הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית SS ללא כתפיים - שאלה.

• פותח/ת השרשור Benpi93
  • פורסם בתאריך

Benpi93

משתמש קבוע
1,119
4
נק' מוניטין:
787
1,119
4
יש לי בעיה רפואית בכתפיים,אני לא יכול לאמן אותם,או לעשות כל תרגיל שהמשקולות עוברות מעל הראש (בעמידה),זאת אומרת מיליטארי או כל תרגיל כתפיים אחר

עכשיו השאלה שלי,האם העלייה ב SS תוכל להיות לינארית ללא כתפיים,המשקלי עבודה שלי הם סבירים כבר עכשיו,אני יעשה דילואד ויתחיל ממשקלים יותר נמוכים,אבל שוב,ללא אימוני כתפיים איך התוכנית תהיי?

אם יש לכם סדר אחר לתוכנית אשמח לשמוע 😃

אתה עושה לחיצת כתפיים לפי הספר? מוט צמוד לגוף, כשעובר את המצח אתה נכנס מתחתיו? מרפקים קדימה?

זהו? ככה בקלות אתה פותר/מסביר את בעית הכתפיים שלו? : ))

בחייאת, יש הרבה יותר סיכוי שאם צריך 'להאשים' תרגיל כלשהו בנזק זה יהיה דווקא הבנצ' פרס
(בטח גם עשה בשיפוע חיובי המסכן...)

תגיד לאורטופד שירשום לך פיזוטרפיה,יכול להיות שיש לך בעיה במנח של הצוואר וזה גורם לכאבים בכתף כמו שהיה לי,פשוט חיזקתי את הטרפזים ועשיתי פיזוטרפיה בו זמנית.
אם זה גם לא מועיל תגיד לרופא שאתה רוצה לעשות CT או MRI

ללא יכולת לאמן כתפיים התוכנית שלך תיפגע מאוד...
אין אפשרות 'לרכך' את העובדה הזאת.

וכל התוהים כיצד זה יתכן שבנצ' אפשרי ופרס למעלה לא - סה לה וי.
אני שמונה חודשים סבלתי מדלקת נוראית באחת מהכתפיים. זה השפיע כדלקמן:
יכולת "0" ללחוץ למעלה, וכנ"ל הנפות לצדדים וכו';
כן יכולתי ללחוץ בבנצ' אבל רק סדר גודל של 50% ממשקל הטרום פציעה;
קרוב לאפס יכולת בכפיפה ו/או פשיטת מרפקים
וגם תרגילי הגב מאוד נפגעו.

איכשהו סקוואט, וגם זה HB בלבד

לא יודע ממה בדיוק אתה סובל. אצלי היתה דלקת בגיד הבייספ + בגיד ה SS.
ההמלצה שלי (בהנחה שיש לך שם דלקת כלשהי) היא שלא תחכה כמוני שדברים יפתרו מעצמם, כי לא תמיד זה עובד ככה...
תנסה 'לכוון' את הרופא שלך שינסה עליך סט או שניים של כדורים (non steroid), אולי קצת פיזיו', ואם לא ישתפר - זריקה.

איך פתרת את זה בסופו של דבר? אני במצב די דומה. ללחוץ למעלה אני יכול רק עם כאבים, אפילו בלי משקל בכלל ונראה לי שבנץ' לא יהווה בעיה, לפחות לא במשקל קל. גם בסקוואט כואב (אבל סביל איכשהו). מה שמוזר זה שדווקא בהנפות, שמצריכות יחסית הרבה גמישות בכתפיים אין לי שום בעיה.

איך פתרת את זה בסופו של דבר? אני במצב די דומה. ללחוץ למעלה אני יכול רק עם כאבים, אפילו בלי משקל בכלל ונראה לי שבנץ' לא יהווה בעיה, לפחות לא במשקל קל. גם בסקוואט כואב (אבל סביל איכשהו). מה שמוזר זה שדווקא בהנפות, שמצריכות יחסית הרבה גמישות בכתפיים אין לי שום בעיה.

יודע מה? יתכן ואתה סובל ממשהו די דומה למה שהיה לי.
אני אומר את זה ביחוד מכיוון שאתה מתאר 'אותי' בדיוק...
לא ברור לי מה זה בדיוק 'הנפות' אצלך, אבל תרגילים שהצריכו להניף את הזרוע קדימה
(אפילו straight forward הנפות לפנים בשביל "כתף קידמית") לא כאבו בכלל...

עברתי אצל לא מעט אורטופדים (שמונה חודשים כאמור...), פיזיו' ארוך ויקר, ודי טוב רק שלא הצליח להעביר את הכאבים, תרגילים עם גומיות בבית, כדורים מכל מיני סוגים...ונאדה.
בסוף זריקה אצל רופא ספציפי*, שכל הפיזיוטרפיסטים שפגשתי (ופגשתי המון) המליצו עליו,
ותוך יומיים (!) נגמר הסיפור.

* בפרטי

בהנפות אני מתכוון למשהו כזה - (אבל עם פחות משקל...). עד עכשיו הייתי בתקופת מבחנים ולא היה לי זמן ללכת לבדוק את הכתף וקיוויתי שזה יעבור מעצמו. עושה רושם שזה לא הולך לקרות.

( שולח לך מסר)

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
נו בוודאי, אין שם לחיצה כמעט בכלל...
זו בדיוק התנועה קדימה של הזרועות שדיברתי עליה, משום מה היא לא מייצרת כאב

• פותח/ת השרשור
יודע מה? יתכן ואתה סובל ממשהו די דומה למה שהיה לי.
אני אומר את זה ביחוד מכיוון שאתה מתאר 'אותי' בדיוק...
לא ברור לי מה זה בדיוק 'הנפות' אצלך, אבל תרגילים שהצריכו להניף את הזרוע קדימה
(אפילו straight forward הנפות לפנים בשביל "כתף קידמית") לא כאבו בכלל...

עברתי אצל לא מעט אורטופדים (שמונה חודשים כאמור...), פיזיו' ארוך ויקר, ודי טוב רק שלא הצליח להעביר את הכאבים, תרגילים עם גומיות בבית, כדורים מכל מיני סוגים...ונאדה.
בסוף זריקה אצל רופא ספציפי*, שכל הפיזיוטרפיסטים שפגשתי (ופגשתי המון) המליצו עליו,
ותוך יומיים (!) נגמר הסיפור.

* בפרטי

זריקה?

קשה לי להאמין שאתה יכול לעשות בנץ', ולא לחיצות מעל הראש. יותר סביר שאתה לא יודע לעשות אותן נכון.

מה הבעיה הרפואית שלך?

קולדפייר- הבחור טוען שהרופאים לא ממש יודעים מה הבעיה. או שהרופאים לא סגורים על עצמם וצריך להחליף אותם או שהוא לא מבין את הרופאים.

Benpi93- אל תתחיל לשאול בכלל על זריקות. היתה תקופה מסוימת שעברתי טיפולי הזרקה, ואתה לא רוצה להיכנס לזה. מעבר לעובדה שאין לך דיאגנוזה בכלל, לא תמיד טיפולי הזרקה יתאימו. בפרט כשמדובר בילד בן 16.

• פותח/ת השרשור
אוקי,היום אני חוזר להתאמן,אני יעשה חצי מהמשקלים שהייתי רגיל לפני זה,אני יעדכן איך היה האימון (לא SS עדיין O,O)

עוד שאלה : אני עושה מתח בתוכנית,עכשיו יש לנו רק מתח רחב,זה בסדר?

ועוד משהו :S

אימון B יהיה מאוד קצר בלי מיליטארי,אולי יש תרגיל שמדמה לפחות את שרירי העזר שעובדים בו? :/

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
הגיע הדיסק של הצילום
עד שזה יגיע לרופא אני יעלה את זה לפה
אני רואה רווח בכתף,זה אומר לכם משהו? חוץ מזה שאני דק אחו****** פה 😲

נערך לאחרונה:
הגיע הדיסק של הצילום
עד שזה יגיע לרופא אני יעלה את זה לפה
אני רואה רווח בכתף,זה אומר לכם משהו? חוץ מזה שאני דק אחו****** פה 😲

http://www.uploadfileyou.com/files/u0ctppfzbdam5kcrlz2x.jpg

u0ctppfzbdam5kcrlz2x.jpg

אתה צוחק עלינו?

יש לך עצמות מגניבות...כאלה דברים, או שאתה מצפה לשמוע משהו אחר?

• פותח/ת השרשור
מה זה צוחק עליכם? שמע,יכול להיות שלמישהו פה יש נסיון,יש לי זמן עד לאורתופד,אם מישהו ימצא משהו,אז למה לא?

חוץ מזה שיש לי רווח מוזר כזה שם ואין לי מושג אם זה נורמאלי,לא הייתי בשיעורי ביולוגיה 😃

לא רופא ולא מבין כמעט כלום ברפואה, אבל נראה לי קצת מוזר הרווח הזה...יכול להיות שמשהו שם לא במקום??? 😣😣😣

• פותח/ת השרשור
שמע,הקליקים שלי הם מציקים,כשאני חושב על זה יכול להיות שזה מתחכך,אין לי מושג חחח
חוץ מזה שזה בכל המפרקים,גם בכף יד,ברגליים,ברכיים,גב תחתון אפילו

עכשיו משהו קצת יותר לעניין,האורתופד אמר,שב 20% מהמקרים לא מזהים את הבעיה,ולפי דרך השלילה,למשל "זה לא זה זה לא זה" מגיעים לזה שזה כן דלקת מפרקים,אבל היא לא "מוכחת" בוא נגיד את זה ככה,אז אני קצת דואג :S

חוץ מזה שיש לי עוד לגדול,יכול להיות שזה קשור? הגיל?

אני חושב שאתה שואל במקום הלא נכון. השאלות שלך הן רפואיות פר-אקסלנס ופה אין רופאים (ככל הידוע לי). יש רופאים שמתמחים באורטופדיה וברפואת ספורט- תפנה אליהם. אין לך מה להתבייש לשאול את הרופא שלך ואם הוא לא יודע תשאל רופא אחר.
אני חושב שדי מיצית את יכולת החבר'ה פה מבחינת תשובות רפואיות. אני מבין שאתה דואג ולא רוצה להיות חסר אחריות, אבל אני חושב שהפורום אינו מהווה כתובת מתאימה למענה לשאלות שלך כרגע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית