הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע סיכום תחרות שלי GPC NATS 2015

MasterSplitter

משתמש משקיע
7,794
6,163
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
18,773
7,794
6,163
שבוע שעבר התחריתי באחת התחרויות הטובות שיש כאן (אוסטרליה)

ההכנה הייתה מושלמת, פגעתי בכל המספרים שרציתי - סקואט 250 לסינגל קל (רצועות), בנץ' 130x10x3 (סמולוב) ודדליפט 230x3.

גם החיתוך היה מהקלים שעשיתי (והגבוה ביותר - 6 קילו) נכנסתי בדיוק 82.5 וכבר אחרי כמה שעות שקלתי 87. מי שרוצה שאפרט איך - אשמח. כל החיתוך הרגשתי מעולה (יחסית) בלי דופק מהיר וסחרחורות כמעט, ואפילו ישנתי כמו תינוק בלילה.

לצערי התחרות לא הלכה כמו שרציתי - 255/145/250 (זה מה שרציתי).

התחרות עצמה הייתה הכי טובה שהשתתפתי בה, הכל זרם במקצועיות באמת יוצאת דופן. אפילו הגבילו ושמרו שמי שבאיזור חימום זה רק המקצה הבא+מאמן לכל מתחרה וזהו. הציוד בחימום זהה לבמה, אין הפסקות לאורך כל היום. 4-5 מקצים עברו מאוד מהר.

היו 31 (!!!) מתחרים בקטגוריה שלי (עד 82.5 קילו, ללא קטגורית גיל - לא מפרידים בGPC AUSTRALIA).

החימום בסקוואט היה די גרוע, מאוד לחוץ עם הרבה מתחרים ורצועות ולא רגוע בכלל. הכנסתי אופנר 235 שהרגיש פחות קל ממה שרציתי, הנמכתי כניסה שניה ל247 שהיה גבוה, ופקששתי בסט אפ בשלישית ונכשלתי (פעם ראשונה כשל עם רצועות). כאן הלך לי הרבה קילו מהטוטאל.

בנץ' החימום הרגיש כבד יחסית, לקחתי הימור ולא ממש עבדתי עם עצירות בהכנה, בתקווה שהכוח הכללי יעזור יותר מתרגול. לצערי זו הייתה טעות. 130 אופנר היה קל (עשיתי 10 טריפלים עם זה במכון..) קפצתי ל137 שעלה חלק אבל לא קליל כמו שציפית ולצערי 140 לא היה לי באותו יום. בכל התחרויות שלי (חוץ מהראשונה) אני בקושי מכניס בנץ' אופנר בגלל תחת, כאן הצלחתי לשמור עליו למטה (קיבלתי אדום אחד ב137) ולשפר ב5 קילו את הבנץ'. לפני התחרות הבאה אתן 4 שבועות בנץ' עם עצירה בולגרית כדי לתרגל עצירה. סתם לצורך השוואה, לפי מחשבון סמולוב rm1 הוא 150 (שאין לי).

דדליפט היה יום די טוב, למרות העייפות וההפסקות הארוכות בין המקצים, הכל הלך חלק. לצערי חימום אחרון היה 180 לפני 215, אבל העדפתי לקפוץ ב35 קילו מאשר לתת 200 מאוד קרוב לתחילת מקצה. 215 אופנר (הכי נמוך במקצה שלי) עף כמו שצריך, 240 היה קל מהצפוי. תכננתי ללכת 245-250, אבל 252 היה נותן לי שיא ישראל בטוטאל, אז החלטתי ללכת על זה. לא עלה לצערי.

סיימתי עם אותו טוטאל (612) כמו בGPA WORLDS אבל הכנסתי 5/9 שפעם קודמת היה 6/9. לא בדיוק שיפור. בנץ' ודדליפט עלו ב5 קילו כ"א שזה סיבה להיות אופטימי, שברתי את הנאחס בבנץ', ודדליפט מתקדם תחרות שלישית ברצף, כבר לא עם דדליפט בדיחה. סיימתי מקום 15 (!!) כאשר אם הסקוואט לא היה מתפקשש, כנראה הייתי מסיים מקום 9. רמה פסיכית שעולה כל שנה, שנה שעברה 612 היה נותן לי מקום חמישי, הפעם ארבעת הראשונים נתנו 700+ שמקום ראשון שנה שעברה היה מסיים חמישי השנה.

אין לי שום חרטות על איך שניהלתי את התחרות שלי, כל החלטה הייתה נכונה לאותו רגע אבל לפעמים לא הכל מתחבר באותו יום.

תחרות הבאה תהיה ProRawSeven בנובמבר, התחרות הכי טובה באוסטרליה, שניתן להגיע עם הזמנה בלבד והקטגוריות הרבה יותר תחרותיות (80,95,110,125,+125) עם שקילה של 4 שעות לפני - מה שאומר שאני צריך לרדת 6-7 קילו מ.ג כדי להיות 81-82 לפני התחרות ולחתוך קצת עם העמסת מים.

תכנית האימונים תשאר מאוד דומה עם קצת התאמות בהתאם ללקחים-
סקוואט בולגרית עם פרונט וסייפטי באר, ורצועות פעם בשבוע.
בנץ' סמולוב ג'וניור, 4 שבועות החוצה מעבר לבולגרית.
דדליפט בלוקים נפח של 5 שבועות.

אם הכל ילך כמתוכנן - צפוי שיפור גדול מאוד במספרים, אבל נראה מה יהיה בהמשך, במיוחד עם הדיאטה (קארב נייט).

סרטונים יעלו בהמשך.

מרשים ביותר למרות שהתחרות לא הלכה כפי שציפית.
אתה יכול לרשום על התהליך של החתיכת משקל?

גם החיתוך היה מהקלים שעשיתי (והגבוה ביותר - 6 קילו) נכנסתי בדיוק 82.5 וכבר אחרי כמה שעות שקלתי 87. מי שרוצה שאפרט איך - אשמח. כל החיתוך הרגשתי מעולה (יחסית) בלי דופק מהיר וסחרחורות כמעט, ואפילו ישנתי כמו תינוק בלילה.
כל הכבוד!
אני אשמח אם תפרט איך חתכת כל כך הרבה משקל וגם יהיה מעניין לראות איך אתה יורד עד נובמבר ל81-82 קילו ותוך כדי מתחזק\שומר על הכוח.

• פותח/ת השרשור
החיתוך משקל לא מסובך במיוחד, באמת כל פעם זה יותר ויותר קל, גם שהפעם זה היה מתיש (קמתי בבוקר 3 שעות לפני שקילה 1.2 קילו מעל הקטגוריה).

ככל שאתה צריך לחתוך יותר - ככה צריך לעבוד יותר קשה כמובן ולהתחיל את החיתוך מוקדם יותר.

בערך 6 ימים לפני השקילה מתחיל לשתות 4 ליטר מים ביום
4 ימים לפני השקילה מעלה ל8 ליטר מים ביום ומוריד לגמרי פחמימות, ומעלה דרסטית מלח
יומיים לפני השקילה צריכת מלח מתונה
יום לפני השקילה מוריד ל2 ליטר ביום עד הצהריים~(ארוחה ושתיה אחרונה, הפעם לקחתי כדורים משתנים טבעיים שורש דנדליון, עושה רושם שעזר. כריס דאפין ממליץ על 1-2 בקבוקי בירה לייט, לא ניסיתי) אוכל ושותה עם דגש חזק על מלח אפסי (אי אפשר, יש מלח כמעט בהכל אבל צריך לחפש חזק איפה יש מעט) שזה יוצא שייק איזולט, קפה, שמן קוקוס, חזה עוף, אבוקדו וכו'. את המים באותו היום אני שותה ללא נתרן (או דל נתרן) בדיעבד אולי היה אפשר גם יום לפני להתחיל לשתות ללא נתרן.
החל מהערב עושה סאונה / אמבטיה חמה, אני מעדיף לא להתאבד על זה, אלא לשהות יותר זמן בפחות מאמץ וסבל. לא להכניס את הראש למים באמבטיה מוריד הרבה מהסבל. שמעתי על אנשים שמוסיפים מלחי אפסום (epsom salt) לאמבטיה. לא ניסיתי.
חשוב להיות צמוד עם משקל שרצוי מאוד יהיה מכוייל לתחרות (הכוונה שאתם יודעים בדיוק כמה תשקלו במשקל תחרות, לוקחים את המשקל איתם יום לפני ומשווים - אם יש אפשרות).
אני מעדיף ללכת לישון שיש עוד קילו וחצי ~ לחתוך, ולחתוך סופית בבוקר של השקילה כדי לא לחתוך יותר מדי. להשקל כל פעם שיוצאים מהאמבטיה / סאונה וכו'. זה מתיש מאוד מנטלית לראות ירידות קטנות של 100 גרם אבל זה מה שיש. בדר"כ אני יורד קילו-קילו וחצי במהלך הלילה. הפעם ירדתי רק 400 גר', לדעתי בגלל שישנתי עם מזגן חזק. ראיתי חבר שאוהב בבוקר של השקילה לתת הליכה עם מלא בגדים בהליכון (מאוד איטית) לחתוך חצי קילו אחרון~ לא ניסיתי הוא אומר שזה אחלה ולא מתיש בכלל.

הדבר הכי חשוב שיש לי להגיד זה לא לחתוך על פארש. יצא לי לחתוך בתחרויות שזה לא עזר לי, או לחתוך יותר מדי (נגיד 81.5) זה מתאים למתחרים יחסית ותיקים שיודעים להתמודד עם הלחץ של תחרות, כי החיתוך מוסיף המון המון לחץ וספקות אם זה שווה את זה ואם תכנסו בסוף לקטגוריה.

אגב נכון לכתיבת שורות אלה אני אחרי שבוע דיאטה (carb nite) בשלב ההכנה וכבר נזלו ממני 2.5 קילו ואני היום 84.9 משקל בוקר. הולך להיות קליל.

החיתוך משקל לא מסובך במיוחד, באמת כל פעם זה יותר ויותר קל, גם שהפעם זה היה מתיש (קמתי בבוקר 3 שעות לפני שקילה 1.2 קילו מעל הקטגוריה).

ככל שאתה צריך לחתוך יותר - ככה צריך לעבוד יותר קשה כמובן ולהתחיל את החיתוך מוקדם יותר.

בערך 6 ימים לפני השקילה מתחיל לשתות 4 ליטר מים ביום
4 ימים לפני השקילה מעלה ל8 ליטר מים ביום ומוריד לגמרי פחמימות, ומעלה דרסטית מלח
יומיים לפני השקילה צריכת מלח מתונה
יום לפני השקילה מוריד ל2 ליטר ביום עד הצהריים~(ארוחה ושתיה אחרונה, הפעם לקחתי כדורים משתנים טבעיים שורש דנדליון, עושה רושם שעזר. כריס דאפין ממליץ על 1-2 בקבוקי בירה לייט, לא ניסיתי) אוכל ושותה עם דגש חזק על מלח אפסי (אי אפשר, יש מלח כמעט בהכל אבל צריך לחפש חזק איפה יש מעט) שזה יוצא שייק איזולט, קפה, שמן קוקוס, חזה עוף, אבוקדו וכו'. את המים באותו היום אני שותה ללא נתרן (או דל נתרן) בדיעבד אולי היה אפשר גם יום לפני להתחיל לשתות ללא נתרן.
החל מהערב עושה סאונה / אמבטיה חמה, אני מעדיף לא להתאבד על זה, אלא לשהות יותר זמן בפחות מאמץ וסבל. לא להכניס את הראש למים באמבטיה מוריד הרבה מהסבל. שמעתי על אנשים שמוסיפים מלחי אפסום (epsom salt) לאמבטיה. לא ניסיתי.
חשוב להיות צמוד עם משקל שרצוי מאוד יהיה מכוייל לתחרות (הכוונה שאתם יודעים בדיוק כמה תשקלו במשקל תחרות, לוקחים את המשקל איתם יום לפני ומשווים - אם יש אפשרות).
אני מעדיף ללכת לישון שיש עוד קילו וחצי ~ לחתוך, ולחתוך סופית בבוקר של השקילה כדי לא לחתוך יותר מדי. להשקל כל פעם שיוצאים מהאמבטיה / סאונה וכו'. זה מתיש מאוד מנטלית לראות ירידות קטנות של 100 גרם אבל זה מה שיש. בדר"כ אני יורד קילו-קילו וחצי במהלך הלילה. הפעם ירדתי רק 400 גר', לדעתי בגלל שישנתי עם מזגן חזק. ראיתי חבר שאוהב בבוקר של השקילה לתת הליכה עם מלא בגדים בהליכון (מאוד איטית) לחתוך חצי קילו אחרון~ לא ניסיתי הוא אומר שזה אחלה ולא מתיש בכלל.

הדבר הכי חשוב שיש לי להגיד זה לא לחתוך על פארש. יצא לי לחתוך בתחרויות שזה לא עזר לי, או לחתוך יותר מדי (נגיד 81.5) זה מתאים למתחרים יחסית ותיקים שיודעים להתמודד עם הלחץ של תחרות, כי החיתוך מוסיף המון המון לחץ וספקות אם זה שווה את זה ואם תכנסו בסוף לקטגוריה.

אגב נכון לכתיבת שורות אלה אני אחרי שבוע דיאטה (carb nite) בשלב ההכנה וכבר נזלו ממני 2.5 קילו ואני היום 84.9 משקל בוקר. הולך להיות קליל.

אתה יכול להסביר איך התזונה שלך בקארבנייט? מבחינת ערכים,העמסות וכו'.
אני זוכר גם איפשהו רשמת פה בפורום שהתחזקת במהלך החיטוב, אתה יכול לנסות להסביר איך זה קורה?

• פותח/ת השרשור
I will comment in full when I will get home
אין לי מושג לגבי ערכים הדיאטה לא מדברת על זה. התזונה פשוטה- הרבה חלבון ושומן ופעם בשבוע הרבה פחמימות החל מאחהצ.

יום טיפוסי-
-קפה עם שמנת, שמן קוקוס וחצי סקופ חלבון
-5 ביצים עם בייקון וגבנצ
-חזה עוף
-קוטג
-2 סקופים חלבון
-סטייק וסלט עם גבינה ונקניק~

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית