הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית Press משקל התחלתי

• פותח/ת השרשור Guy76
  • פורסם בתאריך

Guy76

משתמש מתחיל
118
8
נק' מוניטין:
1
118
8
שלום לכולם
החלטתי לראשונה בחיי לעבור מלחיצת כתפיים בישיבה כנגד דאמבלים (22.5 קילו ליד אחת ) עד עכשיו הצלחתי ל 7 חזרות לשלוש סטים אך מכוון שחשתי שיש לחץ רב על הגב התחתון בישיבה החלטתי לנסות את המילטרי פרס או פרס כפי שריפ קורה לזה .
שני דברים עיקריים :
1. בסרטון שמארק ריפפט מראה שני שלבים : אחד - תנועה בירך קדימה hips forward כלומר השענות הגב לאחור ואז בא התנועה השנייה- לחיצה חזקה מעל הראש ויישור מעלה של הידיים .
כמובן הבנתי כל מה שהוא מסביר וניסתי לתרגל זאת
אך למעשה בכל הסרטונים שראיתי חברה מכאן ואחרים בעולם לא ראיתי את התנועה של ההשענות לאחור בשלב הראשון שמארק ציין . למעשה כולם אבל כולם ראיתי שמזיזים את הראש קצת אחורה בכדי לתת למוט לעבור קרוב לפנים ולהלחץ כלפי מעלה. לא הבנתי מה עלי לבצע כפי שראיתי בסרטון של מארק מסביר לאלפי אנשים או כפי שהחברים פה מבצעים את הסגנון של הפרס? אשמח לעזרה בעניין והסבר

2. משקל התחלתי שלי היה מאוד מאוד נמוך 37.5 קילו והיה לי ממש לא קל ואף קשה לישר את הידיים לסוף התנועה ואף עשיתי זאת בצורה יחסית איטית כלומר היה לי קושי רב.
עכשיו אני למעשה בעל כתפיים באמת די חזקות יחסית לעצמי ואני מסוגל כפי שציינתי לבצע משקל כולל בדאמבלים האמנם 45 קילו נקי וחזק אבל במוט בעמידה ישנו קושי רב יותר זה מאוד מוזר מה לא בסדר אני מקפיד לעשות זאת נכון כפי הסרטון של מארק ריפ ?
מה עוד שראיתי נערים צעירים גילי ה14-15 שעושים בקלות 55 קילו ואף יותר ואינם נראים בעלי מסת שריר סבירה משהו פה מריח לי לא טוב
באמת אני עובד כתפיים הרבה זמן בהנפות לצדדים אני מבצע יחסית משקל נכבד של 12.5 קילו ליד ל 9 חזרות לא יודע מה קורה לי בפרס אשמח להתייחסות ולשמוע משקלים התחלתיים לאדם מיומן בכתפיים שמבצע לראשונה פרס מה משקל התחלתי שלו
אני חייב לציין שזו לא תחרות חלילה עם אף אחד פשוט משקל התחלתי שלי מאוד נמוך הולך לי קשה מידי משונה לאללה משונה העניין הזה

אשמח להתייחסות ולשמוע משקלים התחלתיים לאדם מיומן בכתפיים שמבצע לראשונה פרס מה משקל התחלתי שלו
גיא, כל אדם הוא שונה ומתחיל ממקום שונה, משקלים זה דבר אינדוודואלי למתאמן, לרמתו, לגילו, למשקל שלו להרכב הסיבים ועוד הרבה פרמטרים, תתחיל ממשקל שקל לך ותעלה בהדרגה, אם תתחיל ממשקל שכבד לך אתה תתקע מהר

• פותח/ת השרשור
מה לגבי התייחסות לטכניקה בנקודה הראשונה
אשמח אם תיהיה התייחסות

ברור לי מה שרשמת תודה רבה אבל שאלתי מדוע בדאמבלים שאני לוחץ כתפיים אני מסוגל יותר ובעמידה פרס יש נפילה אשמח להבין תודה
נראה לי החרימו אותי בפורום הזה אין התייחסות
נמשיך הלאה

לגבי הנקודה הראשונה (hips forward) זאת נקודה חשובה מאוד בתרגיל מכיוון שאם קראת את כל ההסבר של ריפטו אתה גם מבין את ההיגיון של העניין (עלייה של המוט בקו ישר כמה שאפשר והמצאות המוט מעל מרכז הכובד של הגוף + מעל הראש) לגבי מה שקורה בפועל אצל הרבה אנשים (גם אצלי מודה) קשה מאוד לחשוב על זה במשקל כבד ולרוב התנועה שיוצא בסוף זה רק דחיפת הראש מתחת למוט אחרי שהוא עובר מעל לראש, צריך לשים לב לזה ולנסות להקפיד כמה שיותר על ההיפס פורווורד וכמובן ברכיים נעולות (אלא אם כן אתה עושה פוש פרס).

• פותח/ת השרשור
אוקיי עכשיו זה ברור צריך לבצע את מה שריפ מראה hip forward ולא כפי שנוהגים פה לעשות מתאמנים רבים ואף המומחים ויתרה מזאת הוא מסביר בסרטון שהtiming מאוד חשוב בכדי ללחוץ את המשקל למעלה בזמן שhip forward מייד מתבצע ריבאונד הוא מתכוון ללחיצה למעלה ויתרה מזאת הוא טוען שאם אני לא מרגיש את הquad בזמן ההשענות לאחור היפ פורווד אז כנראה שאנו לא עושים זאת כמו שצריך בהנחה שהברכיים נעולות והבטן וכל הגוף כיחידה אחת מכווץ ויציב חזק הבטן מחזיקה את הגב
אבל הכל בתיאוריה יפה מאוד כאשר אני מנסה משקלים קצת כבדים אני מרגיש קצת חוסר יציבות ומאוד מאוד קשה לשמור על כל הכללים הללו שריפ אומר אלא רק מתי שלא ממש קשה במשקלים סבירים מרגיש שניתן ליישם ביי דה בוק
כך שאולי יש למשהו פה ניסיון אם התרגיל ותובנות כיצד להשאר כפי שריפ מתכוון ועדיין לעלות למשקלים כבדים יותר מבלי להרגיש את הגוף לא יציב
נקודה נוספת ששמתי לב מאוד קשה למתוח את הידיים למעלה בדיוק למקום שצריך מספיק שאתה לוחץ בסיום התנועה מסיים לא בדיוק איפה שצריך מבחינת כוח הכובד אז כל הגוף זז ויש לחץ על הגב משקל נופל על הגב ולא בקו ישר מעל מפרק הכתף

אין דרך אחת יחידה לבצע פרס. ריפטו בעצמו לימד בעבר טכניקה קצת שונה עם פחות הישענות אחורה, והקפצה של המוט על עצם הסטרנום.
בטכניקה החדשה - פשוט לכווץ את הקוואדס והתחת.

מה עוד שראיתי נערים צעירים גילי ה14-15 שעושים בקלות 55 קילו ואף יותר ואינם נראים בעלי מסת שריר סבירה משהו פה מריח לי לא טוב
קח בחשבון שעבדת עד כה בישיבה, וכעת יש מעורבות גדולה יותר של שרירים נוספים מלבד הכתפיים.
החזה,המייצבים ושרירי הליבה גם הם פעילים.
37.5 כמשקל התחלתי זה טוב מאוד לדעתי, ואם אתה מעוניין בהתקדמות הדרגתית קח בחשבון שזהו תרגיל שלא כדאי לשלב בעצימות גבוהה עם תרגילי חזה עצימים.
כמו כן, שמור על התקדמות שבועית כלשהי ועבודה עצימה על מנת להתחזק כראוי בתרגיל.

ולגביי ההיפ דרייב, אפשר גם בלי אם אתה לא מצליח, זה נועד בסופו של דבר לעזור בלחיצה.

• פותח/ת השרשור
אוקיי תודה
היום אני עובד חזה עם כתפיים אז ככה זה שהפרס נופל. עם הבנץ ביחד ואני תמיד מנסה להגיע למקסימום שלי בלי עזרה בעצימות
לגבי ההיפ דרייב מדוע ריפ לא מציין שאפשר גם בלי לפי זכרוני הוא טוען שזה must בשביל להזיז את נקודת המוצא של התרגיל לנקודת בסיום מעל מפרק הכתף
בכל מקרה תודה ולא יודע עדיין האם כדאי לי או לא מכוון שלא אמרתי שאני לא מצליח רק טענתי שקשה לי לסיים את התנועה בדיוק מעל הכתף מספיק סטייה קטנה בשביל שהגוף יצא מישווי משקל

תנועה כלשהי באגן הכרחית בכל מקרה, אחרת המוט ייתקע לך בסנטר. בכל מקרה, תריץ חיפוש בפורום של ריפטו. כשהוא פרסם את הסרטון של הטכניקה החדשה הוא התפתל כמה עמודים סביב הזנב של עצמו, ובסוף הודה שזה לא ממש משנה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית