הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ שאלה לגבי המשקל שלי

Sharp578

משתמש פעיל
435
11
נק' מוניטין:
11
435
11
מה המצב אנשים, רציתי להתייעץ לגבי משהו. אני מתאמן בתוכנית SS, אוכל כמה שיכול ושותה גיינר כמעט כל יום, וכרגע אני שוקל 74, בן 24 גובה 1.71.
אני מתאמן כבר כמה חודשים ולפני התחלת תוכנית הSS עשיתי תוכנית AB והמשקל שלי תמיד היה בסביבות ה68 ולא עלה. משהתחלתי את תוכנית הSS (שאותה אני כבר עושה בערך 4 חודשים בגלל פציעה והתחלת המשקלים מההתחלה בגלל טכניקה שגויה), המשקל שלי התחיל לעלות, הייתי בהתחלה מבסוט כי חשבתי שאולי זה בגלל מסת השרירים שגדלה, אבל יש לי הרגשה שזה פשוט הרבה שומן שצברתי כי המשקלים שלי בתרגילים כרגע על הפנים(70 סקוואט, 70 דדליפט, בנץ פרס 45).
מה אתם אומרים? יש דרך לנחש מה הסיבה למשקל הגדל?

תודה 👏

קודם כל 6 קילו זה לא הרבה. דבר שני תן להתקדמות שלך קצת זמן. אם אתה דואג שאתה לא מתקדם במשקלים ממליץ לצלם סרטוני טכניקה ולהעלות לפה אולי יש לך ליקוי בטכניקה שהתיקון שלו יקפיץ לך את המשקל למעלה.
אני לא מאמין שעלית בעיקר בשומן בגלל תוכנית SS זה לא עובד ככה.

• פותח/ת השרשור
קודם כל 6 קילו זה לא הרבה. דבר שני תן להתקדמות שלך קצת זמן. אם אתה דואג שאתה לא מתקדם במשקלים ממליץ לצלם סרטוני טכניקה ולהעלות לפה אולי יש לך ליקוי בטכניקה שהתיקון שלו יקפיץ לך את המשקל למעלה.

העליתי סרטון של סקוואט שעשיתי, אני יודע שהטכניקה לא טובה ועל זה אני עובד(פשוט זה די קשה), אשמח לטיפים:

• פותח/ת השרשור
אני מעדיף לא לשפוט היי באר כי אני לא כל כך מבין בו בעצמי. אולי @White Walker יוכל לתת לך ביקורת טובה יותר
לא תיכננתי לעשות היי באר, עשיתי סקוואט כמו שאני מכיר.. אם ראית משהו בטכניקה שממנה חשבת שזה היי באר אז כנראה זה משהו בטכניקה כי לא התכוונתי לעשות סוג של סקוואט ספציפי, עשיתי סקוואט כמו שאני יודע.. לגבי המוט הוא מונח במקום של low bar ולא high bar.

לא תיכננתי לעשות היי באר, עשיתי סקוואט כמו שאני מכיר.. אם ראית משהו בטכניקה שממנה חשבת שזה היי באר אז כנראה זה משהו בטכניקה כי לא התכוונתי לעשות סוג של סקוואט ספציפי, עשיתי סקוואט כמו שאני יודע.. לגבי המוט הוא מונח במקום של low bar ולא high bar.
אני רואה שחסר לך הרבה ידע בעניין הסקוואט ובגלל זה הסקוואט שלך נראה דיי מוזר וכמו ערבוביה בין סוג הירידה לסוג האחיזה.
ממליץ לצפות בסרטון הזה

• פותח/ת השרשור
אני רואה שחסר לך הרבה ידע בעניין הסקוואט ובגלל זה הסקוואט שלך נראה דיי מוזר וכמו ערבוביה בין סוג הירידה לסוג האחיזה.
ממליץ לצפות בסרטון הזה

תודה אחי, ראיתי את הסרטון. בעיקרון תכננתי לעשות low bar squat (זה הסקוואט שאני עושה בדרך כלל) אבל יצא לי סוג של היי באר או משהו כזה. בסרטון שלי הידיים שלי והמוט ממוקם כמו הlow bar, אבל בירידה אני רואה שאני מתחיל עם הברכיים קצת קדימה כמו ההיי באר, אבל אני לא מתכנן את זה. אני מנסה לעשות כמו הlow bar, ללכת אחורה עד הסוף אבל פשוט לא מצליח, וגם לא מצליח לרדת יותר ממה שאני בסרטון.. אולי בעיית גמישות לא יודע

נכון, אבל יכול להיות בגלל זה:
אוכל כמה שיכול ושותה גיינר כמעט כל יום
אני לא יודע כמה זה "כמה שאתה יכול" אבל זה עלול להיות הרבה יותר מדי, ועוד בשילוב עם גיינר. בכל אופן לדעתי אין בעיה עם עליה בשומן בתכנית כמו SS (הכוונה תכנית למתאמן מתחיל), כי אתה מתאמן מתחיל וכמות גדולה של אוכל תעזור לך להתאושש ולעשות די מהר את הקפיצה במשקלי עבודה מ"חלש" ל"וואו אתה מרים את כל זה אחרי חודשים בודדים בתכנית כוח?" (אני יודע על עצמי שעליתי בשומן לא מעט בתקופה שעשיתי SS אבל עשיתי גם קפיצה רצינית במשקלי עבודה ותוך חודשים בודדים הרמתי משקלים שנראו לי מטורפים לפני זה אז מבחינתי זה היה שווה את זה ואת החיטוב שיבוא).
לגבי הסרטון של הסקוואט, מה שראיתי זה שהכפות רגליים שלך קורסות פנימה בעליה ושאתה עושה תנועה עם הברכיים יותר מדי, כאשר בLOW BAR האגן אמור להוביל את התנועה. מציע לך לעלות סרטונים של ההרמות לפורום PL/WL, שם כנראה יראו את זה אנשים שיוכלו לעזור יותר.

• פותח/ת השרשור
נכון, אבל יכול להיות בגלל זה:

אני לא יודע כמה זה "כמה שאתה יכול" אבל זה עלול להיות הרבה יותר מדי, ועוד בשילוב עם גיינר. בכל אופן לדעתי אין בעיה עם עליה בשומן בתכנית כמו SS (הכוונה תכנית למתאמן מתחיל), כי אתה מתאמן מתחיל וכמות גדולה של אוכל תעזור לך להתאושש ולעשות די מהר את הקפיצה במשקלי עבודה מ"חלש" ל"וואו אתה מרים את כל זה אחרי חודשים בודדים בתכנית כוח?" (אני יודע על עצמי שעליתי בשומן לא מעט בתקופה שעשיתי SS אבל עשיתי גם קפיצה רצינית במשקלי עבודה ותוך חודשים בודדים הרמתי משקלים שנראו לי מטורפים לפני זה אז מבחינתי זה היה שווה את זה ואת החיטוב שיבוא).
לגבי הסרטון של הסקוואט, מה שראיתי זה שהכפות רגליים שלך קורסות פנימה בעליה ושאתה עושה תנועה עם הברכיים יותר מדי, כאשר בLOW BAR האגן אמור להוביל את התנועה. מציע לך לעלות סרטונים של ההרמות לפורום PL/WL, שם כנראה יראו את זה אנשים שיוכלו לעזור יותר.
תודה על התגובה, לגבי הכמות קלוריות שאני מכניס ביום, אולי באמת אני אוכל יותר מדי.
ה - BMR שלי הוא 1750, (בן 24 שוקל 74 גובה 1.71)אני לא עובד בעבודה פיזית או משהו, כמה לדעתך קלוריות אני אמור להכניס ביום וכמה חלבונים?
תודה ויום טוב

תודה על התגובה, לגבי הכמות קלוריות שאני מכניס ביום, אולי באמת אני אוכל יותר מדי.
ה - BMR שלי הוא 1750, (בן 24 שוקל 74 גובה 1.71)אני לא עובד בעבודה פיזית או משהו, כמה לדעתך קלוריות אני אמור להכניס ביום וכמה חלבונים?
תודה ויום טוב
בערך בין 2200 ל2400 קלוריות ליום.
וחלבון בערך 140-150.

ואוו, אתה בטוח? כי עד עכשיו הגעתי לסביבות ה3000, אני זוכר שעשיתי פעם איזה חישוב כזה שהראה לי שאני אמור להגיע ל3000..
תאכל כמו שאמרתי ואם אתה לא עולה במשקל תעלה עוד 200-300 קלוריות.

מה היו משקלי העבודה לפני 4 חודשים?

6 ק"ג זה נורמלי לחלוטין.
קשה לראות את מנח המוט וגם שאר דברים חשובים כמו רוחב עמידה,כפות רגליים,אחיזה..
אבל העומק טוב, בפרט אם מדובר ב LB.

• פותח/ת השרשור
מה היו משקלי העבודה לפני 4 חודשים?

6 ק"ג זה נורמלי לחלוטין.
קשה לראות את מנח המוט וגם שאר דברים חשובים כמו רוחב עמידה,כפות רגליים,אחיזה..
אבל העומק טוב, בפרט אם מדובר ב LB.
תודה על התגובה, לגבי משקלי העבודה לפני 4 חודשים אתה מתכוון לפני שהתחלתי את הSS או בתחילת הSS?
לפני הSS עשיתי AB והמשקלים היו ממש נמוכים(אולי 30 סקוואט בלחץ אבל זה היה אימון יותר ארוך וגם יותר חזרות), ובתחילת הSS התחלתי ממש ממשקל נמוך אולי 15 ק"ג..
לגבי מיקום המוט והאחיזה אולי לא רואים פה אבל אני עושה ככה פחות או יותר(תמונה מהגוגל: http://www.formulacrossfit.com/wp-content/uploads/2013/07/low-bar-1.jpg)
רוחב עמידה וכפות רגליים די כמו שצריך(http://www.coopersguns.com/content/articles/the-squat/60-foot.jpg).
אבל חוץ מזה, מה עם עניין התנועה עם הברכיים? האם אני ממש לא צריך לעבור את קו הברכיים עם קו אצבעות הרגליים?
תודה

תודה על התגובה, לגבי משקלי העבודה לפני 4 חודשים אתה מתכוון לפני שהתחלתי את הSS או בתחילת הSS?
לפני ה SS
ובתחילת הSS התחלתי ממש ממשקל נמוך אולי 15 ק"ג..
15? כלומר מוט ריק של 15 והיה לך קשה עם זה?
אם כן, התקדמת לא רע ב 4 חודשים עד ל 70.
אבל אני מאמין שיש לך עוד הרבה לתת.
אבל חוץ מזה, מה עם עניין התנועה עם הברכיים? האם אני ממש לא צריך לעבור את קו הברכיים עם קו אצבעות הרגליים?
ב HB הברכיים יעברו לרוב את קו האצבעות וב LB לא (אצל הרוב הם יהיו פחות או יותר מקבילים לקו האצבעות)

• פותח/ת השרשור
לפני ה SS

15? כלומר מוט ריק של 15 והיה לך קשה עם זה?
אם כן, התקדמת לא רע ב 4 חודשים עד ל 70.
אבל אני מאמין שיש לך עוד הרבה לתת.

ב HB הברכיים יעברו לרוב את קו האצבעות וב LB לא (אצל הרוב הם יהיו פחות או יותר מקבילים לקו האצבעות)
יש לך טיפים לזה? אני ממש מנסה ללכת כמה שיותר אחורה עם התחת ולא להזיז את הרגליים, אבל איכשהו ככל שאני יורד אני פשוט מתקדם קדימה עם הברכיים, ולא מצליח לשנות את זה..
לגבי הירידה, ב-LB לא צריך לרדת יותר נמוך?

יש לך טיפים לזה? אני ממש מנסה ללכת כמה שיותר אחורה עם התחת ולא להזיז את הרגליים, אבל איכשהו ככל שאני יורד אני פשוט מתקדם קדימה עם הברכיים, ולא מצליח לשנות את זה..
לגבי הירידה, ב-LB לא צריך לרדת יותר נמוך?
אתה צריך לפתוח את הברכיים לצדדים במקביל לירידה עם האגן וחזק ככל האפשר.
ירידה תקנית ב lb תיהיה כמו שלך, כל עוד החלק התחתון של ההמסטרינגס עובר את נקודת הפיקה בברך.
אם כי יש גם את אילו שעושים ATG ויורדים עד הסוף על מנת לנצל את הבאונס בתחתית.
עניין של הרגל לדעתי..

• פותח/ת השרשור
אתה צריך לפתוח את הברכיים לצדדים במקביל לירידה עם האגן וחזק ככל האפשר.
ירידה תקנית ב lb תיהיה כמו שלך, כל עוד החלק התחתון של ההמסטרינגס עובר את נקודת הפיקה בברך.
אם כי יש גם את אילו שעושים ATG ויורדים עד הסוף על מנת לנצל את הבאונס בתחתית.
עניין של הרגל לדעתי..
שאלה מפגרת, מה זה המסטרינגס ואיפה נמצא החלק התחתון שלו?

שאלה מפגרת, מה זה המסטרינגס ואיפה נמצא החלק התחתון שלו?
GOOGLE ?

d8de726f3a1f314e70c9160b3e4ae0bc.jpg

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית