ייעוץ תוספים לחיטוב למניעת ירידה במסת שריר

MichaelB

משתמש מתחיל
29
4
נק' מוניטין:
4
29
4
שלום,
התחלתי השבוע חיטוב עם תפריט מסודר מאוד של תזונאי, ו5 אימונים בשבוע.
אירובי 5 דק בתחילת אימון ו10 דק בסוף אימון, בעוד כשבועיים מעלה את זמני האירובי.
הבנתי שיש כל מיני חומצות אמינו למינהן, או תוספים בסגנון שמפחיתים את הירידה במסת השריר בתקופת החיטוב.
אני אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי על סמך ניסיון אישי או ידע בתחום, איזה תוסף יכול לשמש אותי?

תודה רבה 😃

חומצת אמינו\hmb?
משהו מהדברים האלה באמת הוכח מחקרית כתוסף שמפחית את הירידה במסת שריר תוך כדי חיטוב?
או אפילו ניסיון אישי של מישהו

נערך לאחרונה:
אני אכתוב לך בקצרה: בחיטוב אתה תרד מעט שריר, תאכל מספיק חלבון וזה יעשה את העבודה. לגבי חומצות אמינו (bcaa) והבמ אם אתה לא בהכנה לתחרות (0 פחמימה או פחמימה ממש ממש נמוכה), עושה 2+ אימונים ביום ולא מתחרה באולימפיה - אתה בכלל לא צריך את השטויות האלה.

חומצות אמינו, HMB וBCAA זה זריקת כסף לאוויר.
אם אתה מחפש תוספים לשמור על השריר בחיטוב ממליץ ללכת על שילוב של קריאטין+קפאין ואם אתה מבצע אימונים ארוכים אפשר ללכת על בטה אלנין באבקה, מגנזיום ציטראט ומולטיויטמין (אפשר גם ויטמינים נפרדים כמו C וD).

חומצות אמינו, HMB וBCAA זה זריקת כסף לאוויר.
אם אתה מחפש תוספים לשמור על השריר בחיטוב ממליץ ללכת על שילוב של קריאטין+קפאין ואם אתה מבצע אימונים ארוכים אפשר ללכת על בטה אלנין באבקה, מגנזיום ציטראט ומולטיויטמין (אפשר גם ויטמינים נפרדים כמו C וD).
ומי אמר שבטה אלנין זה לא ביזבוז כסף?
שורה תחתונה יותר חלבון וקריאטין

מסכים עם @Tank , קריאטין וקפאין זו המלצה מעולה, אני חושב שחלבון קזאין יכול להיות גם טוב, בעיקר בזמנים קטבולים כמו לפני שינה או לפני אימון(אם זה לא עושה לך בלאגן בבטן באימון)
ואתה גם לא חייב לקנות את הקזאין באבקה, בכל מוצרי החלב יש 80% חלבון קזאין, כך שאתה יכול לאכול אותו 😃

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה רבה על העזרה, מאוד מעריך.
כשאתם אומרים קפאין, אתם מתכוונים לpreworkout למינהם, או פשוט לשתות קפה לפני אימון?
ולגבי הקריאטין, אני כבר לוקח כל יום 5 גרם אז מהבחינה הזאת אני מסודר 😛

לא רואה בזה יתרון כל שהוא יחסית לחזה עוף/טונה/ביצים/דגים או כל שאר מקורות חלבון ממזון מוצק.
אבל אם זה יותר נוח לך אין סיבה שלא..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית