סרטון צריך ביקורת על סקוואט ודדליפט בבקשה.

• פותח/ת השרשור Yeti
  • פורסם בתאריך

Yeti

משתמש משקיע
3,383
378
נק' מוניטין:
7,408
3,383
378
ברך ימין התחילה לכאוב אחרי הסקוואט ואני חושב שזה משהו בטכניקה. את הדדליפט ניסיתי לעשות כמו שריפטו מסביר, בחזרה הרביעית ברך שמאל ברחה לי פנימה (עשיתי קפיצה של 10 קילו מהאימון הקודם). אני מאוד אודה לכם אם תעירו לי על הטכניקה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
איזה חיטוב? גם ככה החורף מגיע, ואתה תראה טוב יותר עם עוד משקל של שריר עליך מאשר אם תתחיל לחתוך עכשיו משקל.

אתה עושה סקוואט עם 70 קילו. מה חיטוב עכשיו? מה יש לך לחטב? יש לך פרס של ילדה בת 12. אוף.

קצת tough love לא הזיק לאף אחד. 😃
תעשה לי טובה ואל תחשוב על זה אפילו לפני שיש לך משקלים של intermediate על המוט. וגם אז ממש לא.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אתה עושה סקוואט עם 70 קילו. מה חיטוב עכשיו? מה יש לך לחטב? יש לך פרס של ילדה בת 12. אוף.

קצת tough love לא הזיק לאף אחד. 😃
תעשה לי טובה ואל תחשוב על זה אפילו לפני שיש לך משקלים של intermediate על המוט. וגם אז ממש לא.
75* 😛 אני יודע אחי, גם מבחינתי זאת התלבטות גדולה, פשוט עם האחוז שומן שיש לי (20%~) לעלות במסה ולהישאר על אותו אחוז שומן זה בלתי אפשרי, אחרי הכול אני גם רוצה להיראות טוב יותר, וכבר עכשיו הג'ינס שלפני שנה וחצי נפל לי בלי חגורה צמוד עליי :( ונכון הפרס הוא של ילדה בת 12, אבל הוא יכול לעלות גם בזמן חיטוב, אחרי הכול אני לא הולך להיות בגירעון מטורף. פתחתי אשכול בפורום לפני איזה שבוע-שבועיים אם להמשיך מסה או לחטב וכולם אמרו לי לחטב אם אני על 20% שומן... =/ באמת שאני רוצה להתקדם פשוט אני לא יודע מה יהיה הכי יעיל. והמשקלים שם נראים ממש גבוהים, זה הכול RM1? אם כן אז יש איזשהו סיכוי שאני אגיע לזה עם SS ב4 חודשים הקרובים.

נערך לאחרונה:
זה rm1.

תפסיק להתלבט. תמשיך עם התוכנית. אתה לא תתקדם אם לא תאכל. אתה תיתקע בדיוק שבוע וחצי אחרי שתפסיק לאכול. תמצה את התוכנית ותעשה אחרי זה חיטוב.

• פותח/ת השרשור
זה rm1.

תפסיק להתלבט. תמשיך עם התוכנית. אתה לא תתקדם אם לא תאכל. אתה תיתקע בדיוק שבוע וחצי אחרי שתפסיק לאכול. תמצה את התוכנית ותעשה אחרי זה חיטוב.
סבבה, אז לחטב כשאני מגיע ל120+ בסקוואט, 140+ בדדליפט, 90+ בבנץ' ו60+ בפרס? (משקלי עבודה)

• פותח/ת השרשור
עם משקל הגוף שלך, אתה יכול לעלות מעל המשקלים האלה, בקלות.
הבעיה היא שזה רק 72-74 קילו מסה רזה בגלל זה אני אצטרך לעלות קרוב ל100 קילו כדי להגיע למשקלים האלה. אבל יאללה, יותר כיף לעשות מסה שאפשר לאכול כמעט בלי לספור 😃

יש איזה בעייתיות עם סיבוב אגן לאחור (butwink) בסוף התנועה בסקוואט?
אני רואה שבסרטון שריפטו עושה בו סקוואט יש לו את זה בצורה ברורה

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
butwink זה לא סוף העולם אבל כדאי לנסות למזער אותו.
אגב, אני ממש לא רואה אצל ריפ butwink. יש לו באונס בתחתית אבל אפס butwink.

בחזרות הראשונות אין לו, אחרי זה רואים בבירור שהאגן שלו עושה סיבוב בשניה שהוא יורד מתחת למקביל.
ועד כה שאני יודע זה בכלל אפשרי לרדת מתחת ל90 מעלות בלי שהאגן יעשה סיבוב?

• פותח/ת השרשור
עשיתי ריסט די גדול ל60 כדי לחזק את הטכניקה עד לשלמות כדי למנוע את הכאבים בברך, נראה לי שהטכניקה השתפרה, אני ממש מרגיש את ההאמסטרינגס עובדים מה שבחיים לא הרגשתי בסקוואט עד לפני 2 אימונים. יכול להיות שהברכיים טיפה גולשות אבל לא נראה לי שזה משהו רציני. הנה:

תודה רבה למי שמגיב 🙌 אני מאוד אשמח אם תתנו לי דגשים, אני לא מתכוון לעבור את ה70 קילו עד שהסקוואט יהיה 100% מושלם.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
עד כמה שאפשר לראות בסירטון הסקוואט שלך טוב מאוד.
אין שום דבר בסירטון שאפשר לראות שמגביל אותך מלהתקדם (גם אחרי 70). אם מה שעוצר אותך זה שאתה חושב שהטכניקה לא מספיק טובה אז אתה טועה. אם מה שעוצר אותך זה כאבים בברך אז אתה צריך ללמוד לחיות איתם או למצוא פתרון אחר. ממה שאפשר לראות בסירטון הם לא נובעים מטכניקה לקויה.

• פותח/ת השרשור
עד כמה שאפשר לראות בסירטון הסקוואט שלך טוב מאוד.
אין שום דבר בסירטון שאפשר לראות שמגביל אותך מלהתקדם (גם אחרי 70). אם מה שעוצר אותך זה שאתה חושב שהטכניקה לא מספיק טובה אז אתה טועה. אם מה שעוצר אותך זה כאבים בברך אז אתה צריך ללמוד לחיות איתם או למצוא פתרון אחר. ממה שאפשר לראות בסירטון הם לא נובעים מטכניקה לקויה.
קודם כל תודה רבה 🙌 עם המשקל הזה הטכניקה שלי טובה, וגם עם 75 לא היו לי שום כאבים, אבל אחרי שהרמתי 80 קילו הכאבים בברך חזרו, ניסיתי עוד פעם תוך כדי ניסיון להקפיד על הטכניקה ופשוט היה לי כבד מידי והכאבים התגברו, אני חושב שזה קרה כי תפסתי את הטכניקה רק אימון אחד לפני שהרמתי את ה80 ככה שהיא עדיין לא הייתה טבעית לי במאה אחוז ובגלל הכובד לא הצלחתי להתרכז מספיק, אז אני חושב שהריסט הזה יעשה את העבודה ויעזור לי להתרגל לטכניקה עד שהתנועה תבוא לי בשיא הטבעיות 😃

תעשה קפיצות של 5 קילו כדי שלא תבלה שנה עכשיו בריסט הזה.
חייבים להתרכז, במיוחד כשהמשקלים קשים. ובוא אני אחסוך ממך שעות של תהיות ומחשבות ושאלות - החרא הזה לא נעים במיוחד. כשהמשקל נעשה כבד זה מפסיק להיות כיף. כל אחד מהאנשים פה בפורום שעבוד עם משקלים מאתגרים סוחב איזה כאב מציק. תקרא את הלוג של מישל, קורן, אלכס תראה שהם עובדים מסביב לאיזה כתף/גב/ברך/אוזן שסובלת מהתעללות.
תקרא את זה:
http://70sbig.com/?p=129#more-129

• פותח/ת השרשור
אחלה מאמר, בהחלט מעורר השראה. בכל זאת, הרעיון הוא להימנע מפציעות והכאב שהיה לי הוא סוג של פציעה שנבעה מטכניקה לקויה, אין לי בעיה להסתובב עם דומס 24/7 וכל כאב כזה או אחר, אבל ברגע שאני יודע שאני דופק לעצמי את הברך או כל איבר בגוף, אני עוצר ולוקח כמה צעדים אחורה. עדיף להתעכב שבוע שבועיים בסקוואט מאשר להגיע למצב שאני אצטרך ניתוח ולא אוכל ללכת שלא לדבר על לעשות סקוואט לתקופה יחסית ארוכה. אבל אני שמח שהבאת את המאמר הזה, יהיה לי במה להיזכר מתי שאני אצטרך להיאבק עם משקלים קצת יותר רציניים 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית