יותר זמן מפסיכומטרי ממוצע, ואני מדבר על ישיבה בבית, שם אף אחד לא ייתן לך הקלות.

לא שאני בא להשביז או משהו, אבל זה משהו שכדאי לקחת בחשבון, בטח שאתה הולך ללמוד מקצועות תובעניים שדורשים המון ישיבה בבית כמו שציינת
אני כבר הגעתי לאמצע הקורס זאת אומרת שאני לומד בערך 6-7 שעות ביום,התחילו קצת כאבי גב,אבל אני יכול לקום להתמתח קצת,אולי לעשות סיבוב וזה עוזר.
אני לא רואה אף בנאדם שפוי שלומד 3 שעות רצוף ולא זז.
חוץ מזה,אין לי באמת אפשרות אחרת,אני נורא רוצה לעסוק בתחום הכימיה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית