עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
תודה רבה אחייש חריגה בכליות ..חוץ מזה הכל תקין
הייתי מציע לך לקבל חוות דעת נוספת על הבדיקה - יש לך חריגה גדולה בערכי ההומגלובין (18.5) וההמטוקריט (53.7%),
זאת רמה שנחשבת מסוכנת לטווח הארוך.
המצב נקרא פוליציטמיה - ריכוז עודף של כדוריות דם אדומות, ובמקרה שלך סביר להניח שהוא תופעת לוואי של עודף אנאבולים בדם.
אני משער שאתה נמצא בעיצמו של סייקל או מעט אחריו?
אם אתה לא בסייקל - דרוש בירור מעמיק ודחוף.
אם אתה כן בסייקל - זה תופעת לוואי נפוצה,
אך עדיין טומעת בחובה סכנה - הדם שלך צמיג מאוד ומהנקודה בה אתה נמצא כל עליה נוספת בערכים מגדילה את הסיכון לבעיות במערכת הדם בצורה מעריכית.
עקוב אחרי הערכים לאחר סיום הסייקל והם אמורים לרדת חזרה לנורמה עם פינוי האנאבולים מהדם.
בכל מקרה לא מומלץ להישאר לאורך זמן על ערכים כאלו גבוהים - והפתרון הוא הקטנת מינון האנבולים או הקזות דם תכופות כדי להוריד זמנית את הרמה של שניהם בדם.
שים לב לדוגמא שאינך יכול לתרום דם במד"א (פתרון נפוץ לבעיה ע"י מתאמנים מרחבי העולם) כי ההומגלובין שלך כבר גבוה מדי (מעל 18),
ולכן רק הקזת דם בהפנייה מרופא או הקטנת המינון של האנבולים יורידו חזרה את הרמות, אין תרופת קסם אחרת.
הסכנות הם בין השאר קרישי דם ויש הממליצים לצרוך ליתר בטחון אספירין בייבי ושמן דגים על מנת לדלל את הדם ולהגן לכאורה נגד קרישים,
אך הם לא יפתרו את הבעיה ולא יורידו את הערכים, ואני לא ממליץ עליהם למטרה זו (לפחות לא על אספירין ללא צורך ממשי).
ספק פרטים נוספים לגביך (סוג סייקל, משכו, גיל, כמות אימונים, לחץ דם, בעיות בריאות, רמת פעילות יומית) ושקול בירור נוסף לגבי איך להוריד את הרמות בחזרה לנורמה.
בנוסף לנ"ל, שים לב שאין בבדיקת הדם שום ערכים הורמונליים (טסט,אסטרוגן,פרולקטין וכו') וגם לא מדדים לאנזימי כבד,
ולכן היא לא מספקת כמעט שום אינדיקציה לבעיות שקשורות לסייקל/אימונים.
אם זה היה הכיוון שרצית לבדוק קרא את הנעוץ בנושא ובקש בדיקת דם מתאימה לפי ההנחיות.
מה זה אומר מישהו יכול לפענח לי?
???????
אני מעשן מידי פאק ולא לקחתי סקייל לקחתי אנימאל סטאקהקריאטינין חריג, אך אתה ספורטאי ועד 1.3 לספורטאים יכול להחשב בנורמה,בתנאי שתעשה בדיקת איסוף שתן 24 שעות להוכיח שאתה גם מפנה הרבה קריאטינין ולא רק אוגר אותו בדם.
האוריה גבוה כי את צורך חלבון.
יש לך פוליציטמיה, קרי עלה בכדוריות דם האדמות , האם אתה מעשן? אחרי סייקל טסט?
כל היתר בנורמה.
אז גם הפוליציטמיה מוסברת.אני מעשן מידי פאק ולא לקחתי סקייל לקחתי אנימאל סטאק
פעם נרגילה
אז גם הפוליציטמיה מוסברת.
כעת רק עשה איסוף שתן ל-24 שעות כדי להרגיע את רופא המשפחה שלך שהקראטינין הגבוה זה ממסת שריר ולא מאי ספיקת כליות.
לא. בדיקת דם לא תעזור.אתם מדברים אלי סינית אני יעשה בדיקה דם עוד חודשיים לראות שהכל תקין תודה בכל זאת
סתם לא הבנתי מה זה הפוליציטמיה בגלל זה אמרתי ככה אבל סבבה אני ילך לבדוק את זה תודה רבה אחילא. בדיקת דם לא תעזור.
תעשה בדיקת דם + איסוף שתן 24 שעות. גשם לאחות היא תסביר לך איך עושים זאת. לא תצורה מסיני.
הייתי מציע לך לקבל חוות דעת נוספת על הבדיקה - יש לך חריגה גדולה בערכי ההומגלובין (18.5) וההמטוקריט (53.7%),
זאת רמה שנחשבת מסוכנת לטווח הארוך
בבדיקת דם משבוע שעבר הערכים היו:יש לך פוליציטמיה, קרי עלה בכדוריות דם האדמות
אז גם הפוליציטמיה מוסברת.
כעת רק עשה איסוף שתן ל-24 שעות כדי להרגיע את רופא המשפחה שלך שהקראטינין הגבוה זה ממסת שריר ולא מאי ספיקת כליות.
בבדיקת דם משבוע שעבר הערכים היו:
HB 18.7
HCT 53.1
RBC 6.26
הבדיקה נערכה כחמישה שבועות מתום סייקל, השבוע נכנסתי לסייקל חדש. יש סיבה לדאגה מיוחדת?
(יש לציין שהדבר היחיד שהטריד את רופא המשפחה היו רמות פרולקטין גבוהות, לא המוטולוגיה ולא קריאטינין של 1.67).
כמה זמן מנוחה היה בין הסייקלים נטו?
אני אכן מטופל בtrt במינון של 125 מג בשבוע. בבדיקה האחרונה ערכי הטסט טוטאל היו 8.92 ng/mL כאשר הנורמה היא 12 - 2.45 , כלומר בטווח התקין.הבדיקה נערכה כחמישה שבועות מתום סייקל, השבוע נכנסתי לסייקל חדש
אני שותה בערך 5 ליטרים של מים ביום. עברתי שלוש פרוצדורות של ריסוק אבני כליה (אחת בריסוק תוך גופי).תקפיד מאוד באופן כללי לשתות הרבה מים לאורך כל היום, ותאמץ את זה כמנהג קבוע. לצורך העניין נחשבים מים בלבד ולא מיצים/קפה.
עישון של נרגילה מדי פעם יכול לגרום לרמות כאלו גבוהות של המטוקריט והמוגלובין?
ובכל מקרה, נראה לי קצת לא אחראי לפתור בכך את הנושא.
אילו הרמות שלו אף היו יותר גבוהות בבדיקות קודמות? צריך להמשיך לעקוב ולברר ולא להתעלם מהבעיה.
מה גם שגם אם העישון מדי פעם מסביר רמות גבוהות שכאלו - עדיין צריך לטפל בכך ולנסות להוריד אותם עקב הסכנה לטווח הארוך.
בכל זאת יש לך הרבה יותר ידע ונסיון, מה דעתך?
@יניב ריז
אלו אכן רמות גבוהות, אך צפויות במהלך סייקל.
אורך החיים של תאי דם אדומים הוא באזור 120 יום לכן סביר שהרמות נשארו גבוהות מהסייקל.
כמה זמן מנוחה היה בין הסייקלים נטו? מקווה שלפחות 3 חודשים.
סביר להניח שאם היית עושה בדיקה לאחר חודשיים נוספים הערכים היו יותר נמוכים,
אך לדעתי היה כדאי לך לוודא לפני הכניסה לסייקל נוסף. אלו זוג מדדים שצריך להדאיג אותך לפני כניסה מחודשת לסייקל בעקרון.
להבא תנסה לעשות בדיקת דם נוספת ממש לפני הכניסה לסייקל נוסף על מנת לוודא את רמתם.
אגב אם אני לא טועה אתה מטופל ב-TRT לא? אתה עושה בדיקות דם תקופתיות? אם כן איך התוצאות של המוגלובין והמטוקריט?
אולי המינון TRT שלך גבוה מדי וגורם לרמות גבוהות מדי.
מבחינת הנחיות של אנדרוקרינולוגים (בחו"ל וגם בארץ לדעתי) רמות ההמוגלובין/המטוקריט גבוהות כאלו הינן התוויה להפסקת הטיפול (cut-off) עקב הסכנות האפשריות, ולאחר וידוא שהרמות ירדו התחלה מחדש במינון נמוך יותר.
ערכי המוגלובין/המטרוקריט בדם הם מדד חשוב בקביעת המינון, וחלק חשוב מהדרישה לבדיקות דם תקופתיות.
(שוב - אלו רמות שנובעות מסייקל, אבל כדאי לך לבדוק ולעקוב אחרי רמתם במהלך ה-TRT).
--
ולפותח הפוסט (וגם לך mars) - נקודות חשובות:
תקפיד מאוד באופן כללי לשתות הרבה מים לאורך כל היום, ותאמץ את זה כמנהג קבוע. לצורך העניין נחשבים מים בלבד ולא מיצים/קפה.
זה יעזור לערכים קצת לרדת, והתייבשות במצב שלך מסכנת אותך.
לקראת בדיקת הדם הקרובה הקפד לא לעשן לפחות כמה ימים (אם אתה מסוגל), וכמובן להרבות בשתיה גם בבוקר הבדיקה כבר מרגע שאתה קם.
(אין בעיה לשתות מים לפני בדיקת דם).