הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מה עושים כשנכשלים?

avrahm90

משתמש משקיע
2,082
573
נק' מוניטין:
8,998
2,082
573
נגיד מדובר בדדליפט 5X5, כל שבוע התקדמות ב 5 ק"ג.

מה קורה כשתכננת לעשות 200-205-219-215-220, והכל הלך טוב עד האימון האחרון של 220 בו לא הצלחת לעשות 5X5 או משהו קרוב לכך? מה עושים הלאה?

בחיטוב הסיפור פשוט יותר, מתכננים בלוקים מראש בהם לא מצפים לשבור שיאים. זה יראה כך, לדוגמא:
200-205-219-215-220
195-200-205-210-215
190-195-200-205-210
וכן הלאה...
העצימות יורדת עם הזמן כשאתה בחיטוב.

עוד דוגמא, בנץ סמולוב גוניור. הצלחת למשוך התקדמות נגיד 10 שבועות. בשבוע ה 11 לא הלך האימון (האחרון 10X3, מן הסתם).
מה העושים?

השאלה שלי היא כללית:
מה עושים כשההתקדמות במסה נתקעת?

נסה שוב את אותו משקל. לא בהכרח נתקעת כי הגעת למקסימום בתכנית, אלא יכולות להיות 1001 סיבות. אם לא תצליח עוד פעם, פעמיים - קח דילואד קטן, או שתוריד קצת נפח, או שתבנה אותו אחרת. נניח במקום 5X5, אפשר להוריד ל-4X5, או 5X4, או לעשות 8X3 (שמונה שלישיות וכו').

• פותח/ת השרשור
נסה שוב את אותו משקל. לא בהכרח נתקעת כי הגעת למקסימום בתכנית, אלא יכולות להיות 1001 סיבות. אם לא תצליח עוד פעם, פעמיים - קח דילואד קטן, או שתוריד קצת נפח, או שתבנה אותו אחרת. נניח במקום 5X5, אפשר להוריד ל-4X5, או 5X4, או לעשות 8X3 (שמונה שלישיות וכו').

איך יודעים מתי לשנות לחלוקה אחרת של סטים\חזרות ?
ובאיזה חלוקה בוחרים?

כי לא עושים לינארי 5 קילו כל שבוע זה פשוט לא זה

אז מה עושים? התקדמות על פי אחוזים ולא ע"פ 5 קילו בשבוע?

יש לך משאמר כלשהו שיכול לפרט על צורת ההתקדמות..?
ראיתי את אושר ועוד כמה שמתקדמים 5 ק"ג כל שבוע בצורה לינארית... @PowerLifting

לטווח ארוך אחוזים יעבוד טוב יותר יש גבול מכמה שאפשר להתחזק משבוע לשבוע

לדעתי זה תלוי מה טיב הכשל...
ולדעתי יש 3 דרכים - לנסות שוב במידה והכשל טכני , ריסט קטן ולנסות לשבור שוב את המשקל המיוחל במידה וזה כשל מחוסר כוח , דילואד ונסיון לשבירת שיא במידה וזה כשל של תשישות/אוברטריינינג
לטווח ארוך אחוזים יעבוד טוב יותר יש גבול מכמה שאפשר להתחזק משבוע לשבוע
אני חושב שהוא התכוון זה שאם השיא שלך לדוג' זה 5X5X200

אז לבנות בלוק נפח של 5X5X185-190-195-200-205
ואז להתחיל מחדש 5X5X-190-195-200-205-210

וכו'

לדעתי זה תלוי מה טיב הכשל...
ולדעתי יש 3 דרכים - לנסות שוב במידה והכשל טכני , ריסט קטן ולנסות לשבור שוב את המשקל המיוחל במידה וזה כשל מחוסר כוח , דילואד ונסיון לשבירת שיא במידה וזה כשל של תשישות/אוברטריינינג

אני חושב שהוא התכוון זה שאם השיא שלך לדוג' זה 5X5X200

אז לבנות בלוק נפח של 5X5X185-190-195-200-205
ואז להתחיל מחדש 5X5X-190-195-200-205-210

וכו'
זה עדיין עבודה של אחוזים...

לינארי זה אומר שאתה עושה היום 100% שבוע הבא 102% שבוע אחריו 105% וכו'

אני מעדיף שיטה שונה של אחוזים לתכנן בלוק של 3-4 שבועות כאשר אתה שובר שיא , מוריד עומס ומחדש

הייתי רוצה להתייחס לזה שאתה עושה 5x5 בדד כל שבוע כי ראית שאושר עושה את זה. למרות שאתה ברמה מאוד גבוה, לעשות את זה כי אושר עושה זה שווה ערך לשאני אתחיל להתאמן בתוכנית של רוני קולמן.
כריס דאפין מדבר על זה בסירטון שלו בו מציג את האימון האישי שלו. יש 2 שיטות לאימונים, אלו שאנשים עושים אחרי שמישהן קיבל מהם תוצאות ואלו שאנשים עושים כדי לקבל תוצאות.
הסוג הראשון מתייחס לכל התוכניות הכתובות כמו ss, tm, madcow. החלק השני מתייחס לתוכנית שנכתבת במיוחד בשבילך.

אברהם,
לעשות את התכנית שלי בלי לדעת את העקרונות יתקע את ההתקדמות ותבזבז חודשים של אימונים לחינם.
כשאתה שואל אותי מדי פעם בפרטי איך התכנית שלי בנויה, אני עונה לך לידע כללי,
אבל לעשות אותה כמו שצריך אתה יכול רק בהדרכה שלי.
זה כמו Westside, אתה לא באמת עושה את התכנית אם לואי סימונס לא מדריך אותך.

יש רעיון שםווארליפטר ייסם בו אתה מתקדם בדד עם 5x5 כל שבוע אבל עם 5 קילן, ולא 2.5. כשאתה נתקע(5-5-3-3)
שבוע אחכ טתה פשוט מנסה לסגור, ולהתקדם שוב ב5 וריפייט.

• פותח/ת השרשור
זה עדיין עבודה של אחוזים...

לינארי זה אומר שאתה עושה היום 100% שבוע הבא 102% שבוע אחריו 105% וכו'

אני מעדיף שיטה שונה של אחוזים לתכנן בלוק של 3-4 שבועות כאשר אתה שובר שיא , מוריד עומס ומחדש

תוכל לכתוב את האחוזים בהם עובדים כשבונים בלוק של 4 שבועות לדוגמא..?

• פותח/ת השרשור
אברהם,
לעשות את התכנית שלי בלי לדעת את העקרונות יתקע את ההתקדמות ותבזבז חודשים של אימונים לחינם.
כשאתה שואל אותי מדי פעם בפרטי איך התכנית שלי בנויה, אני עונה לך לידע כללי,
אבל לעשות אותה כמו שצריך אתה יכול רק בהדרכה שלי.
זה כמו Westside, אתה לא באמת עושה את התכנית אם לואי סימונס לא מדריך אותך.

הבנתי.
האמת שאני לא יודע מה התכנית שלך במדויק ולא מנסה לחקות אוצה. הבאתי אותך פה בתור דוגמא להתקדמות לינארית של 5 קג לשבוע, כל שבוע.

אבל אם כבר אמרת,
אתה מעוניין להדריך אותי? 😃

הבנתי.
האמת שאני לא יודע מה התכנית שלך במדויק ולא מנסה לחקות אוצה. הבאתי אותך פה בתור דוגמא להתקדמות לינארית של 5 קג לשבוע, כל שבוע.

אבל אם כבר אמרת,
אתה מעוניין להדריך אותי? 😃
בכיף, נדבר בפרטי.

המיתוס של "לא שוברים שיאים בחיטוב" הוא אבסורד.
אם מתכננים חכם את האימונים והדיאטה - אפשר להתקדם. חבל לי לראות כל כך הרבה מתאמנים הולכים אחורה בגלל תכנון לקוי.

אני התחזקתי בדיאטה מאוד קשה (על הנייר) בלי פחמימה בכלל. אני מתכוון לעשות את זה עכשיו שוב.

ברגע שנכשלים לדעתי, במקרה שלך של מתאמן מתקדם, מתכננים בלוק חדש יותר ארוך בדרך לשיא, או עם ריסט יותר עמוק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית