סרטון צריך ביקורת על סקוואט ודדליפט בבקשה.

• פותח/ת השרשור Yeti
  • פורסם בתאריך

Yeti

משתמש משקיע
3,383
378
נק' מוניטין:
7,408
3,383
378
ברך ימין התחילה לכאוב אחרי הסקוואט ואני חושב שזה משהו בטכניקה. את הדדליפט ניסיתי לעשות כמו שריפטו מסביר, בחזרה הרביעית ברך שמאל ברחה לי פנימה (עשיתי קפיצה של 10 קילו מהאימון הקודם). אני מאוד אודה לכם אם תעירו לי על הטכניקה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
הסקוואט נראה טוב. הדבר היחיד שאני יכול להמליץ הוא להאט קצת את הירידה כדי ש:
- יהיה לך קצת יותר זמן לחשוב על "ברכיים החוצה" בדרך למטה וגם למעלה.
- תוכל להיות בטוח שאתה מחזיק מתח בהאמס (זה יכול לעזור עם הכאב בברך).
- יכול להיות שהמכה בתחתית שנוצרת מהירידה המהירה גורמת לתחושות בברך.

זה מה שאני יכול להציע. תאט ותחשוב ברכיים החוצה.
הברך שלך כואבת ממש או שפשוט אתה מרגיש אותה? אם זה לא ממש כאבים אז זה נורמלי ופשוט צריך להתאמן וזה עובר. אימוני כח באינטנסיביות זה לא משהו שהוא "נח". אתה אמור להרגיש את הגוף שלך "עובד" בין אימון לאימון. אם זה כאב חד אז זה משהו אחר.

חזרה רביעית בדדליפט לא טובה, הורדת את התחת במקום להוציא חזה.
השאר נראות בסדר.

1. בסקוואט לבצע את הירידה יותר לאט כמו שהעירו לך.
2. אתה "נופל קדימה" אפשר לפתור את זה עם מיקום יותר מתאים של המוט (בד"כ אם המוט נמוך מדי זה גורם ליפול קדימה.
3.התחל את התנועה ממפרק הירך ולא ממפרק הברך.
4.בסט הראשון לא רואים שאתה שומר על "ראש למעלה" ולא רואים מה אתה עושה מבחינת הנשימות.
5. קשה לראות באיזה פישוק רגליים אתה עומד ומה זווית הירך. עושה רושם שצריך להגדיל את הפישוק ולהקטין את הזווית בירך (כלומר להפנות את הירך וכף הרגל קצת החוצה).
6.בדדליפט אתה צריך ללמוד להשתמש ברגליים. חפש את ההערות של דברים שאני הייתי צריך לתקן על מנת להשתמש בהם יותר (התנועה אצלי השתפרה בצורה משמעותית מאד).
7.נראה לי שהגרביים שלך לא באותו צבע.

בהצלחה

1.
6.בדדליפט אתה צריך ללמוד להשתמש ברגליים. חפש את ההערות של דברים שאני הייתי צריך לתקן על מנת להשתמש בהם יותר (התנועה אצלי השתפרה בצורה משמעותית מאד).
7.נראה לי שהגרביים שלך לא באותו צבע.

בהצלחה
האמת שאתה עושה דדליפט עם גב עגול ממה שאני זוכר (hips raising before chest) כי אתה מתחיל באותו האופן כמוהו - תחת נמוך וכתפיים מעל המוט במקום לפניו.

את 7 הוא באמת צריך לפתור אם זה המקרה

זה רק אני או שהגב שלך לא ממש ישר בדדליפט? נראה לי שאתה צריך להוציא את התחת קצת יותר ואז הגב שלך יהיה יותר ישר.

• פותח/ת השרשור
באמת פחדתי שתשימו לב לגרביים :120ag: נגמרו לי הזוגות אז לקחתי שתי גרביים בודדות וקיוויתי שאף
אחד לא ישים לב 😛 אממ אז אם אני מבין נכון הדדליפט יצא בסדר בשלושת החזרות הראשונות רק לא יזיק לנסות להוציא את הישבן? בסקוואט אני אנסה להאט את התנועה ולחשוב על ברכיים החוצה כל
הזמן.

בקשר לכאבי ברכיים, בהרבה מקרים שאני קם מהכיסא, ובכלל בהרבה פעולות שמערבות את הברך אפילו קצת אני מרגיש כאב, כשאני עושה סקוואט עמוק (בטכניקה נכונה) עם המשקל גוף זה לא כואב בזמן הסקוואט אבל זה כואב אחריו, בשאר הזמן אני פשוט מרגיש את הברך כמו שבנצורם אמר אבל בפעולות שתיארתי יש כאב, לפעמים כאב חד. האמת שהייתי אצל אורטופד לפני קצת יותר משבוע והוא אמר לי שיש לי "דלקת בסחוס" ושאני אמנע מסקוואט עם משקל ועליה במדרגות, באותו הזמן הברך כבר לא כאבה לי, אבל עכשיו זה חזר ומציק אפילו יותר. היום אני אנסה לעשות סקוואט עם אול-סטאר וליישם את כל הדברים שאמרתם, אני פשוט רוצה לוודא שהכאב לא נובע מטכניקה לקויה או נעל לא מתאימה לפני שאני מחליט להקשיב לאורטופד ולהפסיק לאמן את הרגליים.

reshos כן אני מנסה לעשות לאו באר, ולמיטב הבנתי אני גם עושה כי ההבדל בין לאו באר להיי באר זה מיקום המוט, בהיי באר זה על הטרפזים כמו בתמונה שיש לך בחתימה, ובלאו באר זה על השכמות עם תמיכה מהדלטוידס והזווית של הגב אמורה להשתנות בהתאם, אני צודק?

תודה רבה לכל מי שהגיב.

• פותח/ת השרשור
לא קשור אחי, תלמד טכניקה.
מה לא קשור? כולה אמרתי שאני מרגיש את הקוואדס יותר דומיננטי שזה יותר אופיייני להייבאר.
אני אשמח אם תיתן הערה ספציפית על מה לשפר, אתה מדבר כאילו אני שם את המוט על המצח ומפמפם רבע סקוואט... אני קורא ועובד על הטכניקה בכל רגע פנוי.

בכל מקרה, אתה לא אמור לחשוב בקטע של לרדת למטה אלא לשבת אחורה
אם אתה לא יושב אחורה זה לא משנה איפה תחזיק את המוט, זה לא יהיה low bar.

תסתכל על התנועה אצלך, ככל שאתה יורד יותר למטה הברכיים זזות קדימה, זה לא העיקרון.
בlow bar הן אמורות לשמש ציר ואתה אמור לתת להם ללכת קדימה רק בתחילת התנועה.

תקרא את ss ותסתכל על סרטונים של low bar. לא צריך ללכת עד יוטיוב, גם פה יש מספיק.

חחח יפה שאתה שורד בחדר כושר של סוויפט בפולג..אני אחרי חודש בחדר כושר המעפן הזה ברחתי משם . אפילו דדליפט נורמלי אי אפשר לעשות שם בגלל הפלטות המחורבנות האלה וכל האנשים החופרים שעוברים לך בין הרגליים ....תשים לב שהחזרה האחרונה התפקששה לך בגלל הפלטה של ה20 קילו מצד שמאל שנחתה על החלק הישר שלה ואז כל המיקום של המוט השתנה. תעבור לחדר כושר אחר תעשה לעצמך טובה...

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
חחח יפה שאתה שורד בחדר כושר של סוויפט בפולג..אני אחרי חודש בחדר כושר המעפן הזה ברחתי משם . אפילו דדליפט נורמלי אי אפשר לעשות שם בגלל הפלטות המחורבנות האלה וכל האנשים החופרים שעוברים לך בין הרגליים ....תשים לב שהחזרה האחרונה התפקששה לך בגלל הפלטה של ה20 קילו מצד שמאל שנחתה על החלק הישר שלה ואז כל המיקום של המוט השתנה. תעבור לחדר כושר אחר תעשה לעצמך טובה...
כן אחי זה מעצבן טילים גם תמיד יש איזה מישהו שעושה טרייספס אקסטנשנס או קורלז עם הכבלים ואין לי מקום לזוז, נרשמתי כי זה הכי קל"ב ואין לי אוטו, עוד איזה כמה חודשים אני אקנה אחד ועד אז גם בטח המנוי יגמר. יש לך המלצות לאיזה חדר כושר? אני מחפש מקום שיהיה בו כלוב או ראק,
מומלץ אפילו כמה, פלטות נוחות לדדליפט, מתח וכל מה שצריך לSS, שיהיה מותר לבצע קלין, שלא יזיינו לי במוח שאני עושה סקוואט עמוק מדי, שלא יהיה מפוצץ ברמה שאני אצטרך לחכות לפני כל תרגיל ושלא יעברו לי אנשים בין הרגליים בזמן שאני עושה תרגילים מורכבים. אה ואם יש ציוד טוב לאירובי זה גם נחמד. אני מאוד אודה לך או לכל נתנייתי פה שימליץ לי על חד"כ שעונה פחות או יותר על הדרישות.

כן אחי זה מעצבן טילים גם תמיד יש איזה מישהו שעושה טרייספס אקסטנשנס או קורלז עם הכבלים ואין לי מקום לזוז, נרשמתי כי זה הכי קל"ב ואין לי אוטו, עוד איזה כמה חודשים אני אקנה אחד ועד אז גם בטח המנוי יגמר. יש לך המלצות לאיזה חדר כושר? אני מחפש מקום שיהיה בו כלוב או ראק,
מומלץ אפילו כמה, פלטות נוחות לדדליפט, מתח וכל מה שצריך לSS, שיהיה מותר לבצע קלין, שלא יזיינו לי במוח שאני עושה סקוואט עמוק מדי, שלא יהיה מפוצץ ברמה שאני אצטרך לחכות לפני כל תרגיל ושלא יעברו לי אנשים בין הרגליים בזמן שאני עושה תרגילים מורכבים. אה ואם יש ציוד טוב לאירובי זה גם נחמד. אני מאוד אודה לך או לכל נתנייתי פה שימליץ לי על חד"כ שעונה פחות או יותר על הדרישות.

אני מתאמן בווינגיט , חדר כושר מושלם מבחינתי...יש שם ראק לסקוואט , 6 מוטות אולימפיים ככה שלא יהיה חסר לך אף פעם, הרבה מאוד פלטות עגולות ודאמבלים עד 100LBS(זאת הבעייה היחידה במכון) והכי חשוב- אין שם כמעט אנשים. אני אשאר במכון הזה עד שיסגרו אותו מבחינתי אין מכון טוב מזה.

אני מתאמן בווינגיט , חדר כושר מושלם מבחינתי...יש שם ראק לסקוואט , 6 מוטות אולימפיים ככה שלא יהיה חסר לך אף פעם, הרבה מאוד פלטות עגולות ודאמבלים עד 100LBS(זאת הבעייה היחידה במכון) והכי חשוב- אין שם כמעט אנשים. אני אשאר במכון הזה עד שיסגרו אותו מבחינתי אין מכון טוב מזה.

ולא מציקים לך על הסקאווט (במידה ואתה באמת שובר מקביל)?

אם יראו שאתה עושה בטכניקה איומה אז יעירו לך...אבל בעיקרון אף אחד לא ידבר איתך בכלל אם אתה יודע מה אתה עושה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית